Kolbászfesztivál lesz Békéscsabán
Hégely Sándor hozzátette: a négynapos  rendezvényre a térség hagyományosan megtelik, hiszen ismeretei szerint  Békéscsaba ötven kilométeres körzetében már nem igazán lehet  szálláshelyet találni a fesztivál ideje alatt.
    
A részletekről  szólva elmondta, hogy október utolsó hetére szabályos fesztiválvárost  építenek a békéscsabai városi sportcsarnok környezetében,  a 100 ezer  négyzetméteres területen 15 ezer négyzetmétert hatalmas sátrakkal le is  fednek. 
    
Az idei fesztivál egyszerre őrzi a hagyományokat, de  szolgál számtalan újdonsággal is. Így 29-én délelőtt lesz a legnagyobb  attrakció, a kolbászkészítő verseny, amelyre immár 750 csapat nevezett  be, de a fiatalok is megmutathatják tudományukat, hiszen az előző napon  250 csapat vesz részt az ifjúsági kolbászkészítő versenyen. 
    
Szintén  a hagyományok keretében mérkőzik meg az a csaknem 150 kolbászkészítő,  akik a nemzetközi szárazkolbászversenyen mérik össze kolbászkészítő  tudásukat. 
    
A négynapos rendezvény alapeleme természetesen  továbbra is a disznóvágások bemutatása, a csabai disznótorok  hagyományainak a továbbadása. Hégely Sándor szerint ugyanis igazán csak  itt szeretheti meg a csabai kolbászt a vendég.  Ismét megrendezik az  élelmiszeripari és mezőgazdasági kiállítást is. Sőt, az idei fesztiválra  időzítve jelenik meg a Csabai táj, ember, munka, szokás, kolbász,  fesztivál című, fotókkal gazdagon illusztrált könyv is, amelyet Ambrus  Zoltán, a kolbászfesztivál alapítója és korábbi igazgatója szerkesztett.
    
Az  idén is lesznek vendégei a fesztiválnak, így bemutatkoznak Gyula és a  szlovákiai Érsekújvár városai, valamint a Balaton-felvidéki borászok.
    
A  rendezvényen  28-án Dr Alban, 30-án pedig Thomas Anders és a Modern  Talking Band lép fel,  de a fesztiválra várják, mások mellett a Magna  Cum Laude zenekart és Demjén Ferencet is.
    
A rendezők gondoltak a  gyermekekre is, hiszen 31-én, szintén hagyományosan családi programok -  játszóházak, gyermek előadások - várják a kicsiket, s ezen a napon  ötvenszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a finomságokat a  vendégek.