A CIB Bank halott rendszerei több tízezer ügyfél idegein táncolnak

Nem elég, hogy a tegnapi nap folyamán elérhetetlen volt az összes online szolgáltatás, de este magyarok ezreinek a regisztrációja törlődött - számol be egy elkeseredett ügyfél a Promotion.hu oldalán.

A CIB Bank halott rendszerei több tízezer ügyfél idegein táncolnak

(FRISSÍTÉS: a CIB Bank elektronikus és on-line csatornái ismét működnek, legalábbis ma 14:32 perckor tesztelésünk sikeres volt és végre be tudtunk lépni az alkalmazásokba. Úgy tűnik, hogy a hosszadalmas hibaelhárítás immár eredményre vezetett. - a ProfitLine.hu szerk.)

Valószínűleg mindannyian találkoztatok már banki hibával, mikor nem működött az online felület, sikertelen volt a belépés, nem tudtatok utalni. Bosszantó hibák, melyek röpke pillanatok alatt fel tudják idegesíteni az embert, de általában pár óra alatt helyreállnak ezek a problémák. Nos, a CIB-nek sikerült rátennie erre egy lapáttal, hogy ne csak az utalások lehetőségének egész napos kiesése bosszantsa az ügyfeleket, de még saját hibájukon kívül a bankfiókban is órákat várhatnak a következő napokban. 

Én az a típus vagyok, hogyha éppen nincsen valami halaszthatatlan utalni való, akkor hónap végén általában egyben fizetem ki az összes számláját a cégnek. Ebben a hónapban méginkább így volt tervezve, mert szabadság miatt az utolsó nap álltam vissza a munkába. Reggel sajnálattal kellett tapasztalnom, hogy ezek az utalások bizony várni fognak pár órát, mert rendszerhiba van. Természetesen az idő múlásával egyre idegesebb lettem, telefonáltam is az egyik kedves fiókvezető ismerősömmel, aki megnyugatott, hogy már csak fél óra, és rendeződik a helyzet. 

Természetesen továbbra sem működött, telefonos ügyfélszolgálat smafu, Facebookon csak egy sajnálkozós üzenet, hogy bizony legyen mindenki türelemmel. Már fel is adtam a sztorit, gondoltam írok a partnereknek egy e-mailt, hogy "Bocs gyerekek, de egy napot csúszok a fizetési határidőkkel, mert lehalt a CIB". Na de óriási öröm és "bódottá", kilenc óra után Update a facebookon, hogy szépen lassan visszaállnak a rendszerek, apró fennakadások még előfordulhatnak, de mostmár üzemelünk. 

Mint az oroszlán, aki azonnal igyekszik lecsapni a prédára, én is rögtön indítom az applikációt, mely kidob egy hibás pin kóddal 1/3. Hm, lehet valóban én írtam el, túl gyors szerettem volna lenni, ismét próba, 2/3. Nos, akkor ezt pihentessük inkább, nehogy kitiltson a rendszer, később megpróbáljuk. Két órával később direkt egy másik fiók belépését próbáltam, nehogy 3/3 legyen, tökéletesen be is engedett. Nos, menjünk tutira, megnézem egy harmadik céges fiókot, ott is működött. Szuper, ezek szerint éjfél előtt még minden utalásom el tudom küldeni, így indulhat a belépés a fő fiókba, Hibás Pin, 3/3, sajnos az ön regisztrációját töröltük. 

Tehát nem elég, hogy buktad a határidős utalásaid, nem elég, hogy egész nap próbálkoztál a semmiért, nem elég, hogy egész nap ideges lehettél, most még fáradjál be szépen a bankfiókba, töltsél el több órát (mivel valószínűleg igencsak sok ember járt így, a kommenteket mazsolázva), hogy végre el tudd végezni az utalásaid. És ráadásul ezért a szolgáltatásért fizetsz, nem is keveset. 

Csak gratulálni tudok a CIB Bank vezérkarának, ezzel a mutatvánnyal pár ezer ügyfelet szerintem csont nélkül sikerült elveszíteni. 

És azért pár komment, amiből kiderül, hogy van aki az új autóját sem tudta ma átvenni....

"Én ma mehettem volna az új autómért, de nem tudtam kifizetni! Az az én pénzem! Megdolgoztam érte! És ezek után soha többé nem bízom rájuk! Azonnal rendelkezni akarok felette! A panaszbejelentés sem működik!"

"Rendszeresen vannak problémák. Főleg az applikációban. Segíteni nem tudnak érdemben, csak türelmet kérni. Kompenzálás csak álom. A plusz amikor a telefonos ugyfelszolgálat - rögzített vonalon - ígér,de a fiókban nem teljesítik."

"Nekem újabban azt írta ki hogy hibás PIN-t adtam meg miközben nem, így kitiltottak a fiókomból..."

A rendszer sajnálatos módon cikkünk megjelenésekor sem működik - írja a Promotions.hu. Olyannyira, hogy ehhez csak csatlakozni tudunk, mert a rendszer most sem (kedd 11:00) működik... 

Továbbra is virágzik a nagytestű halak feketekereskedelme

Továbbra is virágzik a nagytestű halak feketekereskedelme, újabb nagytestű tiszai pontyot sikerült hazajuttatnia eredeti élőhelyére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) és a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetség (KTVHESZ) halőreinek.
2022. 11. 30. 03:30
Megosztás:

Javult kissé a gazdasági hangulat az euróövezetben

A vártnál nagyobb mértékben és február óta az első alkalommal javult a gazdasági hangulat az euróövezetben az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) felmérésének kedden publikált végleges értéke alapján. A mutató a javulás ellenére is két éves mélypont közelében van.
2022. 11. 30. 03:00
Megosztás:

Így kerülnék el a recessziót a vállalatvezetők

Minden második vezető cégfelvásárlást tervez egy éven belül, a fenntarthatóság pedig kritikus fontosságú lesz a versenyképesség fenntartásához - derül ki az EY nemzetközi tanácsadó vállalat globális kutatásából.
2022. 11. 30. 02:30
Megosztás:

Negyedik negyedéve csökkennek a reálbérek Németországban

A reálbérek legnagyobb mértékű és leghosszabb ideje, már negyedik negyedéve tartó csökkenését regisztrálták Németországban a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) kedden közölt adatai szerint.
2022. 11. 30. 02:00
Megosztás:

13,2 millió dollár támogatást nyújt a Google és a Youtube a félretájékoztatás elleni küzdelemre

A Google internetes óriáscég és videószolgáltatója, a YouTube 13,2 millió dolláros támogatást jelentett be egy új, tényszerűség-ellenőrző alap létrehozására az online félretájékoztatás elleni küzdelem érdekében - tájékoztatott a Google kedden Brüsszelben.
2022. 11. 30. 01:30
Megosztás:

A NATO kész megvédeni minden centiméternyi szövetséges területet

A NATO készenlétben van, és kész megvédeni minden centiméternyi szövetséges területet - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár egy bukaresti konferencián, amely a NATO-tagországok külügyminiszteri találkozójával párhuzamosan zajlik.
2022. 11. 30. 01:00
Megosztás:

Biden törvényalkotásra szólította fel a Kongresszust

Az amerikai elnök a Kongresszus hatáskörébe utalta a szeptemberben megtárgyalt munkaügyi megállapodás elfogadását annak érdekében, hogy el lehessen kerülni az ország gazdaságát fenyegető vasutassztrájkot - közölte a Fehér Ház.
2022. 11. 30. 00:30
Megosztás:

Romlott a fogyasztók bizalma az USA-ban

Elemzők által vártnál némileg kisebb mértékben romlott a fogyasztók bizalma az Egyesült Államokban novemberben.
2022. 11. 30. 00:01
Megosztás:

Csehország lakosságának kilenc százaléka a mostani gazdasági válság előtt is energiaszegénységben élt

A cseh lakosság mintegy kilenc százaléka, azaz 900 ezer ember már a jelenleg érzékelhető gazdasági válság és a drágulási hullám kezdete előtt is úgynevezett energiaszegénységben élt - állapította meg a hivatalos statisztikai adatokat elemző tanulmány, amelyet civil szervezetek mutattak be kedden Prágában.
2022. 11. 29. 23:00
Megosztás:

Lassult novemberben éves szinten a német infláció

Németországban éves szinten lassult, havi összevetésben pedig csökkent az infláció novemberben - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal kedden.
2022. 11. 29. 22:30
Megosztás:

Elfogadta a 2023-as költségvetést a horvát parlament

A módosító javaslatok megvitatása után a horvát parlament kedden megszavazta a 2023-as költségvetést, amely 2,3 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és 0,7 százalékos gazdasági növekedéssel számol.
2022. 11. 29. 22:00
Megosztás:

Növelte a nyereségét a Duna House a harmadik negyedévben

A Duna House ingatlanközvetítő 727,1 millió forintra növelte a nyereségét a harmadik negyedévben a tavalyi azonos időszaki 465,3 millió forintról - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett kibocsátói jelentésében.
2022. 11. 29. 21:30
Megosztás:

A hazai pénzügy legmeghatározóbb női szereplőit díjazták

Idén először díjazták a magyarországi pénzügy területén maradandó értéket teremtő női szakembereket a Fintech.hu digitális pénzügyi szakportál és a Peak fintech technológiai vállalat által alapított Women in Finance 2022 Díjátadó Gálán. Az elismerésben tíz olyan pénzügyi vezető és szakértő hölgy részesült, akik többek között a hazai pénzügy digitális fejlődéséért, az edukáció vagy a fenntartható befektetések elterjedéséért dolgoznak.
2022. 11. 29. 21:00
Megosztás:

Forintgyengülés kora este

Gyengült a forint kedden kora este a főbb devizákkal szemben reggelhez képest a bankközi devizapiacon.
2022. 11. 29. 20:30
Megosztás:

Nemzetközi értékesítési igazgatót nevezett ki az Indotek Group

Nemzetközi értékesítési igazgatót nevezett ki az Indotek Group, a társaság egyre fokozódó nemzetközi jelenlétének támogatása céljából. A pozíciót Kovács András, a társaság jelenlegi értékesítési igazgatója látja majd el, miközben továbbra is hozzá tartozik majd a magyarországi értékesítési feladatok felügyelete is. A kinevezés értelmében a szakember feladatkörébe a nemzetközi iroda, valamint a raktárakkal és logisztikai ingatlanokkal kapcsolatos értékesítési és bérbeadási tevékenység tartozik majd. Az új pozíció létrejöttét a társaság nemzetközi ingatlanportfóliójának dinamikus bővülése, valamint a további, ambiciózus terjeszkedési tervek tették szükségessé.
2022. 11. 29. 20:00
Megosztás:

Milliókat hozhat a számlára a zöld hiteleknél beinduló kamatverseny

Az MNB gáláns zöld otthon hitelprogramja lezárását követően a bankok sorra jelentek meg saját, az energiatakarékosságot díjazó kölcsöneikkel. Az MNB jövő áprilistól a fogyasztóbarát hitelek zöld kiterjesztésével igyekszik még jobban erősíteni a versenyt. A BiztosDöntés.hu értékelése szerint a fő változás a kamatkedvezményekben elinduló verseny és az lesz, hogy az eddig visszatérítésként adott egyszeri kedvezmény beépül a hitelekbe, s így több millió forintos megtakarítást jelenthet majd az ügyfeleknek.
2022. 11. 29. 19:30
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden.
2022. 11. 29. 19:00
Megosztás:

Pluszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 191,88 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 45 780,62 ponton zárt kedden.
2022. 11. 29. 18:30
Megosztás:

A Versenyhivatal is harcol az infláció ellen

Fokozza az infláció letörésével kapcsolatos versenyjogi törekvéseit a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A GVH féléves konzultációsorozatba kezdett annak érdekében, hogy tájékozódjon a piaci folyamatokról és felhívja a gazdasági szereplők figyelmét a versenyjog betartásának fontosságára a jelenlegi inflációs környezetben. A versenyhatóság az egyeztetés-sorozat első eseményén a Magyar Pékszövetséget fogadta.
2022. 11. 29. 18:00
Megosztás:

Közösségi befektetéssel robban be Európába az egyedülálló magyar applikáció, a Fishinda

Új fejezet nyílik a horgászoknak készített mobil applikáció, a Fishinda történetében, amelynek most bárki részese lehet. Az egyre népszerűbb, Kovács Attila és Pásztor Viktor alapítók által útjára indított alkalmazás komplex funkciókkal – köztük egyedülálló online piactérrel – töretlenül igyekszik kiszolgálni a 700 ezer hazai és több millió európai horgászt. Hazai viszonylatban már minden harmadik horgász regisztrált az appba, de több ezren használják azt Szlovákiában, Romániában és Csehországban is. Az, hogy 250.000 felhasználó szavazott bizalmat az alkalmazásnak nem meglepő, hiszen a Fishinda számos olyan egyedi funkcióval bír, amely teljesebbé teszi a horgászat élményét. Legyen szó a fogások rögzítéséről, a horgászvizekről való tájékozódásról, napijegy vagy felszerelés vásárlásáról itt mindent egy helyen találnak meg a horgászat szerelmesei. 
2022. 11. 29. 17:30
Megosztás: