A jövő héten visszatér a kánikula

Hétfőn még szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és visszatér a jellemzően napos idő gomoly- és fátyolfelhőkkel. A hét közepétől ismét melegedés kezdődik: a hőmérséklet csúcsértéke a hét végére ismét 30 Celsius-fok felett alakul, de a hajnalok frissítőek lesznek - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

A jövő héten visszatér a kánikula

Hétfőn a vastagabb frontális felhőzet délkelet felé halad, emellett gomolyfelhők is képződnek, ennek ellenére az ország nagyobb részén több órára kisüt a nap. Szórványosan - nagyobb eséllyel és számban az északkeleti, valamint a délnyugati, nyugati tájakon - valószínű zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél, zivatarok környezetében átmeneti viharos széllökés sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26-31 fok között alakul, a tartósabban felhős vidékeken ennél akár több fokkal hűvösebb is lehet.

Kedden a napsütést főként a Dunától keletre zavarhatják gomolyfelhők. Általában száraz idő lesz, legfeljebb keleten alakulhat ki egy-egy zápor. Az északi szél néhol időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 8-17, délután nagyrészt 25-30 fok között valószínű.

Szerdán napos időre lehet készülni kevés gomoly- és fátyolfelhővel; csapadék nem valószínű, és a légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A minimum 10-18, a maximum-hőmérséklet 27-33 fok között alakul.

Csütörtökön gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést és helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. A hajnali 12-21 fokról délutánra 29-36 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken napos időre lehet számítani gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, legfeljebb egy-egy zápor fordul elő. Sokfelé megélénkül az északnyugati, északi szél. Hajnalban 13-22, a délutáni órákban 29-36 fok valószínű.

Szombaton nagyrészt derült, illetve gyengén felhős, napos, száraz időre van kilátás, és többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 13-22 fokról 31-37 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap derült vagy gyengén felhős idő ígérkezik csapadék nélkül, többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 13-22, délután 32-38 fok valószínű.

Ütemes apadásnak indult a Duna a folyó felső szakaszain

Ütemes apadásnak indult a Duna a folyó felső szakaszain, ahol már a helyreállítási munkálatokat készítik elő. Az árhullám Budapest alatt, Paks térségében tart - közölte vasárnap az MTI-vel az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) sajtóosztálya.
2024. 09. 22. 17:00
Megosztás:

Dömösön határérték feletti szennyezést tapasztaltak a kutaknál

Dömösnél a határérték feletti szennyezést tapasztaltak a kutaknál, Kisorosziban be kellett vetni a honvédségi helikoptert egy rosszulléthez – mondta el a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a vasárnap reggeli árvízvédelmi sajtótájékoztatón, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.
2024. 09. 22. 16:00
Megosztás:

Az indiai- és csendes-óceáni térség előtt álló feladatokról tárgyaltak a régió vezetői

A nyitott és szabad indiai- és csendes-óceáni régió megőrzéséről, valamint a térség biztonságát érintő kockázatokról tartott helyi idő szerint szombaton csúcstalálkozót amerikai kezdeményezésre az Egyesült Államokat, Ausztráliát, Indiát és Japán tömörítő Négyek országcsoport (Quad).
2024. 09. 22. 14:00
Megosztás:

Jelentősen növelik a szeptemberi viharkárok a biztosítók kifizetéseit

Jelentősen megnövelik a szeptemberi viharkárok a biztosítók idei kifizetéseit, a társaságok a szeptember 13-16. közötti viharok miatt több mint egymilliárd forintot fizettek ki, illetve tartalékoltak kárkifizetésre - mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap.
2024. 09. 22. 13:00
Megosztás:

Egyeztetést javasol a rövidtávú lakáskiadásról a Magyar Éttermi Szövetség

A nemzetközi tapasztalatok alapján és a szakmai szervezetekkel egyeztetve kell szabályozni a rövidtávú lakáskiadást a Magyar Éttermi Szövetség szerint. Átmeneti intézkedéseként azt javasolják, hogy 2025-ben ne adjanak ki új engedélyt rövidtávú lakáskiadásra Budapest világörökségi területein.
2024. 09. 22. 12:00
Megosztás:

Eddig tartanak az Országos Könyvtári Napok programjai Szegeden

Három héten át, szeptember 30-tól október 22-ig tartanak az Országos Könyvtári Napok programjai idén a szegedi Somogyi-könyvtárban – tájékoztatta a közgyűjtemény az MTI-t.
2024. 09. 22. 10:00
Megosztás:

Az IntelMarkets (INTL) előre ugrik a sorban, hogy nagyobb altcoinná váljon, mint a Ripple (XRP) és a SUI Blockchain? Lehet ez a legjobb esély a 10-szeres növekedésre, 2 000%-os potenciállal

A Ripple (XRP) jelentős bástyája a határokon átnyúló fizetések terén található, míg a SUI Blockchain fő fókusza a méretezhetőség. Mindkét projekt erős versenyző, de úgy tűnik, áttörésük a kriptopiac következő evolúciós fázisát hozta el.
2024. 09. 22. 09:00
Megosztás:

Véget ért az első Tony Curtis Nemzetközi Filmfesztivál

Véget ért az első Tony Curtis Nemzetközi Filmfesztivál, amelyet Mátészalka önkormányzata, a Magyar Hollywood Tanács és az Origo Film Group Zrt. szervezett meg a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Szalkai Moziban - közölték szombaton az MTI-vel a szervezők.
2024. 09. 22. 08:00
Megosztás:

Megalakult az új francia kormány

A centrista és a jobboldali erők részvételével megalakult szombat este az új francia kormány, két héttel azután, hogy Emmanuel Macron államfő a jobbközép Köztársaságiaktól (LR) érkező Michel Barnier volt uniós biztost nevezte ki kormányfőnek.
2024. 09. 22. 07:00
Megosztás:

Az ellenzéki ANO sikerét hozta a regionális önkormányzati és a részleges szenátusi választás Csehországban

Az ellenzéki Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) mozgalom sikerét hozták a hét végi regionális önkormányzati, illetve részleges szenátusi választások Csehországban - derült ki a szombat este közzétett nem hivatalos eredményekből.
2024. 09. 22. 06:00
Megosztás:

Hová tűnt a kontármunka az építőiparból? Hová tűnt a kontármunka az építőiparból?

A Mapei Kft. friss kutatása szerint az építőipari szakemberekbe vetett bizalom enyhe javulást mutat, miközben a kontármunkák okozta károk összege minimálisan, 814 791 forintra csökkent. A változás azonban olyan csekély, hogy inkább stagnálásról beszélhetünk, semmint kialakulóban lévő pozitív trendről.
2024. 09. 22. 05:00
Megosztás:

Miben engednének, és mit javasolnak a rövid távú szállásadók?

Az elmúlt napokban a rövidtávú lakáskiadásról szóló, és az alig 35.000 kerületi lakost számláló VI. kerületben lezajlott szavazásnak álcázott közvéleménykutatás hirtelen országos érdeklődést váltott ki. Nem véletlenül, hiszen sok szakértő jelezte, ami a kerületben történik, az rossz irány a valós problémák megoldására. Végül mindössze 447 szavazat döntött, és okozott valóságos gátszakadást. A kormány már az Airbnb minden eddiginél szigorúbb szabályozására készül. A nemzetgazdasági miniszter álláspontja szerint a rövid távú lakáskiadás pedig nem turisztikai, hanem lakhatási kérdéskör. A Magyar Apartman Kiadók Egyesülete (MAKE) és a Felelős Szálláskiadók Szövetsége (FSZKSZ) is nyilvánosságra hozta legfrissebb elemzését és javaslatait a magán- és egyéb szálláshelyek tervezett újraszabályozása kapcsán. Nézzük, hol ütköznek az álláspontok, és milyen javaslatai vannak az érdekvédő szervezeteknek!
2024. 09. 22. 04:00
Megosztás:

Kiket érint a távhődíjak októberi csökkentése?

A távhődíjak októbertől tervezett csökkentése a lakossági felhasználókat nem érinti, az állami és önkormányzati intézmények számára jelenthet újabb könnyítést - olvasható az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombat délutáni Facebook-bejegyzésében, amellyel a sajtóban terjedő téves értelmezésekre reagált.
2024. 09. 22. 01:00
Megosztás:

A Pepe Unchained támogatná a Layer-2-es fejlesztőket

Azt követően, hogy a Pepe Unchained ($PEPU) szerdán meghaladta a 12,6 millió dolláros gyűjtési összeget, a projekt az X-en bejelentette, hogy ökoszisztémájának kiépítése érdekében bevezeti a fejlesztők támogatását.
2024. 09. 22. 00:01
Megosztás:

Egy 1500 dolláros kriptovaluta befektetésből hogyan lehet 15 millió 2026-ra?

Képzeljük el, hogy egy szerény 1500 dolláros befektetés néhány év alatt elképesztő 15 millió dollárrá duzzad. Ez nem egy vad álom, hanem egy potenciális valóság is lehet stratégiai kriptobefektetésekkel. A figyelem most néhány ígéretes kriptovalutára irányul, amelyek 2026-ra robbanásszerű növekedés előtt állhatnak. Fedezd fel, mely digitális érmék készen állnak arra, hogy vezessék ezt a pénzügyi átalakulást.
2024. 09. 21. 23:00
Megosztás:

Kötelező maszkviselést rendeltek el ezekben a kórházakban

A fertőző megbetegedések számának emelkedése miatt péntektől kötelező a maszkviselés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház tagkórházainak fokozott kockázatú, járó- és fekvőbeteg-ellátást végző osztályain és részlegein - közölte a kórházcsoport az MTI-vel.
2024. 09. 21. 22:00
Megosztás:

Elemzők felhívják a befektetők figyelmét, hogy figyeljenek erre a Solana és SUI riválisra, amely a piaci bullish jelek közepette kiemelkedőnek látszik

Egy új kihívó keltette fel a kriptoelemzők figyelmét, amely ígéretesnek tűnik, hogy túlszárnyalja mind a Solanát, mind a SUI-t. A piaci optimizmus növekedése közepette a szakértők azt javasolják, hogy ez a feltörekvő digitális eszköz lehet az, amit érdemes figyelemmel kísérni. Fedezd fel, mely kriptovaluták állnak növekedés előtt a jelenlegi bullish piaci környezetben ebben az átfogó elemzésben.
2024. 09. 21. 21:00
Megosztás:

Kutatók éjszakája – Több mint négyszáz program várja az érdeklődőket az SZTE-n

Izgalmas és változatos programokkal, több mint négyszáz rendezvénnyel várja az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem a Kutatók Éjszakáján szeptember 27-én és 28-án – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.
2024. 09. 21. 20:00
Megosztás:

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

A tájékoztatás szerint a SOCAR és a BP után a Mol-csoport a harmadik legnagyobb tulajdonos az azerbajdzsáni Azeri-Chirag-Deepwater Gunashli (ACG) mezőben, ahol a kőolajtermelő rétegek alatt és felett gázrétegeket találtak. A partnerek most ezek kitermeléséről és kereskedelmi célú hasznosításáról állapodtak meg. Emellett a Mol és a SOCAR szándéknyilatkozatot írt alá együttműködésről további szénhidrogén-feltárásra Azerbajdzsánban.
2024. 09. 21. 20:00
Megosztás:

Fektess be most 300 dollárt, és figyeld, ahogy portfóliód 2026-ra eléri a 2 millió dollárt – Felfedjük a legjobb altcoinokat!

Képzeld el, hogy egy szerény befektetést néhány év alatt mesés vagyonná alakítasz. Ez a cikk azt vizsgálja, hogyan képesek bizonyos altcoinok egy 300 dolláros befektetést elképesztő 2 millió dollárra növelni 2026-ra. Fedezd fel a legígéretesebb kriptovalutákat, amelyek robbanásszerű növekedés előtt állnak, és tudd meg, mely digitális eszközök ígérik a legnagyobb jövőbeni nyereséget.
2024. 09. 21. 19:00
Megosztás: