Elkapkodták a Dogecoin20-at az előértékesítésen, hamarabb jön a DEX listázás

A példátlan kereslet, valamint a Doge Day árfelhajtó hatása miatt, amely a Bitcoin várva várt szombati feleződésével egy napra esik, a Dogecoin20 projekt előértékesítése idő előtt véget ért. A DOGE20 több mint 10 millió dollárt gyűjtött össze az X-en közzétett, új bejelentése szerint.

Elkapkodták a Dogecoin20-at az előértékesítésen, hamarabb jön a DEX listázás

A Dogecoin (DOGE) riválisának, a Dogecoin20-nak (DOGE20) az ICO-ja egész márciusban zajlott, és eredetileg április 20-án, szombaton kellett volna véget érnie. De a csapat idő előtt lezárta az előértékesítést, és a tokenek igénylésének dátumát április 18-án, csütörtökön 10 órára (UTC) helyezte át.

Ez azt jelenti, hogy a DOGE20 a tervezettnél két nappal korábban landol majd a decentralizált tőzsdéken (DEX). Bár a csapat nem árulta el részleteket, hogy mely DEX-eken indul az érme. Ez azt is jelenti, hogy mindazoknak, akik DOGE20 tokeneket szeretnének vásárolni, mostantól várniuk kell a csütörtöki, nyilvános indulásig.

Mindenesetre a projektnek most két nap előnye van ahhoz, hogy kihasználja a Bitcoin felezésének és a Doge-napnak a felértékelődési potenciálját. Egy olyan ravasz, taktikai játékban, amely beindíthatja az Ethereum legforróbb, új versenyzőjének  indulását.

A Dogecoin20 hatalmas sikert aratott a sasszemű mém érme befektetők körében a kifejezetten egyszerű alapötlete miatt. E szerint az új érme tulajdonképpen a Dogecoin, ám tisztább, zöldebb, és több hasznosságot és értéket tartalmaz. Köszönhetően az Ethereummal való kompatibilitásának és a lekötési ösztönzőknek köszönhetően.

Most, hogy április huszadika, szombat már csak egy karnyújtásnyira van, a Dogecoin20 csütörtöki, új indulási dátuma katalizálhat néhány elsöprő nyereséget.

Mivel kriptóról van szó, semmi sincs kőbe vésve, de történetesen mind a Bitcoin feleződése, mind a Doge-nap április 20-ra esik. Egy olyan napra, amely már most is kulturális jelentőséggel bír a mémek rajongóinak körében, a globális szintű asszociációk miatt. Ezen a napon ugyanis minden évben a kannabisz liberalizációját és legalizálását szorgalmazzák.

A mém érmék újdonságként jelennek majd meg ezen a napon, különösen a kutyákkal kapcsolatosak. Ez egyben a Bitcoin feleződésének napja is, és a történelem már megmutatta, hogy a Bitcoin feleződésében milyen szédítő felfelé ívelő potenciál rejlik. Az elmúlt három feleződés mindegyike emelkedéshez vezetett.

Látogass el a Dogecoin20-ra

A Bitcoin felezése és a Doge-nap legfontosabb kérdései

A Dogecoin20 egy kutyás mém érme, amely rengeteg hasznossággal rendelkezik, és egyedülálló módon képes profitálni mind a feleződésből, mind a Doge Dayből.

A Bitcoin közelgő feleződése a kriptók jelenlegi árfelhajtó narratívája. Az első dolog, amit a feleződésekkel kapcsolatban szem előtt kell tartani, hogy nem jönnek gyakran, nagyjából négyévente egyszer következnek be. A szombati lesz a negyedik a Bitcoin 2009-es indulás óta.

Minden egyes feleződés felére csökkenti a Bitcoin-bányászok BTC jutalmát. Jelenleg a bányászok 6,25 BTC-t kapnak minden egyes tranzakcióblokkért, amelyet validálnak és hozzáadnak a blokklánchoz. Szombat után már csak 3,125 BTC-t fognak keresni blokkonként.

dogecoin

De mi köze van ennek a Dogecoin20-hoz? Leginkább az, hogy a felezés mindenkit érint. Mivel a bányászok irányítják az új Bitcoinok kibocsátását, a felezés szűkíti a kínálatot. Az alapvető kereslet és kínálat azt diktálja, hogy ha egy eszköz iránti kereslet a kínálat beszűkülése miatt állandó marad, akkor az eszköz értékesebbé válik. Ez az oka annak, hogy a feleződések mindig is bikafutásokhoz vezettek.

A Bitcoin idén a BTC iránti új intézményi és lakossági kereslet hatására emelkedett, miután januárban összesen 11, az Egyesült Államokban engedélyezett Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot (ETF) indítottak el. Az ETF-ek bárkinek, aki rendelkezik brókerszámlával, lehetőséget adtak arra, hogy szabályozott befektetési eszközön keresztül vásároljon és tartsa a Bitcoint, illetve kihasználja annak árfolyam mozgásait. Az újítás sikeresen megnyerte a Wall Street hagyományosabb befektetőinek egy részét. Emellett az egész piacot is felértékelte.

dogecoin tokenomika

Újév napján, 2024-ben, a kriptopénzek együttes piaci kapitalizációja körülbelül 1,65 billió dollár volt. Ez a szám azóta 2,41 billió dollárra nőtt, főként az ETF-ek körüli hype és a folyamatos intézményi beáramlásnak köszönhetően.

És nem csak a Dogecoin20 lovagolja meg a híreket, hanem a piac többi része is. A Doge Day és az érkező felezés (4/20) újdonságának köszönhetően a potenciális emelkedésnek nincs határa.

Látogass el a Dogecoin20-ra

A Dogecoin20 az Ethereum ERC-20 Doge altcoinja

De hogyan is működik a DOGE20? Kezdjük azzal, hogy a "20" az ERC-20 token szabványra utal. Az ERC-20 az Ethereum okos szerződéseit tartalmazza, amely a hálózaton lévő minden jelentősebb, fungibilis (helyettesíthető) token alapjául szolgál. Az olyan kutyás riválisoktól kezdve, mint a SHIB, a PEPE vagy a FLOKI, a DEX-eknek készült segédeszköz tokenekig, mint az Uniswap, vagy az olyan Layer 2 megoldásokig, mint a Polygon (MATIC) és a Chainlink (LINK).

Ezáltal a Dogecoin20 lényegesen olcsóbb, gyorsabb és zöldebb a Dogecoin használatához képest. Ez azért van, mert az Ethereum egy energiahatékony Proof-of-Stake (PoS) konszenzus mechanizmust használ. Ennek során a legnagyobb részesedéssel rendelkező bányászok érvényesítik a legtöbb tranzakciót és kapják a legtöbb bányászati jutalmat.

dogecoin vásárlása

Ehhez képest az eredeti Dogecoin a régebbi technológiát használja, amely a Bitcoint is működteti. Ez a Proof-of-Work (PoW) mechanizmus, amelyben a legtöbb energiával (hardverrel) rendelkező bányászok érvényesítik a legtöbb tranzakciót.

Az Ethereum 2023 augusztusában még napi egymillió tranzakciót dolgozott fel. Összehasonlításképpen: a Bitcoin 550 000 tranzakciót dolgozott fel abban a teljes hónapban.

Tekintettel a Dogecoin20 technológiai előnyeire a bevált riválisokkal szemben, valamint az újdonságfaktorra és a felezés/Doge Nap hype-ra, a Dogecoin20 fejlesztői úgy döntöttek, hogy két nappal a tervezett előtt elindulnak. Ügyes trükknek tűnik, amely rövid távon elképesztő hozamokat hozhat.

Téged is elkapott a FOMO? Már csak csütörtök 10 óráig kell várnod, hogy megvehesd a Dogecoin20-at a DEX-en.

Látogass el a Dogecoin20-ra

Ez is érdekelhet:

Ezek lennének most a legjobb kripto befektetések?

Eléri a SHIB a 0.1 dollárt az élénkülő piacon? - Shiba Inu árfolyam-előrejelzés

A 7 legjobb altcoin, amely áprilisban csilloghat

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Gyárat épít Nagybányán a Karl Mayer GmbH

Gyárat épít Nagybányán a textilipari gépeket gyártó Karl Mayer GmbH 25 millió eurós (9,653 milliárd forint) befektetéssel - jelentette be kedden a Máramaros megyei önkormányzat.
2024. 05. 23. 23:00
Megosztás:

Új elnöke lett a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre. A szakember az elmúlt 4 évben a szervezet társelnöke volt - közölte az MGYOSZ az MTI-vel csütörtökön.
2024. 05. 23. 22:30
Megosztás:

Több millió letelepedési kérelmet nyújtottak be a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint az első negyedév végéig csaknem 8 millió letelepedési kérelmet nyújtottak be a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok.
2024. 05. 23. 22:00
Megosztás:

A kormány célja a gazdasági növekedés visszaállítása

A magyar gazdaság az első negyedévben visszatért a növekedési pályára. A kormány az egyensúly erősítésével is a gazdaság növekedését építi újra, ezért fokozatosan csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot - közölte az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszerének április végi helyzetéről csütörtökön kiadott részletes tájékoztatójában a Pénzügyminisztérium (PM).
2024. 05. 23. 21:30
Megosztás:

Csökkent a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozama

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.
2024. 05. 23. 21:00
Megosztás:

Az a közösség, ami épül, erősödik

Ahol építenek, korszerűsítenek, újat hoznak létre, ott a közösség életrevaló, élni akar - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Nyírlugoson.
2024. 05. 23. 20:30
Megosztás:

Jó hangulatban magas forgalom mellett kereskedtek a magyar tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 362,43 pontos, 0,53 százalékos emelkedéssel 68 319,51 ponton zárt csütörtökön.
2024. 05. 23. 20:00
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 05. 23. 19:30
Megosztás:

Kissé erősödött a forint

Kissé erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 23. 19:00
Megosztás:

Új elnöke lett a Pénztárszövetségnek

Mohr Lajost, a Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját választották az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) új elnökévé a szervezet közgyűlésén - tájékoztatta a szövetség csütörtökön az MTI-t.
2024. 05. 23. 18:30
Megosztás:

E hónapban erősödött az euróövezeti gazdasági aktivitása

A vártnál lényegesen kedvezőbben alakult az euróövezet feldolgozóipari teljesítménye májusban, a kompozit beszerzésimenedzser-index is a becsültnél jobb lett annak ellenére, hogy a szolgáltatóipar teljesítménye stagnált áprilishoz viszonyítva - derül ki a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank (HCOB) közös felmérésének csütörtökön ismertetett előzetes értékeléséből.
2024. 05. 23. 18:00
Megosztás:

A kormány célja az országon belüli fejlettségi különbségek csökkentése

A kormány célja, hogy uniós és hazai források felhasználásával csökkentse az országon belüli fejlettségi különbségeket - jelentette ki a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Székesfehérváron.
2024. 05. 23. 17:30
Megosztás:

Életbevágóan fontos a szűrővizsgálat

A 2-es típus cukorbetegség a szív-érrendszeri és a vese- mellett a daganatos betegségek kockázatát is megnöveli, ezért érdemes rákszűréseket végezni a diabéteszben szenvedők körében - közölte egy nemrégiben elvégzett kutatására hivatkozva a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az MTI-vel.
2024. 05. 23. 17:00
Megosztás:

Az értékpapírok kibocsátói közzétették előző éves jelentésüket

Minden szabályozott piacra bevezetett értékpapír kibocsátója határidőben közzétette a tavalyi pénzügyi évről készített éves jelentését - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 05. 23. 16:30
Megosztás:

Nagy volumenű beruházást hajtott végre nálunk a Siemens Energy

Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot nyitott és napelemparkot is telepített, hogy képes legyen saját maga megtermelni a működéséhez szükséges energia egy részét - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
2024. 05. 23. 16:00
Megosztás:

Megtéveszthette a fogyasztókat a Natur Tanya

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Natur Tanya Hungary Kft.-vel és a Naturweb Kft.-vel szemben.
2024. 05. 23. 15:30
Megosztás:

A mérnöki, a programozói és az orvosi pálya a legcsábítóbb

A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán.
2024. 05. 23. 15:00
Megosztás:

Kevesebb használt lakás kelt el az Egyesült Államokban áprilisban

Csökkent az Egyesült Államokban az eladott használt lakások száma áprilisban.
2024. 05. 23. 14:30
Megosztás:

Romániában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem négyszázmillió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben, a Black Sea Defense and Aerospace (BSDA-2024) elnevezésű nemzetközi hadifelszerelés-kiállítás megnyitóján.
2024. 05. 23. 14:00
Megosztás:

Közelegnek a parlamenti választásokat Nagy-Britanniában

Július 4-én tartják a parlamenti választásokat Nagy-Britanniában - jelentette be szerdán Rishi Sunak brit miniszterelnök.
2024. 05. 23. 13:30
Megosztás: