A migráció nem megoldás a holland munkaerőhiányra

Hosszabb távon a migráció nem tudja megoldani Hollandiában a munkaerőhiányt - olvasható a holland gazdaságpolitikai elemző intézet (CPB) szerdai közleményében.

A migráció nem megoldás a holland munkaerőhiányra

A holland gazdasági és klímaügyi minisztérium részeként működő intézet elemzése szerint a vendégmunkások enyhíthetik a hiányt egyes ágazatokban, de a nyelvi korlátok miatt nem tudnak minden szektorban dolgozni. Ha egyre több migráns munkavállaló érkezik Hollandiába, az azt is jelenti, hogy többen költenek pénzt, ami növeli az áruk és szolgáltatások iránti keresletet, így még több munkavállalóra lesz szükség - állapította meg a CPB.

Hollandia munkaerőpiacán évek óta több az üres álláshely, mint az álláskereső. A munkaerőhiány szinte minden iparágat érint. "Ez számos vállalatra és szervezetre nézve következményekkel jár, és megnehezíti a társadalmi kihívások megvalósítását olyan területeken, mint a lakhatás, az egészségügy, az oktatás és az energetikai átállás" - közölte az intézet.

A CPB igazgatója, Pieter Hasekamp szerint a munkavállalók átképzése, a külföldről történő munkaerőtoborzás, a részmunkaidőről teljes munkaidőre való átállás, valamint a munkanélküliek ösztönzése a munkába állásra nem életképes megoldások. Hangsúlyozta, hogy az államnak kell ezen a területen beavatkoznia.

"A kormány úgy csökkentheti a munkaerő iránti keresletet, hogy világos döntéseket hoz a társadalmi kihívások kezelésében és a kiadások növekedésének korlátozásában" - jelentette ki.

Véleménye szerint kormánynak javítania kellene a foglalkoztatási feltételeket a munkaerőhiánnyal küzdő kulcsfontosságú ágazatokban, például az egészségügyben vagy az oktatásban, hogy vonzóbbá tegye őket más szektorokhoz képest. Hozzátette, hogy az alacsonyabb kormányzati kiadások kevesebb keresletet jelentenek az áruk és szolgáltatások iránt. Ez lehűti a gazdaságot, és több ember áll majd rendelkezésre más ágazatok számára. Emellett, a kormánynak egyszerűsítenie kellene törvényeit és rendeleteit, így kevesebb munkavállalóra lesz szükség az olyan kormányzati szolgáltatói szektorokban, mint például az adóhatóság - tette hozzá.

Átadták a gróf Batthyány Lajos-díjat és a gróf Zichy Antónia-díjat a Fiumei úti sírkertben

Lezsák Sándor József Attila-díjas költő, tanár, politikus kapta idén a gróf Batthyány Lajos-díjat, a mártír miniszterelnök feleségéről elnevezett gróf Zichy Antónia-díjat pedig Tímár Böske táncművész, táncpedagógus a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes egyik alapítója vehette át vasárnap Budapesten, a Fiumei úti sírkertben tartott ünnepségen, ahol bemutatták az aradi vértanúk emlékére kibocsátott emlékérmet is.
2024. 10. 06. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 40. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 10. 06. 21:00
Megosztás:

A piaci összeomlás 200 milliárd dollárt törölt a kriptovaluták értékéből—5 tipp szakértőtől, a mélypont kihasználására

A kriptopiac drámai átrendeződésen ment keresztül, amely során 200 milliárd dollárnyi érték eltűnt. A zűrzavar közepette a tapasztalt befektetők lehetőségeket fedeznek fel. A legjobb kriptoszakértők ajánlásaikat osztják meg azokról a coinokról, amelyek esélyesek lehetnek a felívelésre. Mely digitális valuták állnak készen a növekedésre? Merülj el ebben az elemzésben, hogy felfedezd a fontos befektetési tippeket, és navigálj a piaci visszaesésben.
2024. 10. 06. 20:00
Megosztás:

Nélkülözhetetlen az ember az AI mellett egy friss kutatás szerint

Az AI és az automatizáció jelentősen átalakítja az értékesítési folyamatokat, lehetővé téve a vállalatok számára a valós idejű adatkezelést és a személyre szabott ajánlatok gyors kidolgozását – derül ki a Timeteam Hungary friss kutatásából.
2024. 10. 06. 19:00
Megosztás:

Tegyünk nagy tétet az IntelMarkets (INTL) kriptóra az 50x-es potenciálra, vagy válasszuk a túlárazott Ethereumot (ETH) és Solanát (SOL)? Szakértők szerint ez egy könnyű döntés

A kriptopiac még mindig gyerekcipőben jár a hagyományos pénzügyi rendszerekhez képest, de a potenciálból nincs hiány. A látszólag túlárazott Ethereum (ETH) és Solana (SOL) mellett az IntelMarkets (INTL) egy ígéretes szereplő, amire érdemes odafigyelni.
2024. 10. 06. 18:00
Megosztás:

Új történelmi csúcsra ért a SUI kriptovaluta, miközben a DTX Exchange (DTX) várhatóan megelőzi a Dogecoint ebben a bikapiaci ciklusban

A Sui (SUI) nem lassítja a bikás lendületét, akár van korrekció, akár nincs. A token jó úton halad afelé, hogy ebben a hónapban új történelmi csúcsot (ATH) állítson fel, hacsak nem történik valami meglepetés. Eközben a Dogecoin (DOGE) a piac egészét érintő visszaesés áldozata lett, de a széleskörű vélemény szerint néhány nap múlva visszapattanásra lehet számítani.
2024. 10. 06. 17:00
Megosztás:

Október 8-tól forgalmi változások lesznek a Gyermekvasúton

Karbantartás miatt október 8-tól hétköznapokon forgalmi változások lesznek a Gyermekvasúton - tudatta a Mávinform vasárnap a vasúttársaság honlapján.
2024. 10. 06. 16:00
Megosztás:

Az 5 legjobb kriptovaluta, amelyek várhatóan lehagyják a Dogecoint — 100-szoros megtérülést jósolnak 2025-re

A kriptovaluta piac gyorsan változik, és új érmék kerülnek a figyelem középpontjába. Egyes digitális valuták erőteljes növekedési jeleket mutatnak, és 2025-re túlszárnyalhatják a népszerű nevek teljesítményét. Az előrejelzések szerint hatalmas megtérülést hozhatnak a befektetőknek. Ez a cikk öt ígéretes érmét mutat be, amelyek lenyűgöző növekedés előtt állnak, felkeltve az érdeklődést jövőbeli potenciáljuk iránt.
2024. 10. 06. 15:00
Megosztás:

Szakképzési oktatók adatalapú előrejelzéssel segítik a sikeres szakmaszerzést

Az Esélyteremtő Program (ETP) olyan pályázati lehetőséget kínál a szakképzésben oktatók számára, amelynek célja a korai iskolaelhagyás megelőzése és a diákok sikeres szakmaszerzésének elősegítése. Ezt támogatja a KRÉTA előrejelző rendszere, ami a diákok tanulmányi eredményei és egyéb adatai alapján figyelmezteti a szülőket és a tanárokat a korai iskolaelhagyás kockázatára – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) vasárnap az MTI-vel.
2024. 10. 06. 14:00
Megosztás:

Lendületesen növekszik Vietnám gazdasági teljesítménye

Lendületesen nőtt a harmadik negyedévben Vietnám bruttó hazai terméke (GDP) és szeptemberi ipari termelése az országot szeptember elején sújtó tájfun ellenére is a statisztikai hivatal jelentése alapján.
2024. 10. 06. 13:00
Megosztás:

Az Egyesült Államok délkeleti részén folytatódott az árvíz utáni kárfelmérés

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban szombaton folytatódott az árvíz utáni kárfelmérés, megkezdődött a helyreállítás, miközben tovább kutatnak az áldozatok után.
2024. 10. 06. 12:00
Megosztás:

Egy nagy Shiba Inu (SHIB) befektető milliókat fektet FXGuys-ba (FXG) – Ez lesz a következő nagy áttörés?

A kriptovaluták világában a megfelelő időzítés és előrelátás óriási nyereségekhez vezethet. Egy korai Shiba Inu (SHIB) befektető, aki a mémérme meteorszerű emelkedése során milliókat keresett, nemrégiben áthelyezte a figyelmét – és nyeresége jelentős részét – az FXGuys (FXG) projektbe.
2024. 10. 06. 11:00
Megosztás:

Donald Trump több tízezer támogatója előtt tartott beszédet

A Pennsylvania állam nyugati részén fekvő kisvárosban a becslések szerint több mint 50 ezer támogatója gyűlt össze.
2024. 10. 06. 09:00
Megosztás:

Komoly kihívások előtt a magyar kereskedelmi szektor - Az omnichannel alapvető igény lett

A digitális fejlődés, a globális piac gyors ütemű növekedése és a megváltozott fogyasztói szokások új kihívásokat és lehetőségeket teremtenek mind a gyártók, mind a kereskedők számára. Ez kiemelten igaz a hazai kereskedelem résztvevőire, akik sokszor érzik magukat kiszorulni a fokozódó versenyben. Hogyan javítható a versenyképesség, mi lehet a jó stratégia? Erre keresi a választ az első hazai Omnichannel Scale 2024 kutatás, amely átfogó képet nyújt arról, hogyan képesek a kereskedők megragadni a lehetőségeket, miközben szembenéznek az omnichannel stratégia bevezetésével járó kihívásokkal.
2024. 10. 06. 08:00
Megosztás:

Tokajban történelmi léptékű fejlesztés zajlik

Tokajban történelmi léptékű fejlesztés zajlik, teljesen megújul a belváros - mondta a családokért felelős államtitkár szombaton Tokajban, a Szüreti Napok ünnepélyes megnyitóján.
2024. 10. 06. 07:00
Megosztás:

Országos Mentőszolgálat: Elindult az új ügyeleti rendszer

Az új ügyeleti rendszer 2024. október 1-jén elindult és jól működik Budapesten is.
2024. 10. 06. 06:00
Megosztás:

Új vezetőkkel készül nemzetközi terjeszkedésre a Biggeorge Property

Nemzetközi expanziós terveinek megvalósításához kiváló piaci szakemberekkel erősíti csapatát a Biggeorge Property - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.
2024. 10. 06. 05:00
Megosztás:

Csökkent az első három negyedévben a német autógyártás

Az év első kilenc hónapjában csökkent a Németországban gyártott és forgalomba helyezett személygépkocsik száma a német autóipar szakmai képviseleti szerve a VDA (Verband der Automobilindustrie e.V.) jelentése alapján. Átlagon felüli mértékben csökkentek az elektromos autók eladásai.
2024. 10. 06. 03:00
Megosztás:

Jöhet a bruttósított magyar nyugdíjrendszer! De ki jár jól ezzel?

A jól ismert nyugdíjszakértő Dr. Farkas András az ATV egyik korábbi adásában a nyugdíjak bruttósításának témáját mutatta be. Mit takar ez pontosan? Kiknek lenne előnyös, és kik számára jelentene veszteséget a nyugdíjak bruttósításának bevezetése?
2024. 10. 06. 02:00
Megosztás:

A BAK mellett még váratlan pénzeső hull 4 csillagjegyre a jövő héten, csak tudd, mire figyelj

Ne feledd, a szerencse változó, de a lehetőségek megragadása a te kezedben van! Sok sikert és anyagi gyarapodást kívánunk ezzel a friss pénzügyi horoszkóppal a jövő hétre!
2024. 10. 06. 01:00
Megosztás: