Berúgta az ajtót a Bitcoin

A Bitcoin (BTC) szerda délután merészen átlépte a bűvös 60.000 dollárt, és ezzel elindult hódító útjára.

Berúgta az ajtót a Bitcoin

Célja, hogy megdöntse a két éves, 2021-es csúcsát, mely egészen pontosan 68,789.63 dollár. Amint látod, a jelek szerint ez a történelmi kriptopénz már nagyon közel áll ahhoz, hogy új rekordot állítson fel.

Vajon mi az őrületes emelkedés oka? Ennek jártunk utána cikkünkben.

Eddig mondhatni szuper éve volt a Bitcoinnak

bitcoin árfolyamforrás: CoinMarketcap

A kereslet növekedéséhez hozzájárult, hogy év elején az Egyesült Államok jóváhagyta az első Bitcoin spot ETF-eket, aztán a hangulatot még tovább fokozza, hogy a felezési esemény is a küszöbön van már

Forrás: Watcher.Guru

Az érme láthatóan az elmúlt két napban húzott bele igazán. A piacra csak úgy áramlanak be a források: a Grayscale Bitcoin Trust is több százalékkal is emelkedett. 

Tavasszal tehát a bányászok jutalma 6,25 bitcoinról 3,125 bitcoinra csökken majd, úgy, ahogyan az négyévenként lenni szokott. 

A BTC teljesítménye már csak azért is figyelemre méltó, mert árfolyama úgy egy éve még csak 20 000 dollár alatt vesztegelt.

A piaci elemzők szerint ez a feleződés előtti ralli kiváló időszak a rövid távú profit realizálására. 

A BTC-t körbeölelő eufórikus hangulat nyomán könnyen lehet, hogy az eszköz márciusban átlépi a 69 000 dolláros álomhatárt. Természetesen ez a bikás hangulat nem érte váratlanul a kereskedőket, hiszen a korábbi Bitcoin felezési események is hasonlóan mentek végbe.

A kereskedők a kínálat csökkenését várják, amely majd felfelé nyomja az árakat.

Persze a feleződés utáni hatalmas árnövekedésre nincs garancia, de a befektetők várakozó állásponton vannak: bizalmat szavaztak az érmének, és fokozott vásárlási aktivitás tapasztalható.

Jelenleg 50 nap van még hátra a Bitcoin feleződéséig, valamint az év közepére datálható a Fed kamatcsökkentése is, továbbá a spot bitcoin ETF-ek körül is bikás a hangulat…mi ez, ha nem egy szuper recept a Bitcoin növekedésére?

Van élet a Bitcoinon túl?

Ha körülnézünk a kriptopiacon, akkor láthatjuk, hogy 2024-ben számos kriptovaluta, köztük előértékesítésben lévő AI, és mém érmék is erősen kezdték az évet. 

Az, aki szeretné kimaxolni a ralliból származó nyereséget, a szakértők szerint okosan teszi, ha színesíti a portfólióját erős potenciálú, új érmékkel. Érdemes megfontolni az ICO-jukat tartó, zsenge tokeneket is, hiszen vonzó lehetőséget kínálnak. Közülük most a Frogwifhat-et mutatjuk be, egy olyan meghökkentő érmét, mely nemrég tette tiszteletét az Uniswapon. Biztosíts vele a magad számára jelentős versenyelőnyt!

Frogwifhat

A jópofa, franciás beütésű Frogwifhat (FWIF) mém érme tőzsdére kerülésekor több, mint 800%-os békaugrást hajtott végre, és elérte a tisztességes 0,0045 dolláros csúcsot. Ma már kissé árnyaltabb a kép, és a friss mém token 0.001836 dolláron kereskedik.

A DEXScreener szerint a vicces érmének már 902 tulajdonosa van, és a szám napról napra növekszik.

A "wif hat" sorozatba tartozó érmék aranyos állatokat vonultatnak fel, mégpedig kalapban. Ebbe a sorba tartozik például a dogwifhat (WIF) mém token, mely piaci kapitalizációja már meghaladja az 710 millió dollárt.

A Frog Wif Hat (FWIF) fejlesztői a hosszú távú érdeklődők bevonzására fókuszálnak. Ennek érdekében lezárták a likviditást, így biztos, hogy az 1 milliárdos darabszámmal rendelkező érmének nem lesz hirtelen értékcsökkenése.

Ha minden jól megy, akkor az érme ütemterve szerint a 2. fázisban csatlakozik a Solana blokklánchoz, így még szélesebb felhasználói réteghez jut el. Ráadásul fel szeretnék tornászni a tulajdonosok számát 10 000-re, továbbá olyan neves központi tőzsdéken szeretnének megjelenni, mint  a Gate.io vagy a KuCoin. Ezen lépések hatására szinte biztos, hogy nőni fog majd a likviditás és a kereskedési volumen.

Ha pedig az érmének sikerül megvetnie a lábát a fent említett tőzsdék talaján, akkor a nagy befektetők beáramlása mellett megnyílnak az ajtók olyan partnerségek és promóciók előtt, melyek még tovább gerjesztik a békás érme körüli felhajtást.

Talán durvának találod a Frog Wif Hat humorát, de kéretik nem túl komolyan venni a csíkos pólós békát. Inkább merülj el a szokatlan képi világában, és támogasd abban, hogy akár még a Dogecoin sikerét is felülmúlhassa.

Ugyan az érme még erősen volatilis, de kedvező feltételek esetén az idei év legjobb mém tokenjévé nőhet fel.

A FWIF terve, hogy reális ütemtervének "3. fázisában" az NFT-k sikeréből is hasítson magának egy jókora szeletet. Az ütemterv láthatóan foglal magába kihívásokat, de a befektetők bíznak a FWIF hosszú távú esélyeiben.

A 247 ezer feliratkozóval bíró kriptovaluta-kritikus, Austin Hilton kiemeli az általa jó vételi lehetőségnek tartott projekt főbb előnyeit: a zárolt likviditási medencét, a 0%-os adót és az auditált okosszerződést.

Csatlakozz te is ehhez az ígéretes szereplőhöz a frogwifhattoken.com oldalon!

Nézd meg a Frog Wif Hat oldalát

Ezek is érdekelhetnek:

A Sponge kriptó elérte a 10 millió dollárnyi lekötött érmét, óriási hozamok a láthatáron

3 kriptó, ami milliomossá tehet

​​A 14 legjobb feltörekvő kriptovaluta 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Mivel magyarázható a munkaerőpiaci átrendeződés?

Miközben több mint 70 ezer állás betöltetlen ma Magyarországon, csaknem 100 ezer külföldi munkavállaló dolgozik az országban és több mint 200 ezer ember inaktív. Az elvándorlás és a külföldi munkavállalás évtizedes jelenség és a magyar gazdaságra egyértelműen negatív hatással van. Miért megyünk mi magyarok külföldre és miért jönnek hozzánk Ázsiából dolgozni?
2024. 04. 19. 04:30
Megosztás:

Mérséklődött a fluktuáció, de nem hoz megkönnyebbülést

Országos szinten számottevően csökkent a munkavállalói fluktuáció, 28 százalékra mérséklődött tavaly, az egy évvel korábbi 33 százalékról. Azonban a vállalatok nem lélegezhetnek fel, mert ez az érték még mindig kétszerese az elfogadhatónak. A csökkenés pedig nem a munkaerőpiaci feszültségek enyhülésének köszönhető, hanem a múlt év gazdasági nehézségeinek és a munkaerőpiac átrendeződésének a következménye – állapítja meg a HR-Evolution idei országos fluktuációkutatása.
2024. 04. 19. 04:00
Megosztás:

Mivel fűtsön a magyar ember ha nem lesz gáz vagy az Unió betiltja a gázkazánokat?

A magyarországi háztartások jellemzően földgázzal fűtenek. A Központi Statisztikai Hivatal 2019-es adatai szerint az ország 2877 településén érhető el vezetékes földgáz. Az ellátottság 2000 és 2005 között 80%-ról 91%-ra emelkedett, azóta ez az arány lényegesen nem változott. A lakossági felhasználók 73%-a gázfűtést alkalmazott otthonaiban. A legmagasabb gázellátottsági arány Pest, Fejér és Csongrád-Csanád megyékben volt (83 és 81–81%), míg Komárom-Esztergom, Tolna és Baranya megyékben a legkisebb (46 és 54–54%).
2024. 04. 19. 03:00
Megosztás:

Változik a villanyszámla rendszer - aki átvált, jól járhat

Magyarországon új elektromos-áramtarifa-rendszer bevezetésén dolgozhatnak: előnyös lehet azok számára, akik hajlandóak áttérni? Jelenleg számos akadálya van a dinamikus áramtarifák magyarországi megvalósításának. Balogh József, egy energetikai szakértő a Pénzcentrum.hu oldalán elmondta, hogy többek között számos új okosmérő beszerzése szükséges, amelyek jelenleg hiánycikknek számítanak a piacon.
2024. 04. 19. 02:00
Megosztás:

Nők 40 éves nyugdíj - Változhat a nyugdíj pénzösszege?

Az öregségi teljes nyugdíjra életkorától függetlenül jogosult az a nő, aki legalább 40 év jogosultsági idővel rendelkezik, és a nyugdíj megállapításának kezdő időpontjában az általános szabályok szerint biztosítással járó jogviszonyban nem áll. Jó, jó, ezt mindenki tudja, de...
2024. 04. 19. 01:00
Megosztás:

Ezentúl naponta frissülnek az anomália-előrejelzések

Mostantól naponta frissülnek a heti csapadék- és hőmérsékleti anomália-előrejelzések a met.hu oldalon - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján csütörtökön.
2024. 04. 19. 00:40
Megosztás:

Beindult a visszaszámlálás: már csak 9 nap maradt megvenni ezt a kriptót

A Solana alapú szenzációs, több millió dolláros, új és „420 barát” mém érme projekt, a Slothana (SLOTH) egy időzítőt jelentetett meg a weboldalán. Az óra visszaszámol a projekt előértékesítésének április 29-i végéig, így a Slothana rajongóknak már csak 9 napjuk maradt arra, hogy csatlakozzanak az előértékesítéshez.
2024. 04. 19. 00:01
Megosztás:

Ismét csökkent az építőipari termelés az EU-ban

Éves összehasonlításban csökkent az euróövezet és az Európai Unió építőipari termelése februárban - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön.
2024. 04. 18. 23:30
Megosztás:

Növelte árbevételét és eredményét a Bosch csoport

A Bosch csoport 2023-ban növelte árbevételét és eredményét, sikeresen folytatja növekedési stratégiáját - emelte ki csütörtökön Stefan Hartung, a Robert Bosch GmbH igazgatóságának elnöke a vállalat éves eredményeit ismertetve.
2024. 04. 18. 23:00
Megosztás:

Súlyos környezetpusztítást okozhat Oroszország

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.
2024. 04. 18. 22:30
Megosztás:

Magyarország visszatérhet a gazdasági növekedés pályájára

A nemzetközi pénzügyi intézmények előrejelzése szerint a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, ami 2 százalék felett alakulhat - nyilatkozta Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára Washingtonban szerdán a Világbank és Nemzetközi Valutaalap tavaszi közgyűlésén.
2024. 04. 18. 22:00
Megosztás:

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a helyieket

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2024. 04. 18. 21:30
Megosztás:

Megnőtt a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.
2024. 04. 18. 21:00
Megosztás:

Több okoszebra lehet Magyarországon

Az okoszebra rendszer magyarországi kifejlesztője, a Pearl Enterprises Kft. a múlt héten adta át az ország 250-ik okoszebráját, és a tavalyi 60-65 után idén további 80-100, a járókelők és autósok biztonságát javító gyalogosátkelőhely létrehozását tervezi - tájékoztatta az MTI-t a debreceni székhelyű társaság szerdán.
2024. 04. 18. 20:30
Megosztás:

Csökkent a betöltésre váró állások száma

Négy vármegye kivételével az ország valamennyi területén alacsonyabb a betöltésre váró állások száma idén az első negyedévben, mint egy évvel korábban - közölte a Profession.hu csütörtökön az MTI-vel.
2024. 04. 18. 20:00
Megosztás:

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon, az euró és a svájci frank ellenében 0,4 százalékkal, a dollárral szemben 0,6 százalékkal.
2024. 04. 18. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Pozitív kezdés és némi ingadozás után indexemelkedéssel fejezték be a csütörtöki kereskedést a vezető európai értékpapírpiacok.
2024. 04. 18. 19:00
Megosztás:

Alulteljesítő volt ma a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 441,01 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 65 674,41 ponton zárt csütörtökön.
2024. 04. 18. 18:30
Megosztás:

Milliárdok sorsa dőlhet el az 1%-ok felajánlása által

Legtöbben személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják, a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 18. 18:00
Megosztás:

A segédmotoros kerékpárra is kell ám kötelezőt kötni!

A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítási kötelezettség nem csupán a rendszámmal ellátott járművekre, hanem minden olyan segédmotoros kerékpárra is kiterjed, amely részt vesz a közúti forgalomban - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 18. 17:30
Megosztás: