A borsodi apuka legyőzte az online értékesítés amerikai királyát

A fiatal marketinges Borsodszentgyörgyről indult, egy olyan közösségből, ahol valakit szinte minden családból a mélybe rántott az alkohol, az ő családjában sem volt ez másként. Kriston Gábor, a DX Labz ügynökség alapítója elhatározta, hogy szeretné elkerülni ezt a mintát. Útkeresése és fejlődés iránti vágya az online marketing, az értékesítés és a weboldalkészítés területére vitte, de nem állt meg Budapesten, hanem virtuálisan egészen az USA-ig repült, ahol olyan megmérettetésben nyert, amiről az amerikai ügynökségek is csak álmodnak: legyőzte a világ legismertebb online értékesítési oldal szakértőjét, Russel Brunsont.

A borsodi apuka legyőzte az online értékesítés amerikai királyát

Ózd mellől eddig a sikerig persze nem vezetett egyenes út. Hogy ne kövesse az előtte álló rossz példákat, Gábor elkezdett önfejlesztéssel foglalkozni, ami a marketing felé terelte. Épp Angliában dolgozott, amikor szeretett volna weboldalt készíttetni egy formálódó üzleti koncepciójához, ám az árajánlatok láttán leesett az álla. Utánajárt, hogyan készítheti el magának a honlapot. A többmilliós ajánlatok elfogadása helyett maga hozta létre az oldalt kezdőként, hamar eljutva a felhasználói szinttől a programozási ismeretekig. Innen indult a weboldalak és később az értékesítési oldalak iránti szenvedélye. Hazatérve a Moholy Nagy Művészeti Egyetem ID digitálistermék-fejlesztési képzésén csiszolta tovább a tudását, majd programozóként több neves marketingügynökségnél is dolgozott. Saját ügynökséget alapítva ő lett az ország első és máig egyetlen Google Minősített Mobil Web Specialistája és 2020-ban megjelent szakmai tapasztalatait összesítő könyve is “Online Gyorsítósáv” címen.

„Ekkor kiégtem. Annyit dolgoztam vállalkozóként, mint előtte alkalmazottként soha. Aztán jött a vírus, a válság, és ott álltam, hogy lehúzzuk a rolót, el kell küldenem a kollégáimat. Akik egyébként a családtagjaim, az öcsém, az unokatestvérem, a másodunokatestvérem és a sógorom”, idézi fel Kriston Gábor.

Majd folytatja, „kerestem valamit, amivel kiutat találhatok a helyzetből, ez volt Stephen R. Covey A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása című könyve, ami alapján azóta applikációt is fejlesztettünk. A saját képzésemre az évek alatt több mint 15 millió forintot költöttem, és a csapatom minden tagjának is ígéretem szerint világszínvonalú tréningeket biztosítottam. Így jutottam el Russel Brunson tananyagaihoz, aki a világ legismertebb értékesítési oldal szakértője.”

A DX Labz vezetője elvégzett minden lehetséges képzést Russel Brunsonnál, és munkáinak minőségét látva, mentorainak köszönhetően meghívást kapott a Funnel Games versenyre, amit Brunson csapata, a ClickFunnels szervezett.

Hogyan győzte le Gábor Amerika vezető online értékesítőit?

A verseny célja egyszerűen hangzik, ám elérni annál nagyobb kihívás: pipáld le Russel Brunson legsikeresebb értékesítési oldalának az eredményét. Van rá 24 órád.

Kriston Gábor csapatát erősítette még két mentora, Mike Schmidt és AJ Rivera. Közösen vágtak bele, hogy egy nap alatt valós értékesítések során megméretessék versenymunkájukat a Mester ellen.

„Az volt a stratégiám, hogy fogom a már meglévő értékesítési oldalt, és megnézem, hogyan tudok rajta javítani a lehető legtöbbet a rendelkezésre álló időn belül. Egy lebilincselő sztorival indítottuk a szöveget, rögtön az oldal tetején videóban átadva az ajánlat lényegét. Csakhogy gondunk akadt az értékesítés kulcselemeként szolgáló videóval, mert egy jogi licencprobléma miatt nem játszotta le a hangot. Egész éjszaka azon kattogott az agyam, mit tudnék még csiszolni az oldalon, mert a beküldés után adtak még további 24 órát a javításokra. Végül teljesen kimerülten a régi verzió linkjét adtam be, hiába javítottam ki a videó hibáját ”, osztja meg a részleteket Kriston Gábor.

Végül így is megnyerték a versenyt az ügynökségek kategóriájában, a teljes versenyben pedig a 80 jelölt közül a második helyet érték el. Bravúros eredménnyel megduplázták Russel Brunson értékesítési számait a rendelkezésre álló rövid idő alatt.

Hívják Amerikába, de ő Borsodban marad

Gábor a nagy siker után több ígéretes üzleti ajánlatot is kapott az USA-ból, azonban nem tervezi, hogy elköltözik szülőfalujából, Borsodszentgyörgyről.

Kriston Gábor DX Labz

„Az motivál, hogy mutassuk meg, innen az isten háta mögül is lehet világszínvonalú szolgáltatást nyújtani, és olyan vállalkozást építeni, ami jó példát ad a környékbeli fiataloknak is. Igyekszem Magyarországon is elérhetővé tenni azt a tudást, amit az értékesítési oldalakról évek alatt rengeteg pénz és energia befektetésével megszereztem. Ennek egyik első megnyilvánulása a világ legeredményesebb értékesítési oldalainak katalogizálása, ami publikusan elérhető bárki számára a Funnel Expert oldalon. Itt olyan, ma is használatban lévő, sok millió dollár bevételt hozó oldalak szerepelnek, amiket bárki mintaként használhat, persze a saját portékájára szabva”, tájékoztat a DX Labz vezetője.

Az értékesítési oldalak hazai úttörője könyvével - Online gyorsítósáv - is egyfajta útikalauzt ad a vállalkozásoknak az internetes értékesítés világába. Rendszerben és logikus sorrendben ismertet meg a kulcsadatokkal, melyekkel bárki hatékonyan eladhatja egy tökélyre fejlesztett weboldallal a termékeit, szolgáltatásait.

Burkolt nyugdíj korhatár emelés? Nők 40 nyugdíj helyett jöhet a Nők 41, Nők 42 nyugdíjak?

Simovits András közgazdász és egyetemi tanár javaslata szerint érdemes lenne bevezetni egy rugalmas korhatárt a hazai nyugdíjrendszerben. Azt állítja, hogy a korhatártól lefelé történő elmozdulás esetén büntetés járna, míg felfelé történő elmozdulás esetén jutalmazás lenne a cél. Erről az elképzelésről a HVG 31. számában olvashattunk részletesebben. Emellett Simovits azt is javasolja, hogy a Nők 40 korkedvezményes nyugdíját is át kellene alakítani, így jönne a Nők 41, Nők 42 vagy a Nők 43 nyugdíja. Mit kell erről tudnunk? Cikkünkben összefoglaljuk a fontosabb tudnivalókat.
2024. 02. 25. 02:00
Megosztás:

Egyre zöldebb a kriptopiac, és ez új lehetőség a befektetőknek is

A kriptók vezető érméjét, a Bitcoint sűrűn éri kritika amiatt, hogy rengeteg energiát használ, egyáltalán nem környezetbarát, miközben a technológia már lehetővé teszi, hogy ne így legyen. Az új fejlesztésű kriptók esetében már ez is fontos szempont, így sorra jelennek meg a „zöld” kriptoeszközök. Ezek többféle módon valósítják meg a zöld célt, egyrészt a működésükkel, másrészt a támogatott funkciókkal, amilyen például a környezetbarát közlekedés.
2024. 02. 25. 00:01
Megosztás:

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum területén

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum (VSZC) területén, 5,9 milliárd forintból jön létre egy korszerű, 3500 négyzetméteres, több funkciós épület - jelentette be Rétvári Bence pénteken Vácon, a Váci Szakképzési Centrum komplex fejlesztése elnevezésű projekt indítóján pénteken Vácon.
2024. 02. 24. 23:00
Megosztás:

Nőtt a Budapesti Állatkert látogatottsága

A Fővárosi Állat- és Növénykert látogatottsága már 2022-ben visszaállt a járvány előtti szintre, tavaly pedig további több mint hét százalékkal több látogatót fogadott.
2024. 02. 24. 22:00
Megosztás:

Hiányzik még egy lökés a lakáspiacnak

A KSH friss adatai szerint tavaly csak 18,65 ezer új lakás épült fel, ami 9,2 százalékkal kevesebb, mint a 2022-es adat. Az építési engedélyek száma 39%-kal csökkent. Idén sorfordító hónapok jöhetnek a lakáspiacon, ám a szereplők még óvatosak. Ahhoz, hogy 2024-ben érdemben nőjön az otthon-építési kedv, még szükség van egy lökésre, további érdemi kormányzati ösztönzőkre – véli Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.
2024. 02. 24. 21:00
Megosztás:

Közzétette negyedéves jelentését az ORLEN Csoport

A lengyel ORLEN Csoport energetikai vállalat a 2023. december 31-én zárult negyedévben 11,2 milliárd zloty LIFO-alapú EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt) és 7,3 milliárd zloty nettó nyereséget ért el - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.
2024. 02. 24. 20:00
Megosztás:

Újabb 193 ezer laptopot kaphatnak az iskolák

2022-ben és 2023-ban 120 ezer, illetve 140 ezer laptopot kaptak a tanárok és diákok ingyenesen az iskolákban. 2024 tavaszán további 193 ezer laptop kiosztása várható - tájékoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.
2024. 02. 24. 19:00
Megosztás:

Stabil a hazai munkaerőpiac

Stabil a belföldi munkaerőpiac, a foglalkoztatottság a rendszerváltás utáni rekordját elérve csúcsközelbe jutott Magyarországon - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezető közgazdásza az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorban.
2024. 02. 24. 18:00
Megosztás:

Javította Csehország adósosztályzatának kilátását a Fitch Ratings

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Csehország magasan elsőrendű, "AA mínusz" szintű devizaadósság-besorolásának kilátását a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő egyidejűleg megerősítette a cseh szuverén osztályzatot.
2024. 02. 24. 17:00
Megosztás:

Alig drágult a személyautóknál a kgfb

Mindössze 368 forinttal emelkedett a tavalyi IV. negyedévben egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) állománydíja - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szombaton az MTI-vel.
2024. 02. 24. 16:00
Megosztás:

Megkezdődik az új liftek építése a tatabányai vasútállomáson

Megkezdődik az új liftek építése a tatabányai vasútállomáson - közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.
2024. 02. 24. 15:00
Megosztás:

Leválás: új módszer a vállalatok átalakulására

2024. január 1-jétől új jogintézménnyel, a leválással bővül a Polgári Törvénykönyvnek a jogi személyek szétválására vonatkozó szabályrendszere. Mint minden egyéb átalakulás, egyesülés és szétválás, a leválás is adókövetkezményekkel járhat.
2024. 02. 24. 14:00
Megosztás:

Közzétette 2023-as, negyedik negyedéves konszolidált üzleti eredményeit az ORLEN Csoport

A 2023. december 31-én zárult negyedévben az ORLEN Csoport 11,2 milliárd zloty LIFO-alapú EBITDA-t és 7,3 milliárd zloty nettó nyereséget ért el. A teljes 2023-as évre vonatkozó LIFO-alapú EBITDA1 elérte a 44,8 milliárd zlotyt, a nettó nyereség pedig 27,6 milliárd zloty volt. Az ORLEN Csoport negyedik negyedéves eredményeire pozitív hatással volt a gázszegmens teljesítménye, amely 11 milliárd zlotyval járult hozzá az EBITDA-hoz, elsősorban az alacsonyabb beszerzési költségeknek és a magasabb értékesítési volumennek köszönhetően. Az ORLEN emellett több mint 20 százalékkal növelte kiskereskedelmi értékesítési volumenét az előző évhez képest, részben a magyarországi és szlovákiai hálózatbővítések eredményeként.
2024. 02. 24. 13:00
Megosztás:

Elégedetlenség: A versenyszféra munkavállalóinak közel kétharmada munkahelyet váltana

A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésének mértékével, 63 százalékuk tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – derült ki a Trenkwalder február első felében elvégzett munkaerőpiaci kutatásából.
2024. 02. 24. 12:00
Megosztás:

A BAYC társalapítója Greg Solana lett az új vezérigazgató, és az NFC-hez kapcsolódó projektek lendületet kapnak - a MultiversX, az ApeCoin és a Meme Moguls felívelő pályán

A Bored Ape Yacht Club NFT-k alkotója, Greg Solana lett az új vezérigazgató a Yuga Labs-nál. Ő váltja Daniel Alegre-t, aki 2023 áprilisában vette át a vezérigazgatói szerepet. Ennek eredményeként az ApeCoin (APE) hirtelen lendületet kapott, a két hetes grafikonon 23%-kal emelkedett az árfolyama. Emellett a MultiversX (EGLD) is optimista hangulatban van, de a legnagyobb figyelem a Meme Moguls (MGLS) meme érmék felé fordul. Hamarosan indul, és a gyors előértékesítés miatt az egyik legforróbb projekté válhat 2024-ben. Most áttekintjük, hogy mi áll a háttérben. Megvizsgáljuk, hogy melyik a legjobb kriptovaluta jelenleg befektetési célból.
2024. 02. 24. 11:20
Megosztás:

Accor: rekorderedmények 2023-ban globálisan és Magyarországon

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja bejelentette 2023-as évre vonatkozó pénzügyi eredményeit. Az EBITDA meghaladta az 1 milliárd eurót, és az eredmény felülmúlja a 2023-ra vonatkozó előrejelzést. A vállalat folytatta vonzó részvényesi hozampolitikáját, és bízik a 2024-es növekedési kilátásokban.
2024. 02. 24. 11:00
Megosztás:

Csak 2023-ban, 55 millió dollárt szerzett vissza a Binance a csalóktól

A digitális pénzügyi eszközök egyre szélesebb körben vállnak elfogadottá, a velük való kereskedelem volumene, a tranzakciók száma ezzel együtt fokozatosan nő. A kriptotér éppen ezért került a csalók és hekkerek célkeresztjébe, habár a törvénytelen tranzakciók száma a kriptotérben elenyésző és fokozatosan csökken. A Binance ügyfélszolgálata és biztonsági csapata a hatóságokkal és a kriptoközösséggel együttműködve sok százmillió dollár értékben mentett meg, vagy szerzett vissza digitális pénzeszközöket hekkerektől, csalóktól, és juttatta őket vissza tulajdonosaiknak az elmúlt két évben.
2024. 02. 24. 10:00
Megosztás:

Deepfake technikák terjedése: harc az újgenerációs kibercsalások ellen

A mesterséges intelligencia eszközeinek elterjedésével ma már minden eddiginél könnyebb megszemélyesíteni valakit és megtéveszteni másokat, pénzt, adatot kicsalni a célpontoktól. A korábban kifejlesztett módszerek hatékonyságát megsokszorozza az AI, melyet a vezető intézmények irányelvek és technológiák kombinációjával próbálnak kezelni – áll a Deloitte legfrissebb Tech Trends 2024 elemzésében.
2024. 02. 24. 09:00
Megosztás:

4,6%-os munkanélküliségi ráta és 10,3%-os reálbérnövekedés a hazai munkaerőpiacon

A november-januári időszakban továbbra is csúcsközelben állt a foglalkoztatottság, a hazai elsődleges munkaerőpiacon 17 ezer új munkahely jött létre az előző év azonos időszakához képest, a közfoglalkoztatottak száma 8 ezer fővel csökkent, a külföldre ingázók száma pedig nem változott érdemben, így a legutolsó háromhavi átlag alapján a gazdaság teljes foglalkoztatotti létszáma 4.718 ezer fő volt.
2024. 02. 24. 08:00
Megosztás:

A The Graph (GRT) bejelenti a Műszaki Tanácsadó Testületet, a KangaMoon (KANG) és a SingularityNET (AGIX) folytatják a növekedést

A The Graph (GRT) épp most jelentette be Műszaki Tanácsadó Testületét, ami jelentős mérföldkő a projekt számára. Közben két másik kriptopénz vonzza magára a figyelmet - a KangaMoon (KANG) és a SingularityNET (AGIX). Miközben lehet, hogy már ismered az AGIX-et, a KANG egy 2. fázisnál járó előértékesítési sztár, ami lehet, hogy a következő 100x-es meme coin lesz 2024-ben. Tudd meg, miért.
2024. 02. 24. 07:00
Megosztás: