Beszakadtak a mém érmék, a Meme Kombatot viszont imádják a befektetők

Nehéz napra ébredtek a mém tokenek szerelmesei, miután a szektorban az előző 24 óra során szignifikáns gyengülésnek lehettünk tanúi. Míg Elon Musk kedvence. a Dogecoin értéke mindössze 2%-kal csökkent, a Pepe esetében már 8%-os zuhanásról beszélhetünk.

Beszakadtak a mém érmék, a Meme Kombatot viszont imádják a befektetők

Szintén érdemes még említést tenni a FLOKI-ról, melynek értéke az előző 7 napban összesen 22%-kal zsugorodott.

Írásunkban ezért megvizsgáljuk a trend lehetséges okait, továbbá bemutatunk egy ideális alternatívát, a Meme Kombatot, amivel még egy volatilis időszak során is magas bevételt lehet elérni.

Hirtelen erősödés után gyors zuhanás

dogecoin / tetherUS

A kriptoszektorban az október kifejezetten jó hónap volt, aminek hatására a bitcoin képes volt áttörni a régóta várt 30,000 dolláros árfolyamszintet. A korábban megszokott trendekhez hűen a BTC-t a legtöbb kripto követte, aminek hatására a mém tokenek értéke is régen látott szinthez ért el.

A mém szektorban a legtöbb token esetében augusztus óta nem látott értékeket lehetett látni, azonban most a jelek szerint a lendület a végéhez közelít.

A legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező mém tokenek közül alig lehet olyat találni, melynek az értéke ne csökkent volna 5-25%-kal egy hét leforgása alatt.

A hirtelen jött gyengülés mögött azonban több lehetséges okot is találhatunk.

Az első, és talán legfontosabb, hogy mind a 7 vádpontban bűnösnek találták az FTX-alapító Sam Bankman-Friedot

Vagyis valóban csalás történt a világ 2. legnagyobb kriptotőzsde működésének során. Érdemes kiemelni, hogy az Egyesült Államok történelmében az FTX-nek köszönhető az egyik legnagyobb pénzügyi visszaélés.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy erre az ügyre hivatkozva akár különböző szigorítások is bevezetésre kerülhetnek a közeljövőben a kriptopénzekkel kapcsolatban.

Ennek hatására lehetséges, hogy a befektetők számára az erősen spekulatív mém érmék már kevésbé számítanak ideális lehetőségnek. 

Szintén érdemes még az okok között szót ejteni a Bitcoin ETF-ről. Jelenleg az amerikai tőzsdefelügyelet asztalán 10 különböző kérelem is pihen, azonban a valós bevezetés dátuma még rejtély

Lehetséges, hogy a következő napok során elérhetővé válnak ezek az ETF-ek, azonban az sem zárható ki, hogy akár hónapokat kell várni. 

A Bitcoin árfolyamának napi volumenét vizsgálva jól látható, hogy a kezdeti vásárlást követően a napi volumen mértéke csökkenni kezdett. Jelenleg a BTC értéke 24 óra alatt mindössze 2.5%-ot esett, így a népszerű kriptot jelenleg 34,300 dollárért lehet megvásárolni.

bitcoin / tetherUS

Nem zárható ki azonban az, hogy az idő múlásával egyre többen fognak az eladás mellett dönteni, megunva a várakozást a BTC ETF bevezetésére. 

Hasonlóra augusztus közepén láthattunk példát, amikor a befektetői lelkesedés 2 hónap elteltével alábbhagyott. Ezt követően a bitcoin ismét visszatért a kitörés előtti árfolyamsávba. 

Mindeközben azonban a Meme Kombat sikere töretlenül halad előre, aminek hatására már több mint 1.1 millió dollár értékben sikerült értékesíteni az ERC-20 MK tokenekből.

Érdekel a Meme Kombat

A Meme Kombat egy volatilis piaci időszakban is jó választás

Szemben a legtöbb mém tokennel, az MK érmék már a kezdetektől fogva valós felhasználási móddal fognak rendelkezni. 

A tokenek lekötösével éves szinten 112% hozamot lehet majd szerezni, ami már önmagában is kiemelkedővé teszi a projektet. Ami azonban még ennél is jobb, hogy a lekötött tokenek tulajdonosai különböző harcokra is fogadásokat köthetnek, amivel további bevételhez juthatnak majd hozzá.

Az évadokra bontott Meme Kombat világában különböző mém tokenek közötti harcokra fogadhatunk majd, amivel MK-hoz tudunk majd hozzájutni. Az AI által vezényelt harcok során nem kizárólag a nyertesre, hanem a párviadalok egyes elemeire is megtehetjük majd tétjeinket. 

Vagyis az ökoszisztéma úgy lett kialakítva, hogy az MK tokenekre állandóan magas legyen a kereslet. A lekötésnek hála, várhatóan a legtöbb befektető elsősorban hosszú távon fog gondolni az MK-ra. Ezért végső soron képes lehet a projekt az állandó, stabil növekedésre.

A harcok első évada már a listázás után közvetlenül elérhető lesz, aminek során összesen 11 különböző mém token méri majd össze erejét. A fejlesztők úgy tervezik, hogy ezt követően nem sokkal a második évad is elérhetővé fog válni.

Ebben nem csupán több karakter lesz majd elérhető, hanem a különböző harci lehetőségek sora is bővülni fog. Az ezt követő időszakról ugyan keveset lehet tudni, a csapat azonban egyértelművé tette, hogy minden fejlesztéssel kapcsolatban a közösség tagjainak a véleménye kiemelten fontos lesz.

meme kombat

Vagyis a Meme Kombat nem csupán ideális hosszú távú befektetés lehet, hanem egyúttal a közösség érdekei mentén fog fejlődni is. Ennek hatására pedig az MK érmékre folyamatosan magas lesz a kereslet.

Szeretném megismerni a Meme Kombatot

Alaposan kidolgozott tokenomika és magas transzparencia

Elsőre ugyan lehet nem tűnik kifejezetten fontosnak, azonban egy projekt tokenomikája sarokköve lehet a későbbi sikereknek. 

A Meme Kombat esetében a készítők kifejezetten arra törekedtek, hogy az MK tokenek értékállóak legyenek.

A teljes tokenkészlet fele ezért az előértékesítés során kerül eladásra, továbbá 30% fedezi majd a stakelési és harci jutalmakat. Vagyis a teljes készlet 80%-a közvetlen- és közvetett módon a felhasználók birtokában lesz. 

A fennmaradó 20% fele-fele arányban a listázás likviditására lesz majd fordítva, illetve közösség jutalom formájában válik majd elérhetővé.

Más szóval a készítők birtokában egyáltalán nem maradnak tokenek, továbbá a közösség fog rendelkezni az MK teljes egészével.

A kifejezetten korrekt tokenomika mellett nem lehet elmenni a Meme Kombatot övező magas transzparenciáról. 

A legtöbb kripto esetében egyáltalán nem lehet tudni, pontosan kik állnak a projekt mögött. Ez annyira nem meglepő abból a szempontból, hogy jelenleg az sem ismert, ki lehet a Bitcoint létrehozó Satoshi.

Számos befektető azonban nehezményezte ezt a titokzatosságot, hiszen így egy új projekt esetében a legitimitása is csökken. 

Valószínűleg ezt ismerte fel a Meme Kombat csapata, akik az előértékesítés felületén egyáltalán nem csináltak titkot kilétükből.

A Meme Kombat alapítója és vezetője Matthew Whiteman, akivel az érdeklődők akár LinkedInen keresztül is fel tudják venni a kapcsolatot. Whiteman korábban számtalan alkalommal dolgozott különböző Web3 projekteken így kijelenthető, hogy a Meme Kombat mögött igazi veteránok vannak.

Nem érdemes sokat késlekedni

A Meme Kombat előértékesítése során az MK érmék ára lépcsőzetesen emelkedik az idő múlásával.

A jelenlegi szakasz során még 3 napig van lehetőség 0.183 dolláros áron vásárolni, ezt követően azonban már csak 0.189 dollárért lesz lehetőség csatlakozni. 

Amennyiben kedvet kaptál a projekthez, szeretsz játszani vagy csak egy magas hozammal járó kriptot keresel, a Meme Kombat tökéletes választás lehet.

Ha szeretnéd alaposabban is megismerni a Meme Kombatot, látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra, még ma!

Irány a Meme Kombat

Ez is érdekelhet: 

3 kripto érme, ami a játékosok kedvence lehet

A 10 legjobb kripto, amit megvehetsz 1 dollár alatt

A 15 legjobb kripto ICO 2023-as befektetéshez

Budapesten 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb bérleti díjak

A fővárosban 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb havi bérleti díjak, amelyek például a IX., a XI., és a XVII. kerületben találhatóak, a vidéki egyetemvárosok piacán pedig 90 és 195 ezer forint között érhetőek el a legolcsóbb albérletek - közölte saját adatai alapján az ingatlan.com szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 27. 02:00
Megosztás:

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás: