Beszakadtak a mém érmék, a Meme Kombatot viszont imádják a befektetők

Nehéz napra ébredtek a mém tokenek szerelmesei, miután a szektorban az előző 24 óra során szignifikáns gyengülésnek lehettünk tanúi. Míg Elon Musk kedvence. a Dogecoin értéke mindössze 2%-kal csökkent, a Pepe esetében már 8%-os zuhanásról beszélhetünk.

Beszakadtak a mém érmék, a Meme Kombatot viszont imádják a befektetők

Szintén érdemes még említést tenni a FLOKI-ról, melynek értéke az előző 7 napban összesen 22%-kal zsugorodott.

Írásunkban ezért megvizsgáljuk a trend lehetséges okait, továbbá bemutatunk egy ideális alternatívát, a Meme Kombatot, amivel még egy volatilis időszak során is magas bevételt lehet elérni.

Hirtelen erősödés után gyors zuhanás

dogecoin / tetherUS

A kriptoszektorban az október kifejezetten jó hónap volt, aminek hatására a bitcoin képes volt áttörni a régóta várt 30,000 dolláros árfolyamszintet. A korábban megszokott trendekhez hűen a BTC-t a legtöbb kripto követte, aminek hatására a mém tokenek értéke is régen látott szinthez ért el.

A mém szektorban a legtöbb token esetében augusztus óta nem látott értékeket lehetett látni, azonban most a jelek szerint a lendület a végéhez közelít.

A legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező mém tokenek közül alig lehet olyat találni, melynek az értéke ne csökkent volna 5-25%-kal egy hét leforgása alatt.

A hirtelen jött gyengülés mögött azonban több lehetséges okot is találhatunk.

Az első, és talán legfontosabb, hogy mind a 7 vádpontban bűnösnek találták az FTX-alapító Sam Bankman-Friedot

Vagyis valóban csalás történt a világ 2. legnagyobb kriptotőzsde működésének során. Érdemes kiemelni, hogy az Egyesült Államok történelmében az FTX-nek köszönhető az egyik legnagyobb pénzügyi visszaélés.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy erre az ügyre hivatkozva akár különböző szigorítások is bevezetésre kerülhetnek a közeljövőben a kriptopénzekkel kapcsolatban.

Ennek hatására lehetséges, hogy a befektetők számára az erősen spekulatív mém érmék már kevésbé számítanak ideális lehetőségnek. 

Szintén érdemes még az okok között szót ejteni a Bitcoin ETF-ről. Jelenleg az amerikai tőzsdefelügyelet asztalán 10 különböző kérelem is pihen, azonban a valós bevezetés dátuma még rejtély

Lehetséges, hogy a következő napok során elérhetővé válnak ezek az ETF-ek, azonban az sem zárható ki, hogy akár hónapokat kell várni. 

A Bitcoin árfolyamának napi volumenét vizsgálva jól látható, hogy a kezdeti vásárlást követően a napi volumen mértéke csökkenni kezdett. Jelenleg a BTC értéke 24 óra alatt mindössze 2.5%-ot esett, így a népszerű kriptot jelenleg 34,300 dollárért lehet megvásárolni.

bitcoin / tetherUS

Nem zárható ki azonban az, hogy az idő múlásával egyre többen fognak az eladás mellett dönteni, megunva a várakozást a BTC ETF bevezetésére. 

Hasonlóra augusztus közepén láthattunk példát, amikor a befektetői lelkesedés 2 hónap elteltével alábbhagyott. Ezt követően a bitcoin ismét visszatért a kitörés előtti árfolyamsávba. 

Mindeközben azonban a Meme Kombat sikere töretlenül halad előre, aminek hatására már több mint 1.1 millió dollár értékben sikerült értékesíteni az ERC-20 MK tokenekből.

Érdekel a Meme Kombat

A Meme Kombat egy volatilis piaci időszakban is jó választás

Szemben a legtöbb mém tokennel, az MK érmék már a kezdetektől fogva valós felhasználási móddal fognak rendelkezni. 

A tokenek lekötösével éves szinten 112% hozamot lehet majd szerezni, ami már önmagában is kiemelkedővé teszi a projektet. Ami azonban még ennél is jobb, hogy a lekötött tokenek tulajdonosai különböző harcokra is fogadásokat köthetnek, amivel további bevételhez juthatnak majd hozzá.

Az évadokra bontott Meme Kombat világában különböző mém tokenek közötti harcokra fogadhatunk majd, amivel MK-hoz tudunk majd hozzájutni. Az AI által vezényelt harcok során nem kizárólag a nyertesre, hanem a párviadalok egyes elemeire is megtehetjük majd tétjeinket. 

Vagyis az ökoszisztéma úgy lett kialakítva, hogy az MK tokenekre állandóan magas legyen a kereslet. A lekötésnek hála, várhatóan a legtöbb befektető elsősorban hosszú távon fog gondolni az MK-ra. Ezért végső soron képes lehet a projekt az állandó, stabil növekedésre.

A harcok első évada már a listázás után közvetlenül elérhető lesz, aminek során összesen 11 különböző mém token méri majd össze erejét. A fejlesztők úgy tervezik, hogy ezt követően nem sokkal a második évad is elérhetővé fog válni.

Ebben nem csupán több karakter lesz majd elérhető, hanem a különböző harci lehetőségek sora is bővülni fog. Az ezt követő időszakról ugyan keveset lehet tudni, a csapat azonban egyértelművé tette, hogy minden fejlesztéssel kapcsolatban a közösség tagjainak a véleménye kiemelten fontos lesz.

meme kombat

Vagyis a Meme Kombat nem csupán ideális hosszú távú befektetés lehet, hanem egyúttal a közösség érdekei mentén fog fejlődni is. Ennek hatására pedig az MK érmékre folyamatosan magas lesz a kereslet.

Szeretném megismerni a Meme Kombatot

Alaposan kidolgozott tokenomika és magas transzparencia

Elsőre ugyan lehet nem tűnik kifejezetten fontosnak, azonban egy projekt tokenomikája sarokköve lehet a későbbi sikereknek. 

A Meme Kombat esetében a készítők kifejezetten arra törekedtek, hogy az MK tokenek értékállóak legyenek.

A teljes tokenkészlet fele ezért az előértékesítés során kerül eladásra, továbbá 30% fedezi majd a stakelési és harci jutalmakat. Vagyis a teljes készlet 80%-a közvetlen- és közvetett módon a felhasználók birtokában lesz. 

A fennmaradó 20% fele-fele arányban a listázás likviditására lesz majd fordítva, illetve közösség jutalom formájában válik majd elérhetővé.

Más szóval a készítők birtokában egyáltalán nem maradnak tokenek, továbbá a közösség fog rendelkezni az MK teljes egészével.

A kifejezetten korrekt tokenomika mellett nem lehet elmenni a Meme Kombatot övező magas transzparenciáról. 

A legtöbb kripto esetében egyáltalán nem lehet tudni, pontosan kik állnak a projekt mögött. Ez annyira nem meglepő abból a szempontból, hogy jelenleg az sem ismert, ki lehet a Bitcoint létrehozó Satoshi.

Számos befektető azonban nehezményezte ezt a titokzatosságot, hiszen így egy új projekt esetében a legitimitása is csökken. 

Valószínűleg ezt ismerte fel a Meme Kombat csapata, akik az előértékesítés felületén egyáltalán nem csináltak titkot kilétükből.

A Meme Kombat alapítója és vezetője Matthew Whiteman, akivel az érdeklődők akár LinkedInen keresztül is fel tudják venni a kapcsolatot. Whiteman korábban számtalan alkalommal dolgozott különböző Web3 projekteken így kijelenthető, hogy a Meme Kombat mögött igazi veteránok vannak.

Nem érdemes sokat késlekedni

A Meme Kombat előértékesítése során az MK érmék ára lépcsőzetesen emelkedik az idő múlásával.

A jelenlegi szakasz során még 3 napig van lehetőség 0.183 dolláros áron vásárolni, ezt követően azonban már csak 0.189 dollárért lesz lehetőség csatlakozni. 

Amennyiben kedvet kaptál a projekthez, szeretsz játszani vagy csak egy magas hozammal járó kriptot keresel, a Meme Kombat tökéletes választás lehet.

Ha szeretnéd alaposabban is megismerni a Meme Kombatot, látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra, még ma!

Irány a Meme Kombat

Ez is érdekelhet: 

3 kripto érme, ami a játékosok kedvence lehet

A 10 legjobb kripto, amit megvehetsz 1 dollár alatt

A 15 legjobb kripto ICO 2023-as befektetéshez

A SZÉP-kártya eredeti rendeltetésének visszaállítását kérik a turizmus szereplői

Turisztikai évadzáró rendezvényt szervezett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), amelyen a területi kereskedelmi és iparkamarák közel 90 százalékának vállalkozói képviselték az ország szinte valamennyi turisztikai régióját. Az eseményen a szakma képviselői – kamarai szakemberek és turisztikai vállalkozások, valamint szakmai szervezetek – az idei évi tapasztalatokat, jó gyakorlatokat osztották meg egymással, és javaslatokat fogalmaztak meg, amelyek hozzájárulhatnának a belföldi turizmus élénkítéséhez.
2023. 12. 02. 04:00
Megosztás:

Újraszámítják az összes nyugdíjat 2024 január 1-től!

Újraszámítják a hazai nyugdíjakat 2024 januárjától, mert a törvény úgy rendelkezik, hogy a nyugdíjakat emelni kell: a megállapított társadalombiztosítási nyugellátást a megállapítás naptári évét követően minden azt követő év január hónapjában az emelés évére tervezett fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékben kell emelni. Mit is jelent ez pontosan, forintban? Cikkünkben magyarázó videót is talál!
2023. 12. 02. 03:00
Megosztás:

Mennyibe kerül 1 köbméter lakossági földgáz most tényleg?

Ha a gázszámlánkra pillantunk, akkor sokunknak elmegy az életkedve is, mert nem értjük, hogyan lesz egy köbméter elfogyasztott földgázból korrigált mennyiség és azt pedig már végképp nem értjük, hogy a végén miért kell mégis MJ (megajoule) árat fizetnünk? Mitől függ a gáz fűtőértéke? És a legfontosabb kérdés: hány forintba kerül egy köbméter lakossági gáz jelenleg? Most végre Ön is megtudhatja!
2023. 12. 02. 02:00
Megosztás:

Felemás termeléscsökkentési döntés az OPEC ülésen, az olaj maradt a korábbi alacsonyabb árszinten

A nyersolaj árjegyzése a tegnapi, napközbeni alacsonyabb szinten maradt ma reggel.
2023. 12. 02. 01:00
Megosztás:

Mesterséges Intelligencia kriptót keresel? Ezeket nézd!

A mesterséges intelligencia, vagy röviden MI vagy AI 2023-ban fénysebességgel hódította meg a világot. Az új technológiával lehetővé vált, hogy hatalmas mennyiségű adatot akár másodpercek alatt fel lehessen dolgozni.
2023. 12. 02. 00:01
Megosztás:

Nőtt a gazdaság teljesítménye

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2023 harmadik negyedévében a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok alapján 0,9 százalékkal nőtt az előző negyedévhez mérten - erősítette meg pénteken második becslésével a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 12. 01. 23:00
Megosztás:

Fejlesztési támogatást nyert el Füzesgyarmat

Egymilliárd forintból valósíthat meg hat fejlesztést a Békés vármegyei Füzesgyarmat - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2023. 12. 01. 22:00
Megosztás:

Leszállítja első Cybertruck-jait a Tesla

Hosszú várakozás és körülbelül kétévnyi folyamatos csúszás után úgy tűnik, hogy megkezdődhet a Tesla Cybertruck leszállítása a vásárlóknak.
2023. 12. 01. 21:00
Megosztás:

Vegyesen változott a forint péntek estére

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 12. 01. 20:00
Megosztás:

Visszaesett a cseh gazdaság a harmadik negyedévben

Éves összehasonlításban 0,7 százalékkal gyengült a cseh gazdaság a harmadik negyedévben - derül ki a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) pénteken nyilvánosságra hozott felülvizsgált becsléséből. Ez sorban már a harmadik negyedév, amelyben visszaesett a cseh gazdaság.
2023. 12. 01. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2023. 12. 01. 19:00
Megosztás:

Szerény emelkedéssel zárt a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 132,56 pontos, 0,23 százalékos emelkedéssel, 58 010,99 ponton zárt pénteken.
2023. 12. 01. 18:30
Megosztás:

Megbírságolták a K&H Biztosító Zrt.-t

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt - jelentette be pénteki közleményében a felügyeleti hatóság.
2023. 12. 01. 18:00
Megosztás:

Hűtőhasználati útmutatót készített a Nébih a pazarlás csökkentésére

Hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programjában, hogy segítsen az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában - számolt be a hivatal pénteki közleményében.
2023. 12. 01. 17:30
Megosztás:

Három kulcsfontosságú abroncstechnológia, ami szükséges az elektromos átálláshoz

A Goodyear minden új és jelenlegi gumiabroncsát úgy optimalizálja, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson ne csak a belső égésű motorral (ICE) hajtott járműveken, hanem az elektromos autókon is. Ezt az alkalmasságot a gyártó az új Goodyer EV-Ready logó bevezetésével teszi még inkább egyértelművé.
2023. 12. 01. 17:00
Megosztás:

A kormány köszönetét fejezi ki a magyar vállalkozásoknak

A kormány a Magyar Vállalkozók Napján köszönetét és elismerését fejezi ki a magyar vállalkozások teljesítménye előtt, hiszen a vállalkozások adják a magyar gazdaság gerincét és tartópillérét - fogalmazott pénteki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
2023. 12. 01. 16:30
Megosztás:

Karácsony előtt is érdemes használni az Árfigyelőt

Pénzt és időt spórolhatnak a családok a karácsonyi nagybevásárlások során az online Árfigyelő használatával - hívja fel a figyelmet pénteki közleményében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
2023. 12. 01. 16:00
Megosztás:

Drága vagy olcsó az S&P500? – Magnificent Seven II.

A nagy házak egyre-másra jönnek elő az S&P500 jövő évi teljesítményére vonatkozó várakozásaikkal.
2023. 12. 01. 15:30
Megosztás:

Újabb rekordra nőtt a 4iG árbevétele

Ismét erős negyedévet zárt az infokommunikációs 4iG-csoport, a cég az első háromnegyedévben rekordösszegű árbevételt és EBITDA-t ért el, az adózott eredmény azonban mínusz 6,4 milliárd forint volt, az egy évvel korábbi mínusz 11,7 milliárd után.
2023. 12. 01. 15:00
Megosztás:

Száznál is több adventi programmal készültek a Tourinformok

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felhívására 41 Tourinform iroda csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelyben a négy adventi hétvégén 114 programmal várják az érdeklődőket - közölte az MTÜ pénteken az MTI-vel.
2023. 12. 01. 14:30
Megosztás: