A Széchenyi Hitelek konstrukciói - Hogyan válaszd ki a legmegfelelőbbet a vállalkozásod számára?

Vállalkozásod növekedéséhez és fejlesztéséhez elengedhetetlen a pénzügyi források hatékony felhasználása. A Széchenyi Hitelek különböző hiteltípusai lehetőséget kínálnak a vállalkozások számára annak érdekében, hogy megfelelő, speciális esetekre szabott finanszírozást találjanak céljaik eléréséhez. Cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb Széchenyi hiteltípusokat, hogy minden szükséges információ birtokában legyél, mielőtt választanál.

A Széchenyi Hitelek konstrukciói - Hogyan válaszd ki a legmegfelelőbbet a vállalkozásod számára?

A Széchenyi Hitelek elérhető hitelkonstrukciói különböző élethelyzetekre és célokra szabott, kedvezményes, fix kamatozású kölcsönökkel segítik vállalkozásod fejlesztését.

A különféle hiteltípusokat egységes, nettó 5%-os fix kamattal éred el. A Széchenyi Hitelek minden típusára vonatkozik az állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatás, így a Széchenyi Kártya Program MAX+ konstrukciók a piacinál jóval kedvezőbb finanszírozási lehetőségeket biztosítanak.

Az Erste szakemberei segítenek kiválasztani a számodra legmegfelelőbb hitelkonstrukciót, és az igénylés minden lépésében támogatnak. Az alábbiakban bemutatjuk a kölcsön különböző típusait, és megtudhatod, hogy milyen esetben melyiket érdemes választanod.

1. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+, a szezonális kiadások fedezésére

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ időszakosan vagy szezonálisan segít a vállalkozásod mindennapos kiadásainak fedezésében. Ez egy szabad felhasználású folyószámlahitel, amely rugalmas megoldást nyújthat, ha pénzügyi támogatásra van szükséged egy adott időszakban.

A Széchenyi Hitelek ezen konstrukciója ideális választás számodra, ha:

- szolgáltatóipari vagy kereskedelmi vállalkozásod van, amelynek fenntartásához szezonálisan pénzügyi támogatásra van szükséged;

- a likviditási előnyöket szeretnéd kihasználni, hiszen a konstrukció lehetővé teszi, hogy csak akkor vedd igénybe a hitelt, amikor éppen szükséged van rá;

- vállalkozásod gyorsan változó piacokon van jelen, és fel akarsz készülni a váratlan helyzetekre.

A hitelkerethez rugalmasan férhetsz hozzá, és csak akkor kell igénybe venned a kölcsönt, amikor valóban szükséged van rá. 

2. Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+, a turisztikai ágazat folyószámlahitele

A turisztikai vállalkozások fontos szerepet töltenek be a gazdaságban, ugyanakkor a szektor először tért vissza a járvány előtti mutatókhoz. A szabadfelhasználású folyószámlahitel kifejezetten a turizmus ágazatban szereplők napi likviditási nehézségeire, rövid távon megtérülő fejlesztési igényeire kínál megoldást. 

A megigényelhető összeg ebben az esetben maximum 300 millió forint, a futamidő korábbi 1 évről 3 évre való meghosszabbítása pedig nagyobb rugalmasságot biztosít.

A hitelkerethez rugalmasan férhetsz hozzá, és csak akkor kell igénybe venned a kölcsönt, amikor valóban szükséged van rá.

Széchenyi Hitel

3. Agrár Széchenyi Kártya, a mezőgazdasági vállalkozások számára

Az Agrár Széchenyi Kártya egy kifejezetten mezőgazdasági vállalkozásoknak kialakított szabad felhasználású folyószámlahitel, az ágazatban szereplők napi likviditási nehézségeire, rövid távon megtérülő fejlesztési igényeire kínál megoldást. 

Az Agrár Széchenyi Kártya egy kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció. A kölcsön rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozás igényeihez, akár 3 éves futamidőre, maximum 200 millió forintig igényelhető összeggel.

A hitelkonstrukció megfelelő választás lehet számodra, ha növelnéd termelési kapacitásod vagy új területeket vonnál be.

Fontos megjegyezni, hogy egy, pénzügyileg lezárt naptári év megléte esetén maximum 25 millió forintot igényelhetsz. 

4. Széchenyi Likviditás Hitel MAX+, a likviditási nehézségek kezelésére

A Széchenyi Likviditás Hitel MAX+ egy rugalmas hitelforma, amelynek célja a rövidtávú likviditási nehézségek enyhítése és a plusz költségek fedezése, különösen olyan időszakokban, amikor a vállalkozásnak sürgősen szüksége van pénzügyi támogatásra.

A Széchenyi Hitelek ezen konstrukciója ideális választás számodra:

- ha vállalkozásod még a növekedés fázisában van, de gyorsan kell reagálnod a piaci lehetőségekre;

- ha rövid távon megtérülő fejlesztési igényeket szeretnél megvalósítani;

- ha szezonális vállalkozásod van, vagyis az év egy meghatározott részében, – például a nyári vagy téli üdülő szezonban – nagyobb a bevételed, kiadásaid viszont folyamatosak és egyenletesek.

Az igényelhető maximális összeg ebben az esetben 250 millió forint, a futamidő pedig fix 3 év.

5. Széchenyi Beruházási Hitel MAX+, a hosszú távú fejlesztésekre

Ezzel a hitelkonstrukcióval nagyobb beruházásokat, fejlesztéseket finanszírozhatsz, így a kölcsön hosszabb, legfeljebb 10 éves futamidőre is szól. 

A hitel olyan nagyszabású fejlesztések kivitelezésében segíti vállalkozásod, mint az új gépek vagy eszközök beszerzése, ingatlan beruházások, de akár infrastrukturális fejlesztésekre vagy energiahatékonysági korszerűsítésre is költheted.

Az igénylés menete

Ahhoz, hogy kiderítsd melyik hitelkonstrukció a legkedvezőbb számodra, az Erste oldalán vállalkozásod néhány pénzügyi adata megadásával készíthetsz egy gyors kalkulációt arról, hogy milyen összegű hitelt igényelhetsz.

Miután kiválasztottad a számodra megfelelő típust, az Erste tanácsadói részletesen átbeszélik veled a vállalkozásod hiteligényeit, és segítik előkészíteni a benyújtáshoz szükséges dokumentumokat.

A hitelkérelem benyújtását személyesen kell elvégezned, a hitelbírálatot követően pedig már csak a szerződést kell aláírnod egy bankfiókban.

Összegzés

A Széchenyi Hitelek konstrukciói kedvező megoldást jelenthetnek, akár szabadon felhasználható hitelre van szükséged, akár konkrét beruházást tervezel.

A megújult Széchenyi Hitelek konstrukciói fix kamattal és akár 10 éves futamidővel, kezelési költség nélkül segítenek vállalkozásod céljai elérésében. Az állami támogatásnak köszönhetően ezek a kölcsönök a piaci áraknál kedvezőbb lehetőséget kínálnak a változatos hitelcélokra.

Az Erste a hitelkonstrukció kiválasztásától végigsegíti ügyfeleit az igénylés folyamatán, hogy a lehető leggyorsabban férhess hozzá a vállalkozásod számára legkedvezőbb kölcsönhöz.

Különleges naperőmű kezdte el működését Környén

Üzembe helyezték az első hazai, ipari naperőművet, amelynek termelése automatikusan, a pillanatnyi igények szerint finomhangolható.
2024. 06. 23. 17:00
Megosztás:

Atomenergetikai együttműködésről tárgyalt a Roszatom vezetője Vietnámban

Alekszej Lihacsov, a Roszatom állami atomenergetikai vállalat vezérigazgatója Vlagyimir Putyin orosz elnök vietnámi látogatása alkalmából találkozott Pham Minh Chinh vietnámi miniszterelnökkel, akit tájékoztatott az orosz közreműködéssel megvalósuló Nukleáris Tudományos és Technológiai Központ tervéről és az atomenergia terén folytatott együttműködés újraindításának kilátásairól, valamint a kétoldalú együttműködés más területeiről.
2024. 06. 23. 16:00
Megosztás:

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion.
2024. 06. 23. 15:00
Megosztás:

Tudatosabban tervezik vagyoni viszonyaikat a házasságra készülők

A családi vagyon egy része is múlhat egy házassági vagyonjogi szerződésen.
2024. 06. 23. 14:00
Megosztás:

Végleg velünk marad a kamatjövedelmek után fizetendő szocho!

2023. július elseje óta a kamatjövedelmek után a 15%-os személyi jövedelemadó (szja) mellett 13% szociális hozzájárulási adót (szocho) is kell fizetni. Eredetileg ez a veszélyhelyzet idejére volt csak érvényes, a Bankmonitor szakértői azonban kiszúrtak egy jogszabályváltozást, ami alapján nagyon úgy tűnik, véglegesen velünk marad a sarc.
2024. 06. 23. 13:00
Megosztás:

Az ingatlanfejlesztések modernizálásában működik együtt a Kopaszi Gát és a CETIN Hungary

Együttműködési megállapodást kötött a lakossági és az üzleti ingatlanokat fejlesztő Kopaszi Gát Zrt. és a független, integrált telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary.
2024. 06. 23. 12:00
Megosztás:

Billegő helyzetben kell fenntarthatóvá válniuk a magyar kkv-knak

A kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára kulcsfontosságú, hogy már most megkezdjék a felkészülést az ESG-törvény (E, environmental: környezeti, S, social: társadalmi, G, governance: vállalatirányítási területek) előírásainak teljesítésére. A szabályozás nem csupán új kötelezettségeket hoz, hanem jelentős lehetőségeket is kínál a fenntarthatóság és a versenyképesség növelésében. Az Erste ESG-indexszel és tanácsadással fogja segíteni kkv-ügyfeleit, hogy könnyebben tudjanak eleget tenni a jogszabályi előírásoknak.
2024. 06. 23. 11:00
Megosztás:

Napokon belül lejár a NIS2 regisztráció határideje - sok céget érhet kellemetlen meglepetés

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.
2024. 06. 23. 10:00
Megosztás:

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Növekvő forgalomban emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken történelmi csúcson, 70 378,92 ponton zárt, 842,36 ponttal, 1,21 százalékkal magasabban mint egy héttel korábban.
2024. 06. 23. 09:00
Megosztás:

A kisgyermekes szülők érdekében indított versenyfelügyeleti eljárást a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a szlovákiai EC Global SVK s.r.o. vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt; a GVH gyanúja szerint a cég a weboldalán reklámozott, jellemzően kisgyermekes szülőknek ajánlott termékek esetében megtéveszti a fogyasztókat az egészségre és gyógyhatásra vonatkozó állításokkal.
2024. 06. 23. 08:00
Megosztás:

Továbbra is a szomszédos országok átlaga alatt maradtak az üzemanyagárak

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását - erősítette meg pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 06. 23. 07:00
Megosztás:

Kriptó forró percek: Az ETH felszállásra készül, az MTAUR forró üldözésében!

Az Ethereum (ETH) egy jelentős áttörés küszöbén áll, annak ellenére, hogy az utóbbi időben stagnált az árfolyama. Pozitív szabályozási fejlemények, beleértve az SEC döntését, miszerint nem indítanak eljárást az Ethereum (ETH) ellen, valamint a Spot ETH tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) közelgő indulása, megalapozták a növekedés lehetőségét. Ezek a tényezők várhatóan jelentős intézményi tőkét vonzanak az Ethereum (ETH) ökoszisztémájába, ami az árfolyam emelkedését eredményezheti. Az elemzők egyre optimistábbak, és azt jósolják, hogy az Ethereum (ETH) az elkövetkező hónapokban elérheti a 10.000 dollárt, amit a bálna aktivitás növekedése és a befektetői kitartás is hajt.
2024. 06. 23. 06:00
Megosztás:

Az MNB a régióból elsőként lett a CASI nemzetközi zöld kapacitásépítő szervezet tagja

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a kelet-közép-európai régióban elsőként csatlakozott a CASI nemzetközi szervezethez, amelynek célja, hogy világszerte kellő létszámban legyenek szakértői a fenntartható befektetéseknek - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 23. 05:00
Megosztás:

A Solana ETF vírusként terjed, az Algotech 9,2 millió dolláros előértékesítése történelmet ír, és a Robinhood kiterjeszti kriptoambícióit

A kriptovaluták világa gyorsan változik, ami az ipar növekvő érettségét és szélesebb körű elfogadását mutatja a legújabb fejlemények révén.
2024. 06. 23. 04:00
Megosztás:

Raoul Pal a Solanát látja a legbikábbnak az altcoinok között, amit érdemes megvásárolni a rally előtt.

A Real Vision alapítója és befektetési guruja szenzációs kriptopiac-elemzést közölt.
2024. 06. 23. 03:00
Megosztás:

Nem Magyarország Európa legszegényebb országa - az NGM elmagyarázza, hogy miért

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 23. 02:00
Megosztás:

Mennyi lenne az Ön nyugdíja, ha a Kormány nem törli el a svájci indexálást? Kiszámoltuk!

Jól vagy rosszul jártak a magyar nyugdíjasok, mikor a Kormány a nyugdíjak számításakor a svájci indexálást megszüntette? Mennyi lenne most a nyugdíj, ha nem nyúltak voltak bele a számítási képletbe? Erre a kérdésre adunk választ cikkünkben.
2024. 06. 23. 01:00
Megosztás:

Ezért a 3 kutyás kriptóért megőrülnek most a befektetők

Az idei év kétségtelenül legnagyobb sztárjai a mém érmék, azon belül pedig a kutyás érmék a legkapósabbak. Van is miből válogatni, de leginkább három olyan érme található jelenleg a piacon, amelynek egyáltalán nem lehet ellenállni, ha a portfólió színesítéséről van szó. Az elkötelezett befektetők mindig keresik a lehetőségeket, és a technológiai fejlődésnek köszönhetően mindig van egy újabb és valamiben többet tudó érme a kínálatban.
2024. 06. 23. 00:01
Megosztás:

Több mint ezer gyermek pályaválasztását támogatta a Felzárkózó Települések Program

Ötven hátrányos helyzetű kistelepülés iskoláiban több mint ezer hetedikes és nyolcadikos gyermek pályaválasztásához nyújtott támogatást a Felzárkózó Települések Program a most zárult, 2023/24-es tanévben, hogy a leszakadó térségekből érkező gyerekek középiskolai lemorzsolódását csökkentsék - közölték a program koordinátorai pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 22. 23:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél 3 milliárdot az Ötös Lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 22. 21:00
Megosztás: