A kiszervezés varázsa: Miért a legokosabb lépés a vállalkozásod számára

Ismerős, mikor az összes feladatot egy ember végzi a munkahelyen? Lehet bármilyen rátermett is, akkor sem érthet mindenhez egyformán jól. A vállalkozások számára elengedhetetlen, hogy a lehető leggördülékenyebben működjenek, és ebben a kiszervezés kulcsszerepet játszhat. De miért is? Nos, a hatékonyság növelése az egyik fő ok. Ha a tevékenység kivitelezése hosszú időt vesz igénybe, vagy nincs hozzá megfelelő szakértelme, ez hatalmas erőforrás-pazarlás lehet. A kiszervezés ebben a helyzetben éppen mintegy varázspálcaként működik, amellyel a lehető legjobb minőségű eredményeket érheti el.

A kiszervezés varázsa: Miért a legokosabb lépés a vállalkozásod számára

Senki sem érthet mindenhez - Idő és erőforrás-megtakarítás kiszervezéssel

A kiszervezés segítségével időt és erőforrásokat takaríthat meg, amit saját vállalkozása fejlesztésére fordíthat. Például az ügyfélszolgálat, a HR, a logisztika, a pénzügyi szolgáltatások és az IT-szolgáltatások mind olyan területek, ahol szakértői tudásra van szükség. A kiszervezés által a vállalkozások hozzáférhetnek a legújabb technológiákhoz és szakértői tudásáshoz anélkül, hogy hosszú távú kötelezettségeket vagy költségeket vállalnának a saját belső csapat kialakításával.

Milyen tevékenységeket érdemes kiszervezni?

A kiszervezett tevékenységek listája vállalatról vállalatra változhat attól függően, hogy milyen iparágban működnek, milyen erőforrásokkal rendelkeznek és milyen stratégiai célokat tűznek ki maguk elé. Azonban néhány olyan tevékenység létezik, amelyek általában érdemesek a kiszervezésre. Itt van néhány példa:

Az informatikai infrastruktúra fenntartása, a rendszerek karbantartása és az adatbiztonság rendkívül fontosak, de ezek a területek gyakran szakértelmet igényelnek, amely nem minden vállalkozásnak áll rendelkezésére. Ezért az IT-szolgáltatások, például a hálózati karbantartás, a szoftverfejlesztés vagy az adatmentés kiszervezése segíthet a vállalkozásoknak a szakértők tudására és erőforrásaira támaszkodni.

A digitális marketing mint például az online hirdetések kezelése, a weboldal keresőoptimalizálás vagy a weboldalak fejlesztése magas szintű szakértelmet igényelnek, és a technológia gyors fejlődése miatt állandóan frissíteni kell a tudást. A kiszervezés lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy profi szakemberekre bízzák ezeket a feladatokat, akik naprakészek a legújabb trendekben és technológiákban. Emellett időt és energiát spórolhatnak meg, amit más, a vállalkozás szempontjából fontosabb feladatokra fordíthatnak.

Az ügyfélszolgálati tevékenységek, mint például a telefonos támogatás vagy az e-mail-válaszadás, időigényesek és erőforrásokat igényelnek. Kiszervezésük lehetővé teszi, hogy szakértő ügyfélszolgálati csapatok vállalják ezeket a feladatokat, amelyek hatékonyan és tapasztaltan kezelik az ügyfelek kérdéseit és problémáit.

A humánerőforrás menedzsment, a toborzás, a kiválasztás és a bérszámfejtés bonyolult és szigorúan szabályozott területek. A kiszervezés lehetőséget nyújt a vállalkozásoknak arra, hogy szakértő HR-szolgáltatókra bízzák ezeket a feladatokat, akik segítenek a munkaerő felvételében, a munkaszerződések előkészítésében és az adminisztratív feladatok ellátásában.

Pénzügyi szolgáltatások és számvitel: A könyvelés, a pénzügyi jelentések előkészítése, az adókészítés és a pénzügyi tervezés nagyfokú szakértelmet és precizitást igényel. Sok vállalkozásnak nem áll rendelkezésére belső szakértői csapat, ezért a kiszervezés lehetővé teszi a vállalkozásoknak, hogy megbízható pénzügyi szakértő

Vannak olyan támogató tevékenységek, mint az irodai adminisztráció, az adatbevitel, az ütemtervezés vagy az utazások szervezése, amelyek időigényesek, de nem jelentenek a vállalkozás alaptevékenységét. Ezeket a feladatokat kiszervezve a vállalkozások több időt szabadíthatnak fel a fő tevékenységeikre és a magasabb hozzáadott értékű munkára koncentrálhatnak. A csapatépítő programok és a munkahelyi wellbeing előmozdítása nagyon hasznosak lehetnek a munkahelyi hangulat és a dolgozók teljesítményének javításában, azonban ezek szervezése gyakran időigényes és szakértelmet igénylő feladat. Kiszervezéssel ezen területeket is szakértő kezekre bízhatja, ami lehetővé teszi, hogy a vállalkozások teljes mértékben a dolgozóikra koncentrálhassanak.

Tálcán kínált szakértői tudás és tapasztalat 

Amikor egy vállalkozás kiszervez bizonyos tevékenységeket, olyan szakértői tudáshoz és tapasztalathoz fér hozzá, amelyet belső csapata nem feltétlenül rendelkezik. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a legjobb gyakorlatokat alkalmazzák, és kihasználják a szolgáltatók által felkínált legújabb technológiákat és módszereket. Ezáltal a vállalkozások versenyképesebbé válnak a piacon, és magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek.

Ne költsünk feleslegesen

Végül, de nem utolsósorban, a kiszervezés költséghatékonyságot is eredményezhet. Nem nehéz kiszámolni, hogy egy saját belső csapat felállítása és fenntartása sokkal nagyobb beruházást és rendszeres költségeket igényel a bérek, az infrastruktúra és a képzések terén. A kiszervezéssel a vállalkozások csak azokért a szolgáltatásokért fizetnek, amelyeket valóban igénybe vesznek, és nincs szükségük hosszú távú kötelezettségekre vagy felesleges költségekre.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a kiszervezés sem alkalmazható minden helyzetben. Minden vállalkozásnak magának kell kiválasztania azokat a területeket és feladatokat, amelyek a vállalkozás stratégiai céljaihoz illeszkednek, és amelyeknek a kiszervezése valóban értéket teremt.

Gyengült a forint estére

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2023. 09. 26. 20:00
Megosztás:

Túlnyomórészt mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Túlnyomórészt gyengüléssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2023. 09. 26. 19:30
Megosztás:

Egyedi céges hírek segítették a növekedést a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 214,81 pontos, 0,39 százalékos emelkedéssel, 55 571,74 ponton zárt kedden.
2023. 09. 26. 19:00
Megosztás:

Az Allianz 2023-as Globális Vagyonosodási Jelentése: Vége a mulatságnak

Az Allianz ma tizennegyedik alkalommal jelenteti meg Globális Vagyonosodási Jelentését, amely a háztartások vagyoni és adóssághelyzetét vizsgálja a világ csaknem hatvan országában.
2023. 09. 26. 18:00
Megosztás:

Az MNB összezárta a kamatszinteket

13 százalékra csökkent az effektív kamat. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően 100 bázispontos kamatvágással összezárta az effektív kamatot az alapkamattal.
2023. 09. 26. 17:30
Megosztás:

Csökkent a három hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített három hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2023. 09. 26. 17:00
Megosztás:

Goodbye ikerdeficit!?

Ma materializálódott az, amit eddig is sejtettünk. 690 millió eurós többletet mutat a folyó fizetési mérleg a második negyedévben.
2023. 09. 26. 16:30
Megosztás:

A második fél évben visszatérhet a gazdasági növekedés

A második fél évben visszatérhet a magyar gazdaság növekedése - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. Fókuszban a forint szakmai rendezvényén kedden Budapesten.
2023. 09. 26. 16:00
Megosztás:

A miniszterelnök a francia Veolia vállalat vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét és delegációját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
2023. 09. 26. 15:30
Megosztás:

Javult a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolása

Pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását a Scope Ratings GmbH hitelminősítő - közölte a távközlési szolgáltató kedden az MTI-vel.
2023. 09. 26. 15:00
Megosztás:

A fenntarthatóságról beszélt Áder János

A fenntarthatóság az, amikor csak annyit veszünk el a természettől, amit az pótolni tud, vagy úgy élünk, hogy a jövő generációk szükségleteinek kielégítésére is legyen elegendő erőforrás - mondta Magyarország korábbi köztársasági elnöke, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke kedden, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2023. 09. 26. 14:30
Megosztás:

A reálkereset-növekedés várható az év végére

Az év végére megfordul a trend, és újra várható a reálkereset növekedése Magyarországon, miután az infláció folyamatosan csökken, a keresetek pedig dinamikus növekedést mutatnak - hangsúlyozta Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
2023. 09. 26. 14:00
Megosztás:

Száznál is több autóbusz érkezik az V. Ferihegyi Ikarus Találkozóra

Százhúsz autóbusz, köztük számos oldtimer és ritkaságnak számító jármű érkezik az V. Ferihegyi Ikarus Találkozóra, melynek során élménybuszozás, Ikarus-felvonulás, gördülő kiállítás, különleges motorindítás és számos egyéb program várja a látogatókat szombaton és vasárnap az Aeroparkban.
2023. 09. 26. 13:30
Megosztás:

Felfüggesztésre került egy Csongrád-Csanád vármegyei vágóhíd működése

A helyszíni ellenőrzés során talált súlyos higiéniai problémák miatt felfüggesztették egy Csongrád-Csanád vármegyei vágóhíd működését - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-t.
2023. 09. 26. 13:00
Megosztás:

Az Eötvös park és a Generációk Háza megújult arculattal vár mindenkit Győrben

Megújult Győrben az Eötvös park és a Generációk Művelődési Háza a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból kapott csaknem hatszázmillió forintból, valamint 16,8 millió forint önkormányzati önrészből - közölte a győri önkormányzat az MTI-vel.
2023. 09. 26. 12:30
Megosztás:

Van jobb, mint az állampapír?

Bár az utóbbi időben a lakossági befektetők számára egyértelműen az inflációkövető állampapírok váltak a legnépszerűbb befektetési formává, érdemes látni, hogy a gazdasági helyzet változásával az állampapírok fénye hamar megkophat. Most induló cikksorozatunkban megnézzük, milyen más lehetőségekben érdemes gondolkodnia azoknak, akik közép- és hosszú távon is jó hozamot szeretnének elérni. Elsőként az ETF-alapokat vettük górcső alá.
2023. 09. 26. 12:00
Megosztás:

E-sportfogadás: Az online szerencsejáték fogadások világában való eligazodás

Az e-sportok népszerűségének figyelemre méltó megugrása nemcsak a játékipart alakította át, hanem az online fogadások számára is kiterjedt terepet teremtett.
2023. 09. 26. 11:32
Megosztás:

Csökkent a vállalati vagyonbiztosítások száma

Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítást kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.
2023. 09. 26. 11:30
Megosztás:

A kormány az új bankadó kivetése és befizetése helyett a hitelezés újraindítását várja el bankszektortól

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn délután hivatalában fogadta a Bankszövetség elnökségét, köztük Jelasity Radovánt, a szövetség elnökét.
2023. 09. 26. 11:00
Megosztás:

Így segítik a bankok, hogy elkezdjünk félretenni

A felmérések azt mutatják, könnyebb takarékoskodni, ha konkrét célra teszünk félre pénzt. Gyerekkorban szinte mindenki egy-egy célért kezdi el tölteni a malacperselyt. A lehetőség ma már a digitális világban is adott, ráadásul több banknál egyszerre több célra gyűjthetünk „felcímkézett” pénzt – mondja Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2023. 09. 26. 10:30
Megosztás: