Azonnali párbeszéd szükséges az energiahatékonyságról!

Az energetikai kérdések és a költségcsökkentés lehetőségei határozták meg a Portfolio konferenciájának műszaki üzemeltetéssel és ingatlankezeléssel foglalkozó panelbeszélgetését. Az ICON Real Estate Management Kft. ügyvezető igazgatója, Nagy Gábor a fórumon hangsúlyozta, hogy az energiahatékonyság kapcsán a tulajdonosok, a bérlők és üzemeltetők között kezdődő megbeszéléseknek már 3-4 héten belül le kell záródnia!

Azonnali párbeszéd szükséges az energiahatékonyságról!

A jelenleg több mint félmillió négyzetméternyi ingatlant kezelő vállalat ügyvezetője az ICON Real Estate Management első számú feladatának azt tartja, hogy az ügyfelek változó igényeihez folyamatosan igazodva olyan komplex szolgáltatási csomagot állítsanak össze, amely a tulajdonosok és a bérlők számára is egyaránt elfogadható.

Az ICON műszaki üzemeltetési (facility management) és ingatlankezelési (property management) szakembergárdája azért képes magas színvonalon kezelni a teljeskörű, integrált szolgáltatás biztosításával járó kihívásokat, mert évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársaik egyaránt rálátnak mindkét terület működésére, így hatékonyan tudják kihasználni az együttműködésben rejlő lehetőségeket.

A tulajdonosok, a bérlők és üzemeltetők között az energiahatékonyság kapcsán kezdődő párbeszédnek 3-4 héten belül le kell záródnia! Az ICON már megkezdte a felkészülést: a cég által kezelt ingatlanokban kezdeményezői ezeknek az egyeztetéseknek annak érdekében, hogy egyedi igények mentén támogassák a partnereiket a költséghatékony megoldások bevezetésében.

„Van egy olyan tényező, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni: a bérlők nagyon eltérő igényekkel rendelkeznek. Vannak, akik elsődlegesen a saját munkatársaik jóllétét tartják szem előtt az irodában, míg másutt látunk akár 100%-os home office stratégiát is. Mivel a fűtési szezon heteken belül kezdődik, ez a párbeszédet nagyon gyorsan le kell folytatni! Az egyes ingatlanokra vonatkozóan az érintettekkel közösen létre kell hoznunk azt a protokollt, ami az adott ház működését meghatározza a következő hónapokban. Ezután kezdődik majd a műszaki, üzemeltetési feladat, hogy hogyan állítjuk be a rendelkezésünkre álló eszközökkel az energiafelhasználást optimális szintre." – mondta Nagy Gábor a panelbeszélgetés során.

Az ICON szakértői a korábbi energiaválságok során 2008-2009-ben és 2013-ban széleskörű tapasztalatra tettek szert a jelen piaci környezetben is jól alkalmazható eszközök tekintetében. A jelenlegi gazdasági környezetben és piaci kihívások mentén a szakértelem és tapasztalat felértékelődik, a szakmai kiválóság mellett kiemelten fontos lesz az emberi kapcsolatok ápolása, cégen kívül is belül egyaránt.

2-6%-os energiaköltség-megtakarítás érhető el az ICON szakértőinek tapasztalatai szerint az irodaépületek meglévő rendszereinek optimalizálásával anélkül, hogy ezt az épületet használók különösebben megéreznék.

Kommunikálnunk kell a bérlőink munkatársaival. Találhatunk nagyon okos megoldásokat, akár fejleszthetünk, akár nagyon jól beállíthatunk valamit, ha nyitva marad az ablak vagy véletlenszerű mozdulatokkal csavargatják a termosztátot, akkor biztos vagyok benne, hogy nem fogunk tudni látható eredményeket elérni. Ezért nagyon fontos feladatunk a bérlők munkatársainak edukációja” – hangsúlyozta az ICON Real Estate Management ügyvezető igazgatója.

Az iparágban egyre fontosabb kérdésként jelennek meg a zöld törekvések. Azzal, hogy előtérbe kerül az energetika témaköre, egyben fontos lépést teszünk a környezettudatosság irányába is. Nagy Gábor aláhúzta a szereplők együttműködésének fontosságát: „A gazdasági környezet mindenképpen fel fogja gyorsítani az előrelépést a fenntarthatóság és az energiahatékonyság kérdésében. Most érkeztünk el oda, amikor az ingatlanfejlesztőknek már a leendő üzemeltetőket is be kell vonni a tervezési folyamatokba és közösen kell felkészülniük a beépített rendszerek hatékony üzemeltetésére.”

Az ICON célkitűzése, hogy élén járjon a folyamatoknak és saját működésével mutasson példát a munkatársainak és partnereinknek egyaránt. Ezért fektetett be a vállalat többek között még tervezési fázisban a magyar fejlesztésű Compocity komposztáló ökorobot megvásárlásába.

Adóhatósági ellenőrzések: 260%-os bírság is kiszabható

Az elkövetkező időszakban gyakori adóhatósági ellenőrzésekre számíthatnak az adózók, különösen az általános forgalmi adó (áfa) terén. A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal jogászai összefoglalták, hogy milyen mértékű szankciókat állapíthat meg az adóhatóság az ellenőrzés során feltárt hiányosságok miatt.
2022. 10. 07. 10:30
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az előző két nap veszteséggel zártak az európai tőzsdék.
2022. 10. 07. 10:00
Megosztás:

A távhőszámlák után is jár az energiatámogatás

A távhőszámlák után is jár az energiatámogatás: áram- és gázfogyasztásukon túl a távhőfelhasználásból származó költségnövekményük részleges kiváltására is igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást a feldolgozóipari kkv-k - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-vel pénteken.
2022. 10. 07. 09:30
Megosztás:

Csökkent a német ipari termelés

Augusztusban a várnál nagyobb mértékben csökkent a német ipari termelés az előző havihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése szerint.
2022. 10. 07. 09:00
Megosztás:

Friss kutatás: többségében a nők döntenek a pénztárnál, még ingatlanvásárlásnál is

Túlnyomó részben a női fogyasztók határoznak a családok vásárlásainál, legyen szó élelmiszerről, gyógyszerről, utazásról vagy ingatlanvásárlásról – derül ki a B2W (Business To Woman) Akadémia több mint háromezer magyar nő megkérdezésével készült friss kutatásából. Pálfi Éva női marketing szakértő szerint a magyar cégek többsége nem tekinti elég komoly célcsoportnak a hölgyeket. Pedig ha jobban figyelembe vennék a nők vásárlási szokásait, az akár a cégük túlélésének kulcsát is jelenthetné.
2022. 10. 07. 08:30
Megosztás:

Épül a világ legnagyobb szuperkondenzátorgyára

Az EIT InnoEnergy által támogatott, az ultrakondenzátoros tárolók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó észt Skeleton Technologies bejelentette a lipcsei gigagyárának terveit.
2022. 10. 07. 08:10
Megosztás:

Megállapodás a szemétszállítók bérköveteléséről - indul a szemétgyűjtés pénteken

Megszületett a megállapodás a Budapesti Közművek és a munkavállalók képviselete között a fővárosi hulladékszállítási közszolgáltatás újraindulásáról.
2022. 10. 07. 07:47
Megosztás:

14,4 százalékkal nőtt az ipari termelés augusztusban

Augusztusban az ipari termelés volumene 14,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva 9,3 százalékkal emelkedett a termelés, mivel idén augusztusban kettővel több munkanap volt, mint az előző évben. Az előző hónaphoz, júliushoz képest 0,1 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás - jelentette csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2022. 10. 07. 06:30
Megosztás:

Másfél milliárd forintnál is több adót csalt el egy biztonsági cég

Több mint másfél milliárd forint adót csal el egy biztonsági őröket foglalkoztató bűnszervezet, amely a gyanú szerint "számlagyárként" is működött - közölte a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága az MTI-vel.
2022. 10. 07. 06:00
Megosztás:

Felemás bizonyítvány a hazai iparról

Bár éves szinten jelentős növekedést ért el a magyar ipar, havi összevetésben csak stagnálásra volt képes.
2022. 10. 07. 05:30
Megosztás:

Napelemparkot épít Szegeden az MVM Zöld Generáció Kft.

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. 24 megawatt beépített teljesítményű fotovoltaikus erőművet épít Szegeden - jelentették be a projekt indítása alkalmából tartott ünnepségen szerdán a Csongrád-Csanád megyei városban.
2022. 10. 07. 05:00
Megosztás:

Mennyi a bírság ha nem töltjük ki a népszámlálási kérdőívet?

Mi történik akkor, ha valaki nem tölti ki a népszámlálás 2022 ívet és ezzel nem vesz részt a népszámlálásban? Megbírságolják-e azokat, akik nem töltik ki a népszámlálási kérdőívet határidőre? És ha igen, akkor mennyi a bírság összege? Milyen törvény írja ezt elő?
2022. 10. 07. 04:01
Megosztás:

Dupla vagy semmi a betéti kamatokban, nullától 10 százalékig minden lehet

Mintha nem is egy országban működnének, akkora különbségek alakultak ki a bankok lekötött betétekre kínált kamatai között. Az egyik oldalon egy jó nagy nulla áll, míg a másikon már akár 10 százalékos kamat. A nagybankok többsége azonban még mindig azt üzeni a lekötési ajánlataival, hogy nem kell neki a pénz - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2022. 10. 07. 03:30
Megosztás:

Minimálisan lassult az amerikai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme

Minimálisan lassult az amerikai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme szeptemberben augusztushoz képest - áll az ISM gazdaságkutató intézet felmérésében.
2022. 10. 07. 03:00
Megosztás:

15 havi mélypontra csökkent az amerikai külkereskedelmi hiány

Az Egyesült Államok külkereskedelmi hiánya augusztusban 4,4 százalékkal, 15 havi mélypontra, 67,4 milliárd dollárra csökkent - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán.
2022. 10. 07. 02:30
Megosztás:

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma az USA-ban

Az elemzői várakozásnál nagyobb mértékben bővült a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban szeptemberben - közölte az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán.
2022. 10. 07. 02:00
Megosztás:

Nem lesz hiány magyar almából az áruházakban

A magyar almának van jövője, a legnépszerűbb gyümölcsből az áruházakban idén sem lesz hiány - mondta az Agrármarketing Centrum (AMC) almafogyasztást népszerűsítő kampányának szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
2022. 10. 07. 01:30
Megosztás:

Részleges napfogyatkozás lesz október végén

Október 25-én a Nap bő harmadát kitakaró részleges napfogyatkozás figyelhető meg Magyarországról, A mintegy két órán át tartó jelenséget szabad szemmel és távcsővel is meg lehet majd figyelni a déli órákban - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló szerdán.
2022. 10. 07. 01:00
Megosztás:

Negatívra rontotta Nagy-Britannia államadós-osztályzatának kilátását a Fitch Ratings

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Nagy-Britannia "AA mínusz" államadós-osztályzatának kilátását a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő ezzel egy időben megerősítette a brit besorolásokat.
2022. 10. 07. 00:30
Megosztás:

Csökkent augusztusban a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben

Augusztusban már sorban a harmadik hónapban csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az euróövezetben ismertette csütörtökön az európai unió statisztikai hivatala, az Eurostat.
2022. 10. 07. 00:01
Megosztás: