Egyre több amerikai szeretne béketárgyalást az ukrajnai háborúval kapcsolatban

Egyre több amerikai szeretne béketárgyalást az ukrajnai háborúval kapcsolatban - derült ki a Quincy Institute/Harris Poll közvélemény-kutató felméréséből.

Egyre több amerikai szeretne béketárgyalást az ukrajnai háborúval kapcsolatban

A februárban készített felmérés most ismertetett eredménye szerint az amerikaiak több mint kétharmada (69 százalék) támogatná, ha az Egyesült Államok arra ösztönözné Ukrajnát, hogy kezdjen diplomáciai tárgyalásokat Oroszországgal és az amerikai féllel. A megkérdezettek kétharmada (66 százalék) azzal is egyetértene, ha a háború lezárása érdekében mindhárom félnek, - Ukrajnának, Oroszországnak és az Egyesült Államoknak - is kompromisszumot kellene kötnie.

Az amerikaiak mintegy harmada (34 százalék) szerint az Egyesült Államoknak, miközben a diplomáciai megoldás felé tereli a feleket, folytatnia kell Ukrajna támogatását. A megkérdezettek 14 százaléka véli úgy, hogy a diplomáciai megoldás érdekében teljesen le kellene állítani az amerikai segítséget, miközben 13 százalék a tárgyalásokban való részvétel nélkül vonná meg a támogatást Kijevtől. A felmérés szerint az amerikaiak mintegy tizede (11 százalék) a segélyek növelését szeretné Ukrajna teljes győzelme érdekében, miközben 5 százalék akár amerikai csapatokat is küldene az Oroszország ellen védekező kelet-európai országba.

Solana, SUI és a DTX Exchange nyereséges választások a vásárláshoz, mivel a kriptopiac felülteljesíti a részvénypiacot

A Federal Reserve 2024. szeptember közepén végrehajtott kamatcsökkentései nagyobb mértékben befolyásolták a kockázatos eszközökhöz elérhető likviditást, mint a részvénypiaci termékeket. A kriptodeviza tokenek egyre fontosabb szerepet töltenek be a globális pénzügyekben, és nemrégiben felülmúlták a részvénytermékeket is.
2024. 10. 04. 07:00
Megosztás:

CETOP 5/10/40 index számítása a BÉT-en

Új taggal bővül a Budapesti Értéktőzsde régiós tőzsdéket követő CETOP indexcsaládja. Megkezdődött a CETOP 5/10/40 index számítása a BÉT-en, amely a legjelentősebb közép-európai tőzsdei vállalatok teljesítményét tükrözi. Az új mérőszám nettó hozamindex és minden tőzsdenap végén kerül kiszámításra és közzétételre, így elsődlegesen benchmark funkciót tölt be. A legfontosabb újítás pedig, hogy megfelel azoknak a befektetési korlátoknak is, amelyeket az Európai Unió befektetési alapok kezelésére és értékesítésére vonatkozó direktívája (UCITS) ír elő.
2024. 10. 04. 06:00
Megosztás:

Lánszki Regő: az építészetben helye van a kreativitásnak

Az építészetben helye van a kreativitásnak, és nemcsak az öncélú kreativitásnak, hanem a közösségben való gondolkodásnak is - hangsúlyozta Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) építészeti államtitkára a Középülettervező Zrt. (KÖZTI) 75. születésnapi rendezvényén csütörtökön Budapesten.
2024. 10. 04. 05:30
Megosztás:

Budapest súlya már nem a régi, de még mutatja az irányt

A 2008-ban beütött válság után éledező hazai lakáspiacon leghamarabb a fővárosban futott fel újra a forgalom. Ott a használtpiaci tranzakciók száma már 2015-ben évtizedes csúcsra ért, míg ez csak három évvel később következett be Pesten, a Közép-Dunántúlon és a Dél-Alföldön. Az ország egyéb régióiban – Nyugat- és Dél-Dunántúlon, Észak-Magyarországon, valamint Észak-Alföldön – pedig további három évet kellett várni arra, hogy időszakos forgalmi rekordokat regisztrálhassanak. Ezek az adatok is azokat igazolják, akik Budapestre, mint a piac „üveggömbjére” tekintenek, ahol a várható országos folyamatok a régiókat jóval megelőzve mutatkoznak meg. Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője ehhez magyarázatként azt fűzi hozzá, hogy a fővárosi piacon nem csak a saját célra vásárlók számítanak fajsúlyos szereplőnek, hanem a hazai befektetők, s a külföldi vevők is, így mindhárom fő keresleti csoport mozgása gyorsan nyomot hagy a statisztikákon.
2024. 10. 04. 05:00
Megosztás:

Olasz belügyminiszter: a konfliktusokkal nő a terrormerényletek veszélye

A közel-keleti és ukrajnai háború szélesedésével nő az országainkat fenyegető terrortámadások veszélye, nem lehetünk felkészületlenek - jelentette ki Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter a G7 országcsoport tárcavezetőinek találkozóján, amely csütörtökön kezdődött a dél-olaszországi Mirabella Eclanóban.
2024. 10. 04. 04:30
Megosztás:

Így gondolkoznak a vagyonosok a jövőről – egy vagyontervezési felmérés eredményei

A Jalsovszky vagyontervezéssel foglalkozó üzletága, a Jalsovszky Private 2024 nyarán felmérést végzett több, mint 100 ügyfele körében. A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezett ügyfelek milyen céllal és módon hozták létre vagyonkezelési (különösen bizalmi vagyonkezelési és vagyonkezelő alapítványi) struktúráikat és hogyan gondolják a vagyonkezelésbe átadott, több mint 2,5 milliárd eurónyi vagyont a jövőben működtetni, kezelni. A felmérés pár kifejezetten érdekes eredménnyel és tanulsággal is szolgált.
2024. 10. 04. 04:00
Megosztás:

Magyarország jól teljesít az üzleti környezet javulásában

Magyarország a legjobban teljesítő országok között szerepel a Világbank Business Ready nevű új, az üzleti környezet minőségét mérő mutatórendszerében - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 10. 04. 03:30
Megosztás:

Philip Wood az Indotek Group új nemzetközi tranzakciós és vagyonkezelési igazgatója

Október 1-től Philip Wood tölti be az Indotek Group nemzetközi tranzakciós és vagyonkezelési igazgatói posztját. Az Indotek Group-hoz újonnan csatlakozott szakember a csoport nemzetközi terjeszkedési stratégiáját felügyeli majd, a közép-, dél- és nyugat-európai kulcspiacokra összpontosítva. Ő vezeti a továbbiakban a vállalatcsoport új piaci lehetőségek felkutatására irányuló erőfeszítéseit, valamint felel a vagyonkezelési üzletág fejlesztéséért és segíti az Indotek szélesebb körű stratégiai növekedési törekvéseinek megvalósítását 12 európai országban.
2024. 10. 04. 03:00
Megosztás:

Szlovák miniszterelnök: Meg kell tartani az Ukrajnán át érkező nyersanyagtranzitot

Meg kell találni a módját annak, hogy Ukrajna jelentős tranzitország maradjon a Nyugat-Európa számára is szükséges nyersanyag számára – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök pozsonyi sajtótájékoztatóján, a szlovák és az ukrán kormány hétfőre tervezett együttes ülésének célkitűzéseivel összefüggésben csütörtökön.
2024. 10. 04. 02:30
Megosztás:

Mennyi pénzt keresne egy nő, ha a házimunkáját kifizetnék munkabérként? Kiszámoljuk!

Egy friss elemzés alapján kijelenthető, hogy nem csupán egy sztereotípia, hogy a házimunka nagy részét a nők végzik. A nők fele hetente 3-9 órát fordít például takarításra. A párkapcsolatban élő nők harmada heti 3-6 órát foglalkozik a házimunkával, de ha gyerek is van a családban, ez az idő akár 12 órára is emelkedhet! Mennyit keresne egy hölgy, ha munkabért kapna az elvégzett házimunkáért? A cikkünk végén található kalkulátorral gyorsan kiszámolhatja és nagyot csodálkozhat az összeg nagyságán. Számolja ki Őn is!
2024. 10. 04. 02:00
Megosztás:

150 kiállítás várja az érdeklődőket a Magyar Festészet Napja alkalmából

Több mint százötven kiállítás és kapcsolódó program várja az érdeklődőket országszerte és határon túl a 22. alkalommal megvalósuló Magyar Festészet Napja programsorozatban november közepéig. Az idei év központi kiállítása az Élő Magyar Festészet című tárlat lesz a Pesti Vigadóban.
2024. 10. 04. 01:30
Megosztás:

Nem elég elérni a nyugdíjkorhatárt, ha nincs elég éved, akkor nem kapsz öregségi nyugdíjat!

Az öregségi nyugdíj a társadalombiztosítás egyik legfontosabb juttatása, amely az idős korú állampolgárok anyagi biztonságát hivatott garantálni. Magyarországon a nyugdíjrendszer szabályozása jogszabályokon alapul, és különböző feltételeket kell teljesíteni ahhoz, hogy valaki jogosult legyen teljes jogú öregségi nyugdíjra. Most részletesen bemutatjuk ezeket a feltételeket és a nyugdíjrendszer alapvető működését.
2024. 10. 04. 01:00
Megosztás:

Magyarország a legjobban teljesítő országok között szerepel a Világbank Business Ready nevű új, az üzleti környezet minőségét mérő mutatórendszerében

A Világbank 2023-ban indította útjára a Business Ready felmérést, melynek keretében első körben 50 országra kiterjedően vizsgálta meg azok üzleti környezetét, a szabályozási keretekre, valamint a cégeket és a piacokat érintő közszolgáltatásokra fókuszálva. A felmérésben kiemelt figyelmet kapott, hogy mennyire egyszerű a szabályozásnak való megfelelés, illetve mennyire hatékony a cégek számára a közszolgáltatások igénybe vétele. Magyarország kiemelkedő teljesítményt nyújtott, különösen a szabályozási pillér kategóriájában, ahol az 50 résztvevő ország közül a legjobb pontszámot érte el.
2024. 10. 04. 00:30
Megosztás:

Az elemzők bikásak a Bitcoinnal kapcsolatban – a Crypto All-Stars is berobbanhat?

Elkezdődött 2024 negyedik negyedéve, ami a kriptovaluta piacon is pozitív hangulatot eredményezett.
2024. 10. 04. 00:01
Megosztás:

Az Alstom alvázainak harmadát Magyarországon gyárthatja néhány év múlva

Néhány éven belül a mátranováki telephely biztosíthatja az Alstom globális forgóvázkeret-gyártási kapacitásának harmadát - mondta Balázs Gáspár, az Alstom magyarországi működéséért felelős vezérigazgatója a Magyar Vasút 2024 vasútszakmai konferencián a cég csütörtöki közleménye szerint.
2024. 10. 03. 23:30
Megosztás:

A tejtermelő gazdaságok munkáját segítő rendszert fejlesztenek

A tejtermelő gazdaságok munkáját, a beteg egyedek gyors elkülönítését lehetővé tevő, a tartástechnológiai elemek optimalizálását segítő rendszert fejleszt a Milkmen Földesi Tejtermelő Kft. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – közölte az egyetem mezőgazdasági karának dékánja szerdán.
2024. 10. 03. 22:30
Megosztás:

6,5 millióhoz közelít a szülőföldjükről elvándorolt románok száma

A román miniszterelnök szerint az egész rendszerváltás utáni politikustársadalom hibás azért, hogy immár a 6,5 milliót közelíti a szülőföldjükről elvándorolt, boldogulását külföldön kereső románok száma.
2024. 10. 03. 22:00
Megosztás:

Elkezdődött a talaj őszi feltöltődése

Elkezdődött a talaj őszi feltöltődése, egyre mélyebb rétegekbe jut a nedvességből, ugyanakkor az ismét csapadékossá váló időjárás hátráltatja a még hátralévő betakarítást - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 10. 03. 21:30
Megosztás:

Emelkedett az online platformokon foglalt vendégéjszakák száma az EU-ban

Az előző év azonos időszakához képest 16,2 százalékkal 208,8 millióra emelkedett az uniós tagországok rövid távra kiadott szálláshelyein eltöltött vendégéjszakák száma 2024 második negyedévében - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön.
2024. 10. 03. 21:00
Megosztás:

Az OECD-ben jelentősen lassult az infláció

Jelentősen lassult az infláció a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban augusztusban éves összevetésben főként a törökországi árnövekedés erőteljes mérséklődése miatt.
2024. 10. 03. 20:30
Megosztás: