Ha Villány, akkor GÜNZER Családi Birtok

Villány és a villányi borvidék olyan Magyarországnak, mint Párizsnak az Eiffel-torony vagy épp a Szabadság-szobor New York-ban. Egy szimbólum, mely mindenkinek más, de mégis mindenkinek ugyanaz: egy közös érték, egy hiteles értékrend. Hiszen Villány vörösborai nemcsak a borvidéket, hanem egész Magyarország borászatát képviselik szerte a világon. A villányi borvidék attól egyedi és különleges, mert miközben megízleljük az egyes borászok egyedi jegyeit viselő borokat, mégis felfedezzük bennük az azonosságot. Az azonosság érthető, hiszen az a település földrajzi fekvéséből, és tradícióiból táplálkozik, hiszen a villányi borok titka nem más, minthogy összeér egymással a szubmediterrán klíma, a csodás talaj és a szorgalmas borászkezek.

Ha Villány, akkor GÜNZER Családi Birtok

Villány a tüzes, de mindemellett fantasztikusan gyümölcsös vörösborok hazája. A település természetadta kincse, hogy a szikrázó napsütéses, hosszú, száraz meleg nyarakon a villányi hegység speciális mészköves, löszös talajában nagyszerűen érzi magát a Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Kékfrankos és Oportó szőlőfajta is, ezek adják a település borainak gerincét.

A villányi vörösborok ízvilágukban tisztán visszaadják a termőhely mediterrán jellegét, ugyanakkor a fajta- karakter, illetve a borász elképzelése is határozottan megjelenik minden egyes palackban. Villányban a fajtaborok mellett az ízek és aromák maximalizálása érdekében szinte minden borásznál megtalálhatók a házasított cuvée-borok is. A cuvée-k esetében a különböző fajták kombinálásával elérhető, hogy az egyedi fajtajellegek erősítése vagy épp moderálása révén jóval komplexebb, harmónikusabb tételek jöjjenek létre.

Günzer Zoltán és családja

A Günzer család

És ha Villány, akkor GÜNZER Családi Birtok

A Günzer Családi Pincészet egy tradicionális családi szőlészet és borászat, melynek gyökereit Günzer Zoltán ültette el 1990-ben. A sváb családoknál nagy hagyományai vannak a szőlőkultúrának. A 90-es évek elejétől vett tehát komoly lendületet a kezdetekben mindössze 0,5 hektáron gazdálkodó Günzer Családi Birtok, mely mára 25 hektár szőlőültetvényen gazdálkodik. Az első Günzer palack 1993-ban került a piacra a saját telepítésű cabernet sauvignon és portugieser ültetvényekről, miközben a Günzer Pincészet jelenlegi kapacitása már eléri a 200.000 palackot éves szinten. A jelentős növekedés ellenére a Günzer Családi Birtok továbbra is a család irányítása alatt működik, demokratikus munkamegosztási elvek mellett. Apa és fia felelnek a szőlő/bor és kereskedelem/marketing vonalért, miközben a lányok sem tétlenkednek: ők a vendéglátásért felelnek, hiszen a pince személyesen is látogatható, finom falatokkal és borkóstolóval, egyedi programokkal várják vendégeiket.

Günzer Családi Birtok Günzer Zoltán

Mi a GÜNZER bor filozófiája? - Apró bogyó, zamatosabb bor!

A jó borhoz nem kell semmi varázslás, de fogyasztóként meg kellene érteni, hogy 200 forintért nem lehet bort csinálni! A borhoz pedig szőlő kell, és amit a „Günzer-érték” jelent a borkészítésben az alábbi 5 pontban foglalható össze:

- nem mindegy, hogy a bor hol, milyen dűlőben terem

- lényeges, hogy mennyi napfényt kap és milyen a talaj minősége

- nagyon fontos a szőlőtőkék terhelése, terméskorlátozása (1 tőke = 1 palack bor)

- fontos, hogy mi a szüret időpontja

- és a legfontosabb a válogatás: fürt és bogyó

Kis fürt, kis bogyó - hatalmas íz!

Elgondolkodtató, hogy mennyire lényeges a bor ízvilágában, gyümölcsösségében, koncentráltságában az, hogy mekkora a szőlő fürtje vagy hogy a fürtön lévő bogyók éppen milyen méretűek. A Günzer Családi Birtok az elmúlt 15 évben szinte kizárólag kis fürtű, kis bogyónagyságú - főként cabernet franc - szőlőklónokat telepít, mert így tudják elérni a maximális, kirobbanó gyümölcsízt még a prémium kategóriában is.

A Günzer Borok webshopból, ide kattintva megrendelheted a kedvenc borodat!

Hozzászólások

3,5 százalékkal nőtt a biztosítók díjbevétele Magyarországon

Magyarország azon kevés fejlett piacok egyike volt 2020-ban, ahol a biztosítási ágazat növekedett, a díjbevétel 3,5 százalékkal emelkedett - tájékoztatta az Allianz biztosító legfrissebb globális jelentésének tartalmáról az MTI-t csütörtökön.
2021. 05. 13. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Termőföldön is végezhető napenergia-termelés

Termőföldön is végezhető napenergia-termelés, ha az ehhez szükséges berendezések alatt továbbra is használható mezőgazdasági célra a terület, vagyis ez nem minősül a termőföld más célú felhasználásának - a többi között erről fogadott el módosítást az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a csütörtöki ülésén.
2021. 05. 13. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban kezdtek az amerikai tőzsdék

Indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon az inflációs aggodalmak miatt az előző nap elszenvedett, nagy veszteségek után.
2021. 05. 13. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fellendülhet az építőipar

Az építőipar fellendülésére számítanak a márciusi adatok alapján az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők.
2021. 05. 13. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Enyhítenek a korlátozásokon Szlovéniában

Szlovéniában tovább enyhítenek a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon: a középiskolák és az egyetemek teljesen jelenléti oktatásra állnak át, megemelik a rendezvényeken résztvevők maximálisan megengedett létszámát és meghosszabbítják a vendéglátóhelyek nyitvatartási idejét - derült ki a válságkabinet csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2021. 05. 13. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Zöld kötvényt bocsátott ki a Vajda-Papír Kft.

Zöld kötvény bocsátott ki 9,9 milliárd forint értékben a Vajda Papír Kft.; a magyar piacon vezető higiéniai papírtermékgyártó az első ipari termelő vállalat, amely megjelent a zöldkötvény-piacon - közölte a cég csütörtökön, a kötvények tőzsdei aukcióját követően.
2021. 05. 13. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább gyorsult a járvány terjedése Ukrajnában

Ukrajnában csütörtökre gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, csaknem hétezer új beteget és ismét csaknem 350 elhunytat jegyeztek fel, amivel a halálos áldozatok száma már meghaladja a 47 ezret.
2021. 05. 13. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarország számára kedvezően módosul a paksi bővítés finanszírozása

Magyarország számára kedvezően módosul a paksi bővítés finanszírozása - közölte Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az MTI-vel.
2021. 05. 13. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

5,4 millió EU-állampolgár kért brit letelepedési engedélyt

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint meghaladta az 5,4 milliót azoknak az EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyért folyamodtak a brit hatóságokhoz.
2021. 05. 13. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

4,5 százalékkal nőhet az idén a magyar gazdaság

A magyar gazdaság kilátásai kedvezőek, a CIB Bank márciusi 4,1 százalékos előrejelzésével szemben akár 4,5 százalékkal is nőhet az idén a magyar gazdaság, és a jövő évi növekedés is a korábban kommunikált 4,7 százalék felett lehet - mondta Trippon Mariann, a pénzintézet vezető elemzője online sajtótájékoztatón csütörtökön.
2021. 05. 13. 12:40
Megosztás:
Hozzászólások:

Márciusban nőtt az építőipari termelés

Márciusban az építőipari termelés 4,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva, az előző hónaphoz mérve pedig 11,5 százalékkal bővült, szezonálisan és munkanaphatással kiigazítva. Az első negyedévben az építőipar termelése 2,0 százalékkal elmaradt a tavalyi év azonos időszakától - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 05. 13. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Oroszországban is felbukkant az indiai variáns

Oroszországban is megjelent a koronavírus indiai variánsa, a kórokozót Uljanovszkban tanuló indiai diákoknál azonosítottak - jelentette csütörtökön a Kommerszant című orosz napilap.
2021. 05. 13. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jövő hét végéig kérhető a KFI bértámogatás

Május 23-ig nyújthatják be a kutatás, fejlesztés, innováció (KFI) területén dolgozó munkavállalóik után bértámogatási kérelmeiket a munkáltatók - mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a minisztérium csütörtöki közleményében.
2021. 05. 13. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hazavágta a home office a fogainkat?

A pandémia alatt sokan hagyták ki a fogászati szűrővizsgálatot és halasztották el kezelésüket. Időnként kimaradt a fogmosás, és több volt az édesség fogyasztás, különösen home office-ban – derült ki a MindentMent Fogászati Rendelők 1600 fős online kutatásából. A fogápolási szokások megváltozásának már érezhetők a kedvezőtlen hatásai.
2021. 05. 13. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Visszatértek a befektetők az ingatlanpiacra

A kimagasló első negyedéves felfutás után normalizálódott az ingatlanpiac aktivitása áprilisban, a Duna House adatai szerint 13 511 darab adásvétel zajlott áprilisban, ami továbbra is aktív piacot jelent - közölte a vállalat az MTI-vel csütörtökön.
2021. 05. 13. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mínuszban indítottak a főbb európai tőzsdék

Egy százalékot meghaladó mínuszban kezdték a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek csütörtökön.
2021. 05. 13. 09:35
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a forint reggelre

Erősödött a forint a vezető devizákkal szemben a bankközi devizapiacon csütörtök reggel.
2021. 05. 13. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengüléssel zártak az ázsiai piacok

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, és a még nyitva tartó börzék is mind mínuszban álltak.
2021. 05. 13. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nemsokára fellendülhet a hazai zöld kötvény piac – már 9 vállalat fontolgatja a kibocsátást

A klímaváltozás elleni küzdelem fontosságát egyre több vállalkozás és pénzügyi befektető ismeri fel. Emiatt a fejlett országok piacain egyre élénkebb a kereslet a fenntartható beruházások finanszírozását szolgáló zöld kötvények iránt. A Climate Bonds Initiative legújabb felmérése szerint 2020-ban csak Európában 156 milliárd dollár értékben bocsátottak ki zöld kötvényt a piaci és állami szereplők. Kelet-Közép-Európában így Magyarországon is, ez a piaci még szegmens gyerekcipőben jár. Vajon miért? Erre kereste a választ a Deloitte 2020 második felében végzett, a magyar gazdaság meghatározó szektorait lefedő, 10 mélyinterjú és 41 online kérdőív adatait összegző kutatása.
2021. 05. 13. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

80 százalék körüli foglaltság várható pünkösdkor

A vidéki szállodákban 70-80 százalék közötti foglaltság várható pünkösdkor az előfoglalások adatai alapján - mondta Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke az MTI-nek szerdán.
2021. 05. 13. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások: