Egy új kripto előértékesítés veri a Bitcoin, a Solana és az XRP árfolyamát

A kriptopénzpiac idén nagy tőkebeáramlást tapasztalt, bár a nagy tőkebefektetők március közepén jelentős korrekciót élhettek át. Míg az olyan bevált szereplők, mint a Bitcoin, a Solana és az XRP továbbra is a legnépszerűbb kriptopénz eszközök közé tartoznak, folyamatosan új tokenek jelennek meg, amelyek a reflektorfényből szintén részesedni szeretnének.

Egy új kripto előértékesítés veri a Bitcoin, a Solana és az XRP árfolyamát

Ezen újoncok közül a Bitcoin Minetrix projekt keltette fel a kereskedők figyelmét, mivel több mint 12 millió dollárt gyűjtött a kripto előértékesítése alatt. Potenciálisan 2024-ben felülmúlhatja a magas piaci kapitalizációjú érméket.

A Bitcoin, a Solana és az XRP árfolyamai 2024-ben

A Bitcoin árfolyama 2024-ben volatilis volt, március 14-én új történelmi csúcsot ért el 73 700 dollárral, majd a héten közel 60 ezer dollárra zuhant. Jelenleg 66,5 ezer dollár körül kereskednek vele.

A Bitcoin jövőbeli pályája továbbra is bizonytalan, amelyet olyan tényezők befolyásolnak, mint a globális gazdasági feltételek, a szabályozási fejlemények és az intézményi elfogadás. Míg a közelgő felezési esemény fellendítheti a bitcoin árfolyamát a következő hónapokban, egyes elemzők az 55 ezer dollárnál lévő éves érték-területi csúcs (VAH) újratesztelésére is számítanak.

bitcoin árfolyam grafikon

A skálázhatóságáról és gyorsaságáról ismert Solana 2023-ban lenyűgöző növekedést ért el, különösen a decentralizált pénzügyek (DeFi) és a nem-pénzügyi tokenek (NFT) területén. A hálózati kiesésekkel és a potenciális centralizációval kapcsolatos aggodalmak azonban némileg visszafogták a lelkesedést. A SOL jelenleg 186  dollár körül kereskedik, ami jóval magasabb a 2023-as 121 dolláros csúcshoz képest.

solana kriptó árfolyam grafikon

Az XRP árfolyama ezzel szemben továbbra is jelentősen elmarad a 2018-as, történelmi csúcsától az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC) folyó, jogi csatározás miatt. A bizonytalanság ellenére az XRP továbbra is ígéretes a pénzügyi szektorban való hasznossága szempontjából, jelenleg 0,64 dollár körül kereskednek vele.

XRP kriptó árfolyam grafikon

Bitcoin Minetrix: Új kripto előértékesítés ambiciózus célokkal

A 2023 végén indult Bitcoin Minetrix (BTCMTX) egy új generációs kriptopénzként került be a kínálatba, amelyet egy egyedülálló "Stake-to-Mine" ökoszisztéma működtet. Ez a mechanizmus a meglévő, felhőalapú bányászat néhány észlelt hiányosságát hivatott orvosolni, és a felhasználóknak egy demokratikusabb megoldást kínál.

bitcoin

Stake to Mine - Egyedülálló funkció, amely ötvözi a bányászatot és a tétet

A Bitcoin Minetrix elsődleges funkciója a staking. A hagyományos lekötéssel ellentétben azonban, amely csak APY hozammal jutalmazza meg a felhasználókat, a Bitcoin Minetrix a bányászati mechanikát keveri a lekötési lehetőséggel.

A felhasználók BTCMTX tokeneket köthetnek le, hogy "bányászati krediteket" szerezzenek. Ezek a kreditek aztán elégethetők, hogy hozzájáruljanak a tényleges Bitcoin bányászatához. Ezzel a megközelítéssel a rajongóknak egyszerűvé válik a bányászati ökoszisztémába való belépés. A bányászoknak pedig költséghatékony a bányászati műveletek elvégzése. És kisebb lesz az esélye a rosszindulatú tevékenységeknek.

A BTCMTX jelenleg előértékesítés formájában érhető el, amely fokozatosan emelkedő tokenárakkal szakaszokra oszlik. Eddig több mint 12,4 millió dollárnyi befektetést hozott a projektnek. A korai résztvevők potenciális előnyei közé tartoznak a kedvezményes tokenárak és a tétjuttatások, amelyek a cikk írásának idején 56 százalékos APY-t jelentenek.

Vajon a Bitcoin Minetrix képes megfelelni az őt övező hype-nak?

Több pozitív jellemzője is a Bitcoin Minetrix mellett szól.

Kezdő státusz

Mivel előértékesítésként érhető el, a felhasználóknak korai mozgási lehetőséget biztosít.

Technológiai innováció

A lekötés és a bányászat összekapcsolásával elérhetőbbé teszi a bányászatot és tisztességesebbé a felhőbányászatot.

Hosszú távú jutalmak

A platform jövedelmező APY-t is biztosít a stakerek (a tokenjüket lekötő felhasználóknak), ami jó hír a passzív nyereséget keresőknek. Ráadásul a Bitcoin Minetrix közössége egyre növekszik. Valószínű, hogy a jelenlegi tempó, amellyel a tokeneket az előértékesítés során értékesítik, a következő napokban tovább növekszik.

Akit még most is érdekel ez a projekt, az a bitcoinminetrix.com oldalon kapcsolódhat be a vásárlásba.

Érdekel a Bitcoin Minetrix

Ezek is érdekelhetnek:

Ezen a héten a Solana, a Toncoin és a Green Bitcoin érdekli igazán a befektetőket

A Dogecoin20 lekörözi az eredetit, már 2 millió dollárt gyűjtött az előértékesítésen

A jelenlegi legújabb mém érmék, amit nem érdemes kihagyni

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Nem várt területeken is pezsgő lakáspiacra bukkanhatunk

Az Eurostat közelmúltban publikált lakáspiaci forgalmi kimutatása alapján a vizsgált uniós országok legpezsgőbb lakáspiacaként aposztrofálható a magyar. A statisztika módszereivel egy-egy országon belül is meghatározhatóak a piac tartósan aktív vagy csendesebb régiói.
2024. 05. 12. 05:05
Megosztás:

Új sorsjegy érkezik: Biliárd és Darts sorsjegyek

A népszerű kocsmasportok és a játékszalonok atmoszférája elevenedik meg a Szerencsejáték Zrt. legújabb, háromtagú sorsjegycsaládjának egyes darabjain. Az 1500 forintért elérhető testvérpár, a Biliárd és Darts sorsjegyekkel 75 millió forintot, míg a nagytestvérüknek számító, prémium árkategóriát képviselő Szalon kaparóssal akár 150 milliót is nyerhetnek a legszerencsésebbek.
2024. 05. 12. 04:00
Megosztás:

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél, a többi banknál is ez lesz hamarosan

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be az átutalásokra, amit azonban a számlatulajdonosok bármikor módosíthatnak. Szeptembertől minden magyarországi banknak meg kell ezt tenni, de az ügyfeleknek érdemes maguktól is beállítani átutalási limitet - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2024. 05. 12. 03:00
Megosztás:

Váratlan pénz és szerencse jön! Heti pénzhoroszkóp Neked!

Fedezd fel, hogy a csillagok hogyan befolyásolják a pénzügyeidet és szerencsédet ezen a héten! Egyedi és izgalmas pénzügyi horoszkópunkkal megtudhatod, melyik nap a legjobb a lottózásra, milyen szerencsés számokra érdemes figyelned, és milyen váratlan találkozások vagy üzleti lehetőségek várnak rád. Ne hagyd ki a szerencsés állataidat sem, amik még tovább fokozhatják a jólétet! Horoszkóp a jövő hétre: 2024. május 13-19-ig.
2024. 05. 12. 02:00
Megosztás:

Ezt tedd a nadrágod bal zsebébe, és sok pénzhez fogsz jutni!

Kedves olvasó, tarts velünk egy varázslatos utazásra, amelyben felfedezzük, milyen egyszerűen hívhatod magadhoz a bőséget.
2024. 05. 12. 01:00
Megosztás:

Az AI érmék megállíthatatlanok, a WienerAI a legnagyobb nyertesek között szerepel

A kriptokereskedők mostanában nem tudnak betelni az AI érmékkel. Több, a mesterséges intelligenciára összpontosító token is keményen emelkedett a héten, méghozzá olyan árfolyam mozgásokkal, amelyekre sok befektető felfigyelt már. Az indexelési protokolloktól kezdve az AI-alapú mém érmékig ezek a projektek egyértelműen elnyerik a befektetők tetszését.
2024. 05. 12. 00:01
Megosztás:

Nappal hagyományos, éjjel automata: ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. A többek közt már Csehországban is eredményesen működő, „vegyes” modellt a Laurel Kft. adaptálta a hazai viszonyokra. A cég a május 15-i szakmai konferenciáján mutatja be kész megoldását, melynek bevezetése több bolthálózatnál is előkészítés alatt van. A vállalatnál úgy látják, az újdonság nemcsak a vásárlók és a kereskedők számára hoz előrelépést, hanem egy fokozódó társadalmi probléma kezelésében is segíthet.
2024. 05. 11. 23:00
Megosztás:

A magyar honvédség történének legnagyobb átalakításán megy keresztül

A magyar hadseregnek fel kell arra készülnie, ami az alap rendeltetése: nem béketámogató műveletekre, nem katasztrófavédelemre, hanem konfliktusra, ami egész embert kíván - mondta Böröndi Gábor, vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a Ludovika Fesztivál részeként megtartott Száznapos ünnepségen, szombaton Budapesten.
2024. 05. 11. 22:00
Megosztás:

7 milliárd forint többlettámogatást kapnak a távhőszolgáltatók

A kormány megtéríti a távhőszolgáltatók számára a nem lakossági vízdíjakhoz kapcsolódó, év eleji jogszabály-módosításból fakadó többletkiadásaikat. A közel száz településen működő társaságok így együttesen 7 milliárd forinttal több forráshoz jutnak - közölte az Energiaügyi Minisztérium szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 11. 21:00
Megosztás:

Megerősítette Izrael államadós-besorolásait a Moody's

Megerősítette változatlan negatív kilátással Izrael devizában és hazai valutában fennálló adósságkötelezettségeinek "A2" szintű, elsőrendű befektetői besorolásait a Moody's Ratings. A nemzetközi hitelminősítő szerint továbbra is a kockázatok között szerepel a közvetlen katonai konfrontáció Izrael és Irán között.
2024. 05. 11. 20:00
Megosztás:

Könnyítsük meg életünket a konyhai kisgépekkel!

Eltérőek a szokásaink, hogy ki mennyi időt tölt a konyhában, de aki nem szeret egyáltalán sütni-főzni, csak a nélkülözhetetlen tevékenységeket végzi el minden nap, az is találhat olyan eszközöket, amelyekkel kellemessebbé teheti a reggeli kávéfőzést vagy éppen a gyümölcsturmix készítését. Még az is lehet, hogy meg fogja kedvelni a konyhai sürgés-forgást, hiszen bármelyik kisgéppel leegyszerűsödnek és felgyorsulnak a konyhai műveletek.
2024. 05. 11. 16:00
Megosztás:

A kicsiknek mindig a legjobb minőséget szeretnénk adni

Babalátogatóba készül? Vagy nem találja a megfelelő fürdőlepedőt? Esetleg fogzáshoz keres praktikus eszközt? Óvodába lenne szükség kéztörlőre? Ha mindezt megfelelő ár-érték arányban és magas minőségben keresi, akkor érdemes kicsit alaposabban is körülnézni a babáknak, illetve gyerekeknek gyártott portékák piacán.
2024. 05. 11. 15:00
Megosztás:

Kína külkereskedelmi forgalma áprilisban meghaladta az elvártakat

Áprilisban a piaci várakozások felett nőtt mind az export, mind az import Kínában, a kereskedelmi mérlegtöbblet azonban kisebb lett a vártnál a pekingi vámhivatal csütörtöki jelentése alapján.
2024. 05. 11. 14:00
Megosztás:

Mostantól a kisvállalkozók is pár perc alatt megmérhetik a karbonlábnyomukat

Új fejezet kezdődik a kis- és egyéni vállalkozások számára: egyre többen követelhetik meg a beszállítóiktól, hogy elkötelezettséget mutassanak a fenntarthatóság terén. A társadalom részéről is egyre nagyobb az igény, hogy a vállalkozások környezetvédelmi törekvései átláthatóak legyenek. Kevés cég tudja azonban, hogy mekkora a karbonlábnyoma és hogyan tudná csökkenteni azt. Íme pár hasznos tipp a kibocsátás minimalizálására.
2024. 05. 11. 13:00
Megosztás:

Hasznos tudnivalók a 2023. évi szja-bevallásokkal kapcsolatban

A 2023. évi szja-bevallás benyújtására már csak egy szűk hónap áll a magánszemélyek rendelkezésére, ugyanis ennek határideje 2024. május 21. Fontos kiemelni, hogy az összevont adóalap után befizetett jövedelemadó 1+1%-ának felajánlására is csak az említett határidőig van lehetőség, ez viszont történhet elektronikusan vagy papír alapon, függetlenül a bevallás benyújtásának módjától.
2024. 05. 11. 12:00
Megosztás:

A 200 milliárdos többletforrás több mint 90 százalékára kötöttek már szerződéseket a Baross Gábor Hitelprogram keretében

Villámgyorsan zajlik a február közepén lezárult Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram igényléseinek elbírálása. Alig három hónap leforgása alatt a 200 milliárd forintos többletforrás 92 százalékára már meg is kötötte a hitelszerződéseket a magyar vállalkozásokkal az EXIM. A korábbinál is kedvezőbb finanszírozási feltételekkel kínált, immár kizárólag beruházási célú hiteltermékek iránt rendkívüli volt az érdeklődés, egy hónap alatt a teljes keret kimerült. Az EXIM Magyarország eddig 784 szerződést kötött a magyar vállalatokkal összesen 183,4 milliárd forint értékben.
2024. 05. 11. 11:00
Megosztás:

Ezekre a dokumentumokra lesz szükség az otthonfelújítási támogatás igényléséhez

Lezárult a társadalmi egyeztetés az otthonfelújítási pályázati kiírásával kapcsolatban. A program honlapja várhatóan május végén indul, addig is a minisztérium összegyűjtötte, hogy milyen dokumentumokra lesz mindenképpen szükség a pályázat benyújtásához. Így felkészülhetünk a támogatás igénylésére.
2024. 05. 11. 10:00
Megosztás:

A munkahelyek megtartását kell támogatni

A válságok időszakában a magyar kormány előtt két út állt: mi úgy döntöttünk, hogy nem a munkanélküliséget, hanem a munkahelyek megtartását, sőt a válságok és nehézségek ellenére, ha mód és lehetőség van rá, új munkahelyek létrehozását szeretnénk finanszírozni - jelentette ki Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, Pest vármegye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője a Kemenes Cukrász Manufaktúra Kft. kapacitásbővítő beruházásának csütörtöki bejelentésén.
2024. 05. 11. 09:00
Megosztás:

Női startup program indul 11 országban

Az EIT Food és a POZI.io Magyarország legjobb női agrárvállalkozóit keresi. Az Empowering Women in Agrifood (EWA) program keretében kifejezetten a korai szakaszban lévő, a női vezetésű agrár és élelmiszer jellegű vállalkozásokat célozzák meg, hogy erősítsék pozíciójukat a szektorban, ahol jelenleg még jelentős az egyenlőtlenség.
2024. 05. 11. 08:00
Megosztás:

Korrekció valószínűleg véget ért: a DOGE, a SHIB és a PEPE vezeti a helyreállást, miközben a "bálnák" nagy tétben fogadnak a Rollblockra (RBLK)

A mémérmék piaca, amely néhány évvel ezelőtt még csak tréfaként indult, mára több mint 53 milliárd dolláros piaci kapitalizációt ért el. Az év eleji hatalmas emelkedések után a piac néhány héttel ezelőtt visszaesést tapasztalt. Azonban az elemzők szerint a piaci korrekció véget ért, és hatalmas emelkedést jósolnak a Dogecoin (DOGE), a Shiba Inu (SHIB) és a Pepe (PEPE) számára.
2024. 05. 11. 07:32
Megosztás: