A Wolt az egyik legjobb diákmunkahely

Hiánypótló kezdeményezést indított el tavaly az UniYou digitális iskolaszövetkezet, amely a diákmunkában dolgozó fiatalok számára hirdetett versenyt.

A Wolt az egyik legjobb diákmunkahely

Az Év Diákmunkahelye pályázat célja az volt, hogy teret adjon a Z generáció kreativitásának és szemléletmódjának, és hogy megmutassa azokat a munkahelyeket, amelyeknél a következő generáció nemcsak jól érzi magát, de kibontakoztathatja a képességeit is.

A nevezőknek rövid videó forgatásával kellett bizonyítania: az övék a legjobb diákmunkahely, amely figyelembe veszi a Z generáció új elvárásait. A győztes pályázók – köztük többek között a Wolt diákmunkavállalója – kreativitását és őszinteségét értékes nyereményekkel díjazta az iskolaszövetkezet. 

Az UniYou küldetése, hogy megreformálja a hazai iskolaszövetkezeti rendszert. A startup ennek érdekében fejlesztett egy olyan applikációt, amellyel a diákok gyakorlatilag bármikor találhatnak maguknak munkát és minden adminisztrációt az appon keresztül bonyolíthatnak, a cégeknek pedig átlátható és modern webes felületet biztosít.

Az iskolaszövetkezet egy diákmunkavállalóknak meghirdetett versennyel hívta fel a figyelmet a Z generációban rejtőző kreativitásra és a munkahelyekkel szemben támasztott megváltozott igényeikre. A pályázatban olyan kreatív videókat vártak a fiataloktól, amely azt bizonyítja: az ő munkahelyükön a legjobb diákként dolgozni. A díjazott videókban a fiatal munkavállalók alkotóképességük mellett azt is megmutatták, mivel telnek a munkanapjaik, és mi az, amit szeretnek a munkájukban és munkahelyükben.

Verb Dániel, a Verb Uszodatechnika Kft. diákmunkása videójában azt mutatta meg, hogyan telik egy munkanapja medencetisztítóként. A közösségi médiafelületek sajátos lejátszási megoldását, a rövid videók újraindulását kihasználó megoldást a zsűri első helyezéssel jutalmazta: Verb Dániel 700 ezer forint értékben választhatott magának díjat az Etele Pláza bármely üzletéből, így a kreatív fiatal egy iPhone 15 Pro Max-szal lett gazdagabb.

Gaál Balázs a Wolt irodájába mutatott betekintést egy lendületes videóban, amiben nem csak ő szerepelt, de a cég HR-ese és Balázs főnöke is beszállt, ezzel is támogatva diákmunkásuk pályázatát. A vezetők bevonása bevált Bencének, ő nyerte ugyanis a Mobilfox különdíját, egy iPhone 14-et és egy Mobilfox tok szériát.

Brünner Márton, Noventiq Services Hungary Kft. alkalmazottja videójában azt emelte ki, milyen készségeket fejleszthet egy multinál dolgozva, ő a Deep különdíját, egy római fotózást nyert meg videójával.

A verseny győzteseit egy három főből álló zsűri választotta ki: Szili-Török Adrienn, az UniYou alapítója és ügyvezetője, Diller Kevin, a Mobilfox alapítója, valamint Szabó Milán, a The Deep CC alapítója és ügyvezetője. A zsűritagok a kreativitás, a lelkesedés és a diákok munkahelyi hozzájárulásának eredménye alapján értékelték. A pályázatokat bíráló fiatal vállalkozóknak egy rugóra jár az agya a Z generációs nevezőkkel, így különösen értékelték a korosztály sajátos, akár extrém megoldásait is.

"Hiszünk abban, hogy a részmunkaidős állások és szakmai gyakorlatok során szerzett tapasztalat jelentős hatással lehetnek a diákok későbbi karrierjére, a Z generáció kreativitása, lelkesedése és lendülete pedig a megfelelő hozzáállás és nyitottság mellett pedig az őket foglalkoztató cégek számára is jövedelmező. Az UniYou célja, hogy hidat képezzünk a munkát kereső diákok és a munkahelyek között. Az Év diákmunkahelye pályázattal egyrészt azt szerettük volna megmutatni, hogy milyen sok jó ötletet és lehetőséget hoznak magukkal a fiatalok, másrészt platformot akartunk adni nekik, hogy megmutassák, ők mit gondolnak arról, milyen egy jó diákmunkahely” - mondta el Szili-Török Adrienn, az UniYou alapítója és ügyvezetője.

A Bosch átadta mérnöki központjának új épületét

A Bosch átadta kolozsvári mérnöki központjának második irodaépületét, amely 21 millió euró beruházással, két év alatt készült el - írja az economedia.ro.
2024. 04. 23. 22:00
Megosztás:

Megháromszorozta profitját a GE

A mai piaci nyitás előtt tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a General Electric.
2024. 04. 23. 21:30
Megosztás:

Az MNB 50 bázisponttal csökkentette a jegybanki alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal 7,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben mérsékelte keddi kamatdöntő ülésén.
2024. 04. 23. 21:00
Megosztás:

Új módszert tesztel az OMV-Petrom

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat kedden.
2024. 04. 23. 20:30
Megosztás:

Erősödött a forint kedd kora estére

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 04. 23. 20:00
Megosztás:

Pluszban zártak a nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 04. 23. 19:30
Megosztás:

Emelkedett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 04. 23. 19:00
Megosztás:

A Richter és az OTP húzta fel a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 813,74 pontos, 1,25 százalékos emelkedéssel, 65 939,26 ponton zárt kedden.
2024. 04. 23. 18:30
Megosztás:

Az EU a gázárak csökkenésére számít

Az Európai Bizottság arra számít, hogy a gázárak csökkenni fognak annak köszönhetően, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális kínálata emelkedik, ami teret ad a megújuló energiaforrásokba történtő befektetéseknek - mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elmondott beszédében.
2024. 04. 23. 18:00
Megosztás:

Nagy összegű támogatási program indul a turizmus erősítésére

A turisztikai ágazati szereplők versenyképességét erősítő támogatási program indul: a komplex, három pillérből álló 15 milliárd forintos támogatási programcsomag legfontosabb célja a szolgáltatások minőségének javítása, a vidéki szolgáltatók gazdasági élénkítése célzott programokon keresztül - jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
2024. 04. 23. 17:30
Megosztás:

Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

Az idei év az egyre növekvő keresletről szól a VI., VII., VIII. és IX. kerületi ingatlanpiacán, mely növekedés alapvetően a mérséklődő hitelkamatoknak köszönhető. Mindez persze az árakra is hatással van.
2024. 04. 23. 17:00
Megosztás:

Van még hova fejlődnie idehaza az elektronikus közigazgatási ügyintézésnek

Sokat fejlődött az elektronikus közigazgatási ügyintézés, de hiányosságokat is feltárt az ellenőrzés a stratégiai tervezésben és a felhasználóbarát szempontok egységes érvényesülésében - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kedden.
2024. 04. 23. 16:30
Megosztás:

Kissé gyengült a forint az MNB keddi kamatcsökkentése után

Kissé gyengült a forint a főbb devizákkal szemben azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal 7,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben mérsékelte keddi kamatdöntő ülésén.
2024. 04. 23. 16:00
Megosztás:

A szolgáltatóiparnak feltornázta az euróövezeti gazdaságot áprilisban

A vártnál jóval kedvezőbben alakult az euróövezeti szolgáltatóipar teljesítménye áprilisban, aminek a hatására a kompozit beszerzésimenedzser-index is a becsültnél jobb lett annak ellenére, hogy a feldolgozóipar teljesítmény tovább romlott - derül ki a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank (HCOB) közös felmérésének kedden ismertetett előzetes értékeléséből.
2024. 04. 23. 15:30
Megosztás:

A Nemzetközi Valutaalap megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet - közölte kedden feltett Facebook-posztjában Varga Mihály pénzügyminiszter.
2024. 04. 23. 15:00
Megosztás:

Állást kaphatnak a tartósan munkanélküliek

A tartós álláskeresők elhelyezkedését segíti az 1,7 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló program, amelyre hétfőtől lehet jelentkezni - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
2024. 04. 23. 14:30
Megosztás:

Nőtt az SAP árbevétele az idei első negyedévben

A német SAP, a világ vezető vállalatirányítási szoftvergyártó óriása 8 százalékkal növelte árbevételét az idei első negyedévben, elsősorban a felhőszolgáltatási szektor bevételének jelentős bővülésére.
2024. 04. 23. 14:00
Megosztás:

Megtévesztette a City Taxi a fogyasztókat

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezettel (City Taxi) szemben, a gyanúja szerint a vállalkozás megtéveszti a fogyasztókat kereskedelmi kommunikációjával - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.
2024. 04. 23. 13:30
Megosztás:

Hatbillió forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik ma Magyarországon

Jelenleg hatbillió forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon, amelyek nyomán mintegy huszonötezer új munkahely jön létre a legfejlettebb technológiai színvonalat hozva hazánkba - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben.
2024. 04. 23. 13:00
Megosztás:

34 éves mélyponton a japán jen, be kell avatkozni!

A japán feldolgozóipari beszerzési menedzser index áprilisban 49,9 pontra emelkedett az előző havi 48,2-ről, felülmúlva a 48-as piaci várakozást.
2024. 04. 23. 12:30
Megosztás: