THULE, avagy a kerékpár szállításának nagymestere

Akinek van egy szuper és profi kerékpárja, az minden esetben szeretné maga mellett tudni. Elképzelhetetlen a bringa nélkül a nyaralás, vagy akár csak egy pár napos családi kiruccanás is. De nem csak a felnőttek, a gyermekek is szeretnek nyáron tekerni, bárhol is legyenek.

Főként, hogy ma már számos kiváló nyaralóhely, tó mellett van elsőosztályú bringás útvonal, így családi programnak is kiváló a közös kerékpározás.

Azoknak, akik sokat utaznak, és a kikapcsolódáshoz szívesen viszik magukkal a kerékpárjukat, valószínűleg már nem ismeretlen a kerékpár szállítás piacán vezetőnek számító svéd márka, a THULE. A megfelelő kerékpár szállítóval ugyanis nem kell lemondania a családnak a kerékpáros élményekről, mindenki biciklijét magatokkal tudjátok vinni.

A THULE-ról röviden

A THULE nem csak a kerékpárok, hanem bármilyen sporteszköz szállításában megoldást nyújt. A svédországi brand termékei kivétel nélkül hosszú élettartamúak, ezért bátran vállalják a kiemelkedő jótállási időszakot is. Mivel a gyártó számára elsődleges szempont a biztonság, saját tesztüzemben végzik az ellenőrzést, a legmodernebb eszközök és valós behatások segítségével. Ugyanis a tesztcsapatuk éles helyzetben teszteli a kerékpárszállító tartóikat. Ez az alaposság a garancia arra, hogy a THULE termékei rendkívül időt állóak.

A THULE kerékpártartók között mindenki megtalálhatja a számára megfelelő darabot, mert  minden típusú autóhoz kínál megoldást. Amelyek stílusosak és kiváló minőségűek egyaránt.  A MaxBike-nál megvásárolhatod a számotokra ideális kerékpártartót, amely hosszú éveken át kiszolgál majd.

Kerékpártartók fajtái

3 megoldás létezik, ezeket pedig az alapján különböztetjük meg, hogy az autó melyik részére kell rögzíteni a tartót. Ezek alapján létezik vonóhorogra, tetőre vagy csomagtér ajtóra rögzíthető kerékpártartó. A választást alapvetően meghatározza az autó típusa és adottsága is, valamint a használat gyakorisága, a szállítandó kerékpárok száma.

Vonóhorogra szerelhető

Ebben az esetben a rakomány hátra maximum 1 métert, oldalra pedig legfeljebb 0.4 méternyit nyúlhat túl az autón, maximális megengedett szélessége 2.5 méter.

Tetőcsomagtartóra szerelhető

Ennél a megoldásnál az oldalirányú túlnyúlás tilos, hossztengely irányában viszont van egy 40 cm-es mozgástér előre és hátra is. Az autó magassága a kerékpárokkal együtt nem haladhatja meg a 4 métert.

Csomagtér ajtóra szerelhető

A túlnyúlásra és takarásra vonatkozó előírások megegyeznek a vonóhorogra szerelhető verzióval.

Amennyiben a vonóhorogra vagy a csomagtér ajtóra szerelhető tartót választjátok, mindenképpen tájékozódjatok a vonatkozó jogszabályokról a rendszámot illetően!

Bármelyik megoldás mellett is döntesz végül, a használata mindenképpen könnyű és biztonságos lesz. A felszerelés pedig annyira egyszerű, hogy a legtöbb esetben szerszámra sincs szükséged.

Hozzászólások

ÁFA csökkentés Németországban a gazdaságélénkítés jegyében

Németországban hosszú egyeztetést követően megszületett a megállapodás az újabb gazdaságélénkítésről. A program a várt 80 milliárd euró körüli összegnél nagyobb, összesen 130 milliárd euró lett. A fogyasztás élénkítése érdekében az idei évre csökkentik az áfa kulcsokat.
2020. 06. 04. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyorsan rendeződött Kína és az USA égi konfliktusa

Az amerikai hatóságok tegnap még a kínai légitársaságok beutazásának tiltását helyezték kilátásba, amiért Kína nem engedi újraindulni az amerikai légitársaságok Kínába irányuló járatait.
2020. 06. 04. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint árfolyama

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök reggel.
2020. 06. 04. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Enyhe mínuszokban nyitottak az európai tőzsdék

Mérsékelt csökkenéssel nyitottak a főbb nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön.
2020. 06. 04. 09:40
Megosztás:
Hozzászólások:

Termőföld árak alakulása Magyarországon - mi mozgatja most a piacot?

Tavaly is drágultak a termőföldek Magyarországon, de az árak növekedési üteme jelentősen csökkent az előző évekhez képest – derült ki a Takarék Index elemzéséből, melyet a ProfitLine.hu részére eljuttattak. A szőlők és gyümölcsösök ára már stagnált. A Takarék Csoport elemzői arra számítanak, hogy az osztatlan közös földtulajdon felszámolása várhatóan jelentős földforgalmat generál a következő években. A világjárvány még nem gyakorol számottevő hatást az árakra.
2020. 06. 04. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ki nyert a legtöbbet májusban a magyar tőzsdén?

A gazdasági és társadalmi visszarendeződés időszakában a megelőző hónapokhoz képest nyugodtabb kereskedést és enyhén emelkedő árakat hozott a május a nemzetközi tőkepiacokon és a Budapesti Értéktőzsdén is. A részvénypiac felfelé tartott, elsősorban az OTP és a 4iG vezették az áremelkedést. A BUX összességében 35 181 pontról, 35 876 pontig lépett feljebb. Az azonnali részvényszekció májusban 257,8 milliárd forintos összesített forgalmat ért el, ami napi 12,9 milliárd forintos átlagos forgalomnak felelt meg, ez a megelőző hónapok felfokozott kereskedési aktivitásához képest moderált aktivitást jelentett. A brókercégek kereskedési rangsorában a Wood & Company nagyon szoros versenyben előzte meg a dobogó további visszatérő szereplőit, az Erstét és a Concorde Értékpapírt.
2020. 06. 04. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Válság utáni üzleti kilábalás? A jó kiválasztás kétszeres profitabilitást hozhat

A pandémiás helyzet utáni nyitás minden üzleti szektorban felveti a kérdést, milyen munkaerőpiaci lépéseket érdemes tennie a vállalatoknak, hogy kivédjék az elmúlt hónapok negatív hatásait. Számos elemzés szerint a kulcs sokkal inkább a hatékony kiválasztásban és kevésbé a készségfejlesztésben rejlik, hiszen a jelentős költség mellett a tréningek 66%-a eleve olyan munkatársakra fókuszál, akiknek mellőzhető, vagy nem indokolt a fejlesztése.
2020. 06. 04. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Balti utazásszervezőből szállt ki az Enterprise Investors

Az Enterprise Investors (EI) által kezelt Polish Enterprise Fund VI (PEF VI) magántőkealap eladta a balti térség vezető utazásszervezőjében, a Novaturasban fennmaradó 34,4%-os tulajdonrészét a Nasdaq Baltic Értéktőzsdén végrehajtott másodlagos tranzakciók sorozatán keresztül. A tranzakciók által generált bruttó bevétel 4,9 millió euró.
2020. 06. 04. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

1,3 milliárd forintos fejlesztés készült el a hatvani kórházban

Mintegy 1,3 milliárd forintos fejlesztés készült el a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet központi és aszódi telephelyén - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a korszerűsítést bemutató szerdai hatvani sajtóeseményen.
2020. 06. 04. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Súlyos árat fizethetnek, ha erre nem figyelnek az újranyitott üzletek

A járványhelyzet lecsengésével és a korlátozások részleges feloldásával egyre több cég dönt az újranyitás mellett. Az otthonmaradás és a szociális távolságtartás azonban maradandó változásokat hozott a vásárlói magatartásban. Több nemzetközi kutatás is rámutatott, hogy a fogyasztók sokkal óvatosabban közelítenek a nem létfontosságú üzletekhez, és ha lehet, elkerülik azokat a helyeket, ahol tömeg alakulhat ki. A vevőkiszolgálásban is izgalmas időszak következik: most nemcsak az udvariasabb, felkészültebb és kedvesebb személyzet, hanem az alapvető biztonságérzet megteremtése lesz a döntő – hívja fel a figyelmet az ügyfélélmény menedzsmenttel foglalkozó ClientFirst Consulting szakértője.
2020. 06. 04. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Húzzuk feljebb az OTP-részvény STOP-szintjét!

A május eleji kereskedési ötletünk óta erőteljes emelkedésen ment keresztül az OTP árfolyama, ma már 11.000 forint feletti szinteken jár az árfolyam. Fundamentálisan továbbra sem tartjuk túlárazottnak az OTP-t és összességében a bankszektor továbbra is inkább lemaradó az európai részvénypiacon. Azonban a mostani szintekről már számos ellenállás nehezítheti a további emelkedést, így érdemesnek látjuk stop megbízásunkat szűkebbre húzni - vélik az ERSTE elemzői.
2020. 06. 04. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább szigorították magatartási kódexüket az innovatív gyógyszergyártók

Új, az eddigieknél is szigorúbb etikai szabályokat vezetnek be Európa-szerte az innovatív gyógyszergyártók, amelyeket Magyarországon az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) újonnan elfogadott Magatartási Kódexe tartalmaz. Az új előírások a gyógyszeripar és az egészségügyi szervezetek, szolgáltatók és betegszervezetek közötti kapcsolat átláthatóságát emelik még magasabb szintre. Az AIPM bízik abban, hogy a kezdeményezéshez csatlakoznak majd más hazai gyógyszeripari szereplők is.
2020. 06. 04. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A koronavírus óta megint a Facebook a legmenőbb közösségi oldal

A járványhelyzet nagy nyertese a Facebook – a közösségi média-használatot tekintve mindenképp. A hírek, az élő közvetítések és a chat - ezek azok a funkciók, amikkel tarolt az elmúlt időszakban a Facebook. Gyakrabban és többet facebookoztunk az elmúlt hetekben, mint a megelőző időszakban, és sok esetben a családi kapcsolattartást, a munkahelyi ügyeinket is a Facebookon intéztük. Ez derül ki a Be Social közösségi média ügynökség legutóbbi felméréséből.
2020. 06. 04. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

CIG Pannónia elemzés

2020. 06. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTT-ONE elemzés

2020. 06. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2020. 06. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2020. 06. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2020. 06. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2020. 06. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hogyan lesz ősztől az iskolai oktatás? - 3 lehetséges forgatókönyv

Az iskolák és egyetemek soha nem látott kihívással szembesültek, amikor márciusban néhány nap alatt digitális oktatásra kellett átállniuk. A távoktatás egyik legnagyobb kérdése a gyakorlati órák, kurzusok megtartása, az intézmények ebben egyedi, alternatív megoldásokkal segítik a hallgatókat. A Budapesti Metropolitan Egyetem egyetemi docense, tanulásmódszertani szakértője szerint három forgatókönyv szerint térhetünk vissza a tantermekbe: teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.
2020. 06. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások: