A Széchenyi Hitelek konstrukciói - Hogyan válaszd ki a legmegfelelőbbet a vállalkozásod számára?

Vállalkozásod növekedéséhez és fejlesztéséhez elengedhetetlen a pénzügyi források hatékony felhasználása. A Széchenyi Hitelek különböző hiteltípusai lehetőséget kínálnak a vállalkozások számára annak érdekében, hogy megfelelő, speciális esetekre szabott finanszírozást találjanak céljaik eléréséhez. Cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb Széchenyi hiteltípusokat, hogy minden szükséges információ birtokában legyél, mielőtt választanál.

A Széchenyi Hitelek konstrukciói - Hogyan válaszd ki a legmegfelelőbbet a vállalkozásod számára?

A Széchenyi Hitelek elérhető hitelkonstrukciói különböző élethelyzetekre és célokra szabott, kedvezményes, fix kamatozású kölcsönökkel segítik vállalkozásod fejlesztését.

A különféle hiteltípusokat egységes, nettó 5%-os fix kamattal éred el. A Széchenyi Hitelek minden típusára vonatkozik az állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatás, így a Széchenyi Kártya Program MAX+ konstrukciók a piacinál jóval kedvezőbb finanszírozási lehetőségeket biztosítanak.

Az Erste szakemberei segítenek kiválasztani a számodra legmegfelelőbb hitelkonstrukciót, és az igénylés minden lépésében támogatnak. Az alábbiakban bemutatjuk a kölcsön különböző típusait, és megtudhatod, hogy milyen esetben melyiket érdemes választanod.

1. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+, a szezonális kiadások fedezésére

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ időszakosan vagy szezonálisan segít a vállalkozásod mindennapos kiadásainak fedezésében. Ez egy szabad felhasználású folyószámlahitel, amely rugalmas megoldást nyújthat, ha pénzügyi támogatásra van szükséged egy adott időszakban.

A Széchenyi Hitelek ezen konstrukciója ideális választás számodra, ha:

- szolgáltatóipari vagy kereskedelmi vállalkozásod van, amelynek fenntartásához szezonálisan pénzügyi támogatásra van szükséged;

- a likviditási előnyöket szeretnéd kihasználni, hiszen a konstrukció lehetővé teszi, hogy csak akkor vedd igénybe a hitelt, amikor éppen szükséged van rá;

- vállalkozásod gyorsan változó piacokon van jelen, és fel akarsz készülni a váratlan helyzetekre.

A hitelkerethez rugalmasan férhetsz hozzá, és csak akkor kell igénybe venned a kölcsönt, amikor valóban szükséged van rá. 

2. Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+, a turisztikai ágazat folyószámlahitele

A turisztikai vállalkozások fontos szerepet töltenek be a gazdaságban, ugyanakkor a szektor először tért vissza a járvány előtti mutatókhoz. A szabadfelhasználású folyószámlahitel kifejezetten a turizmus ágazatban szereplők napi likviditási nehézségeire, rövid távon megtérülő fejlesztési igényeire kínál megoldást. 

A megigényelhető összeg ebben az esetben maximum 300 millió forint, a futamidő korábbi 1 évről 3 évre való meghosszabbítása pedig nagyobb rugalmasságot biztosít.

A hitelkerethez rugalmasan férhetsz hozzá, és csak akkor kell igénybe venned a kölcsönt, amikor valóban szükséged van rá.

Széchenyi Hitel

3. Agrár Széchenyi Kártya, a mezőgazdasági vállalkozások számára

Az Agrár Széchenyi Kártya egy kifejezetten mezőgazdasági vállalkozásoknak kialakított szabad felhasználású folyószámlahitel, az ágazatban szereplők napi likviditási nehézségeire, rövid távon megtérülő fejlesztési igényeire kínál megoldást. 

Az Agrár Széchenyi Kártya egy kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció. A kölcsön rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozás igényeihez, akár 3 éves futamidőre, maximum 200 millió forintig igényelhető összeggel.

A hitelkonstrukció megfelelő választás lehet számodra, ha növelnéd termelési kapacitásod vagy új területeket vonnál be.

Fontos megjegyezni, hogy egy, pénzügyileg lezárt naptári év megléte esetén maximum 25 millió forintot igényelhetsz. 

4. Széchenyi Likviditás Hitel MAX+, a likviditási nehézségek kezelésére

A Széchenyi Likviditás Hitel MAX+ egy rugalmas hitelforma, amelynek célja a rövidtávú likviditási nehézségek enyhítése és a plusz költségek fedezése, különösen olyan időszakokban, amikor a vállalkozásnak sürgősen szüksége van pénzügyi támogatásra.

A Széchenyi Hitelek ezen konstrukciója ideális választás számodra:

- ha vállalkozásod még a növekedés fázisában van, de gyorsan kell reagálnod a piaci lehetőségekre;

- ha rövid távon megtérülő fejlesztési igényeket szeretnél megvalósítani;

- ha szezonális vállalkozásod van, vagyis az év egy meghatározott részében, – például a nyári vagy téli üdülő szezonban – nagyobb a bevételed, kiadásaid viszont folyamatosak és egyenletesek.

Az igényelhető maximális összeg ebben az esetben 250 millió forint, a futamidő pedig fix 3 év.

5. Széchenyi Beruházási Hitel MAX+, a hosszú távú fejlesztésekre

Ezzel a hitelkonstrukcióval nagyobb beruházásokat, fejlesztéseket finanszírozhatsz, így a kölcsön hosszabb, legfeljebb 10 éves futamidőre is szól. 

A hitel olyan nagyszabású fejlesztések kivitelezésében segíti vállalkozásod, mint az új gépek vagy eszközök beszerzése, ingatlan beruházások, de akár infrastrukturális fejlesztésekre vagy energiahatékonysági korszerűsítésre is költheted.

Az igénylés menete

Ahhoz, hogy kiderítsd melyik hitelkonstrukció a legkedvezőbb számodra, az Erste oldalán vállalkozásod néhány pénzügyi adata megadásával készíthetsz egy gyors kalkulációt arról, hogy milyen összegű hitelt igényelhetsz.

Miután kiválasztottad a számodra megfelelő típust, az Erste tanácsadói részletesen átbeszélik veled a vállalkozásod hiteligényeit, és segítik előkészíteni a benyújtáshoz szükséges dokumentumokat.

A hitelkérelem benyújtását személyesen kell elvégezned, a hitelbírálatot követően pedig már csak a szerződést kell aláírnod egy bankfiókban.

Összegzés

A Széchenyi Hitelek konstrukciói kedvező megoldást jelenthetnek, akár szabadon felhasználható hitelre van szükséged, akár konkrét beruházást tervezel.

A megújult Széchenyi Hitelek konstrukciói fix kamattal és akár 10 éves futamidővel, kezelési költség nélkül segítenek vállalkozásod céljai elérésében. Az állami támogatásnak köszönhetően ezek a kölcsönök a piaci áraknál kedvezőbb lehetőséget kínálnak a változatos hitelcélokra.

Az Erste a hitelkonstrukció kiválasztásától végigsegíti ügyfeleit az igénylés folyamatán, hogy a lehető leggyorsabban férhess hozzá a vállalkozásod számára legkedvezőbb kölcsönhöz.

A többség számára fontos a lakásbiztosítása értékkövetése

Lakásbiztosítása értékkövetését tízből nyolc magyar fontosnak tartja, és ugyanígy 10-ből 8-an az ingatlan mellett az ingóságaikra is szerződnek - ez derült ki az Allianz biztosító reprezentatív online kutatásából.
2023. 12. 05. 10:30
Megosztás:

Többségében pozitív kezdés az európai tőzsdéken

Vegyesen, többségében emelkedő indexekkel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon. Hétfőn a tőzsdék túlnyomórészt veszteséggel zártak.
2023. 12. 05. 10:00
Megosztás:

Onefluence – A L’Oréal átalakítja influencer marketing tevékenységét

Az influencer marketing feladatokat a jövőben az összes L’Oréal márka számára a WS Hungary, a WS Czech és az AMI Communications Slovakia ügynökségi konzorciuma látja el Magyarországon, Csehországban, illetve Szlovákiában.
2023. 12. 05. 09:32
Megosztás:

Uniós támogatásból épült bölcsőde Szegeden

Uniós támogatással egymilliárd forintból 72 gyerek elhelyezésére alkalmas bölcsőde épült Szegeden, a marostői városrészben - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2023. 12. 05. 09:30
Megosztás:

Uniós forrásból fejlesztette gyártókapacitását a CE Glass Zrt.

Uniós támogatással, félmilliárd forintos beruházással fejlesztette gyártókapacitását a Szeged határában található üzemében a hőszigetelő és biztonsági üvegeket gyártó CE Glass Zrt. - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
2023. 12. 05. 09:00
Megosztás:

Csökkenéssel indulhat a mai nap az elemző szerint a tőzsdén

A nemzetközi befektetői hangulat romlása miatt csökkenéssel indulhat a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2023. 12. 05. 08:30
Megosztás:

Hazánk a zöld átállás egyik nyertese lehet

Magyarországnak megvannak a pénzügyi eszközei ahhoz, hogy a világgazdaság zöld átállásának egyik nyertese legyen - jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint Varga Mihály az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján tartott pénzügyminiszteri kerekasztal beszélgetésen, Dubajban.
2023. 12. 05. 08:00
Megosztás:

Felemásan indított kedd reggel a forint árfolyama

Vegyesen alakult, kevéssé változott a forint árfolyama kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 12. 05. 07:30
Megosztás:

Kibővülhet az online árfigyelő rendszer

Újabb 18 termékkörben lehet árcsökkenés - kibővülhet és 2024-ben is folytatódik az online árfigyelő rendszer - ismerteti a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
2023. 12. 05. 07:00
Megosztás:

Kissé romlott a német járműipari vállalatok üzleti hangulata

A német járműipari vállalatok üzleti hangulatát jelző mutató enyhén csökkent novemberben a müncheni ifo gazdaságkutató intézet legfrissebb felmérése szerint.
2023. 12. 05. 06:30
Megosztás:

Befagytak a hitelkamatok, hiába csökkent a jegybank

November után december elején is elmaradt a bankoknál a hitelkamatok csökkentése. Hiába vágja folyamatosan most már az alapkamatot az MNB, a pénzintézetek alig reagálnak rá. A lakáshitelek kamatát két hónapja befagyasztotta az október eleje óta alkalmazott kamatplafon, és hiába nem érinti ez a korlát, a személyi kölcsönnél sincs változás - derül ki a Bank360.hu havi kamatfigyelőjéből.
2023. 12. 05. 06:00
Megosztás:

Soha ennyit nem kértek még egy Zsolnay-vázáért

Története egyik legerősebb aukciójára készül a Virág Judit Galéria december 16-án. Két páratlan remekmű, a 100 év után előkerült Tihanyi Lajos kép és a magyar Mona Lisaként emlegetett Gulácsy Lajos festmény mellett a galéria bejelentette az árverés további sztárjait, köztük egy világrekordot döntő Zsolnay óriásvázát. A monumentális mű kikiáltási ára 15 millió forint - soha, sehol nem indult még ilyen magas összegről egy Zsolnay tárgy sem. A műtárgyakat december 2-tól két héten át ingyenesen megtekintheti a nagyközönség. Kivételes alkalom, hogy egy emberöltő óta nem látott Tihanyi műremek, egy Gulácsy főmű, továbbá Mednyánszky, Vaszary, Czóbel és más kiváló alkotók festményei egy helyen legyenek láthatóak.
2023. 12. 05. 05:30
Megosztás:

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása, a kormány a zöld energia fokozott hasznosítása érdekében a magyar családokat is segíti a modern napelemes rendszerek telepítésében - jelentette be Lantos Csaba hétfőn az Energiaügyi Minisztérium (EM) közösségi oldalán.
2023. 12. 05. 05:00
Megosztás:

Fenyőfa árak - mennyibe kerül egy fenyő? Legolcsóbb élő fenyőfa

Alig a tavalyi ár felett juthatnak idén a vásárlók fenyőhöz: a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok. Az Agroinform.hu múlt heti felméréséből többek között az derül ki, hogy a vásárlók 52 százaléka tervez legalább 7 ezer forintot költeni erre a célra, ezen belül 23 százaléknyian terveznek 10 ezer forintnál nagyobb kiadást.
2023. 12. 05. 04:30
Megosztás:

Itt a CSOK Plusz – de hogyan hat majd a lakásárakra?

Pár napja derültek ki a CSOK Plusz konstrukció részletei, melyek értelmében minden eddiginél nagyobb összegű kamattámogatott lakáshitelt és hozzá tartozó hitelelengedést vezet be a kormány. A 2024. január 1-jétől érvénybe lépő intézkedés mind a hitelpiacra, mind a lakáspiacra jelentős hatást gyakorolhat. Az MBH Bank elemzője megvizsgálta, milyen tendenciákra számíthatunk jövőre.
2023. 12. 05. 04:00
Megosztás:

Szlovénia támogatja Ukrajna aknamentesítését

Szlovénia idén 1,5 millió euróval támogatja Ukrajna aknamentesítését - jelentette be Tanja Fajon szlovén külügyminiszter hétfőn.
2023. 12. 05. 03:30
Megosztás:

Közös tudásbázist építenek az agráregyetemek

Szövetségi és együttműködési megállapodásokat kötött a három magyarországi agrárképző egyetem, az ebből létrejövő tudásbázis a jövő agráriumát alapozhatja meg - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz).
2023. 12. 05. 03:00
Megosztás:

Készpénzt rejteget? Ön is bajba kerül, ha sok készpénzt tart otthonában!

A magyar lakosság még mindig készpénz imádó 2023 végén is: a piaci becslések szerint mintegy 6500 milliárd forintot tartanak a háztartások maguknál KP-ben. Miért nagyon veszélyes ez, akár Önre nézve is, kedves Olvasó? Mutatjuk.
2023. 12. 05. 02:00
Megosztás:

Bővült a Netrisk Csoport

A Netrisk Csoport (a továbbiakban: „Netrisk”) és a Bauer Media Group bejelentette, hogy sikeresen lezárták online összehasonlító üzletágaik összevonását Közép- és Kelet-Európában. A tranzakcióval Netrisk Csoport néven működő, vezető online összehasonlító szolgáltató jön létre hat közép- és kelet-európai országban.
2023. 12. 05. 01:00
Megosztás:

5 ok, amiért kilőtt a Bitcoin

A Bitcoin árfolyama meghaladta a rendkívüli 41 600 dolláros álomhatárt. Ez a döbbenetes ár több kiváltó okra is visszavezethető, kezdve a spot Bitcoin ETF-ek körüli láztól egészen a szélesebb pénzügyi trendekig. Feltérképeztük a rally leglényegesebb okait, tarts velünk te is a részletes elemzés során!
2023. 12. 05. 00:01
Megosztás: