Az Aliz harmadik külföldi irodáját nyitja meg Milánóban

Magyarország IT szektorának egyik legkevésbé ismert sikertörténete az Aliz, amely júniusban már a harmadik külföldi irodáját nyitja meg, ezúttal Milánóban. A felhős technológiákkal foglalkozó vállalat az olaszországi terjeszkedés révén a dél-európai és a közel-keleti piacokon kíván erősíteni a már jól működő Dél-Kelet Ázsia és a DACH régió mellett. A vállalat központja Budapesten található, emellett irodával rendelkezik Szingapúrban és Berlinben. Árbevétele 2021-ben 46,7 százalékkal nőtt az előző évhez képest, megközelítve a 4 milliárd forintot, 2022-es árbevétele pedig várhatóan meghaladja a 6,8 milliárd forintot.

Az Aliz harmadik külföldi irodáját nyitja meg Milánóban

Az Aliz története 2010-ben indult, az informatikai szakemberekből álló alapítói kör már akkor óriási kiugrási lehetőséget látott a gazdaság és a vállalatok digitalizációra való felkészítésében. A cég Dél-Kelet Ázsia, valamint a DACH régió meghatározó technológiai szolgáltatójává vált, nem kis részben annak a stratégiai döntésüknek köszönhetően, hogy magyar vállalatként elsőként szerezzék meg a Google Cloud rendkívül összetett prémium partneri státuszát. A leggyorsabban növekvő felhőszolgáltató az Aliz tevékenységét a 2019-es év átütő ázsiai partnere kitüntetéssel ismerte el (Breakthrough Partner of the Year – Asia Pacific).

„Az alkalmazásfejlesztés, az adatplatformok egységesítése, a Machine Learning és a felhőbe költözéssel járó infrastrukturális beruházások iránti igény drámaian megnőtt az elmúlt években. A technológia fejlődése, a globális gazdasági folyamatok és a pandémia óriási lendületet adott ennek a szektornak. Az Aliz emellett a Google Cloud platform mélyreható ismeretének köszönhetően tudott évről évre 40-60 százalékos árbevétel növekedést elérni. Az idei év első félévében az egy évvel korábbihoz képest már 50 százalék feletti a bővülés, így minden jel szerint elérjük a tervezett 6,8 milliárd forint árbevételt 2022 végére” – mondta Szatmári Tamás, az Aliz cégvezetője.
 
A 2022-es évre várható eredmény alakulásában kiemelt szerepe van az új olaszországi iroda megnyitásának. A milánói operáció elsődleges funkciója az értékesítés támogatása és az ügyfelekkel való kapcsolattartás a Dél-Európában és Közel-Keleten működő vállalatokkal, míg a működést a budapesti központból támogatják. Ez pedig a budapesti iroda bővülését jelenti. A tervek szerint az idei év végére 120 főre bővül az Aliz, 2023-ban pedig 170 fős csapatot szeretne felépíteni a vállalat

A nemzetközi tapasztalatok alapján a felhő alapú technológiák fejlődésével és terjedésével nemcsak a komplex vállalati architektúrák felhőbe költöztetése jelent sürgető kihívást a vállalatok számára. „A gazdaság szereplői sok tekintetben most ismerkednek az adatokban rejlő lehetőségekkel. Elképesztő mennyiségű adat keletkezik, és aki képes ezeket elemezni, olyan jövőbeli trendekre nyer rálátást, amik alapvetően befolyásolják a vállalkozása piaci helyzetét és eredményességét. A technológia előnyeit pedig a startupoktól az óriásvállalatokig bármilyen szektorban fel lehet használni. Ezért a Machine Learningre épülő üzleti megoldásokban óriási potenciál van, amik az adatvezérelt döntések meghozatalát és végső soron az adatvagyon monetizálását is segítik a vállalatoknak. Az Aliz idejekorán lépett be erre a piacra, komplex szakmai tudásunk és évtizedes szolgáltatói tapasztalatunk mellett ezek a trendek alapozzák meg az Aliz nemzetközi sikereit. A folyamatos megújulásban hiszünk, ezen szemlélet mentén nyitottuk új irodánkat, és bővítjük portfóliónkat az üzemeltetési üzletággal.” – tette hozzá Szatmári Tamás.

Kevésbé nőttek júliusban a nagykereskedelmi árak Németországban

Mérséklődött júliusban a nagykereskedelmi árak növekedési üteme Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.
2022. 08. 15. 17:00
Megosztás:

Húsz százalékkal nőtt a lízingpiac a második negyedévvben

A lízingpiacon a finanszírozott összeg 420,2 milliárdot tett ki a második negyedévben, ez 20 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és meghaladja a 2019-es szintet - közölte a Magyar Lízingszövetség második negyedéves jelentésében hétfőn.
2022. 08. 15. 16:00
Megosztás:

A tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárak indokoltak

Az alacsony szőlőtermésre vonatkozó becslések és a borvidékek jóváhagyására váró szőlőár előrejelzések a tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárakat indokolnak a rövidesen beinduló idei szüret során - állapította meg hétfői közleményében az Agrárminisztérium (AM).
2022. 08. 15. 15:00
Megosztás:

A Fehér Ház tagadja, hogy tudott volna előzetesen az FBI házkutatásáról Trump házában

A Fehér Ház szóvivője vasárnap tagadta, hogy az elnöki hivatal előzetesen tudott volna a Donald Trump korábbi amerikai elnök floridai birtokán tartott házkutatásról, amelyet múlt hétfőn bírósági végzés alapján folytatott le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
2022. 08. 15. 14:00
Megosztás:

Az S&P negatívra vágta a magyar adósság kilátásait

Péntek este stabilról negatívra csökkentette a magyar államadósság kilátását az S&P, és megtartotta a „BBB” besorolást.
2022. 08. 15. 13:00
Megosztás:

A GVH döntése alapján a Vodafone kompenzálja a fogyasztókat a megtévesztő mobilnet-hirdetései miatt

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket – ezzel 60 millió forintra mérsékelve a rá kirótt bírságot.
2022. 08. 15. 12:00
Megosztás:

A zárbetétek esetében miért fontos a méret?

A zárbetét láthatatlanul szolgálja biztonságunkat. Mi csak a kulcsok elfordítását látjuk, az igazán fontos dolgok az ajtózár belsejében, a zárbetétben történnek meg. A megfelelő zár kiválasztásának egyik fontos momentuma a zárbetét méretének megválasztása, melyhez cikkünk nyújt támogatást.
2022. 08. 15. 11:00
Megosztás:

Nagy kínai cégek távoznak az USA tőzsdékről - további 230 cég mehet még haza

A számviteli adatok nem megfelelő közlése körüli hosszas huzavona után öt nagy kínai állami cég vonul ki az amerikai börzékről.
2022. 08. 15. 10:00
Megosztás:

Már mától forgalomkorlátozások lesznek a fővárosi ünnepi előkészületek miatt

Már mától forgalomkorlátozások lesznek az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt Budapesten.
2022. 08. 15. 09:00
Megosztás:

Hiszi a Piszi! Egymás után kétszer vitte el valaki a lottó főnyereményt!

Két hónapon belül kétszer is megütötte a főnyereményt egy férfi Maryland állam lottójátékán az Egyesült Államokban.
2022. 08. 15. 08:30
Megosztás:

Erősödött hétfő reggelre a forint

Erősödött a forint a hét végén a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2022. 08. 15. 08:00
Megosztás:

Folytatódik a meleg idő

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2022. 08. 15. 06:00
Megosztás:

Heti Horoszkóp - Komoly veszély leselkedik a héten! De melyik csillagjegyre micsoda?

Heti horoszkópunk a 2022. augusztus 15. (hétfő) - augusztus 21. (vasárnap) közötti időszakra vonatkozóan megmutatja , hogy a csillagok állása alapján mi vár Rád a pénzügyeidben és az élet más területén. Lássuk, kinek van izgulnivalója és ki számíthat valami pozitív dologra!
2022. 08. 15. 04:01
Megosztás:

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet Magyar Közösségi Bank, 2022 második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
2022. 08. 15. 01:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 08. 14. 22:00
Megosztás:

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvanra

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvan fővárosába vasárnap, ami bő egy héten belül a második hivatalos és előre be nem jelentett amerikai látogatás a szigetre. Az előző, amelyet Nancy Pelosi házelnök vezetett, komoly diplomáciai konfliktust okozott az Egyesült Államok és a Tajvant egyik saját tartományának tartó Kína között.
2022. 08. 14. 21:00
Megosztás:

A szabályok enyhítését jelentette be az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban - olvasható az Egyesült Államok járványügyi központjának (CDC) pénteken frissített ajánlásában.
2022. 08. 14. 20:00
Megosztás:

Légtérberepülést tart hétfőn a Magyar Honvédség

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.
2022. 08. 14. 19:00
Megosztás:

Most kell nagyon odafigyelni az életveszélyes mustgázra!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.
2022. 08. 14. 18:00
Megosztás:

Szegeden rendezik meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést szeptemberben

Szegeden szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) szeptember 22-23-án - közölte az MKT az MTI-vel.
2022. 08. 14. 15:00
Megosztás: