Bemutatkozik a Dyson eddigi legintelligensebb hajszárítója az egészségesebb fejbőrért és hajért

James Dyson cégalapító a dél-koreai Szöulban tartott globális esemény keretében bemutatta a Dyson Supersonic Nural hajszárítóját, amely úttörő szenzoros technológiájának köszönhetően a márka eddigi legintelligensebb hajszárítója.

Bemutatkozik a Dyson eddigi legintelligensebb hajszárítója az egészségesebb fejbőrért és hajért

„Minél kisebb mértékű hőkárosodás éri a hajat szárítás közben, annál egészségesebb lesz a fejbőrünk, illetve a hajszálaink. Új készülékünket, a Supersonic Nural-t különleges, Time-of-Flight elven működő lézeres távolságmérő szenzorral szereltük fel, amely érzékeli a hajszárító és a használó feje közötti távolságot, és a hajhoz közeledve automatikusan csökkenti a hőhatást, megelőzve, hogy a túl meleg levegő roncsolja a fejbőrt és a hajszálakat. Innováció csak akkor születik, ha befektetünk a kutatásba és a fejlesztésbe, és mi megszállottan keressük a megoldásokat a hajszárítás területén felmerülő problémákra, melynek érdekében a világ legfejlettebb hajkutató laboratóriumait építjük fel” – mondta el James Dyson, a Dyson alapítója és főmérnöke.

A Dyson legújabb hajformázó eszköze fejbőrkímélő üzemmóddal rendelkezik (Scalp Protect Mode), amely a Nural érzékelők hálózatára alapul, és automatikusan csökkenti a hőt, ahogy a hajszárító a közelít a fejhez, megóvva a fejbőrt a károsodástól. A technológia élvezetesebbé teszi a hajformázás folyamatát, fokozza a haj fényességét, és megelőzi a hajszálak hőkárosodását. A hajszárító felismeri, hogy a felhasználó melyiket szereli fel a készülékre továbbfejlesztett, minden hajtípushoz alkalmas tartozékok közül, és megtanulja a hajformázási preferenciáinkat, így leegyszerűsíti és felgyorsítja a hajszárítás folyamatát – mindezt egészségesen, extrém hőhatás nélkül.

Dyson Supersonic Nural hajszárító

Nural érzékelők – intelligens megoldások

A Dyson új Nural érzékelői automatikusan aktiválják a fejbőrkímélő üzemmódot, a tartozékfelismerést és -tanulást, valamint a szünetérzékelést – nagyban megkönnyítve a hajformázást.

- A fejbőrvédő üzemmód védi a fejbőr egészségét: Ebben az üzemmódban ahogy a hajszárító közelebb kerül a hajhoz és a fejbőrhöz, a levegőhőmérséklet automatikusan 55°C-ra csökken, ami a fejbőr komfortja és a szárítási sebesség szempontjából is optimális érték. Ezt egy Time-of-Flight elvre épülő szenzor teszi lehetővé, amely egy láthatatlan infravörös sugarat kibocsátva méri a gép és a haj közötti távolságot.

- A kapszula világítása a szín változásával jelzi a hőmérsékletet: Ez a funkció biztosítja, hogy a LED-fény színe automatikusan váltakozik a sárga (alacsony hőfok), a narancssárga (közepes hőfok) és a piros (magas hőfok) között, attól függően, hogy a gép milyen távolságra van a fejtől.

- A tartozékfelismerés előhívja a stíluspreferenciákat: Ez a funkció jelentősen leegyszerűsíti a hajformázást, mivel a készülék emlékszik a felhasználó által preferált beállításokra a különböző tartozékok használata mellett. A hajszárító megjegyzi az egyes tartozékokhoz alkalmazott hő- és légáramlási beállításokat, és automatikusan előhívja azokat, amikor legközelebb azt adott tartozékot csatolja fel a felhasználó.

- Szünetészlelés a könnyebb és csendesebb használatért: A Dyson Supersonic Nural hajszárító mozgásérzékelő gyorsulásmérővel is rendelkezik, amely automatikusan kikapcsolja a fűtőberendezést, csökkentve a légáramlást és a zajt, amikor épp szünetet tart a hajformázás közben.

„A haj tudományát vizsgáló kutatásainkból tudjuk, hogy összefüggés van a haj minősége és a fejbőr egészsége között. A fejbőr szövete több rétegből épül fel, melyek közül a legkülsőbb réteg a külső stresszhatásokkal szembeni gátként szolgál. Ha azonban a fejbőr sérült, elveszítheti nedvességét – ez volt a fő szempont, ami miatt kifejlesztettük a fejbőrkímélő funkciót. Ennek használata segít fenntartani a fejbőr nedvességtartalmát, és lehetővé teszi a kíméletes hajszárítást” – mondta el Shawn Lim, a Dyson kutatási vezetője.

Dyson Supersonic Nural hajszárító

Új tartozékok – még több lehetőség

Az új Wave+Curl diffúzort hullámos, göndör és sodort hajfürtökhöz tervezték. Ez két üzemmódban segít kialakítani és formálni a természetes hajmintákat. Dome üzemmódban a tartozék kupolaformája eltereli a légáramlást a fejbőrtől, így simább, hosszúkásabb hullámok alakíthatók ki, lekerekített végekkel. Diffuse módban a tüskés betét mélyen a hajtövekbe juttatja a levegőt a határozott, nagy térfogatú hajfürtök érdekében.

Tervezés és technológia

Az új érzékelők mellé különleges vizuális megjelenés társul: egy átlátszó zárókupak, amely betekintést enged a beépített technológiába, valamint merész új színek: kerámia patina és topáz vagy Vinca kék és topáz.

A Supersonic Nural hajszárító Magyarországon 2024 nyarától lesz elérhető. A doboz öt tartozékot tartalmaz, és további tartozékok is kaphatók lesznek. Ha szeretne majd vásárolni, további információhoz jutni vagy kipróbálná a Supersonic Nural hajszárítót, látogasson el a Dyson Demo Zone üzletekbe a Westend és a MOM Park bevásárlóközpontokban. További információkért látogasson el a dyson.hu oldalra.

Április elejétől ismét nő a hazai gázkészlet

Április elejétől újra nő a hazai gázkészlet - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 15. 07:00
Megosztás:

Az adósságállomány nagysága hordozza a legnagyobb veszélyt az Egyesült Államokra nézve

Az Egyesült Államok legnagyobb ellensége nem Kína vagy Oroszország, hanem a 35 billió dolláros adósságállomány - állapítja meg elemzésében a The National Interest, a Center for the National Interest politikai agytröszt online platformja.
2024. 04. 15. 06:00
Megosztás:

Nagy sikert arat a zöld konzultáció

Nagy siker a zöld konzultáció: eddig mintegy 60 ezren válaszoltak a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű online párbeszéd kérdéseire - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke Siófokon szombaton.
2024. 04. 15. 05:00
Megosztás:

A német autóipar szembemegy mindenkivel

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.
2024. 04. 15. 04:00
Megosztás:

Miért a fejünk tetején nő a hajunk, nem pedig a talpunkon? – Egy szőrös kérdés tudományos magyarázata

Amikor utoljára a tükörbe néztünk, valószínűleg nem azon tűnődtünk, hogy miért pont a fejünk tetején van az a buja, vagy éppen nem annyira buja hajkorona, ami nap mint nap formázásra késztet minket. De gondolkozzunk csak el: miért éppen ott, és miért nem máshol?
2024. 04. 15. 03:00
Megosztás:

Milyen veszély leselkedik a forintjainkra, ha Magyarország bevezeti az eurót?

Magyarország potenciális áttérése a forintról az euróra komplex gazdasági és társadalmi változásokat von maga után. Ennek elemzéséhez érdemes megvizsgálni a korábbi eurót bevezető országok tapasztalatait, és ezek alapján felmérni a kisemberek – pl. dolgozók, nyugdíjasok – helyzetét érintő lehetséges következményeket.
2024. 04. 15. 02:00
Megosztás:

Pénzhoroszkóp: Mesés pénzek jöhetnek a héten a Baknak és a Vízöntőnek, a Kos lottón nyerhet nagyot

Heti horoszkóp 2024. április 15-21. között. A csillagjegyek részletes heti horoszkópjai egy izgalmas hétre világítanak rá, ahol minden jegy számára kínálkozik lehetőség a szerencsejátékokban, új kapcsolatokban és pénzügyekben való sikerre egyaránt.
2024. 04. 15. 01:00
Megosztás:

10 000%-os hozam? Ezzel csalogatja a befektetőket ez a környezetbarát kriptó

A Dogwifhat (WIF) befektetői most felfedezték az eTukTuk (TUK) nevű új, zöld előértékesítést, ami 2024-ben akár 10 000 százalékos potenciális nyereséget is hozhat. A WIF a közelmúltbeli csúcsról visszaesett, jelenleg 3,46 dollár körül kereskednek vele, ami közel 20 százalékos csökkenést jelent az eddigi legmagasabb árhoz képest.
2024. 04. 15. 00:01
Megosztás:

Szankciókat jelentettek be az orosz fémek árutőzsdei forgalmazására

Szankciókat jelentett be a brit és az amerikai kormány orosz fémek árutőzsdei forgalmazására.
2024. 04. 14. 23:00
Megosztás:

Az ESET az egészségügyi alkalmazások használatának kockázataira hívja fel az emberek figyelmét

Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az ESET informatikai cég: az elemzés szerint az érzékeny személyes adatokat is gyűjtő és felhasználó egészségügyi appok (mHealth) piaca már most kétszámjegyű növekedést produkál, és 2030-ra a becslések szerint eléri a 861 milliárd dollárt.
2024. 04. 14. 22:00
Megosztás:

Bővült a pécsi Penthe Autóház

Bővítette telephelyét, az autók szervizeléséhez szükséges új eszközöket szerzett be, korszerűsítette raktárát az Opel, Isuzu, Land Rover márkák kereskedelmével és szervizelésével foglalkozó pécsi Penthe Autóház Kft.
2024. 04. 14. 21:00
Megosztás:

Elindult a Fertő-táj vonatjárat Ausztriába

Az idén április és augusztus között jár Sopron és az ausztriai Neusiedl am See között a Fertő-táj vonatjárat, hogy minél többen környezetbarát módon kereshessék fel az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit - közölte a vonatokat közlekedtető GYSEV Zrt. szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 20:00
Megosztás:

Rekordszámú volt a bérlet- és jegyeladás márciusban

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok - közölte a MÁV-VOLÁN-csoport szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 19:00
Megosztás:

Nem számítanak idén javulásra a német vállalatok

A német vállalatok 2024-ben sem számítanak a gazdaság fellendülésére az IW (Institut der deutschen Wirtschaft) gazdaságkutató intézet legfrissebb, szombaton publikált felmérése szerint.
2024. 04. 14. 18:00
Megosztás:

A technológia fejlődés velejárója, hogy új kockázatok ütik fel a fejüket

A mesterséges intelligencia (MI) elterjedésével az információbiztonsági szakértők feladatai már kiterjednek az azzal kapcsolatos biztonsági kockázatok kezelésére is, mert újszerű kitettséget jelentenek az intelligens eszközök és az MI-vel ellátott folyamatautomatizálás is - ismerteti a Deloitte könyvvizsgáló és tanácsadó cég az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 14. 17:00
Megosztás:

3,6%-ra csökkent az infláció márciusban

A várakozásunknál minimálisan kedvezőbben alakulva 3,6%-ra mérséklődött az infláció éves üteme februárban. Ennél alacsonyabb inflációs rátát 2021. februárban közöltek legutóbb. Az előző hónaphoz képesti változás +0,8%-os volt, ami visszafogottabb év eleji átárazási dinamikát tükröz, mint amit az elmúlt két évben láthattunk. Enyhülő inflációs nyomást jelez, hogy a maginfláció 5,1%-ról 4,4%-ra mérséklődött.
2024. 04. 14. 16:00
Megosztás:

Zsarolóvírustól a „disznóvágás-átverésig”

A Visa közzétette félévente megjelenő, csalásokról szóló nemzetközi jelentésének 2024. tavaszi kiadását, amely a fogyasztókat és vállalkozásokat világszerte érintő legjellemzőbb fizetési veszélyekre hívja fel a figyelmet.
2024. 04. 14. 15:00
Megosztás:

Új kaparós sorsjegy jelent meg, a neve: Ajándék sorsjegy

Az ünnepi alkalmakat megédesítő, vidám hangulatú és a szemnek is vonzó kaparóssal bővül a Szerencsejáték Zrt. sorsjegykínálata.
2024. 04. 14. 14:00
Megosztás:

Romániában nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány

Romániában 24,69 százalékkal nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány éves összevetésben - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).
2024. 04. 14. 13:00
Megosztás:

A bortermeléshez elengedhetetlenek a környezetkímélő technológiák

Az agrártárca elkötelezett amellett, hogy Magyarországon minél kisebb környezetterheléssel járjon a szőlőtermesztés és minél energiahatékonyabban állítsuk elő a borokat - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet 100. évfordulója alkalmából szervezett találkozón pénteken Bresciában a tárca közleménye szerint.
2024. 04. 14. 12:00
Megosztás: