A kiszervezés varázsa: Miért a legokosabb lépés a vállalkozásod számára

Ismerős, mikor az összes feladatot egy ember végzi a munkahelyen? Lehet bármilyen rátermett is, akkor sem érthet mindenhez egyformán jól. A vállalkozások számára elengedhetetlen, hogy a lehető leggördülékenyebben működjenek, és ebben a kiszervezés kulcsszerepet játszhat. De miért is? Nos, a hatékonyság növelése az egyik fő ok. Ha a tevékenység kivitelezése hosszú időt vesz igénybe, vagy nincs hozzá megfelelő szakértelme, ez hatalmas erőforrás-pazarlás lehet. A kiszervezés ebben a helyzetben éppen mintegy varázspálcaként működik, amellyel a lehető legjobb minőségű eredményeket érheti el.

A kiszervezés varázsa: Miért a legokosabb lépés a vállalkozásod számára

Senki sem érthet mindenhez - Idő és erőforrás-megtakarítás kiszervezéssel

A kiszervezés segítségével időt és erőforrásokat takaríthat meg, amit saját vállalkozása fejlesztésére fordíthat. Például az ügyfélszolgálat, a HR, a logisztika, a pénzügyi szolgáltatások és az IT-szolgáltatások mind olyan területek, ahol szakértői tudásra van szükség. A kiszervezés által a vállalkozások hozzáférhetnek a legújabb technológiákhoz és szakértői tudásáshoz anélkül, hogy hosszú távú kötelezettségeket vagy költségeket vállalnának a saját belső csapat kialakításával.

Milyen tevékenységeket érdemes kiszervezni?

A kiszervezett tevékenységek listája vállalatról vállalatra változhat attól függően, hogy milyen iparágban működnek, milyen erőforrásokkal rendelkeznek és milyen stratégiai célokat tűznek ki maguk elé. Azonban néhány olyan tevékenység létezik, amelyek általában érdemesek a kiszervezésre. Itt van néhány példa:

Az informatikai infrastruktúra fenntartása, a rendszerek karbantartása és az adatbiztonság rendkívül fontosak, de ezek a területek gyakran szakértelmet igényelnek, amely nem minden vállalkozásnak áll rendelkezésére. Ezért az IT-szolgáltatások, például a hálózati karbantartás, a szoftverfejlesztés vagy az adatmentés kiszervezése segíthet a vállalkozásoknak a szakértők tudására és erőforrásaira támaszkodni.

A digitális marketing mint például az online hirdetések kezelése, a weboldal keresőoptimalizálás vagy a weboldalak fejlesztése magas szintű szakértelmet igényelnek, és a technológia gyors fejlődése miatt állandóan frissíteni kell a tudást. A kiszervezés lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy profi szakemberekre bízzák ezeket a feladatokat, akik naprakészek a legújabb trendekben és technológiákban. Emellett időt és energiát spórolhatnak meg, amit más, a vállalkozás szempontjából fontosabb feladatokra fordíthatnak.

Az ügyfélszolgálati tevékenységek, mint például a telefonos támogatás vagy az e-mail-válaszadás, időigényesek és erőforrásokat igényelnek. Kiszervezésük lehetővé teszi, hogy szakértő ügyfélszolgálati csapatok vállalják ezeket a feladatokat, amelyek hatékonyan és tapasztaltan kezelik az ügyfelek kérdéseit és problémáit.

A humánerőforrás menedzsment, a toborzás, a kiválasztás és a bérszámfejtés bonyolult és szigorúan szabályozott területek. A kiszervezés lehetőséget nyújt a vállalkozásoknak arra, hogy szakértő HR-szolgáltatókra bízzák ezeket a feladatokat, akik segítenek a munkaerő felvételében, a munkaszerződések előkészítésében és az adminisztratív feladatok ellátásában.

Pénzügyi szolgáltatások és számvitel: A könyvelés, a pénzügyi jelentések előkészítése, az adókészítés és a pénzügyi tervezés nagyfokú szakértelmet és precizitást igényel. Sok vállalkozásnak nem áll rendelkezésére belső szakértői csapat, ezért a kiszervezés lehetővé teszi a vállalkozásoknak, hogy megbízható pénzügyi szakértő

Vannak olyan támogató tevékenységek, mint az irodai adminisztráció, az adatbevitel, az ütemtervezés vagy az utazások szervezése, amelyek időigényesek, de nem jelentenek a vállalkozás alaptevékenységét. Ezeket a feladatokat kiszervezve a vállalkozások több időt szabadíthatnak fel a fő tevékenységeikre és a magasabb hozzáadott értékű munkára koncentrálhatnak. A csapatépítő programok és a munkahelyi wellbeing előmozdítása nagyon hasznosak lehetnek a munkahelyi hangulat és a dolgozók teljesítményének javításában, azonban ezek szervezése gyakran időigényes és szakértelmet igénylő feladat. Kiszervezéssel ezen területeket is szakértő kezekre bízhatja, ami lehetővé teszi, hogy a vállalkozások teljes mértékben a dolgozóikra koncentrálhassanak.

Tálcán kínált szakértői tudás és tapasztalat 

Amikor egy vállalkozás kiszervez bizonyos tevékenységeket, olyan szakértői tudáshoz és tapasztalathoz fér hozzá, amelyet belső csapata nem feltétlenül rendelkezik. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a legjobb gyakorlatokat alkalmazzák, és kihasználják a szolgáltatók által felkínált legújabb technológiákat és módszereket. Ezáltal a vállalkozások versenyképesebbé válnak a piacon, és magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek.

Ne költsünk feleslegesen

Végül, de nem utolsósorban, a kiszervezés költséghatékonyságot is eredményezhet. Nem nehéz kiszámolni, hogy egy saját belső csapat felállítása és fenntartása sokkal nagyobb beruházást és rendszeres költségeket igényel a bérek, az infrastruktúra és a képzések terén. A kiszervezéssel a vállalkozások csak azokért a szolgáltatásokért fizetnek, amelyeket valóban igénybe vesznek, és nincs szükségük hosszú távú kötelezettségekre vagy felesleges költségekre.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a kiszervezés sem alkalmazható minden helyzetben. Minden vállalkozásnak magának kell kiválasztania azokat a területeket és feladatokat, amelyek a vállalkozás stratégiai céljaihoz illeszkednek, és amelyeknek a kiszervezése valóban értéket teremt.

Furcsa számok és a viszontbiztosítók

Furcsa számokat olvashattunk az elmúlt napokban az amerikai gazdasággal kapcsolatban. Miközben a 2008-2009-es válság óta a legtöbb háztartás tart részvényt (62 százalék, Gallup), addig az amerikaiak fele (49 százalék, Guardian) gondolja azt, hogy az amerikai piacok idén eddig csökkentek, miközben pl. az S&P500 eddig 11,4 százalékot emelkedett.
2024. 05. 28. 05:30
Megosztás:

Partneri együttműködést kötött az Auchan és az MLSZ

Játszani csak szívből. Vásárolni csak OKAuchan.” szlogennel kötött partneri együttműködést az Auchan és az MLSZ, amelynek keretében a kiskereskedelmi lánc hivatalosan is a magyar labdarúgó-válogatott partnere az idei Európa-bajnokság ideje alatt. Május 27. és július 14. között a Bizalomkártyás vásárlók 10 000 forint feletti vásárlás esetén napi és heti nyereményjátékokon vehetnek részt, a kampány végén pedig valamennyi vásárló között 1 millió Bizalompontot is kisorsolnak, ami egy az egyben levásárolható.
2024. 05. 28. 05:00
Megosztás:

Minden, amit a mikrotanúsítványokról tudni érdemes

Új kategória jelent meg az elmúlt hónapokban az oktatási palettán, a mikrotanúsítványok rendszere. Ezek olyan rövid képzések, amelyeken a résztvevők célirányosan fejleszthetik azokat az ismereteiket, készségeiket és kompetenciáikat, amelyekre a személyes és szakmai fejlődésükhöz szükségük van.
2024. 05. 28. 04:30
Megosztás:

Magyar program segíthet a meddő pároknak: ITT a Garantált Gyermek Program

A legfrissebb adatok szerint ma hazánkban 300.000 meddő pár él, a statisztikák pedig évről évre romlanak. A férfiaknál a nemzőképtelenség, a nőknél pedig a meddőség folyamatosan növekvő számú populációt érint és az elmúlt évtizedekben a nyugati típusú, modern társadalmak legjelentősebb súlyú betegségévé vált.
2024. 05. 28. 04:00
Megosztás:

Ekkora büntetést kell fizetni a CSOK Pluszra, ha megsértjük az előírásokat

A CSOK Plusz egy kedvező, legfeljebb 3 százalékos kamatozású támogatott lakáshitel, ráadásul tartozáselengedés is kapcsolódhat hozzá. A kedvezményekért cserébe azonban számos feltételt kell teljesítenünk, melyek megsértésekor büntetőkamattal növelten kell visszafizetnünk a kapott kamattámogatást és tartozáselengedést. A Bankmonitor szakértői kiszámolták ennek összegét.
2024. 05. 28. 03:30
Megosztás:

A legtöbb magyar ebbe a három országba utazik nyaralni idén!

Az Insura.hu legfrissebb felmérése szerint idén nyáron az ügyfelek 56 százaléka tervez külföldi utazást, többségük legalább egy hetes út keretében teszi majd ezt. A biztosításközvetítő társaság utasbiztosítási statisztikái szerint a nyaralási utazások az esetek felében Horvátországba, Olaszországba vagy Ausztriába irányulnak. Az utazni vágyók idén a tavalyinál 7-8 százalékkal magasabb utasbiztosítási díjakkal számolhatnak.
2024. 05. 28. 03:00
Megosztás:

A Dogecoin (DOGE) és Shiba Inu (SHIB) ára lemarad, miközben a Rollblocknak (RBLK) tízszeres nyereséget jósolnak júniusra

Számos altcoin piacán a kriptovaluták ára egyre ingadozóbbá válik. A mém érmék piacán a két vezető, a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) konszolidációs jeleket mutat, amit a lendület hiányaként lehet értelmezni. Ezzel szemben egy másik előértékesítési érme azt jelzi, hogy ez lehet a legjobb kripto, amit ebben a negyedévben érdemes vásárolni. Ez az új gyöngyszem, a Rollblock (RBLK) vonzereje abban rejlik, hogy hogyan oldja meg az online játék világában felmerülő problémákat. Olvass tovább a részletes információkért!
2024. 05. 28. 02:30
Megosztás:

Az a nyugdíjas nyer sokat, aki mindig korán ébred

"A korai madár kapja meg a féreg helyett a milliókat!" – Az idősek titkos fegyvere a meggazdagodásért!
2024. 05. 28. 02:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást írt alá az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

Együttműködési megállapodást írt alá az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, hogy hatékonyabban támogathassák az exportpiacokon tevékenykedő vagy az oda kilépést tervező vállalatokat - tájékoztatta a két társaság az MTI-t hétfőn.
2024. 05. 28. 01:30
Megosztás:

Miért jár pórul, aki még mindig sárga csekken fizeti a rezsit?

Az utóbbi években a digitalizáció és a technológiai fejlődés jelentős változásokat hozott a mindennapi életünkben, különösen a pénzügyi tranzakciók terén. Ennek ellenére Magyarországon még mindig sokan ragaszkodnak a hagyományos sárga csekkes fizetési módszerhez, amikor a rezsiszámláikat rendezik. Ez a megszokás azonban számos hátránnyal járhat, amelyek mind anyagi, mind pedig időbeli veszteségeket okozhatnak.
2024. 05. 28. 01:00
Megosztás:

A BTC árfolyam a csúcs közelében, ez az érme is profitálhat a növekedésből

A Bitcoin árfolyam a történelmi csúcs körül mozog, a digitális arany a múlt hét elején egészen 70 000 dollárig szökött, a piac pedig kíváncsian figyeli, meddig megy még fel a BTC ára.
2024. 05. 28. 00:01
Megosztás:

Nyugdíjasként ez lehet a garancia arra, hogy ne legyenek pénzügyi gondjai

A pénzügyi tudatosság már az első vásárlással és zsebpénzzel elkezdődik, és aki igazán tenni akar gondtalan jövőjéért, már diákként rálép erre az útra - véli az OTP Nyugdíjpénztár, amelynek legfiatalabb belépője mindössze 17 esztendős múlt, míg a nyugdíjpénztári tagok átlagéletkora 39 év.
2024. 05. 27. 23:30
Megosztás:

Lemaradtál a PEPE és BONK árfolyam emelkedéséről? Ne hagyd ki a Raboo előértékesítést, amely már 40%-kal emelkedett

Annak ellenére, hogy a piaci volatilitás széleskörű, a mém érmék továbbra is nyereséget termelnek, legalábbis heti szintű hozamokat vizsgálva. A Pepe és a BONK remekül szerepeltek, és az elmúlt hetekben a kriptós hírek élére kerültek. Azonban figyelembe kell venni néhány szakértő véleményét, miszerint a legnagyobb árfolyam-emelkedéseik már mögöttük lehetnek.
2024. 05. 27. 23:00
Megosztás:

A gazdáknak kell az uniós agrárpolitika középpontjában állnia

Brüsszelnek meg kell védenie az unió agrárpiacait és újra a gazdákat kell az uniós agárpolitika középpontjába állítania. Csak így növelhető a termelők versenyképessége és a válságokkal szembeni ellenállóképessége - közölte Nagy István agrárminiszter a Mezőgazdasági és Halászati Tanács hétfői ülését követően az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint.
2024. 05. 27. 22:30
Megosztás:

Idén még restriktív maradhat az EKB kamatpolitikája

Az EKB vezető közgazdásza, Philip Lane szerint júniusban ugyan ténylegesen megkezdődhet a kamatcsökkentési ciklus, de az idei évben még megszorító jellegű, restriktív monetáris politikát kell fenntartani.
2024. 05. 27. 22:00
Megosztás:

Alacsonyabban maradhatott a semleges kamatszint?

A semleges kamatszintről értekezett a Fed kormányzótanácsának tagja, Christopher Waller.
2024. 05. 27. 21:30
Megosztás:

Albánia gazdasági miniszterével egyeztetett Nagy Márton

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hétfőn hivatalában fogadta Blendi Gonxhja albán gazdasági minisztert. A felek az egyeztetésen áttekintették a magyar-albán gazdasági kapcsolatokat, továbbá az együttműködés elmélyítésének lehetséges területeit - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.
2024. 05. 27. 21:00
Megosztás:

Kevés volt a külföldi ingatlanvásárlás eddig az évben

Továbbra is a magyarok pörgetik az ingatlanpiacot, az utóbbi fél évben a vevők mindössze 2,5 százaléka volt külföldi állampolgár, akik közül sokan életvitelszerűen Magyarországon élnek - közölte saját adatai alapján az Otthon Centrum (OC) hétfőn az MTI-vel.
2024. 05. 27. 20:30
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 27. 20:00
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 27. 19:30
Megosztás: