Nagy húzás az OTP Mobil-tól, áttörés az elektronikus fizetésekben egy okostelefonnal

Rohamosan terjed Magyarországon az elektronikus fizetés, 2011-ben 326 millió körül alakult a tranzakciók száma, ami 2019-ben már meghaladta az 1 milliárd 171 milliót. Ezzel párhuzamosan 335 százalékkal nőtt a tranzakciók összege nyolc év leforgása alatt. A készpénzhasználatot kiváltó, a gazdaság zökkenőmentes működését támogató elektronikus fizetés a mindennapi életünk részévé vált. Ma már az átutalások azonnal teljesülnek, biztonságosan nyomon követhetőek, ellenőrizhetőek. A szabályozási környezet is folyamatosan változik, teret nyitva az új megoldások még szélesebb körű alkalmazásának.

Nagy húzás az OTP Mobil-tól, áttörés az elektronikus fizetésekben egy okostelefonnal

A digitalizáció újabb állomása az a közelmúltban elfogadott törvénymódosítás[1], amelynek értelmében 2021. január elsejétől minden online kasszát használó vállalkozás köteles biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét a vásárlóinak Magyarországon. Az átállás 60 ezer kereskedőt és szolgáltatót érint, nekik legkésőbb az év végéig el kell dönteniük, hogy milyen megoldást választanak. Az OTP Mobil saját fejlesztésű, a kártyaelfogadás és az azonnali fizetési rendszer előnyeit ötvöző új mobil applikációja számukra jelent egyszerű, valóban kézzel fogható segítséget.

SimpleBusiness: elég egy okostelefon

A SimpleBusiness használatának eszközigénye minimális, nem kell hozzá más, mint egy megfelelő okostelefon és stabil internetkapcsolat.  Kezelése egyszerű, felhasználóbarát, a tranzakciók végrehajtása gyors, ellenőrzésük, nyomon követésük folyamatosan biztosított, az alkalmazás használatával járó költségek és díjtételek átláthatóak, kiszámíthatóak.

A SimpleBusiness a Google Play-ből és az AppStore-ból is letölthető azokra az Androidos készülékekre és iPhone-okra, amelyeken az alkalmazás által támogatott verziószámú operációs rendszer fut (Android: 5.0 és újabb, iOS: 12.0 és újabb).

Azoknak a vállalkozóknak, akik ezt a megoldást választják, szerződést kell kötniük a szolgáltatás használatára, amit online megoldhatnak, mindössze néhány perc alatt. Ezt követően el kell végezniük a SimplePay kereskedői fiókregisztrációt az alkalmazásban, ez a folyamat is gyors és egyszerű, személyes ügyintézést nem igényel és papírmentes. A partnerek ráadásul szeptember végéig kedvezményes díjon csatlakozhatnak.

A SimpleBusiness bankfüggetlen szolgáltatás, vagyis bármely banknál vezetett számlával igénybe vehető. Az applikáción keresztül végrehajtott tranzakciók a szerződéskötés során megadott bankszámlára kerülnek jóváírásra. Az alkalmazás kezelőfelületén négy elektronikus fizetési mód közül választhat a felhasználó: QR-kódos fizetés bankkártyával, linkes fizetés bankkártyával, QR-kódos fizetés utalással, linkes fizetés utalással.

Négy elektronikus fizetési mód egyetlen alkalmazásban

A folyamat minden esetben az adatok (az összeg) rögzítésével indul a kezelőfelületen. A QR-kódos fizetés gördülékeny fizetési folyamatot biztosít, a linkes opciók egyik legnagyobb előnye pedig az, hogy bárhonnan kényelmes fizetést biztosítanak a vásárlóknak, nem feltétlenül szükséges egy légtérben tartózkodni a tranzakció véglegesítéséhez. A linkes fizetési megoldások ráadásul gyakorlatilag mindenki számára elérhetőek, a vásárlási tranzakciók minden Mastercard és Visa kártyabirtokos, az átutalási tranzakciók pedig minden netbank felhasználó által kiegyenlíthetőek.

QR-kódos fizetés bankkártyával

A tranzakció indításakor megjelenik a képernyőn egy QR-kód, amit a vásárló a Simple alkalmazásban olvashat be és hagyhat jóvá.

Linkes fizetés bankkártyával

A tranzakció indításakor létrejön a fizetési link, amit a felhasználó a mobilon elérhető alkalmazások (e-mail, Facebook, Instagram, Skype stb.) segítségével küldhet el a vásárlónak. A vevő a linkre kattintva a SimplePay fizetési oldalra kerül, ahol többféle módon, a kártyaadatok megadásával vagy Simple fiókkal is fizethet.

QR-kódos fizetés utalással

A tranzakció indításakor megjelenik a képernyőn egy QR-kód, amit a vásárló a mobilbanki alkalmazásában (jelenleg az OTP SmartBank esetében érhető el a funkció) olvashat be és hagyhat jóvá.

Linkes fizetés utalással

A tranzakció indításakor létrejön a fizetési link, amit a felhasználó a telefonon elérhető alkalmazások segítségével küldhet el a vásárlónak. A vásárló a linkre kattintva a SimplePay fizetési oldalra kerül, ahol a jelenleg elérhető módokon (QR-kódos utalás, vagy netbankból az adatok manuális rögzítésével) hajthatja végre a tranzakciót.

Átlátható költségek, megbízható működés

A vállalkozásoknak az egyszeri csatlakozási díj mellett az átutalásos vagy bankkártyás tranzakciók után felszámított, százalékos arányú kereskedői díjat kell megfizetniük. Havi díj, forgalmi elvárás nincs. A SimpleBusiness így ideális megoldás lehet azoknak a kereskedőknek, akiknek a POS terminál üzemeltetése jelentős anyagi terhet jelentene.

A tranzakciókat a vállalkozók az applikációban, illetve a SimplePay admin felületén követhetik nyomon, a fizetések teljesüléséről azonnali visszajelzést kapnak. A rendszerben a vevők is ellenőrizhetik, lementhetik a tranzakciók adatait. Az Ügyfélszolgálat a nap 24 órájában a felhasználók rendelkezésére áll.

 


[1] A 2020. évi LXXVI törvény, 38. §-a alapján


Hozzászólások

Miből élünk? Miből él egy magyar és miből egy másik EU ország lakója?

Magyarország is résztvevője - immár harmadik alkalommal - a szeptember 15-én induló Uniós kutatásban, amely a családok, háztartások életkörülményeinek feltárására irányul. A háromévenkénti felmérést idén is a Magyar Nemzeti Bank (MNB) megbízásából a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) koordinálja.
2020. 09. 26. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Donald Trump spanyol és afroamerikai szavazatokért kampányol

Donald Trump amerikai elnök spanyolajkú és afroamerikai szavazatokért kampányolt pénteken három tagállamban is.
2020. 09. 26. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarországon csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó tevékenykedik

Napjainkban Magyarországon csaknem 30 ezren tevékenykednek nem hivatásos, önkéntes tűzoltóként - mondta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban, abból az alkalomból, hogy 150 éves a Magyar Tűzoltó Szövetség.
2020. 09. 26. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Romániában 120 ezer felett jár a fertőzöttek száma

Romániában az utóbbi 24 órában 1552-vel emelkedett és ezzel meghaladta a 120 ezret a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma.
2020. 09. 26. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre többen szorulnak kórházi kezelésre Csehországban

Gyorsan emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházi kezelést igénylő súlyos esetek száma Csehországban.
2020. 09. 26. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a koronavírus-járvány második hulláma Németországban

Tovább erősödött a koronavírus-járvány második hulláma Németországban, és az új fertőzések száma bő öt hónapja a legmagasabbra emelkedett a szombaton megjelent hivatalos adatok szerint.
2020. 09. 26. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Stabilról pozitívra javította Magyarország adósosztályzati kilátását a Moody's

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról Magyarország Baa3 szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolásának kilátását pénteken a Moody's Investors Service. A cég egyben megerősítette a szuverén besorolást.
2020. 09. 26. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb korlátozásokat vezet be Montenegró

Újra korlátozásokat vezet be Montenegró a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hétfőtől, mert a fertőzöttek száma az utóbbi hetekben jelentősen megugrott.
2020. 09. 26. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyors változásokra számít az olajiparban a Mol Nyrt. elnöke

A koronavírus világszerte megnehezítette az olajipar helyzetét, ezért felgyorsulhat az iparág átalakulása - mondta a Mol Nyrt. elnöke az 58. Közgazdász vándorgyűlés pénteki ülésén.
2020. 09. 26. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Elkészültek a magyar gyártású legeztetőgépek

Napokon belül a magyar egészségügy rendelkezésére fog állni a külügyminisztérium által megrendelt 1000 darab, világszínvonalú lélegeztetőgép, amelyet a hazai székhelyű Celitron Medical Technologies Kft. már legyártott - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Vácon.
2020. 09. 26. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Halláskárosodás - Minden ötödik család érintett, mégsem teszünk eleget ellene

Hazánkban közel egymillió ember él valamilyen fokú halláskárosodással. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2018-as évi becslése szerint 2050-re 900 millió fölé nőhet a halláskárosultak száma a világon. Várható, hogy 30 éven belül majdnem minden tizedik ember halláskárosodott lesz, ami komoly lelki terhet ró a családokra és jelentős kiadásokkal terheli meg az egészségügyi rendszert. A Fül-orr-gége Központ a Hallássérültek Világnapjára készülve vizsgálta meg a magyar lakosság halláskárosodással kapcsolatos ismereteit.
2020. 09. 26. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Madrid tovább növeli a korlátozott zónák számát

Tovább növeli azon területek számát a madridi tartomány vezetése, ahol korlátozzák a lakosok szabad mozgását a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében - jelentette be a helyi autonóm kormány egészségügyi tárcavezetőjének helyettese pénteken.
2020. 09. 26. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megszerezte a SZIT minősítést a SunDell

Szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) nyilvántartásba vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a SunDell Estate Nyrt.-t - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2020. 09. 26. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az ÉletMentő applikáció lett az Év digitalizációs projektje

Az ÉletMentő applikáció nyerte el az Év digitalizációs projektje címet és megkapta a Gyurós Tibor-díjat is, amellyel a hazai digitalizáció fejlődésében aktívan szerepet vállaló személyeket és vállalkozásokat ismerik el - tudatta az Országos Mentőszolgálat közleményben pénteken az MTI-vel.
2020. 09. 26. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Franciaországban a fertőzöttek száma átlépte a félmilliót

Franciaországban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma pénteken átlépte a félmilliót, miután az elmúlt 24 órában ismét csaknem 16 ezer új esetet tártak fel az egészségügyi hatóságok.
2020. 09. 26. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hogy nyugodt nyugdíjas legyél ennyi pénz kell: 19,8 millió forint

A magyarok közel hetven százaléka nem számít arra, hogy a kényelmes megélhetéshez elegendő állami nyugdíja lesz, a meglévő életszínvonal fenntartásához pedig átlag 19,8 millió forint megtakarítást kellene felhalmozni a munkával töltött évek alatt – derül ki a SIGNAL IDUNA Biztosító megbízásából készült piackutatásból 2019 végén.
2020. 09. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Évek óta erre vár az ingatlanpiac!

Szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) vette nyilvántartásba a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a SunDell Estate Nyrt-t. Ezzel az első olyan társaság lett az országban, amely nem egy már bejáratott tőzsdei jelenlét után választotta ezt a működési formát, hanem végig ment a bevezetés összes lépésén, majd a belépéssel szinte egy időben vált szabályozott ingatlanbefektetési társasággá. Az első „zöldmezős SZIT” megjelenése mérföldkő a magyar ingatlanpiacon
2020. 09. 26. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A MOL elkezdi venni magát - közel 41 millió db részvényről van szó

A MOL Nyrt. az alábbiakról tájékoztatta ma a tőkepiaci szereplőket: a Társaság Igazgatósága döntött maximum 5% MOL részvény megvásárlásának elindításáról.
2020. 09. 26. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Forgalomkorlátozások lesznek a belvárosban

Útszűkületekre, részleges sávlezárásokra, forgalomterelésekre és sebességkorlátozásokra kell számítani szeptember 28. és november 6. között a Váci úton, Bajcsy-Zsilinszky úton, Károly körúton, Múzeum körúton és az Üllői úton a 3-as metróvonal felújítása miatt - tudatta a BKV pénteken az MTI-vel.
2020. 09. 26. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar népesség: Eddig több születés, kevesebb halálozás

Csökkent a természetes fogyás mértéke 2020 első nyolc hónapjában, miután 4,7 százalékkal több gyerek született és 4,4 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.
2020. 09. 26. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások: