Az EVE Power aktívan támogatja Debrecen sport- és tudományos életét

A csúcstechnológiájú, világszerte 14 üzemben energiatárolókat gyártó EVE Power 2023 májusában jelentette be, hogy első európai üzemét Debrecenben építi fel. Az akkumulátorcella-üzem, amelyet az Észak-nyugati Gazdasági Övezetbe terveznek, 2023 végén kezdte meg a földmunkákat, az építkezés befejezése pedig 2025 végére várható. Jó szomszédként az EVE Power már most támogatja a népszerű helyi futballcsapatot, a DVSC-t és gyümölcsöző együttműködést indít a Debreceni Egyetemmel is.

Az EVE Power aktívan támogatja Debrecen sport- és tudományos életét

EVE Power alapelvek: társadalmi és környezetvédelmi szempontból is felelős, kiemelkedően innovatív működés

Amint 2023 májusában bejelentették, a BMW Csoport gyárának közelsége, a megfelelő logisztikai kapcsolatokkal ellátott kiváló infrastruktúra, valamint a képzett munkaerő miatt döntött úgy az EVE Power, hogy Debrecenben létesít üzemet. Mivel az akkumulátorcellákat csak az utca túloldalára kell átszállítani az akkumulátor-összeszerelő üzembe, ez a közeli megoldás kiemelkedően klímatudatos és csökkenti a szállítás okozta környezetterhelést. A cég globális stratégiájával összhangban a debreceni EVE Power gyár a legmagasabb európai ipari követelmények szerint épül.

Az EVE Power 2023 májusában jelentette be Debrecenben, hogy az iparág csúcsát jelentő, mesterséges intelligenciával támogatott gyárat épít. Az EVE Power üzeme a hengeres akkumulátorcellák gyártásának legújabb technológiáját hozza Európába. A gyártósor tiszta és nagy mértékben automatizált lesz, ezzel minimalizálva a helyszínen dolgozók számát. Az EVE Power új hengeres akkumulátorcelláit alkalmazó, a BMW eDrive technológiájának hatodik generációját képező jövőbeli BMW modellek hatalmas előrelépést jelentenek az e-autózás világában.  

A debreceni gyárban napelemparkot telepítenek a termelés energiaigényének ellátása érdekében. A környezetért vállalt felelősség az EVE Power működésének sarokköve, például a cég Jingmenben található gyárát víz- és napenergia is támogatja. Az EVE Power egyszerre csúcstechnológiájú és környezettudatos gyártási metódusokat mutat majd be Magyarországon is.

“Jó, megbízható szomszédja leszünk a debrecenieknek”

„Magyarország, azon belül pedig Debrecen kulcsszerepet játszik a jövő közlekedésének zöld átalakulásában. Mi az itt élő szakemberek páratlan tudása, az oktatási rendszerből kikerülő fiatalok dinamikája és Debrecen infrastrukturális adottságai miatt döntöttünk úgy, hogy itt szeretnénk megépíteni csúcstechnológiájú üzemünket. Ezt úgy szeretnénk elérni, hogy a debreceniek jó szomszédként tekintsenek ránk, aki karriert, közösséget és tudást egyaránt kínál” – emelte ki Alexander Holden, az EVE Power szenior alelnöke. 

Az EVE Power számít a tehetséges magyar munkavállalókra, és a debreceni közösség értékes tagjává szeretne válni

Az EVE Power megkezdte a kollégák toborzását is, amelynek fókuszában a magyar munkavállalók vannak. A vállalat már Debrecenben és Budapesten is létesített egy-egy irodát, az állandó munkakörök esetében jellemzően helyi szakemberek alkalmazásával. Az EVE Power elsődlegesen a logisztika, raktározás, építkezés és a termelés gépesítésének területére keres új kollégákat és számít a pályakezdők jelentkezésére is.

Amint az EVE Power a beruházás bejelentésénél is hangsúlyozta, a cég elkötelezett, hogy Debrecen jó szomszédja legyen és a helyi közösség részévé váljon. Éppen ezért a cég a helyi futballcsapat, a DVSC támogatása mellett döntött a most futó szezonban, és hosszú távú partneri kapcsolatot terveznek a csapattal. A megállapodás értelmében a főszponzorok egyikeként állnak a csapat mellett, és azt tervezik, hogy a támogatásért cserébe kapott meccsjegyeket hátrányos helyzetű gyerekeknek és fiatal futballistáknak ajánlják fel a jövőben.

Az EVE Power mindenhol, ahol üzemel, aktívan támogatja a helyi oktatási intézményeket és már alá is írtak egy együttműködési nyilatkozatot a Debreceni Egyetemmel. Ennek keretében a felek közös, energiatárolásra fókuszáló kutatás-fejleszti központot hoznak létre, valamint akkumulátortechnológia-laboratóriumot létesítenek. Az együttműködés része, hogy remek szakmai gyakorlati, állás- és kutatási lehetőségek nyílnak a helyi egyetemisták előtt számos szakterületen, így például a kémia és a mérnöki tudományok területén is. 

Újabb légijárat lesz nyártól hazánk és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben.
2024. 04. 23. 23:00
Megosztás:

Új bölcsőde épül Makón

Új, két csoportszobás, 24 férőhelyes bölcsődét épít uniós támogatással a görögkatolikus egyház Makón.
2024. 04. 23. 22:30
Megosztás:

A Bosch átadta mérnöki központjának új épületét

A Bosch átadta kolozsvári mérnöki központjának második irodaépületét, amely 21 millió euró beruházással, két év alatt készült el - írja az economedia.ro.
2024. 04. 23. 22:00
Megosztás:

Megháromszorozta profitját a GE

A mai piaci nyitás előtt tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a General Electric.
2024. 04. 23. 21:30
Megosztás:

Az MNB 50 bázisponttal csökkentette a jegybanki alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal 7,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben mérsékelte keddi kamatdöntő ülésén.
2024. 04. 23. 21:00
Megosztás:

Új módszert tesztel az OMV-Petrom

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat kedden.
2024. 04. 23. 20:30
Megosztás:

Erősödött a forint kedd kora estére

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 04. 23. 20:00
Megosztás:

Pluszban zártak a nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 04. 23. 19:30
Megosztás:

Emelkedett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 04. 23. 19:00
Megosztás:

A Richter és az OTP húzta fel a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 813,74 pontos, 1,25 százalékos emelkedéssel, 65 939,26 ponton zárt kedden.
2024. 04. 23. 18:30
Megosztás:

Az EU a gázárak csökkenésére számít

Az Európai Bizottság arra számít, hogy a gázárak csökkenni fognak annak köszönhetően, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális kínálata emelkedik, ami teret ad a megújuló energiaforrásokba történtő befektetéseknek - mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elmondott beszédében.
2024. 04. 23. 18:00
Megosztás:

Nagy összegű támogatási program indul a turizmus erősítésére

A turisztikai ágazati szereplők versenyképességét erősítő támogatási program indul: a komplex, három pillérből álló 15 milliárd forintos támogatási programcsomag legfontosabb célja a szolgáltatások minőségének javítása, a vidéki szolgáltatók gazdasági élénkítése célzott programokon keresztül - jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
2024. 04. 23. 17:30
Megosztás:

Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

Az idei év az egyre növekvő keresletről szól a VI., VII., VIII. és IX. kerületi ingatlanpiacán, mely növekedés alapvetően a mérséklődő hitelkamatoknak köszönhető. Mindez persze az árakra is hatással van.
2024. 04. 23. 17:00
Megosztás:

Van még hova fejlődnie idehaza az elektronikus közigazgatási ügyintézésnek

Sokat fejlődött az elektronikus közigazgatási ügyintézés, de hiányosságokat is feltárt az ellenőrzés a stratégiai tervezésben és a felhasználóbarát szempontok egységes érvényesülésében - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kedden.
2024. 04. 23. 16:30
Megosztás:

Kissé gyengült a forint az MNB keddi kamatcsökkentése után

Kissé gyengült a forint a főbb devizákkal szemben azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal 7,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben mérsékelte keddi kamatdöntő ülésén.
2024. 04. 23. 16:00
Megosztás:

A szolgáltatóiparnak feltornázta az euróövezeti gazdaságot áprilisban

A vártnál jóval kedvezőbben alakult az euróövezeti szolgáltatóipar teljesítménye áprilisban, aminek a hatására a kompozit beszerzésimenedzser-index is a becsültnél jobb lett annak ellenére, hogy a feldolgozóipar teljesítmény tovább romlott - derül ki a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank (HCOB) közös felmérésének kedden ismertetett előzetes értékeléséből.
2024. 04. 23. 15:30
Megosztás:

A Nemzetközi Valutaalap megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet - közölte kedden feltett Facebook-posztjában Varga Mihály pénzügyminiszter.
2024. 04. 23. 15:00
Megosztás:

Állást kaphatnak a tartósan munkanélküliek

A tartós álláskeresők elhelyezkedését segíti az 1,7 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló program, amelyre hétfőtől lehet jelentkezni - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
2024. 04. 23. 14:30
Megosztás:

Nőtt az SAP árbevétele az idei első negyedévben

A német SAP, a világ vezető vállalatirányítási szoftvergyártó óriása 8 százalékkal növelte árbevételét az idei első negyedévben, elsősorban a felhőszolgáltatási szektor bevételének jelentős bővülésére.
2024. 04. 23. 14:00
Megosztás:

Megtévesztette a City Taxi a fogyasztókat

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezettel (City Taxi) szemben, a gyanúja szerint a vállalkozás megtéveszti a fogyasztókat kereskedelmi kommunikációjával - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.
2024. 04. 23. 13:30
Megosztás: