A vártnál nagyobb mértékben csökkent a feldolgozóipar teljesítménye a New York-i régióban

Az elemzők által vártnál nagyobb mértékben csökkent New York régióban a feldolgozóipar teljesítménye januárban.

A vártnál nagyobb mértékben csökkent a feldolgozóipar teljesítménye a New York-i régióban

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) New York-i részlege kedden azt közölte, hogy az Empire State feldolgozóipari index mínusz 43,7 pontra, 2020 májusa óta a legalacsonyabbra süllyedt januárban a decemberi mínusz 14,5 pontról.

Szakértők ezzel szemben javuló adatra, mínusz 5,0 pontra számítottak januárra.

Az index 0 pont feletti értéke a feldolgozóipari aktivitás növekedését, 0 pont alatti értéke pedig a csökkenését jelzi.

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy meglepően meredeken csökkent a feldolgozóipar teljesítménye a New York-i régióban, részben az új megrendelések erőteljes visszaesésének következtében.

Az új megrendelések almutatója mínusz 11,3 pontról mínusz 49,4 pontra zuhant, a szállítási index mínusz 6,4 pontról mínusz 31,3 pontra süllyedt, míg a készletindex mínusz 5,2 pontról mínusz 7,4 pontra, a foglalkoztatási almutató pedig mínusz 6,9 pontról mínusz 8,4 pontra csökkent.

Az Empire State feldolgozóipari index általában jól jelzi előre, hogy miként alakul az amerikai Institute for Supply Management (ISM) által számított országos feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI).

Az ISM január elején közölt decemberi amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 47,4 pontra javult a novemberi 46,7 pontról.

A BMI 50 pont feletti értéke a gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a csökkenését jelzi. Az ISM amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe 28 hónapos növekedést követően 2022 novemberében esett 50 pont alá, így immár 14 hónapja csökken az amerikai feldolgozóipari szektor teljesítménye.

A feldolgozóipar az amerikai bruttó hazai termék (GDP) mintegy 12 százalékát állítja elő.

GVH: a súlyos kartellezést megerősítette a bíróság, a Nitrogénművek nem bújhat ki a felelősség alól

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához fordul a Nitorgénművek Zrt. kartellügyében, meggyőződéssel kitartva a versenytanács eredeti határozata mellett, amelynek megállapításait a súlyos kartellezésről megerősítette a Fővárosi Törvényszék - közölte a GVH az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
2024. 10. 11. 01:30
Megosztás:

Több mint egymilliárd forintból bővítette gyártókapacitását a Cerbona

Több mint egymilliárd forintból bővítette gyártókapacitását a Cerbona Zrt.
2024. 10. 11. 01:00
Megosztás:

Az új mém érme, a Flockerz előértékesítése nagy port kavart – ez lehet a következő nagy mém érme?

Miközben a Bitcoin értéke drámaian ingadozott az elmúlt hetek során, a mém érmék közül többen is egyre népszerűbbek, és rövid távon jobb befektetési lehetőséget kínálnak.
2024. 10. 11. 00:01
Megosztás:

A jövő héten megkezdődhet a közvetlen mezőgazdasági támogatások előlegfizetése

Várhatóan október 16-án kezdődik és november végéig tart az idei mezőgazdasági egységes kérelmekhez kapcsolódó közvetlen támogatások előlegeinek kifizetése - közölte csütörtökön a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2024. 10. 10. 23:00
Megosztás:

3 Mémcoin, amely 100-szorosára nőhet év végéig – DOGE, PEPE és egy rejtett gyöngyszem

Ahogy az év vége közeledik, bizonyos memecoinok egyre nagyobb figyelmet kapnak robbanásszerű növekedési potenciáljuk miatt. A Dogecoin és a Pepe máris hullámokat vetett, de van egy kevésbé ismert érme is, amely felkelti a rajongók érdeklődését. Ez a cikk három olyan kriptovalutát mutat be, amelyek jelentős növekedést érhetnek el az év végéig.
2024. 10. 10. 22:30
Megosztás:

Több mint két kilométernyi szabadvezetéket szüntetett meg a MVM a szegedi Fehér-tónál

Több mint 2700 méter középfeszültségű szabadvezetéket cserélt földkábelre az MVM Démász Áramhálózati Kft. a szegedi Fehér-tó és a sándorfalvi Új-halastavak területén, a beruházás nemcsak az ellátásbiztonság növekedésével jár, hanem annak környezetre gyakorolt hatása is jelentős – tájékoztatta a cég csütörtökön az MTI-t.
2024. 10. 10. 22:00
Megosztás:

Elkezdődött a termelés a kínai Hexing Temesvár melletti gyárában

Elkezdődött a termelés a kínai Hexing Temesvár melletti gyárában, ahol villanyórákat gyártanak – írja az economedia.ro a vállalat közleménye alapján.
2024. 10. 10. 21:30
Megosztás:

Vegyes meglepetést hozott a Delta

A Delta Air Lines harmadik negyedéves gyorsjelentéséből kiderül, hogy bár az árbevétel 1 milliárd dollárral magasabb volt, mint amire az elemzők számítottak, év/év alapon csak 1 százalékkal nőtt, ráadásul a költségek, például a munkabér és a reptéri díjak jelentősen emelkedtek.
2024. 10. 10. 21:00
Megosztás:

Magasabb lett a vártnál az amerikai infláció

Az előző havi 2,5 százalékról 2,4 százalékra lassult szeptemberben az éves infláció az Egyesült Államokban.
2024. 10. 10. 20:30
Megosztás:

Az üzemanyagárak célra tették az inflációs mutatót

Ma tette közzé a KSH az szeptemberi fogyasztói inflációs adatokat. Az idei év kilencedik hónapjában a fogyasztói árak minimálisan, 0,1 százalékkal csökkentek az előző hónaphoz képest.
2024. 10. 10. 20:00
Megosztás:

Az 5 legjobb altcoin, amelyek készen állnak az 1000-szeres növekedésre novemberben – Ne hagyd ki a lenyűgöző profitlehetőséget!

A Cybro egyre nagyobb figyelmet kelt a kriptovilágban, mivel az előértékesítése hatalmas izgalmat vált ki. A korai Solana befektetők óriási hozamot jósolnak, és sokan azt kérdezik, vajon a Cybro lehet-e a következő nagy dobás. Ez a cikk bemutatja a Cybro körüli felhajtást, és kiemeli azokat az érméket, amelyek növekedésre számíthatnak.
2024. 10. 10. 19:30
Megosztás:

Magyarország digitalizációja kulcs a gazdasági növekedéshez

Magyarország számára a digitális készségek fejlesztése kulcsfontosságú a gazdasági növekedés szempontjából. Jelenleg a lakosság fele rendelkezik alapvető digitális ismeretekkel, ami elmarad az uniós átlagtól, de a kormány célja, hogy ezt 80%-ra emelje az évtized végéig.
2024. 10. 10. 19:00
Megosztás:

Így szigorított a NAV 2024-ben: könnyebben minősíthetnek kockázatos adózónak

Idén sem tétlenkedett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ami a szabálymódosításokat illeti. Több olyan módosítás is életbe lépett 2024-ben, melyek szigorúbb feltételeket szabnak bizonyos vállalkozások működésére, ugyanakkor megnyíltak az adóoptimalizálást lehetővé tevő legális kiskapuk is. Csongár Gábor okleveles forgalmiadó-szakértő szerint egy cégnek mindig naprakésznek kell lennie az őt körülvevő adókörnyezettel, másként kellemetlen meglepetések is érhetik.
2024. 10. 10. 18:30
Megosztás:

Az ingatlan felkészítése az eladásra: A staging művészete

Az ingatlan eladása egy összetett és kihívásokkal teli folyamat, amelyben a sikeres eladás kulcsa a megfelelő előkészítésben rejlik. Az ingatlan felkészítése a piaci megjelenésre, vagy más néven a staging, alapvető fontosságú lépés ahhoz, hogy az otthonunk a lehető legjobb benyomást tegye a potenciális vevőkre. A staging művészete magában foglalja a külső és belső terek rendezését, kisebb javításokat és frissítéseket, valamint a vizuális vonzerő növelését profi fotózással és virtuális túrákkal. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan tehetjük vonzóbbá ingatlanunkat az eladásra, és milyen lépésekkel növelhetjük az értékesítési esélyeket.
2024. 10. 10. 18:00
Megosztás:

Az altcoinok jelentése és bemutatása - A legismertebb altcoinok a kriptovaluta piacon

Altcoin jelentése és háttere: Az "altcoin" szó a "alternative coin" rövidítése, és minden olyan kriptovalutát jelöl, amely nem a Bitcoin.
2024. 10. 10. 17:30
Megosztás:

Az Allianz a világ első számú biztosítási márkája, először került a 30 legjobb globális márka közé

Az Allianz 2024-ben újra feljebb lépett a világ legerősebb márkáit felsorakoztató listán, amit erős munkáltatói értékajánlatának, a fenntarthatóságon és a társadalmi vezető szerepvállaláson keresztül történő bizalomépítés iránti elkötelezettségének, valamint a sportban való élvonalbeli partnerségeknek köszönhet. Az Allianz idén először került be a világ 30 legértékesebb márkája közé, két helyet javítva a 29. helyet szerezte meg az Interbrand Best Global Brands rangsorában.
2024. 10. 10. 17:00
Megosztás:

Infláció, forint árfolyam és Richter részvény

Jobb lett az inflációs adat. A háztartási energia – a gázár sajátos számítási módjának, az átlagár becslésnek köszönhetően – 5 százalékkal csökkent, amelyen belül a gáz ára 9,4 százalékkal került lejjebb.
2024. 10. 10. 16:30
Megosztás:

Megosztottságról árulkodik az amerikai Fed-jegyzőkönyve

Az amerikai jegybank tegnap tette közzé szeptemberi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét.
2024. 10. 10. 16:00
Megosztás:

A lézerszkenner: új megoldás a föld mélyének feltérképezésére

A lézerszkenner megjelenése újítást hozott a föld alatti rendszerek megismerésében, ennek ott van jelentősége, ahol hagyományos módszerekkel nehéz vagy lehetetlen pontos adatokhoz jutni. Gondolj csak bele: évszázadokkal ezelőtt épült pincék, barlangok vagy éppen földalatti városok rejtett járatai tárhatók fel most már így – extra nagy pontossággal.
2024. 10. 10. 15:30
Megosztás:

Hasznos tudnivalók a .es3 dokumentumokról

Az e-hitelesítés kifejezésnek és az úgynevezett .es3 dokumentumtípusnak az elektronikusan hitelesített, aktuális és friss adatokat tartalmazó cégkivonatok esetében van jelentősége.
2024. 10. 10. 15:00
Megosztás: