Beszakadtak a mém érmék, a Meme Kombatot viszont imádják a befektetők

Nehéz napra ébredtek a mém tokenek szerelmesei, miután a szektorban az előző 24 óra során szignifikáns gyengülésnek lehettünk tanúi. Míg Elon Musk kedvence. a Dogecoin értéke mindössze 2%-kal csökkent, a Pepe esetében már 8%-os zuhanásról beszélhetünk.

Beszakadtak a mém érmék, a Meme Kombatot viszont imádják a befektetők

Szintén érdemes még említést tenni a FLOKI-ról, melynek értéke az előző 7 napban összesen 22%-kal zsugorodott.

Írásunkban ezért megvizsgáljuk a trend lehetséges okait, továbbá bemutatunk egy ideális alternatívát, a Meme Kombatot, amivel még egy volatilis időszak során is magas bevételt lehet elérni.

Hirtelen erősödés után gyors zuhanás

dogecoin / tetherUS

A kriptoszektorban az október kifejezetten jó hónap volt, aminek hatására a bitcoin képes volt áttörni a régóta várt 30,000 dolláros árfolyamszintet. A korábban megszokott trendekhez hűen a BTC-t a legtöbb kripto követte, aminek hatására a mém tokenek értéke is régen látott szinthez ért el.

A mém szektorban a legtöbb token esetében augusztus óta nem látott értékeket lehetett látni, azonban most a jelek szerint a lendület a végéhez közelít.

A legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező mém tokenek közül alig lehet olyat találni, melynek az értéke ne csökkent volna 5-25%-kal egy hét leforgása alatt.

A hirtelen jött gyengülés mögött azonban több lehetséges okot is találhatunk.

Az első, és talán legfontosabb, hogy mind a 7 vádpontban bűnösnek találták az FTX-alapító Sam Bankman-Friedot

Vagyis valóban csalás történt a világ 2. legnagyobb kriptotőzsde működésének során. Érdemes kiemelni, hogy az Egyesült Államok történelmében az FTX-nek köszönhető az egyik legnagyobb pénzügyi visszaélés.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy erre az ügyre hivatkozva akár különböző szigorítások is bevezetésre kerülhetnek a közeljövőben a kriptopénzekkel kapcsolatban.

Ennek hatására lehetséges, hogy a befektetők számára az erősen spekulatív mém érmék már kevésbé számítanak ideális lehetőségnek. 

Szintén érdemes még az okok között szót ejteni a Bitcoin ETF-ről. Jelenleg az amerikai tőzsdefelügyelet asztalán 10 különböző kérelem is pihen, azonban a valós bevezetés dátuma még rejtély

Lehetséges, hogy a következő napok során elérhetővé válnak ezek az ETF-ek, azonban az sem zárható ki, hogy akár hónapokat kell várni. 

A Bitcoin árfolyamának napi volumenét vizsgálva jól látható, hogy a kezdeti vásárlást követően a napi volumen mértéke csökkenni kezdett. Jelenleg a BTC értéke 24 óra alatt mindössze 2.5%-ot esett, így a népszerű kriptot jelenleg 34,300 dollárért lehet megvásárolni.

bitcoin / tetherUS

Nem zárható ki azonban az, hogy az idő múlásával egyre többen fognak az eladás mellett dönteni, megunva a várakozást a BTC ETF bevezetésére. 

Hasonlóra augusztus közepén láthattunk példát, amikor a befektetői lelkesedés 2 hónap elteltével alábbhagyott. Ezt követően a bitcoin ismét visszatért a kitörés előtti árfolyamsávba. 

Mindeközben azonban a Meme Kombat sikere töretlenül halad előre, aminek hatására már több mint 1.1 millió dollár értékben sikerült értékesíteni az ERC-20 MK tokenekből.

Érdekel a Meme Kombat

A Meme Kombat egy volatilis piaci időszakban is jó választás

Szemben a legtöbb mém tokennel, az MK érmék már a kezdetektől fogva valós felhasználási móddal fognak rendelkezni. 

A tokenek lekötösével éves szinten 112% hozamot lehet majd szerezni, ami már önmagában is kiemelkedővé teszi a projektet. Ami azonban még ennél is jobb, hogy a lekötött tokenek tulajdonosai különböző harcokra is fogadásokat köthetnek, amivel további bevételhez juthatnak majd hozzá.

Az évadokra bontott Meme Kombat világában különböző mém tokenek közötti harcokra fogadhatunk majd, amivel MK-hoz tudunk majd hozzájutni. Az AI által vezényelt harcok során nem kizárólag a nyertesre, hanem a párviadalok egyes elemeire is megtehetjük majd tétjeinket. 

Vagyis az ökoszisztéma úgy lett kialakítva, hogy az MK tokenekre állandóan magas legyen a kereslet. A lekötésnek hála, várhatóan a legtöbb befektető elsősorban hosszú távon fog gondolni az MK-ra. Ezért végső soron képes lehet a projekt az állandó, stabil növekedésre.

A harcok első évada már a listázás után közvetlenül elérhető lesz, aminek során összesen 11 különböző mém token méri majd össze erejét. A fejlesztők úgy tervezik, hogy ezt követően nem sokkal a második évad is elérhetővé fog válni.

Ebben nem csupán több karakter lesz majd elérhető, hanem a különböző harci lehetőségek sora is bővülni fog. Az ezt követő időszakról ugyan keveset lehet tudni, a csapat azonban egyértelművé tette, hogy minden fejlesztéssel kapcsolatban a közösség tagjainak a véleménye kiemelten fontos lesz.

meme kombat

Vagyis a Meme Kombat nem csupán ideális hosszú távú befektetés lehet, hanem egyúttal a közösség érdekei mentén fog fejlődni is. Ennek hatására pedig az MK érmékre folyamatosan magas lesz a kereslet.

Szeretném megismerni a Meme Kombatot

Alaposan kidolgozott tokenomika és magas transzparencia

Elsőre ugyan lehet nem tűnik kifejezetten fontosnak, azonban egy projekt tokenomikája sarokköve lehet a későbbi sikereknek. 

A Meme Kombat esetében a készítők kifejezetten arra törekedtek, hogy az MK tokenek értékállóak legyenek.

A teljes tokenkészlet fele ezért az előértékesítés során kerül eladásra, továbbá 30% fedezi majd a stakelési és harci jutalmakat. Vagyis a teljes készlet 80%-a közvetlen- és közvetett módon a felhasználók birtokában lesz. 

A fennmaradó 20% fele-fele arányban a listázás likviditására lesz majd fordítva, illetve közösség jutalom formájában válik majd elérhetővé.

Más szóval a készítők birtokában egyáltalán nem maradnak tokenek, továbbá a közösség fog rendelkezni az MK teljes egészével.

A kifejezetten korrekt tokenomika mellett nem lehet elmenni a Meme Kombatot övező magas transzparenciáról. 

A legtöbb kripto esetében egyáltalán nem lehet tudni, pontosan kik állnak a projekt mögött. Ez annyira nem meglepő abból a szempontból, hogy jelenleg az sem ismert, ki lehet a Bitcoint létrehozó Satoshi.

Számos befektető azonban nehezményezte ezt a titokzatosságot, hiszen így egy új projekt esetében a legitimitása is csökken. 

Valószínűleg ezt ismerte fel a Meme Kombat csapata, akik az előértékesítés felületén egyáltalán nem csináltak titkot kilétükből.

A Meme Kombat alapítója és vezetője Matthew Whiteman, akivel az érdeklődők akár LinkedInen keresztül is fel tudják venni a kapcsolatot. Whiteman korábban számtalan alkalommal dolgozott különböző Web3 projekteken így kijelenthető, hogy a Meme Kombat mögött igazi veteránok vannak.

Nem érdemes sokat késlekedni

A Meme Kombat előértékesítése során az MK érmék ára lépcsőzetesen emelkedik az idő múlásával.

A jelenlegi szakasz során még 3 napig van lehetőség 0.183 dolláros áron vásárolni, ezt követően azonban már csak 0.189 dollárért lesz lehetőség csatlakozni. 

Amennyiben kedvet kaptál a projekthez, szeretsz játszani vagy csak egy magas hozammal járó kriptot keresel, a Meme Kombat tökéletes választás lehet.

Ha szeretnéd alaposabban is megismerni a Meme Kombatot, látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra, még ma!

Irány a Meme Kombat

Ez is érdekelhet: 

3 kripto érme, ami a játékosok kedvence lehet

A 10 legjobb kripto, amit megvehetsz 1 dollár alatt

A 15 legjobb kripto ICO 2023-as befektetéshez

Felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét

Önkormányzati forrásból felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét, így szombaton üzemkezdettől helyreáll a közlekedési rend a teljes vonalon - tájékoztatta a polgármesteri hivatal pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 07:00
Megosztás:

Csökkent a Graboplast árbevétele tavaly

A Graboplast Zrt. árbevétele tavaly 20,3 milliárd forint volt, 1,4 milliárd forinttal kevesebb az előző évinél - tájékoztatta a magyar tulajdonú, padlóburkolatokat gyártó győri székhelyű vállalat pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 06:00
Megosztás:

Átadták a Szegedi Tudományegyetem Energetikai Innovációs Tesztállomását

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Science Parkjában többéves fejlesztési munka után átadták az SZTE Energetikai Innovációs Tesztállomását (EIT) - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 20. 05:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött az Aeroplex és a Romaero

Együttműködési megállapodást írt alá az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) és a román Romaero S.A. pénteken Budapesten, amely alapján a magyar vállalat saját megrendelői részére repülőgép-karbantartást végez a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.
2024. 05. 20. 04:00
Megosztás:

Ságvári Pál lett az Energiaszabályozók Regionális Egyesületének alelnöke

Az Energiaszabályozók Regionális Egyesülete (ERRA) éves közgyűlésén ismét a szervezet alelnökévé választotta Ságvári Pált; a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) stratégiai és nemzetközi ügyekért felelős elnökhelyettese 2026-ig töltheti be a posztot - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 20. 03:00
Megosztás:

Kétszer gyorsabban nő a paradicsom palánta ezzel az ügyes trükkel...

A paradicsom termesztése nemcsak ízletes gyümölcsöket eredményez, hanem nagyszerű hobbi is, amely sok kertésznek örömet okoz. Azonban sokan szembesülnek azzal a kihívással, hogy a paradicsom palántáik lassan nőnek, és nem érik el a kívánt méretet a szezon végére.
2024. 05. 20. 02:00
Megosztás:

Ha sok a készpénzed otthon, bajba kerülhetsz Magyarországon!

Az elmúlt években a készpénzhasználat Magyarországon is növekedett, sokan a biztonság és a kényelem miatt döntenek úgy, hogy nagyobb összegeket tartanak otthon. Azonban ez a döntés komoly kockázatokat rejt magában, melyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Jogszabályi háttér és az otthon tartott készpénz miatti ellenőrzés kockázata.
2024. 05. 20. 01:00
Megosztás:

A Toncoin jól teljesít, de van egy érme, ami simán lenyomhatja

Dunát lehet rekeszteni a kripto piacon elérhető érmékkel. Az óriási választékban azonban nem mindig egyszerű megtalálni a legjobb vételeket. A sok újonc előszeretettel hívja ki a régi motorosokat, ami különösen a mém érmékre igaz.
2024. 05. 20. 00:01
Megosztás:

Lassult az infláció áprilisban Ausztriában

Ausztriában a fogyasztói árak éves növekedésének mértéke az előzetesen közölttel összhangban 3,5 százalékra, 2021. szeptembere óta a legalacsonyabbra csökkent áprilisban az előző havi 4,1 százalékot követően - derült ki az osztrák statisztikai hivatal (Bundesanstalt Statistik Österreich - STAT) pénteken közzétett végleges adataiból.
2024. 05. 19. 23:00
Megosztás:

Megszűnt Bács-Kiskun vármegyében is a tűzgyújtási tilalom

A jelenleg is tartó esőzésnek és az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak köszönhetően május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 19. 22:00
Megosztás:

Tüntetést tartanak jövő héten a cseh gazdák

Megtartják jövő szerdán a már korábban bejelentett kormányellenes tüntetéseiket a cseh gazdák, a cseh szakszervezetek szövetsége viszont bejelentette, hogy a keddre tervezett tiltakozó akciójukat lemondják, mert nem akarják tovább élezni a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet következtében kialakult feszültséget - közölték pénteken Prágában.
2024. 05. 19. 21:00
Megosztás:

High-tech fejlesztéseket adtak át Sárváron

A gazdaságélénkítő beruházások támogatásának köszönhetően a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elősegíti a fenntartható és inkluzív gazdasági növekedést az egész országban, ezzel magasabb versenyképességet és új perspektívákat teremtve számos vidéki településen - írta pénteki közleményében az NGM.
2024. 05. 19. 20:00
Megosztás:

Intenzív fejlődés szakaszába lép a gazdaság

Az extenzív korszakot lezárva a magyar gazdaság egyre inkább átkerül az intenzív fejlődés szakaszába, amikor jelentősen nő a hozzáadott érték - mondta a pénzügyminiszter Kaposváron, ahol támogatásáról biztosította a városban tervezett okosipari beruházást.
2024. 05. 19. 19:00
Megosztás:

Ötszörösére nőtt az új EKR-tőzsde forgalma a második aukcióra

A februárban indult szervezett piac a hitelesített energiamegtakarítások adásvételére kínál lehetőséget, közvetlenül ösztönözve a hazai energiahatékonysági fejlesztéseket; a februári első aukción 13 ezer gigajoule megtakarítás cserélt gazdát, a napokban lezajlott második forgalma ennek sokszorosa, 68 ezer gigajoule volt - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken.
2024. 05. 19. 18:00
Megosztás:

Össze kell fognunk természeti értékeink védelméért

A természeti értékek megőrzése megköveteli a széles körű összefogást az állami intézmények, a civil és tudományos szervezetek, valamint a helyi közösségek között - mondta az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős államtitkára Budapesten, a Magyar Nemzeti Parkok Hetének pénteki nyitó rendezvényén.
2024. 05. 19. 17:00
Megosztás:

Csökkent az ipari termelés Svájcban az első negyedévben

Az első negyedévben csökkent Svájc ipari termelése éves összevetésben - közölte a svájci szövetségi statisztikai hivatal, a Schweizer Bundesamt für Statistik (BFS) pénteken.
2024. 05. 19. 16:00
Megosztás:

Több ezer utca és járda újult meg a Magyar falu program keretében

A Magyar falu program keretében 2019 óta több mint 3200 utca újult meg, 1300 járdát újítottak fel és több mint 100 kerékpárútszakasz készült el a magyar kistelepüléseken - közölte pénteken a Vas vármegyei Magyarlakon a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, aki a térség országgyűlési képviselőjével és a község polgármesterével közösen adta át a felújított Boldog Brenner János utcát, valamint a hozzá csatlakozó, a szőlőhegyre vezető több mint egy kilométeres útszakaszt.
2024. 05. 19. 15:00
Megosztás:

2,4 százalékon maradt az euróövezeti infláció

Az előzetesen közölttel összhangban március után áprilisban is 2,4 százalék volt az éves infláció az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken közzétett végleges adatai szerint.
2024. 05. 19. 14:00
Megosztás:

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége

Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben, 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában. Adózás utáni eredménye 1,48 milliárd forint lett, 70 százalékkal csökkent a tavalyi első negyedévhez képest - közölte a vállalat pénteken.
2024. 05. 19. 13:00
Megosztás:

Manikűr otthon? Miért ne?

Szereted, ha a manikűröd mindig csodálatos? Már annyiszor ültél a manikűrösnél, hogy pontosan tudod, mit hogyan kell csinálni? Ráadásul a családtagjaid is folyton gyönyörködnek a körmöd legújabb színeiben? Ha kacérkodsz a gondolattal, hogy kipróbáld otthon a gél lakkot, akkor a gél lakkot is tartalmazó szetteket neked találták ki. 
2024. 05. 19. 12:00
Megosztás: