A KOSTAL Budapesten nyitja története első BSC-jét

Októberben Budapesten nyitja meg első Üzleti Szolgáltató Központját (BSC) a világ 4 kontinensének 21 országában jelenlévő, leginkább autóipari beszállítóként ismert, német, családi tulajdonú vállaltcsoport, a KOSTAL Group GmbH. Az új irodába első ütemben 360 - de még idén legalább száz – magasan képzett IT-s és pénzügyes szakembert kívánnak felvenni.

A KOSTAL Budapesten nyitja története első BSC-jét

Bár név szerint kevesen ismerik a KOSTAL csoportot, mégis alig van a világon olyan ember, aki ne használta volna már valamelyik terméküket, hiszen szinte minden autóba be van építve belőlük néhány. Talán ezért is tartják őket az autóipar egyik szürke eminenciásának…

A vállalatcsoport jelenleg öt, egymáshoz közelálló, némely esetben egymásra épülő piacon működik. A cégek tevékenységének így kb. 80%-a valamilyen formában az autóiparhoz köthető, de szép eredményeik vannak elektronika, a mechatronika és az automatizálás, sőt újabban a napelemek piacán is.

A 4 kontinens 21 országának 40 helyszínén 18.500 munkavállalót foglalkoztató cégcsoport tavaly, mintegy 2,8 Mrd eurós forgalmat bonyolított. A cég alkalmazottainak több mint négyötöde Németországon kívül dolgozik. A K+F tevékenységre a bevétel több mint 6%-át fordítják. Nincsenek a tőzsdén így, mint mondják napi nyomásnak sincsenek kitéve, pénzügyileg függetlenek. Az alapításuk óta eddig szinte minden évben növekedtek.

A cég több mint százéves története során mindig is igyekezett alkalmazkodni a piaci helyzethez, illetve az ügyfeleik kívánságainak változásaihoz, de egyúttal aktív szerepet is vállalt azok alakításában.  Ebbe a sorba illeszkedik, hogy a cégcsoport üzleti szolgáltatásait most egy közös BSC-be integrálják, amely képes lesz kiszolgálni a világ összes KOSTAL-vállalatát.

Az első BSC irodájuk helyszínének kiválasztása során több ország adottságait is megvizsgálták. „A tehetség és a hozzáértés egyaránt megtalálható Magyarországon. Úgy gondoljuk, hogy ráadásul a magyar kultúra is jól illeszkedik az értékeinkhez.– fejtette ki döntésük indokait az alapító dédunokája, a cégcsoport vezérigazgatója, Andreas KOSTAL.

Az új BSC iroda segíti majd az üzleti folyamatok hatékonyságának növelését. – emelte ki, dr. Gregor Schmeken a cégcsoport pénzügyi igazgatója. Erre az irodára, „zászlóshajóként” tekintenek, mert szerintük kulcsfontosságú szerepet játszhat majd a vállalatcsoport további fejlődésében.

Kostal

Kiket várnak?

A KOSTAL megadja munkatársainak a bizalmat, a bizonyítás és a felelősségvállalás lehetőségét azzal is, hogy bizonyos szakmai kérdésekben saját maguk dönthetnek, nem kell várniuk hierarchikus döntési mechanizmusra.  – mutatott rá Andreas KOSTAL. Így aztán nem véletlen, hogy az ősszel nyíló budapesti irodába is elsősorban kreatív, az eddigi normákat megkérdőjelezni merő, és akaró, új utakat felkutatni vágyó, egyszersmind a saját maguk kiemelkedési lehetőségét is fontosnak tartó szakembereket keresnek.

„A cégcsoport eredményei, pénzügyi stabilitása mellett a tulajdonosok és a vezetők szerénysége volt rám a legnagyobb hatással. A KOSTAL –nál ráadásul nem negyedéves eredményekben, hanem generációkban gondolkodnak. Ráadásul a budapesti BSC tekintetében nagyfokú határozottságot, szakértelmet és önálló problémamegoldást várnak el.” – emelte ki a KOSTAL felkérésének elfogadása kapcsán Csucska Péter, a budapesti iroda vezetője.

Első ütemben összesen mintegy 360, angolul beszélő, magasan képzett, IT-s és pénzügyes szakembert alkalmazni kívánó BSC még ez évben - elsősorban a vezető pozíciók betöltésére - meg kívánja találni az első 100 munkatársát.

Mit nyújtanak?

„Az erős versenypiacon minden tekintetben vonzó állásokat akarunk kínálni: jó pénzt, együttműködő csapatot és munkatársakat, empatikus, tehetségeket menedzselő vezetőket és inspiráló munka-környezetet.” – emelte Christian Klein, a cégcsoport HR területének alelnöke. Majd hozzátette, a KOSTAL olyan cég, ahol tehetségeknek van tere kibontakozni, Ugyanakkor lehetőséget biztosítanak a szakmai képzésre, vagy akár a cégcsoporton belüli külföldi munkavállalásra is. Legfontosabb értéknek mégis azt tartja, hogy minden munkatárs bizonyos döntési jogkört, így felelősséget, egyszersmind értelmes, inspiráló munkát is kap.

A városligeti Átrium Parkban lévő irodában barátságos, modern, inspiráló, start-up jellegű munkakörnyezetet alakítanak ki. Itt minden arról fog szólni, hogy példát mutatassanak a fenntarthatóság, egyszersmind az unokáinkra hagyandó élhető világ érdekében. A budapesti iroda működtetése is ezen elvek mentén történik majd. Többek között az energia igényt a tetőn elhelyezett napelemekkel kívánják biztosítani, gyűjtik és újrahasznosítják az esővizet és csak elektromos autókat használnak majd. Ezen felül minden egyes új belépő után egy-egy facsemetét is el kívánnak ültetni…

Őri András

Folytatódik a versenyhatósági fellépés az élelmiszer-drágulással szemben, újabb termékkört vizsgál a GVH

Újabb gyorsított ágazati vizsgálattal és rajtaütésekkel folytatódnak a Gazdasági Versenyhivatal célzott hatósági akciói, amelyek célja, hogy feltárják a hazai élelmiszer-termékláncok versenytorzulásait. A versenyhatóság különböző élelmiszerpiaci szereplőknél tartott helyszíni kutatást.
2023. 02. 09. 14:30
Megosztás:

Először adták át Az Év Leginspirálóbb Vezetője Díjat

Először ítélte oda Az Év Leginspirálóbb Vezetője Díjat a PwC Magyarország 267 hazai vezérigazgató véleménye alapján. Az idén megalapított kitüntetéssel olyan hazai cégvezetőt ismernek el, akire a magyarországi felső vezetők példaképként tekintenek. Elsőként Gazsi Zoltánt, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetőjét díjazták február 8-án a Magyar Zene Házában, a PwC Vezérigazgató Felmérésének eredményeit bemutató eseményen.
2023. 02. 09. 14:00
Megosztás:

Lemaradhat a Google Bard az AI-harcban?

Csalódást okozott a Google, miután tegnap Párizsban próbálták demonstrálni saját mesterséges intelligencia alapú chatbotjukat, a Bard-ot.
2023. 02. 09. 13:30
Megosztás:

Átalakítások a Disney-nél

5,5 milliárd dollár költséget tervez megtakarítani idén a Disney – mondta el Bob Iger vezérigazgató a gyorsjelentés publikálásakor.
2023. 02. 09. 13:00
Megosztás:

Lehull a lepel! Mennyi a január havi magyar infláció?

Holnap jön a januári inflációs adat. A piaci várakozások szerint a decemberi 24,5 százalék után januárban 25,2 százalékra nőhetett az áremelkedés üteme év per év összeghasonlításban - prognosztizálják az ERSTE elemzői.
2023. 02. 09. 12:30
Megosztás:

Pozitív női példaképekkel népszerűsíti az IKT szektort az IVSZ és a WiTH

Átadták az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett „40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén” pályázat díjait. A felhívásra olyan 40 év feletti nőket lehetett ajánlani, akik példaképként szolgálhatnak a fiatalabb generációk és a karrierváltó nők számára, emellett munkájukon keresztül megismerhetjük a digitális gazdaság és a technológia (IKT) szektor lehetőségeit. A február 8-án, az EPAM Systems Székházban megrendezett gálán három kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy különdíjat is átadott.
2023. 02. 09. 12:00
Megosztás:

A föderalizmus kőkemény kérdése: mi legyen a gyémántokkal?

Az Európai Unió legújabb, Oroszország elleni szankció csomagjának tervezetében sem szerepel az orosz gyémánt behozatalának tilalma.
2023. 02. 09. 11:30
Megosztás:

Művészetek Völgye 2023 - Íme a fellépők és a Nagyszínpad programja

Teljes a Panoráma Színpad programja és még három tucat előadót jelentett be a Művészetek Völgye, amely idén július 21. és 30. között várja a fesztiválozókat a nyár legszínesebb 10 napjára Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre.
2023. 02. 09. 11:26
Megosztás:

A MET Csoport új vezérigazgatót nevez ki spanyol leányvállalata élére

A MET Csoport Ángel Crespót nevezte ki a spanyolországi leányvállalata, a MET Energía España vezérigazgatói posztjára.
2023. 02. 09. 11:00
Megosztás:

Felgyorsítja digitális átalakulását a BMW-csoport

Kibővíti stratégiai együttműködését a BMW az SAP-val, hogy felgyorsítsa digitális fejlődését. A RISE with SAP bevezetésével a csoport teljes SAP-rendszere átalakul. A megoldás az üzleti folyamatok közös támogatásával rugalmasságot, gyors fejlődést és hosszútávú sikert biztosít a vállalatnak.
2023. 02. 09. 10:30
Megosztás:

Mennyivel tette tudatosabbá az ingatlanvásárlókat a dráguló energia?

Az elmúlt évben született kormányzati döntések többek között érintették a gáz, az elektromos áram és az üzemanyagok lakossági árát is. Az energiaárak növekedésének hatására sok ingatlantulajdonos kezdett tudatosabban viszonyulni az ingatlana energiafogyasztásához, illetve ez a tudatosság részben megjelent az ingatlanvásárlásoknál is.
2023. 02. 09. 10:00
Megosztás:

Mi hajtja az innovációt?

Nem szerepelt túl jól az EU innovációs eredménylistáján Magyarország. Bár a K&H innovációs index árnyalja a képet, sokkal jobb eredményt ez sem mutat. Arról, hogy mi lehet az oka a magyar vállalatok gyenge innovációs aktivitásának, Németh Balázst, a K&H Csoport innovációs vezetőjét kérdeztük.
2023. 02. 09. 09:40
Megosztás:

Minibölcsőde épül Vésztőn

Karakas Anikó (független) közölte, a forrást az úgynevezett Helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF) uniós keretből nyerték el; a beruházás összegének 27 százalékát (az áfatartalmat) hazai forrásból biztosítják.
2023. 02. 09. 09:00
Megosztás:

Az USA megosztja a NATO-szövetségesekkel a kínai hírszerzés léggömbjéről szerzett információkat

Az Egyesült Államok már több tucat partnerországgal osztotta meg információit a múlt héten amerikai felségvizek fölött megsemmisített kínai hírszerző léggömbről, amelynek maradványait folyamatosan elemzik - közölte az amerikai külügyminiszter szerdán, miután Washingtonban tárgyalt a NATO főtitkárával.
2023. 02. 09. 08:30
Megosztás:

Korszerűsítik a városközpontot Kunszentmártonban

Korszerűsítik a városközpontot Kunszentmártonban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán elnyert csaknem 500 millió forintból - közölte a több mint nyolcezer lakosú, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere az MTI-vel.
2023. 02. 09. 08:00
Megosztás:

Alig változott a forint árfolyama

Alig változott, kissé erősödött a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 02. 09. 07:30
Megosztás:

Kihirdette az idei díjazottjait a Magyar Precíziós Gazdálkodási Egyesület

A Magyar Precíziós Gazdálkodási Egyesület idén is díjakat ad át az agrárgazdasági digitalizáció terjesztésének elismeréseképp - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.
2023. 02. 09. 07:00
Megosztás:

Januárban 3,9 százalékra nőtt a munkanélküliség Csehországban

Januárban 3,9 százalékra nőtt a munkanélküliség Csehországban a decemberi 3,7 százalékról - közölte a munkaügyi hivatal szerdán Prágában.
2023. 02. 09. 06:00
Megosztás:

Megemelt összeggel támogatja a Szerencsejáték Zrt. a Magyar Olimpiai Bizottságot

A Magyar Olimpiai Bizottság új stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt.-vel, amelynek értelmében a társaság 2024 végéig megemelt összeggel, 80 millió forinttal támogatja a magyar versenyzők felkészülését
2023. 02. 09. 05:00
Megosztás:

Deloitte: Stabil a régiós bankpiac

A kelet-közép-európai bankpiac kiemelkedően stabil maradt a régió gazdaságait ért kihívások ellenére, ideértve a járványt, az orosz-ukrán háborút, valamint a jelenlegi magas inflációs környezetet - ismertette a Deloitte könyvvizsgáló sajtótájékoztatón Budapesten.
2023. 02. 09. 04:05
Megosztás: