Döntött az OXO Technologies közgyűlése a társaság székhelyének áthelyezéséről Hollandiába

Az OXO Technologies Holding Nyrt. kedden megtartott közgyűlése egyhangúlag és véglegesen jóváhagyta a társaság székhelyének áthelyezését Budapestről a hollandiai Rotterdamba - tájékoztatta az MTI-t a társaság kedden.

Döntött az OXO Technologies közgyűlése a társaság székhelyének áthelyezéséről Hollandiába

A közlemény szerint a székhelyáthelyezés jogi folyamata a következő hónapokban zárul.

A társasági átalakulástól és a székhelyváltoztatástól függetlenül az OXO részvényeivel folyamatosan zajlik a kereskedés a BÉT Xtend piacán, és az átalakulás lezárultával a részvényesek automatikusan rendelkeznek a Hollandiában bejegyzésre került társaság azonos számú és névértékű részvényével - tájékoztattak.

A keddi közgyűlési döntéssel és a szükséges vagyonmérleg és átalakulási tervezetek jóváhagyásával megindul az a jogi eljárás, amelynek eredményeként a társaság nyilvános részvénytársaságként kikerül a magyar cégnyilvántartásból és változatlan részvényesi körrel, tulajdonosi és tőkeszerkezettel, jogfolytonosan jegyzik be NV (Naamloze Vennootschap) társasági formában a holland cégnyilvántartásba - írták.

Korábbi tájékoztatójukban a székhelyváltoztatást azzal indokolták: a cég befektetéseit már nem kizárólagosan Magyarországon hajtja végre, egyre több nemzetközi célpontot vizsgál, meglévő befektetései exit tárgyalása során is nemzetközi szereplőkkel egyeztet. A további növekedés érdekében forrásbevonásokat készít elő, amelyekben már nem a hazai befektetői kört szólítja meg.

Az egyeztetések során azt tapasztalták, hogy egy nem kizárólag magyar vezetésű és működési területű, lehetőség szerint nem csupán a régióra, hanem egész Európára fókuszáló befektetési holding, illetve ilyen területi hatállyal működő befektetési alapok lehetnek képesek további jelentősebb befektetői kör megszólítására.

Az OXO Technologies Holding a székhelyváltoztatás jogi folyamatának végeztével továbbra is végre kívánja hajtani részvényeinek a BÉT Standard piacra történő bevezetését, melynek előkészületi munkálatait a közelmúltban megkezdte.

A székhelyváltoztatás, a BÉT Standard piaci bevezetés, valamint az ezzel párhuzamosan zajló további tőkebevonási és növekedési tervek megvalósítása a későbbiekben biztosíthatják annak lehetőségét, hogy a társaság részvényeit egy másik európai nyilvános értékpapírpiacra is bevezesse, dual vagy cross listing keretében, amellyel szélesítheti befektetői körét és növelheti a részvények likviditását.

Az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023-ban váltott a nemzetközi (IFRS) könyviteli elszámolásra valamint még ugyanebben az évben forintról euróra változtatta számviteli és a részvények kereskedési devizanemét. Az igazgatóság 2023. februárjában döntött a magyarországi székhelyének áthelyezéséről és a 2023 júniusi közgyűlésen elfogadott határozat értelmében a célország Hollandia lett.

A társaság 2023-as beszámolója szerint működésének negyedik évét 943,171 euró adózás utáni nyereséggel zárta, az előző évi 776,808 euró után. Az egy részvényre jutó nyereség 2022-es 0,4323 euróról 2023-ban 0,5035 euróra nőtt. Tavaly a társaság eszközállománya 2 millió euróval 16,182 millió euróra emelkedett, az eredménytartalék 1,888 millió euróra bővült.

A tarsáság a BÉT Xtend kategóriájában forgó részvényeinek árfolyama az elmúlt 12 hónapban 4,6 euró és 8 euró között mozgott. A hétfői kereskedésben a részvény jegyzése 6,5 eurón állt.

Szakad a Bitcoin? Ezt a 3 kriptót nem érdekli

Az utóbbi időben nem nagyon lehet dicsekedni a BTC teljesítményével. A legnagyobb piaci kapitalizációjú érmére több frontról is rájár a rúd: az ETF-ekből folyamatos a kiáramlás, a dollár is viszonylag erős és a német kormány a hétvégén több mint 900 millió dollár értékben szabadult meg BTC-től. Ezek mind lefelé nyomják az árat, a digitális arany így a héten egy kis időre még az 55 000 dolláros szint alá is benézett.
2024. 07. 13. 00:01
Megosztás:

Védekezz természetes hatóanyagokkal a szúnyogok és a kullancsok ellen!

Szeretjük a nyarat, mert kellemes a hőmérséklet, így sokat tartózkodhatunk a szabadban, kitárhatjuk az ajtókat, ablakokat, azonban ezzel együtt a zavaró rovarok is megjelennek az otthonainkban, így a távoltartásukra is megoldást kell találni. 
2024. 07. 12. 23:30
Megosztás:

Csökkent májusban a hazai ipari termelés

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 12. 23:00
Megosztás:

Tizenhat civil szervezet részesül állami támogatásban

Tizenhat civil szervezet részesül támogatásban a százhatvanmillió forint keretösszegű, egészségügyi témájú pályázatból - közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 12. 22:00
Megosztás:

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2024. 07. 12. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 07. 12. 20:00
Megosztás:

Az újszülöttkori oxigénhiány

Ez az állapot nemcsak a születés után következhet be, hanem már a harmadik trimesztertől, tehát a várandósság harmadik harmadától kezdve érintheti a magzatot, egészen a születés utáni 28. napig, tehát az újszülöttkor végéig.
2024. 07. 12. 19:45
Megosztás:

Az európai tőzsdékhez képest alulteljesítő volt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 191,4 pontos, 0,27 százalékos emelkedéssel 72 133,07 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 12. 19:00
Megosztás:

Oroszország a világ vezető búza- és árpaexportőre

Első helyen áll a világon a búza- és árpaexport tekintetében Oroszország a lezárt - 2023. július 1. és 2024. június 30. közötti - mezőgazdasági szezon eredményei szerint az előzetes adatok szerint - jelentette ki Alekszandr Malov, az orosz agrárminisztérium mezőgazdasági főosztályvezetője az orosz parlament felsőházának csütörtöki ülésén.
2024. 07. 12. 18:30
Megosztás:

Pluszban indítottak az amerikai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok pénteken.
2024. 07. 12. 18:00
Megosztás:

Törökországban mélypontra csökkent a munkanélküliség májusban

Törökországban az előző hónapban jegyzett 8,5 százalék után májusban 8,4 százalékra, 2012. novembere óta a legalacsonyabb szintre csökkent a munkanélküliségi ráta a török statisztikai hivatal (Türkiye Istatistik Kurumu - TÜIK) által közzétett adatok szerint.
2024. 07. 12. 17:30
Megosztás:

Derűlátó a turisztikai szektor

Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői a helyzetüket pozitívnak érzékelték - közölte a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a GKI Gazdaságkutató közreműködésével végzett legfrissebb felmérése alapján az MTI-vel csütörtökön.
2024. 07. 12. 17:00
Megosztás:

Terjeszkedik az aszály

Különösen Magyarország középső területein fokozódik az aszály, a nyári növényeknek sürgősen esőre lenne szüksége - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 07. 12. 16:30
Megosztás:

Már a magtárakban az árpa

Idén a száraz és meleg időjárás miatt az őszi vetésű szántóföldi növények betakarítása a szokásosnál mintegy két héttel korábban megkezdődött, és folyamatosan zajlik a hőségben is: az árpáé már be is fejeződött, a többi kultúra aratása is ütemesen halad, és lassan a végéhez közelít. Köszönet illeti a gazdákat szorgalmukért és kitartásukért - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 16:00
Megosztás:

A hétvégén éjszakára felfüggesztik a kamionstopot

A nehéz-tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása július 13-án (szombaton) 15 órától július 14-én (vasárnap) 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas hőmérséklet miatt az éjszakai időszakban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között felfüggesztik - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 15:30
Megosztás:

Tovább mélyülnek az agrárkapcsolataink Azerbajdzsánnal

Oktatási, tudományos és állattartási kérdésekről is egyeztetett Nagy István tárcavezető, Majnun Mammadovval, Azerbajdzsán agrárminiszterével - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 15:00
Megosztás:

A Magyar Posta figyelemfelhívó kampányt indít

Postásnak lenni nem küzdősport szlogennel figyelemfelhívó kampányt indít a Magyar Posta a kézbesítők, a hivatalokban dolgozó ügyfélkapcsolati munkatársak védelme érdekében.
2024. 07. 12. 14:30
Megosztás:

Csökkentek a nagykereskedelmi árak júniusban Németországban

Németországban a nagykereskedelmi árak csökkentek havi szinten a szakértők által várt növekedés helyett, míg éves összevetésben minimálisan lassult a csökkenés mértéke a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken közzétett adatai szerint.
2024. 07. 12. 14:00
Megosztás:

Kezdetét vette a dohánykontroll

Elindult a dohánykontroll: július elején megkezdődött a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett "törés", a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága kiemelt figyelmet fordít a feketekereskedelem megakadályozására - közölte a NAV pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 12. 13:30
Megosztás:

Nagy mértékben csökkent az amerikai költségvetés hiánya júniusban éves szinten

Az amerikai költségvetés hiánya 65,9 milliárd dollár volt júniusban, jócskán elmaradt az egy évvel korábbi 227,7 milliárd dollártól - közölte az amerikai pénzügyminisztérium.
2024. 07. 12. 13:00
Megosztás: