Erre a két kriptóra a bálnák is felkapták a fejüket

Az előértékesítések kedvelt vadászterületet jelentenek a bálna vásárlóknak, akik a nagyon olcsó érméket hatalmas mennyiségben képesek megvásárolni. Így általában szép summát is szakítanak egy későbbi értékesítéskor. Természetesen nem elég, hogy egy érme olcsó legyen, sok egyéb szempont is számít, amikor egy bálna bevásárol. A projekt megalapozottsága, az ütemterve, a marketing vagy éppen a közösségének építése.

Erre a két kriptóra a bálnák is felkapták a fejüket

Jelenleg két olyan projekt van, amely sokféle szempontból is kitűnik a többi közül, és a bálnák érdeklődésére számot tarthat. Az egyik a 5thscape (5SCAPE), amely egyedülálló VR ökoszisztémát kínál különböző fizikai eszközökkel, kiegészítőkkel. A másik pedig az eTukTuk (TUK), amely a környezetbarát közlekedést kívánja meghonosítani elektromos tuktuk-ok beüzemelésével és töltésével, elsőként Srí Lankán, majd később más országokban.

Az alábbiakban megnézzük részletesen, melyik projekt mit nyújthat az érdeklődő befektetőknek.

5thscape, amely a VR világot még káprázatosabbá teszi 

A 5thScape az egyik legújabb kripto projekt, amely szeretné átalakítani a VR- és AR-játékok jövőbeni működését. A tervek szerint a projekt része lenne új VR-játékok és egy kiváló minőségű VR-headset elkészítése, melyet elérhetővé tesznek a felhasználóknak. Emellett a projektben egy AR/VR fejlesztési piacteret is fejlesztenek, amivel végképp domináns lehet a projekt ezen a piacon.

A projekt natív tokenje a 5SCAPE, amelynek az előértékesítése 2024 elején indult. Már az első 24 óra alatt több mint 25 ezer dollár gyűlt össze a befektetőktől, ami nagyon jó előjelnek számít. Az előértékesítés 12 szakaszból áll összesen, és az 5,211 milliárd tokenből álló készlet 80 százalékát teszik elérhetővé a vásárlóknak.

5thscape

Az előértékesítés első szakaszában a befektetők 0,00187 dollárért vásárolhatták meg a 5SCAPE tokent, ami több mint 80 százalékkal kevesebb, mint az eltervezett, 0,01 dolláros tőzsdei listaár. Jelenleg az érmét 0,00327 dollárért lehet megvenni az értékesítési weboldalon keresztül. Tehát azok a befektetők, akik most lépnek be vásárlásukkal a projektbe, papíron 200 százalékos nyereséget érhetnek el, ami potenciálisan hatalmas nyereség.

A felhasználók szempontjából van egy másik kiváló tulajdonsága is ennek a tokennek, mégpedig a lekötési lehetőség. Az 5SCAPE token lekötésével jutalmakat lehet szerezni, illetve több hasznos funkciót is ki lehet fizetni vele. A játékosoknak az 5SCAPE token egyfajta univerzális valutaként működik. Játékbeli eszközök vásárlására, prémium tartalmak eléréséhez szintén jó ez a token. A 5thScape kezdeti termékkínálata látványos játékokat tartalmaz. Az MMA Cage Contesttől kezdve a Thrust Hunter nevű versenyjátékig. 

Ez az új projekt az Ethereum hálózatán működik, és a Skale Network Layer 2-t használja majd a játékhoz és egyéb virtuális tevékenységekhez szükséges skálázáshoz.

Az előértékesítés alatt összegyűjtött pénzt a hardverek fejlesztésére és gyártására, valamint a decentralizált hálózati infrastruktúra kiépítésére fordítják. A potenciális befektetőknek sokat elárul, hogy a csapat doxxolt, vagyis nincs semmi titkolni valójuk.

Az 5SPACE tokent jelenleg ETH, MATIC, USDT és BNB érme vagy bankkártya segítségével lehet megvenni.  A projekt hatalmas közönséget vonzott már eddig is például a 5thScape Discord szerverén és a Telegram csatornán, de már az X-en (Twitter) is majdnem 10 ezer követőt számlálnak. 

Megnézem a 5thScape oldalát

Az eTukTuk a jövőt képviseli a környezetbarát közlekedési megoldásával

Az eTukTuk a környezettudatos közlekedés egyik legújabb képviselője, és azt szeretné elérni, hogy az elektromos járművekkel és a hozzá tartozó töltőállomások kiépítésével egy teljesen új hozzáállást honosítson meg a közlekedésben. Leginkább a fejlődő országok közlekedését célozza meg, elsőként pedig Srí Lankán jelenik meg.

Mindenki jól ismeri a belső égésű motorral hajtott tuktuk járművet, amelyet Ázsia több országában is előszeretettel használnak a városokon belüli közlekedésre. A projekt ezeket a járműveket szeretné lecserélni elektromosra, így csökkentve a szén-dioxid kibocsátást és ezáltal javítva a levegő minőségét. Két fontos pillérre épül a kivitelezés. Az egyik a töltőállomások létrehozása, a másik pedig az elektromos járművek megépítése, és természetesen a rendszer beüzemelése.

eTUKTUK

Az eTukTuk projekt azért is lehet népszerű a befektetők és persze a bálnák körében, mert kiváló a piaci időzítése. Egy ideje a kriptovaluta piacon is megjelentek ugyanis a fenntarthatóságot célzó projektek, és hatalmas az érdeklődés irántuk. A zöld befektetéseknek külön piaci szegmense van már a kriptopiacon, és a kiválóan felépített eTukTuk projekt joggal találta magát az elsők között.

Az eTukTuk a Binance Smart Chain láncon fut, mégpedig a blokklánc kiváló skálázhatósága, biztonsági megoldásai és a hatékonysága miatt. Natív tokenje a TUK, amelyet az értékesítési weboldalon keresztül lehet megvenni BNB, USDT vagy bankkártya segítségével. A TUK token ára most éppen 0,0315 dollár, amely a következő lépcsőben, nagyjából egy hét múlva ismét egy kicsivel drágább lesz. Érdemes tehát mielőbb beszállni a vásárlásba.

Megnézem az eTukTuk oldalát

Ez is érdekelhet:

A SEAL újra naggyá teheti a Solana mém érméit, már 300 ezer dollárnál jár az ICO

Arweave és 5thScape: A világelső AR/VR kriptó a 6 millió dollár felé zakatol

5thScape árfolyam-előrejelzés 2024–2030

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

A kormány hamarosan dönt az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről

A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti a kormány az otthonfelújítási program kiírását - tájékoztatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán közös közleményben az MTI-t.
2024. 05. 30. 06:00
Megosztás:

A MNB elővigyázattoságot javasol az OTP Banknak oroszországi működése kapcsán

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) több elővigyázatossági intézkedés megtételét javasolja az OTP Banknak oroszországi leánybankja tevékenysége kapcsán, a lépések hozzájárulhatnak a bankcsoport további stabil, eredményes, megbízható működéséhez - közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.
2024. 05. 30. 05:30
Megosztás:

Mintaüzemet néztek meg a GINOP Plusz Monitoring Bizottság tagjai

A Ferzol Kft. mintaüzemét nézték meg a GINOP Plusz Monitoring Bizottság tagjai szerdán Tápiószőlősön.
2024. 05. 30. 05:00
Megosztás:

Hasít az Erste Lakástakarék: 20 ezer szerződés egy év alatt

Újra érdemes lakástakarékban gondolkodni, ha megtakarításról van szó, és ezt egyre többen felismerik: az Erste Lakástakarék termékének értékesítési eredményei a legszebb éveket, az állami támogatás megszűnése előtti időszakot idézik. Tavaly májusban indult az akár 30 százalékos kamatbónuszt fizető előtakarékossági rendszer, azóta az ügyfelek 20 ezer új szerződést kötöttek összesen közel 200 milliárd forint értékben. Nőtt a hosszabb megtakarítási időt választók aránya, a megtakarítók pedig most átlagosan 40 ezer forintot tesznek félre havonta, szemben a korábbi 17 ezerrel.
2024. 05. 30. 04:30
Megosztás:

Extravagáns, színes és szupermodern művekkel rúgja be a nyarat a Virág Judit Galéria

Extravagáns és modern dupla nyári kiállítással jelentkezik a Virág Judit Galéria. A május 31-én nyíló ingyenes tárlaton Vető Orsolya Lia fiatal festőművész vitalitástól duzzadó, életigenlő színes képeit, valamint kilenc keramikus 21. századi, izgalmas kreációit láthatják az érdeklődők. A kiállított művek egytől-egyig megvásárolhatóak.
2024. 05. 30. 04:00
Megosztás:

Az ultragyors kiszállítás tündöklése és bukása: a gyorsaság önmagában már nem elég

Az élelmiszerek és egyéb kereskedelmi termékek azonnali kiszállítását ígérő gyorskereskedelem 2020-ban vált iránymutató trenddé, azonban napjainkra már elérte fejlődésének határait. Peter Menky, a DODO okoslogisztikai vállalat globális kereskedelmi igazgatója szerint a kizárólag ultragyors kiszállítási modellre alapozó vállalatok mára veszteségesen, üzletileg nem fenntartható módon működnek. A fenntartható városi logisztika szakértője jelentős európai szereplők példáján keresztül mutatja be, milyen út vezetett idáig.
2024. 05. 30. 03:30
Megosztás:

Balatoni ingatlanpiac: a négyzetméterárak stagnálnak, a kínálat a harmadával nőtt májusban

Májusban a Balaton környékén meghirdetett ingatlanok négyzetméterára közel azonos (+0,2%), mint tavaly az év ugyanezen időszakában, miközben az északi és déli parton is jóval több a meghirdetett ingatlanok száma. Az északi parton közel 23, míg a déli parton több mint 10%-ot nőtt a kínálat. Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.
2024. 05. 30. 03:00
Megosztás:

Megdöbbentő, ahogyan a magyar vállakozó gondolkodik

Kiugróan megnőtt a megélhetés mint a vállalkozás motivációja, és érezhető némi negatív várakozás, ugyanakkor vállalkozni továbbra is vonzó dolog Magyarországon – ez derül ki többek között a világ legnagyobb vállalkozáskutatása, a Global Entrepreneurship Monitor (GEM) frissen közzétett magyar eredményeiből.
2024. 05. 30. 02:30
Megosztás:

Lottó és szerencse horoszkóp a hétvégéig - melyik csillagjegyre vár nagy nyeremény?

Pénzügyi horoszkóp a hét hátralévő részére (május 30. - június 2.) Ezen a héten az univerzum különleges üzeneteket küld minden csillagjegy számára, tele pénzügyi csodákkal és szerencsés találkozásokkal! Olvasd el részletes és izgalmas horoszkópunkat, hogy megtudd, milyen váratlan lehetőségeket rejtenek a csillagok számodra a jövő hétre! Tudd meg, melyik nap lesz a legkedvezőbb a lottózásra, és mely szerencsés állat jelzi a bőséget az életedben!
2024. 05. 30. 02:00
Megosztás:

Melyik most a legjobb állampapír? Számoljuk ki!

Június 3-tól a Magyar Állampapír Plusz megújult formában lesz elérhető: jelentősen megemelték a befektetés kamatát, így az öt évre vetített éves átlagos hozam 6,73% lesz. Felmerül a kérdés, hogy az új befektetési lehetőség mennyire alakítja át az állampapírpiacot. A Bankmonitor szakértői most összehasonlítják a jelenleg kapható állampapírokat, így MÁP Plusz mellett a FixMÁP, BMÁP, PMÁP, a DKJ és az 1MÁP is az elemzés része. Melyik a legjobb kamatozású állampapír most?
2024. 05. 30. 01:00
Megosztás:

Az új play-to-earn mém érme már 250.000 dollárt gyűjtött az előértékesítés során, vajon legyűri a Flokit?

A Doge mém érmék már egy ideje igazi nagykutyák a kripto világban, úgy, ahogy a play-to-earn (P2E = játssz, hogy keress) GameFi kriptovaluták is.
2024. 05. 30. 00:01
Megosztás:

Emelkednek az állampapír hosszú hozamok - mit jelent ez?

Azzal, hogy a Fed döntéshozók egyre inkább a kivárás mellett teszik le a voksukat, s több megerősítő adatra várnak az infláció csökkenését illetően, a kötvénybefektetőket is elbizonytalanították az elmúlt időszakban.
2024. 05. 29. 23:30
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a Skandináv lottón!

A Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a május 29-én megtartott 22. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 05. 29. 23:00
Megosztás:

Online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Május 9-től a NAV új digitális szolgáltatásaként elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről a NAV Ügyfélportálon (ÜPO) - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.
2024. 05. 29. 22:30
Megosztás:

Világviszonylatban elmaradnak az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén

Az Európai Unió kihívásokkal néz szembe a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazására irányuló beruházásokért folytatott globális versenyben, az uniós beruházások elmaradnak a világelsők mögött - közölte az Európai Unió luxembourgi székhelyű számvevőszéke szerdán.
2024. 05. 29. 22:00
Megosztás:

Jóvátételt kapnak az Eventim ügyfelei

Több mint 80 ezer fogyasztó kaphat kompenzációt az Eventim jegyértékesítő portáltól a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának eredményeképpen - közölte a versenyhatóság szerdán az MTI-vel.
2024. 05. 29. 21:30
Megosztás:

Segítséget kapnak az online pénzügyi csalások áldozatai

Bankszakmai ajánlást fogalmaztak meg az online pénzügyi csalások áldozataitól érkező bejelentések megfelelő fogadásának és kezelésének segítésére a Magyar Bankszövetség tagjai számára - jelentették be szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
2024. 05. 29. 21:00
Megosztás:

Ismét csúcsot döntött a Szerencsejáték Zrt. adózott eredménye

Ismét rekord évet zárt a Szerencsejáték Zrt.: a nemzeti lottótársaság 2023-ban 978 milliárd forint szerencsejáték-árbevételt és 39,6 milliárd forint adózott eredményt ért el; adók, járulékok, díjak és osztalék formájában mintegy 170 milliárd forint költségvetési befizetést teljesített, így az előző évhez képest 14,9 százalékkal nagyobb összeggel járult hozzá a közösségi kiadások finanszírozásához - közölte a vállalat az MTI-vel szerdán.
2024. 05. 29. 20:30
Megosztás:

Gyengült szerdán a forint

Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest, és a hét eleji kezdéshez képest is egy-másfél százalékos veszteségbe csúszott.
2024. 05. 29. 20:05
Megosztás:

Veszteséggel zártak az európai tőzsdék

Gyenge kezdés után nagy, egy-másfél százalékos veszteségbe csúsztak szerdán a főbb európai tőzsdeindexek.
2024. 05. 29. 19:30
Megosztás: