Erre a két kriptóra a bálnák is felkapták a fejüket

Az előértékesítések kedvelt vadászterületet jelentenek a bálna vásárlóknak, akik a nagyon olcsó érméket hatalmas mennyiségben képesek megvásárolni. Így általában szép summát is szakítanak egy későbbi értékesítéskor. Természetesen nem elég, hogy egy érme olcsó legyen, sok egyéb szempont is számít, amikor egy bálna bevásárol. A projekt megalapozottsága, az ütemterve, a marketing vagy éppen a közösségének építése.

Erre a két kriptóra a bálnák is felkapták a fejüket

Jelenleg két olyan projekt van, amely sokféle szempontból is kitűnik a többi közül, és a bálnák érdeklődésére számot tarthat. Az egyik a 5thscape (5SCAPE), amely egyedülálló VR ökoszisztémát kínál különböző fizikai eszközökkel, kiegészítőkkel. A másik pedig az eTukTuk (TUK), amely a környezetbarát közlekedést kívánja meghonosítani elektromos tuktuk-ok beüzemelésével és töltésével, elsőként Srí Lankán, majd később más országokban.

Az alábbiakban megnézzük részletesen, melyik projekt mit nyújthat az érdeklődő befektetőknek.

5thscape, amely a VR világot még káprázatosabbá teszi 

A 5thScape az egyik legújabb kripto projekt, amely szeretné átalakítani a VR- és AR-játékok jövőbeni működését. A tervek szerint a projekt része lenne új VR-játékok és egy kiváló minőségű VR-headset elkészítése, melyet elérhetővé tesznek a felhasználóknak. Emellett a projektben egy AR/VR fejlesztési piacteret is fejlesztenek, amivel végképp domináns lehet a projekt ezen a piacon.

A projekt natív tokenje a 5SCAPE, amelynek az előértékesítése 2024 elején indult. Már az első 24 óra alatt több mint 25 ezer dollár gyűlt össze a befektetőktől, ami nagyon jó előjelnek számít. Az előértékesítés 12 szakaszból áll összesen, és az 5,211 milliárd tokenből álló készlet 80 százalékát teszik elérhetővé a vásárlóknak.

5thscape

Az előértékesítés első szakaszában a befektetők 0,00187 dollárért vásárolhatták meg a 5SCAPE tokent, ami több mint 80 százalékkal kevesebb, mint az eltervezett, 0,01 dolláros tőzsdei listaár. Jelenleg az érmét 0,00327 dollárért lehet megvenni az értékesítési weboldalon keresztül. Tehát azok a befektetők, akik most lépnek be vásárlásukkal a projektbe, papíron 200 százalékos nyereséget érhetnek el, ami potenciálisan hatalmas nyereség.

A felhasználók szempontjából van egy másik kiváló tulajdonsága is ennek a tokennek, mégpedig a lekötési lehetőség. Az 5SCAPE token lekötésével jutalmakat lehet szerezni, illetve több hasznos funkciót is ki lehet fizetni vele. A játékosoknak az 5SCAPE token egyfajta univerzális valutaként működik. Játékbeli eszközök vásárlására, prémium tartalmak eléréséhez szintén jó ez a token. A 5thScape kezdeti termékkínálata látványos játékokat tartalmaz. Az MMA Cage Contesttől kezdve a Thrust Hunter nevű versenyjátékig. 

Ez az új projekt az Ethereum hálózatán működik, és a Skale Network Layer 2-t használja majd a játékhoz és egyéb virtuális tevékenységekhez szükséges skálázáshoz.

Az előértékesítés alatt összegyűjtött pénzt a hardverek fejlesztésére és gyártására, valamint a decentralizált hálózati infrastruktúra kiépítésére fordítják. A potenciális befektetőknek sokat elárul, hogy a csapat doxxolt, vagyis nincs semmi titkolni valójuk.

Az 5SPACE tokent jelenleg ETH, MATIC, USDT és BNB érme vagy bankkártya segítségével lehet megvenni.  A projekt hatalmas közönséget vonzott már eddig is például a 5thScape Discord szerverén és a Telegram csatornán, de már az X-en (Twitter) is majdnem 10 ezer követőt számlálnak. 

Megnézem a 5thScape oldalát

Az eTukTuk a jövőt képviseli a környezetbarát közlekedési megoldásával

Az eTukTuk a környezettudatos közlekedés egyik legújabb képviselője, és azt szeretné elérni, hogy az elektromos járművekkel és a hozzá tartozó töltőállomások kiépítésével egy teljesen új hozzáállást honosítson meg a közlekedésben. Leginkább a fejlődő országok közlekedését célozza meg, elsőként pedig Srí Lankán jelenik meg.

Mindenki jól ismeri a belső égésű motorral hajtott tuktuk járművet, amelyet Ázsia több országában is előszeretettel használnak a városokon belüli közlekedésre. A projekt ezeket a járműveket szeretné lecserélni elektromosra, így csökkentve a szén-dioxid kibocsátást és ezáltal javítva a levegő minőségét. Két fontos pillérre épül a kivitelezés. Az egyik a töltőállomások létrehozása, a másik pedig az elektromos járművek megépítése, és természetesen a rendszer beüzemelése.

eTUKTUK

Az eTukTuk projekt azért is lehet népszerű a befektetők és persze a bálnák körében, mert kiváló a piaci időzítése. Egy ideje a kriptovaluta piacon is megjelentek ugyanis a fenntarthatóságot célzó projektek, és hatalmas az érdeklődés irántuk. A zöld befektetéseknek külön piaci szegmense van már a kriptopiacon, és a kiválóan felépített eTukTuk projekt joggal találta magát az elsők között.

Az eTukTuk a Binance Smart Chain láncon fut, mégpedig a blokklánc kiváló skálázhatósága, biztonsági megoldásai és a hatékonysága miatt. Natív tokenje a TUK, amelyet az értékesítési weboldalon keresztül lehet megvenni BNB, USDT vagy bankkártya segítségével. A TUK token ára most éppen 0,0315 dollár, amely a következő lépcsőben, nagyjából egy hét múlva ismét egy kicsivel drágább lesz. Érdemes tehát mielőbb beszállni a vásárlásba.

Megnézem az eTukTuk oldalát

Ez is érdekelhet:

A SEAL újra naggyá teheti a Solana mém érméit, már 300 ezer dollárnál jár az ICO

Arweave és 5thScape: A világelső AR/VR kriptó a 6 millió dollár felé zakatol

5thScape árfolyam-előrejelzés 2024–2030

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás:

Közel 1,5 éve nem lehet ilyen olcsón személyi hitelt igényelni

Mindenki a lakáshitelek kamatcsökkenéséről beszél, közben szépen lassan, de a személyi kölcsönök is egyre olcsóbbá váltak. Július 23-tól a legolcsóbb személyi hitel kamata újra 11% alá csökkent, közel 1,5 éve nem lehet ilyen kedvező kondíciók mellett fedezetlen hitelt felvenni.
2024. 07. 26. 06:00
Megosztás: