Beszakadtak a mém érmék, a Meme Kombatot viszont imádják a befektetők

Nehéz napra ébredtek a mém tokenek szerelmesei, miután a szektorban az előző 24 óra során szignifikáns gyengülésnek lehettünk tanúi. Míg Elon Musk kedvence. a Dogecoin értéke mindössze 2%-kal csökkent, a Pepe esetében már 8%-os zuhanásról beszélhetünk.

Beszakadtak a mém érmék, a Meme Kombatot viszont imádják a befektetők

Szintén érdemes még említést tenni a FLOKI-ról, melynek értéke az előző 7 napban összesen 22%-kal zsugorodott.

Írásunkban ezért megvizsgáljuk a trend lehetséges okait, továbbá bemutatunk egy ideális alternatívát, a Meme Kombatot, amivel még egy volatilis időszak során is magas bevételt lehet elérni.

Hirtelen erősödés után gyors zuhanás

dogecoin / tetherUS

A kriptoszektorban az október kifejezetten jó hónap volt, aminek hatására a bitcoin képes volt áttörni a régóta várt 30,000 dolláros árfolyamszintet. A korábban megszokott trendekhez hűen a BTC-t a legtöbb kripto követte, aminek hatására a mém tokenek értéke is régen látott szinthez ért el.

A mém szektorban a legtöbb token esetében augusztus óta nem látott értékeket lehetett látni, azonban most a jelek szerint a lendület a végéhez közelít.

A legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező mém tokenek közül alig lehet olyat találni, melynek az értéke ne csökkent volna 5-25%-kal egy hét leforgása alatt.

A hirtelen jött gyengülés mögött azonban több lehetséges okot is találhatunk.

Az első, és talán legfontosabb, hogy mind a 7 vádpontban bűnösnek találták az FTX-alapító Sam Bankman-Friedot

Vagyis valóban csalás történt a világ 2. legnagyobb kriptotőzsde működésének során. Érdemes kiemelni, hogy az Egyesült Államok történelmében az FTX-nek köszönhető az egyik legnagyobb pénzügyi visszaélés.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy erre az ügyre hivatkozva akár különböző szigorítások is bevezetésre kerülhetnek a közeljövőben a kriptopénzekkel kapcsolatban.

Ennek hatására lehetséges, hogy a befektetők számára az erősen spekulatív mém érmék már kevésbé számítanak ideális lehetőségnek. 

Szintén érdemes még az okok között szót ejteni a Bitcoin ETF-ről. Jelenleg az amerikai tőzsdefelügyelet asztalán 10 különböző kérelem is pihen, azonban a valós bevezetés dátuma még rejtély

Lehetséges, hogy a következő napok során elérhetővé válnak ezek az ETF-ek, azonban az sem zárható ki, hogy akár hónapokat kell várni. 

A Bitcoin árfolyamának napi volumenét vizsgálva jól látható, hogy a kezdeti vásárlást követően a napi volumen mértéke csökkenni kezdett. Jelenleg a BTC értéke 24 óra alatt mindössze 2.5%-ot esett, így a népszerű kriptot jelenleg 34,300 dollárért lehet megvásárolni.

bitcoin / tetherUS

Nem zárható ki azonban az, hogy az idő múlásával egyre többen fognak az eladás mellett dönteni, megunva a várakozást a BTC ETF bevezetésére. 

Hasonlóra augusztus közepén láthattunk példát, amikor a befektetői lelkesedés 2 hónap elteltével alábbhagyott. Ezt követően a bitcoin ismét visszatért a kitörés előtti árfolyamsávba. 

Mindeközben azonban a Meme Kombat sikere töretlenül halad előre, aminek hatására már több mint 1.1 millió dollár értékben sikerült értékesíteni az ERC-20 MK tokenekből.

Érdekel a Meme Kombat

A Meme Kombat egy volatilis piaci időszakban is jó választás

Szemben a legtöbb mém tokennel, az MK érmék már a kezdetektől fogva valós felhasználási móddal fognak rendelkezni. 

A tokenek lekötösével éves szinten 112% hozamot lehet majd szerezni, ami már önmagában is kiemelkedővé teszi a projektet. Ami azonban még ennél is jobb, hogy a lekötött tokenek tulajdonosai különböző harcokra is fogadásokat köthetnek, amivel további bevételhez juthatnak majd hozzá.

Az évadokra bontott Meme Kombat világában különböző mém tokenek közötti harcokra fogadhatunk majd, amivel MK-hoz tudunk majd hozzájutni. Az AI által vezényelt harcok során nem kizárólag a nyertesre, hanem a párviadalok egyes elemeire is megtehetjük majd tétjeinket. 

Vagyis az ökoszisztéma úgy lett kialakítva, hogy az MK tokenekre állandóan magas legyen a kereslet. A lekötésnek hála, várhatóan a legtöbb befektető elsősorban hosszú távon fog gondolni az MK-ra. Ezért végső soron képes lehet a projekt az állandó, stabil növekedésre.

A harcok első évada már a listázás után közvetlenül elérhető lesz, aminek során összesen 11 különböző mém token méri majd össze erejét. A fejlesztők úgy tervezik, hogy ezt követően nem sokkal a második évad is elérhetővé fog válni.

Ebben nem csupán több karakter lesz majd elérhető, hanem a különböző harci lehetőségek sora is bővülni fog. Az ezt követő időszakról ugyan keveset lehet tudni, a csapat azonban egyértelművé tette, hogy minden fejlesztéssel kapcsolatban a közösség tagjainak a véleménye kiemelten fontos lesz.

meme kombat

Vagyis a Meme Kombat nem csupán ideális hosszú távú befektetés lehet, hanem egyúttal a közösség érdekei mentén fog fejlődni is. Ennek hatására pedig az MK érmékre folyamatosan magas lesz a kereslet.

Szeretném megismerni a Meme Kombatot

Alaposan kidolgozott tokenomika és magas transzparencia

Elsőre ugyan lehet nem tűnik kifejezetten fontosnak, azonban egy projekt tokenomikája sarokköve lehet a későbbi sikereknek. 

A Meme Kombat esetében a készítők kifejezetten arra törekedtek, hogy az MK tokenek értékállóak legyenek.

A teljes tokenkészlet fele ezért az előértékesítés során kerül eladásra, továbbá 30% fedezi majd a stakelési és harci jutalmakat. Vagyis a teljes készlet 80%-a közvetlen- és közvetett módon a felhasználók birtokában lesz. 

A fennmaradó 20% fele-fele arányban a listázás likviditására lesz majd fordítva, illetve közösség jutalom formájában válik majd elérhetővé.

Más szóval a készítők birtokában egyáltalán nem maradnak tokenek, továbbá a közösség fog rendelkezni az MK teljes egészével.

A kifejezetten korrekt tokenomika mellett nem lehet elmenni a Meme Kombatot övező magas transzparenciáról. 

A legtöbb kripto esetében egyáltalán nem lehet tudni, pontosan kik állnak a projekt mögött. Ez annyira nem meglepő abból a szempontból, hogy jelenleg az sem ismert, ki lehet a Bitcoint létrehozó Satoshi.

Számos befektető azonban nehezményezte ezt a titokzatosságot, hiszen így egy új projekt esetében a legitimitása is csökken. 

Valószínűleg ezt ismerte fel a Meme Kombat csapata, akik az előértékesítés felületén egyáltalán nem csináltak titkot kilétükből.

A Meme Kombat alapítója és vezetője Matthew Whiteman, akivel az érdeklődők akár LinkedInen keresztül is fel tudják venni a kapcsolatot. Whiteman korábban számtalan alkalommal dolgozott különböző Web3 projekteken így kijelenthető, hogy a Meme Kombat mögött igazi veteránok vannak.

Nem érdemes sokat késlekedni

A Meme Kombat előértékesítése során az MK érmék ára lépcsőzetesen emelkedik az idő múlásával.

A jelenlegi szakasz során még 3 napig van lehetőség 0.183 dolláros áron vásárolni, ezt követően azonban már csak 0.189 dollárért lesz lehetőség csatlakozni. 

Amennyiben kedvet kaptál a projekthez, szeretsz játszani vagy csak egy magas hozammal járó kriptot keresel, a Meme Kombat tökéletes választás lehet.

Ha szeretnéd alaposabban is megismerni a Meme Kombatot, látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra, még ma!

Irány a Meme Kombat

Ez is érdekelhet: 

3 kripto érme, ami a játékosok kedvence lehet

A 10 legjobb kripto, amit megvehetsz 1 dollár alatt

A 15 legjobb kripto ICO 2023-as befektetéshez

Csökkent a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozama

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.
2024. 05. 23. 21:00
Megosztás:

Az a közösség, ami épül, erősödik

Ahol építenek, korszerűsítenek, újat hoznak létre, ott a közösség életrevaló, élni akar - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Nyírlugoson.
2024. 05. 23. 20:30
Megosztás:

Jó hangulatban magas forgalom mellett kereskedtek a magyar tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 362,43 pontos, 0,53 százalékos emelkedéssel 68 319,51 ponton zárt csütörtökön.
2024. 05. 23. 20:00
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 05. 23. 19:30
Megosztás:

Kissé erősödött a forint

Kissé erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 23. 19:00
Megosztás:

Új elnöke lett a Pénztárszövetségnek

Mohr Lajost, a Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját választották az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) új elnökévé a szervezet közgyűlésén - tájékoztatta a szövetség csütörtökön az MTI-t.
2024. 05. 23. 18:30
Megosztás:

E hónapban erősödött az euróövezeti gazdasági aktivitása

A vártnál lényegesen kedvezőbben alakult az euróövezet feldolgozóipari teljesítménye májusban, a kompozit beszerzésimenedzser-index is a becsültnél jobb lett annak ellenére, hogy a szolgáltatóipar teljesítménye stagnált áprilishoz viszonyítva - derül ki a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank (HCOB) közös felmérésének csütörtökön ismertetett előzetes értékeléséből.
2024. 05. 23. 18:00
Megosztás:

A kormány célja az országon belüli fejlettségi különbségek csökkentése

A kormány célja, hogy uniós és hazai források felhasználásával csökkentse az országon belüli fejlettségi különbségeket - jelentette ki a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Székesfehérváron.
2024. 05. 23. 17:30
Megosztás:

Életbevágóan fontos a szűrővizsgálat

A 2-es típus cukorbetegség a szív-érrendszeri és a vese- mellett a daganatos betegségek kockázatát is megnöveli, ezért érdemes rákszűréseket végezni a diabéteszben szenvedők körében - közölte egy nemrégiben elvégzett kutatására hivatkozva a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az MTI-vel.
2024. 05. 23. 17:00
Megosztás:

Az értékpapírok kibocsátói közzétették előző éves jelentésüket

Minden szabályozott piacra bevezetett értékpapír kibocsátója határidőben közzétette a tavalyi pénzügyi évről készített éves jelentését - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 05. 23. 16:30
Megosztás:

Nagy volumenű beruházást hajtott végre nálunk a Siemens Energy

Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot nyitott és napelemparkot is telepített, hogy képes legyen saját maga megtermelni a működéséhez szükséges energia egy részét - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
2024. 05. 23. 16:00
Megosztás:

Megtéveszthette a fogyasztókat a Natur Tanya

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Natur Tanya Hungary Kft.-vel és a Naturweb Kft.-vel szemben.
2024. 05. 23. 15:30
Megosztás:

A mérnöki, a programozói és az orvosi pálya a legcsábítóbb

A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán.
2024. 05. 23. 15:00
Megosztás:

Kevesebb használt lakás kelt el az Egyesült Államokban áprilisban

Csökkent az Egyesült Államokban az eladott használt lakások száma áprilisban.
2024. 05. 23. 14:30
Megosztás:

Romániában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem négyszázmillió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben, a Black Sea Defense and Aerospace (BSDA-2024) elnevezésű nemzetközi hadifelszerelés-kiállítás megnyitóján.
2024. 05. 23. 14:00
Megosztás:

Közelegnek a parlamenti választásokat Nagy-Britanniában

Július 4-én tartják a parlamenti választásokat Nagy-Britanniában - jelentette be szerdán Rishi Sunak brit miniszterelnök.
2024. 05. 23. 13:30
Megosztás:

Tavaly csúcsot döntött a zöld hitelek állománya

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld tőkekövetelmény-kedvezmény programja révén a bankok a 2023. végi összesítés alapján majdnem 880 milliárd forint hitelt helyeztek ki - mondta az MNB szerdai sajtóeseményén Budapesten a Fenntartható pénzügyek főosztályának vezetője.
2024. 05. 23. 13:00
Megosztás:

Kell a kamatplafon június 30-ig történő fenntartása

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden fogadta a Magyar Bankszövetség elnökét, Jelasity Radovánt. A tárcavezető a bankszövetség vezetőjével áttekintette a makrogazdasági folyamatokat, valamint a vállalati és háztartási hitelezés egyes folyamatait - tájékoztatott szerdai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 05. 23. 12:30
Megosztás:

Nagy mértékben bővülhet idén a hazai takarmányipar

Kedvezőek a magyar takarmányipar 2024-es kilátásai: a 2022-ben és 2023-ban tapasztalt csökkenést idén visszapattanás követheti, és egy várhatóan közel 20 százalékos növekedésdel a hazai takarmánygyártás volumene idén elérheti a 4 millió tonna körüli szintet - derül ki az UBM mezőgazdasági cégcsoport közleményéből.
2024. 05. 23. 12:00
Megosztás:

Itthon fontos a természet és a környezet védelme

Magyarország számára különösen fontos a természet és a környezet védelme - mondta Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium (EM)környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára szerdán a PET Kupa Egyesület új mobil interaktív Műanyag Műhelyének (MÜMÜ) avatóján, Budapesten.
2024. 05. 23. 11:30
Megosztás: