A carVertical autóipari adatszolgáltató platform 2021-ben megduplázta a bevételét

A globális félvezető-válság ellenére az autós előtörténeti jelentésekkel foglalkozó carVertical platform megduplázta a 2020-ban generált 8,5 millió eurós bevételét. A vállalat exponenciálisan növekedett, és 2021-ben 17,7 millió eurós árbevételt ért el.

A carVertical autóipari adatszolgáltató platform 2021-ben megduplázta a bevételét

A Magyarországon aktívan működő carVertical bejelentette, hogy új piacokra kíván belépni, és a végső célja, hogy teljes ökoszisztémává fejlődjön, amely a különböző ügyfelek igényeit szolgálja ki.

Növekedés az ellátási lánc válsága közepette

Az ellátási lánc válsága világszerte érintette a gépjárműipari vállalkozásokat, chiphiányt és a fogyasztói szokások megváltozását okozva. Miközben számos vállalat bevételkiesést szenvedett el, a carVertical folyamatos növekedést tudott felmutatni.

Rokas Medonis, a carVertical vezérigazgatója szerint a vállalat bevételeinek növekedése a közép- és kelet-európai, valamint az amerikai piacokon elért további bővülésnek köszönhető, amelyet a célországok különböző marketingstratégiái vittek előre. A vállalat jelentős összegeket fektetett az adatokba, ezáltal fejlesztve a szolgáltatásait és növelve az ügyfelek elégedettségét. 2021-ben a carVertical csak két új piaccal bővítette a portfólióját: Dániával és az Egyesült Királysággal.

„A globális félvezetőválság miatt egyes piacokon a használt autók kínálata 40%-kal csökkent. Mivel autók előtörténeti jelentéseit bocsátjuk a sofőrök rendelkezésére, közvetlenül éreztük a válság következményeit. Ez azonban nem akadályozott meg minket abban, hogy elérjük pénzügyi céljainkat. Ami azt illeti, a nehézségek ellenére bővíteni tudtuk a csapatunkat: 2021 elején 36 ember dolgozott nálunk, mára a létszám 76 főre nőtt ” – mondja Medonis.

Terjeszkedési tervek más piacok felé 2022-ben

Az ellátási lánc összeomlása nem az egyetlen válság, amely kihat az autóipari vállalkozásokra. Az ukrajnai háború nemcsak megrázó volt mindenki számára, hanem érintette a közép- és kelet-európai piacokat is. Amikor kitört a háború, a carVertical azonnal beszüntette tevékenységét Oroszországban és Fehéroroszországban. Medonis elmondása szerint a vállalat pénzügyi támogatást nyújt Ukrajnának, és reméli, hogy a háború hamarosan véget ér.

A carVertical még a legkonzervatívabb forgatókönyv esetén is arra számít, hogy a vállalat bevétele 2022-ben eléri a 25 millió eurót, és új piacokra tud belépni. A szolgáltatásai már Ausztráliában, Spanyolországban és Mexikóban is elérhetőek. A carVertical emellett a jövőben többek között Dél-Afrikában, Hollandiában, Portugáliában, Brazíliában, Grúziában, az Egyesült Arab Emírségekben, Kanadában és Puerto Ricóban is szeretne piacra lépni.

„Először meg kell szereznünk az adatokat, hogy autójelentéseket tudjunk kínálni egy adott országban. Amint termék- és adatcsapataink jelzik, hogy készen állunk, megkezdhetjük a marketingtevékenységünket, hogy elérjük a potenciális ügyfeleinket, és megmutassuk nekik, miért fontos ellenőrizni az autójuk előtörténetét.” – magyarázza Medonis.

A carVertical a kezdetek óta a gépkocsikra koncentrált. A dolgok azonban változni fognak a közeljövőben, mivel a vállalat a használt motorkerékpárok vásárlói számára is elérhetővé teszi a szolgáltatásait.

„Ennek a lépésnek az előkészítése már régóta zajlik. Folyamatosan érkeznek megkeresések a motorrajongóktól, így nyilvánvalóvá vált, hogy meg kell ragadnunk ezt a lehetőséget. A motorvásárlás előtt álló felhasználók már most is ellenőrizhetik a jármű előtörténetét a carVerticalon. Ezen a területen 2022 során tovább bővítjük a képességeinket.” – mondja Medonis.

Ökoszisztéma létrehozása

A vállalatra már felfigyeltek a kockázatitőke-alapok, de a fejlődés jelenlegi szakaszában a termékeik organikus növekedését tűzték ki célként.

„A tavalyi év során sokat tanultunk ügyfeleinkről, az igényeikről, a szokásaikról és a kétségeikről. Ezek a tapasztalatok sok mindenre rávilágítottak, és hosszú távú víziót kínálnak a vállalkozásunk számára. Olyan ökoszisztémává akarunk válni, amely messze túlmutat az autók előtörténetének ellenőrzésén.” – teszi hozzá Medonis.

A carVertical portfóliójának bővítése összetett folyamat, amely hosszú távon külső befektetéseket igényel. A vállalat egyelőre folytatja a szolgáltatásai fejlesztését és az új piacok felfedezését.

BKV: egységes szakszervezeti állásponttal folytatódtak a bértárgyalások

A BKV munkavállalói oldalát képviselő több szakszervezet egységes javaslattal érkezett a 2023-as bérmegállapodás megkötésére irányuló tárgyalássorozat újabb ülésére, amelyben a szakszervezetek több sávos, százalékos béremelésre tesznek javaslatot - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2023. 02. 04. 09:00
Megosztás:

Erősödött az euróövezeti gazdasági aktivitás

Januárban erősödésnek indult az euróövezet gazdasági aktivitása hat havi lassulás után a londoni S&P Global Market Intelligence piackutató intézet beszerzésimenedzser-indexe (BMI) alapján.
2023. 02. 04. 08:00
Megosztás:

A kulturális kínálatot bővítő turisztikai fejlesztés zajlik Pásztó történelmi városmagjában

A kulturális kínálatot bővítő turisztikai fejlesztésen dolgoznak a Nógrád vármegyei Pásztón, a történelmi városközpontban található középkori hangulatú "Romkert" területén. Lesz többek között Zsigmond király korát felidéző állandó kiállítás, középkori piac, szerveznek előadásokat és zenei fesztiválokat, megújítják a Csohány Galéria és a Gaál István emlékház épületeit, és rendezvényházat is kialakítanak - tájékoztatta a városháza az MTI-t.
2023. 02. 04. 07:00
Megosztás:

Nincs kibúvó az árstopszabályok alól

Nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a kormányszóvivő.
2023. 02. 04. 06:00
Megosztás:

Az Egyesült Államokban a vártnál jóval több új munkahely jött létre januárban

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jóval több új munkahely jött létre idén januárban a nem mezőgazdasági ágazatokban, miközben a munkanélküliségi ráta közel 54 éves mélypontra süllyedt.
2023. 02. 04. 05:00
Megosztás:

Budapest Airport: a forgalom tavaly év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2022-ben 12 205 070 utas fordult meg, az utasforgalom így az év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.
2023. 02. 04. 03:00
Megosztás:

Több mint 200 kiállítóval nyit a 29. FeHoVa csütörtökön

A 29. FeHoVa kiállítás több mint 200 kiállítóval nyit jövő csütörtökön, és négy napon át lesz nyitva a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban - közölte a Hungexpo pénteken az MTI-vel.
2023. 02. 04. 02:00
Megosztás:

Megnövekedett hanghatásra kell számítani hétfőtől csütörtökig Szolnokon

Kiképzési feladatokat hajt végre a Magyar Honvédség vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal pénteken közleményben az MTI-vel.
2023. 02. 04. 01:00
Megosztás:

Gyengültek a New York-i tőzsde főbb mutatói

A januári növekvő munkanélküliség miatt gyengüléssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 02. 04. 00:01
Megosztás:

Csökkent az orosz szolgáltatóipar teljesítménye januárban

Negyedik hónapja csökkent az orosz szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) januárban.
2023. 02. 03. 23:00
Megosztás:

Csökkent januárban a forgalomba helyezett új autók száma Németországban

Januárban csökkent a forgalomba helyezett új autók száma Németországban, ezen belül nőtt a benzinesek száma és részaránya. Kevesebb teljesen elektromos új autót helyeztek forgalomba, a plug-in hibridek száma pedig a felére esett vissza a német szövetségi járműnyilvántartó hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) pénteki jelentése alapján.
2023. 02. 03. 22:00
Megosztás:

Megnyílt a Mol első lengyelországi töltőállomása

A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása - közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.
2023. 02. 03. 21:00
Megosztás:

Milyen állapotú ingatlant vegyek?

Amikor ingatlanvásárlás előtt állunk, általában úgy kezdjük a keresést, hogy beállítjuk azt a költségkeretet, amit rá tudunk szánni új otthonunk megvételére. Ilyenkor rendkívül széles skálán találkozhatunk ingatlanokkal: az igen elhanyagolttól a viszonylag jó állapotúig. Természetesen az ár jelentősen befolyásolja, hogy milyen állapotú ingatlant kapunk. A kérdés már csak az, hogy ha egy rossz állapotú ingatlant veszek olcsóbban, vajon jobban jövök ki anyagilag?
2023. 02. 03. 20:30
Megosztás:

Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai piacok

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2023. 02. 03. 20:00
Megosztás:

A NAV 40 millió forintos adóhiányt állapított meg a cinktömböket papíron utaztató cégnél

Egy cinktömbök körbeszámlázására berendezkedett társaságot fedett fel és negyvenmillió forintos adóhiányt állapított meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Online Számla rendszer adatainak elemzésével - közölte a NAV az MTI-vel pénteken.
2023. 02. 03. 19:30
Megosztás:

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára - közölte Aleksandar Sapic, a szerb főváros polgármestere pénteken.
2023. 02. 03. 19:00
Megosztás:

Nem nagyon bíznak politikusaikban a csehek

Nemigen bíznak politikusaikban a csehek. A bizalmatlanság minden politikus iránt nagyobb arányú, mint a bizalom - derült ki az akadémiai CVVM közvélemény-kutató intézet december végén, január elején készített országos felméréséből, amelynek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.
2023. 02. 03. 18:30
Megosztás:

Eladói nyomás befolyásolta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 246,96 pontos, 0,54 százalékos csökkenéssel, 45 396,33 ponton zárt pénteken.
2023. 02. 03. 18:00
Megosztás:

Az agrárminiszter is aláírta a földadó ellen indított online petíciót

Az Agrárminisztérium és a kormány, ahogy eddig, a jövőben is a gazdálkodók mellett áll, és elítéli a helyi földadók bevezetésének minden formáját - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.
2023. 02. 03. 17:00
Megosztás:

Új szabályokra kell odafigyelnie a gazdálkodóknak a támogatások érdekében

Az uniós előírásoknak megfelelően a korábbiakhoz képest jelentősebb szerepet kapott az új Közös Agrárpolitikában (KAP) a fenntarthatóság, ugyanakkor a magyar kormány a nemzeti társfinanszírozás mértékének emelésével arra törekedett, hogy egyensúlyba kerüljenek a környezeti és versenyképességi szempontok - mondta az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Komáromban tartott fórumon.
2023. 02. 03. 16:32
Megosztás: