Ethereum árfolyam-előrejelzés 2024 - Lehetséges a 10 000 dollár?

Az izgalom szinte tapintható a kriptoszektorban, ami nem csupán a bitcoin, hanem a legtöbb altcoin árfolyamára is hatást gyakorol.

Ethereum árfolyam-előrejelzés 2024 - Lehetséges a 10 000 dollár?

A folyamat részeként régen látott magaslatokban az Etheruem értéke, és sokak szerint a most látott növekedés csak a kezdet.

Számos elemző tartja ugyanis elképzelhetőnek, hogy akár már idén 10,000 dollárig erősödhet a legnépszerűbb altcoin értéke. 

Írásunkban ezért megvizsgáljuk, mennyire reálisak ezek az elképzelések, továbbá mutatunk egy izgalmas alternatívát, amivel akár a legnagyobb altcoinok sikereit is meg lehet ismételni.

Bikás a hangulat az ETH háza táján

A spot Bitcoin ETF híre egyértelműen felpezsdítette a szektort, azonban itt még nem volt megállás. Több intézmény ugyanis a BTC után az ETH-ra is szemet vetett és kérvényezte a hatóságnál a spot ETH ETF engedélyezését is.

Természetesen a piac izgatottan fogadta a váratlan fordulatot, aminek köszönhetően az ethereum képes volt áttörni a 2000 dolláros szintet.

Sokak szerint azonban itt még nincs megállás, hiszen idén szintén sor fog kerülni a bitcoin felezésére is. Az előző alkalmak során a teljes kriptoszektor értéke ugrásszerűen megnőtt, így nem alaptalan, hogy a mostani felezésnél is hasonló mozgás lesz tapasztalható.

ethereum árfolyam grafikon

Amennyiben a korábbi mozgás megismétlődik 2024-ben, abban az esetben akár 13,000 dollárig eltarthat egy futam.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a korábbiakhoz képest az Ethereum hálózatának mérete sokkal nagyobb. A mostani, 267 milliárd dolláros méretével számolva egy ilyen mértékű erősödés azt jelentené, hogy a legnagyobb altcoin mérete 1 billió dollár fölé emelkedne.

Vagyis elmondható, hogy bár a növekedésnek jó esélye van, a korai időkhöz hasonló hozamra már viszonylag kevés az esély. 

Geoff Kendrick, a Chartered Bank vezető munkatársa szerint 2024-ben a 4000 dollár értékű ETH teljesen valószínűnek tűnik. 

Szerinte az április végi felezéssel olyan likviditás jelenhet meg a hálózaton, aminek hatására az Ethereum is szárnyalni kezdhet.

Vele párhuzamosan a népszerű elemző, icircle_nft úgy látja, az 5000 dollár valószínűbb cél lehet.

Érdemes kiemelni, hogy icircle bár “viszonylag konzervatív” előrejelzést mond idénre, 2025-re szerinte már 18,000 dollár is lehet az ETH.

Bátrabb előrejelzést készített azonban FieryTrading TradingView-n. 

Alapul véve az ethereum értékének növekedését 2017-től kezdve, a trend folytatásával a 16,000 dolláros értéke valóban megvalósulhat.

ethereum árfolyam előrejelzés elemzés

Végezetül CrediBULL Crypto elemzését is érdemes kiemelni. A kereskedő-elemző arra számít, hogy már 2024-ben látható lesz a minimum 10,000 dolláros ETH. Sőt, amennyiben a piaci hangulat meglátása szerint jól alakul, abban az esetben akár ennek a duplája sem zárható ki.

Természetesen arról soha nem szabad megfeledkezni, hogy ez mind csak előrejelzés, hiszen biztosra senki nem tudhatja, mire lehet idén készülni.

Ennek ellenére az kétségtelen, hogy az Ethereum hálózata továbbra is a legnépszerűbb választás a dAppok körében, továbbá az ETH árfolyama 2023-ban viszonylag rosszul teljesített a BTC-hez képest.

Ilyen háttérrel pedig valóban úgy látszik, hogy tartogathat meglepetéseket a befektetők számára az ETH 2024 során.

8 millió dollárnál a Bitcoin Minetrix - Rákaptak a kereskedők a felhőalapú bányászatra?

Az ethereum mellett mindenképpen érdemes lehet megfontolni a befektetésre az előző hónapok sztárját, a Bitcoin Minetrixet.

Ahogy arra a projekt neve is utal, az ERC-20 BTCMTX segítségével egyszerűen, mégis biztonságosan van lehetőség BTC jutalmakhoz jutni.

Mindenhez csak annyit kell tenni, hogy lekötöd a megvásárolt tokeneket, majd a cserébe kapott ERC-20 krediteket elégeted. Ezért végezetül felhőalapú számítási teljesítményt fogsz kapni, aminek arányában részesülhetsz a sikeresen kibányászott BTC-ben.

bitcoin

BTCMTX vásárlása itt

Természetesen a stakeléssel eközben további BTCMTX-et is kapni fogsz, vagyis dupla jutalomra számíthatsz.

A kreditrendszerek köszönhetően az eredeti befektetésed bármikor elérhető lesz, továbbá minden folyamatot ellenőrizhetsz on-chain is.

Ami a legjobb, hogy várhatóan a listázás ideje nem sokkal a bitcoin felezés előtt fog megtörténni. Mivel ekkor kiemelten népszerű lesz a BTC, illetve a hozzá köthető projektek, így ez az esemény biztosan fundamentális hatást gyakorol majd a Bitcoin Minetrix árfolyamára is.

Végezetül nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a BTCMTX használatával azok is részesülni tudnak majd a BTC jutalmakban, akiknek erre idáig anyagi okokból nem volt lehetőségük. 

A befektetést már néhány dollárral el lehet kezdeni, szemben a sokszor 5000 dollárrnál is drágább bányászati felszereléssel.

Amennyiben kedvet kaptál a Bitcoin Minetrixhez, úgy a magyar nyelven is elérhető weboldalon keresztül részletesen megismerheted a projekt részleteit.

Érdekel a Bitcoin Minetrix

Ezek is érdekelhetnek:

5 kriptó, ami bődületes hasznot hozhat 2024-ben

Elstartolt a tőzsdéken az egyik legjobb iGaming kriptó

A 10 legjobb kripto ICO 2024-es befektetéshez – Kezdeti érmék összehasonlítása

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Szigorítottak a románok

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.
2024. 02. 21. 15:30
Megosztás:

Felújítás Szegeden

Felújítják Szeged egyik meghatározó műemlékét, a Lechner Ödön és Pártos Gyula által tervezett Milkó-palotát - jelentette be Binszki József (DK) várospolitikai alpolgármester kedden a helyszínen.
2024. 02. 21. 15:00
Megosztás:

Jók a kilátásai Romániának

Hét évre lehet szüksége Romániának ahhoz, hogy 3 százalékra csökkentse a költségvetési hiányt - nyilatkozta kedden Marcel Bolos pénzügyminiszter.
2024. 02. 21. 14:30
Megosztás:

Programokat indít a GINOP Plusz

A munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programon keresztül, 2030-ig pedig több mint 460 milliárd forint uniós forrás segítheti a foglalkoztatás és az aktivitás növelését, a munkaerő-tartalékok mozgósítását, a munkában állók képzését, valamint a munkakörülmények javítását - tájékoztatta az MTI-t a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.
2024. 02. 21. 14:00
Megosztás:

Megújul a Szegedi Szakképzési Centrum három iskolája

Csaknem hétmilliárd forint uniós és hazai támogatásból megújul a Szegedi Szakképzési Centrum három legnagyobb iskolája - jelentette be Avramucz Mihály kancellár kedden.
2024. 02. 21. 13:30
Megosztás:

Erősíteni kell a növényvédelmet

Az élelmiszerlánc biztonságát a gyökerétől, tehát a növényvédelemtől kell garantálni, éppen ezért a növényorvosok szakmai naprakészsége nem csupán tudományos, hanem a társadalmi érdek is - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint Nagy István a 70. Növényvédelmi Tudományos Napok című rendezvényen, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem budai kampuszán.
2024. 02. 21. 13:00
Megosztás:

Megkezdődött a feliratkozás a Smart Manufacturing Festivalra

Elindult a regisztráció az ország első ipari digitalizációs fesztiváljára, a Smart Manufacturing Festival - "A fejlődés társadalmasítása!" rendezvényen több mint 30 helyszínen, mintegy 50 féle program várja a látogatókat 2024. február 26. és március 8. között - közölte az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ) az MTI-vel.
2024. 02. 21. 12:30
Megosztás:

A gerinc 3 leggyakoribb betegsége

A gerincoszlop a test fő tartószerkezete, az a tengely, amely a csontvázat támogatja. Ez a mozgásszervi rendszer legfontosabb szegmense, az összes többi a gerinchez kapcsolódik. Összetett anatómiai felépítés lévén számos betegség okozhat problémákat a gerinc szintjén, amelyek nemcsak műtét által kezelhetőek.
2024. 02. 21. 12:15
Megosztás:

Bemutatkozik kishazánk Cannes-ban

A külföldi működőtőke beáramlás szempontjából a legjelentősebb ipari és logisztikai ingatlanfejlesztésekkel mutatkozik be Magyarország a világ elsőszámú ingatlanfejlesztési kiállításán, a MIPIM-en március 12-15. között Cannes-ban - közölte az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) szerdán az MTI-vel.
2024. 02. 21. 12:00
Megosztás:

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át.
2024. 02. 21. 11:45
Megosztás:

Korszerűsítik a komáromi idősek otthonát

Energiamegtakarítást eredményező, komplex felújítást végeznek a komáromi bentlakásos idősek otthonában, ahol 90 embert gondoznak - közölte az önkormányzat az MTI-vel.
2024. 02. 21. 11:30
Megosztás:

Bővült a FA-ZON Bútor Kft.

Megmunkálóközpontot szerzett be és raktárbázist alakított ki a FA-ZON Bútor Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. a telephelyén, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tomajmonostorán - közölte a cég az MTI-vel.
2024. 02. 21. 11:00
Megosztás:

Vegyesen mozogtak az ázsiai indexek

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán.
2024. 02. 21. 10:00
Megosztás:

Bizonytalan a kereskedés iránya

Bizonytalanul kezdődhet a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsdeindex iránykereséssel nyithat szerdán - írta az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 02. 21. 09:30
Megosztás:

NFT-kkel kapcsolatos altcoinok vásárlása 2024. első negyedévében: Theta Network (THETA), Flow (FLOW) és Everlodge (ELDG)

Az NFT-k jelenleg robbanásszerű növekedést mutatnak, miután az elmúlt két év legmagasabb NFT-értékesítése épp most történt meg.
2024. 02. 21. 09:10
Megosztás:

Az ORDI és MINA árak emelkednek, míg a Meme Moguls (MGLS) előértékesítése egyre népszerűbb a kriptovaluta-rajongók körében

A kriptovaluták dinamikus világában az ORDI és MINA árfolyamainak emelkedése jól bizonyítja, hogy a kriptovaluta-rajongók körében növekvő érdeklődés tapasztalható az innovatív digitális eszközök iránt. Ez a fellendülés egybeesik a Meme Moguls (MGLS) előértékesítésének növekvő népszerűségével, amely magára vonja most a kriptóközösség figyelmét. Ahogy a befektetők és kereskedők körében növekszik ezeknek a tokeneknek a támogatása, a piac észrevehetően elmozdul az új és ígéretes projektek felé.
2024. 02. 21. 08:40
Megosztás:

Enyhe forintmozgás reggel

Minimálisan mozdult el a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggelre kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 02. 21. 08:30
Megosztás:

Drágulást hozott az év eleje az USA-nak

Elemzők által vártnál jelentősebben nőttek az amerikai termelői árak januárban a decemberi csökkenés után, ami annak a jele, hogy a gazdaságra továbbra is inflációs nyomás nehezedik.
2024. 02. 21. 08:00
Megosztás:

Drágább muzsika lesz a szabályszegés

A kormány megvédi a magyar munkahelyeket, ezért kiemelten kezeli a foglalkoztatáshoz kapcsolódó szabálytalanságok megelőzését is - hangsúlyozta pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 02. 21. 07:30
Megosztás:

Már a Budapesti Értéktőzsdén is kereskedhetőek az MBH Bank első nemzetközi, MREL-képes kötvényei

Az MBH Bank bevezette az első nemzetközi, MREL-képes kötvényeit a Budapesti Értéktőzsde hitelpapír szekciójába, így azok innentől a hazai szabályozott piacon is hozzáférhetővé válnak a befektetők számára. A hitelintézet első nemzetközi kötvényprogramja tavaly ősszel került felállításra, amelynek keretében 2023 októberében 350 millió EUR össznévértékben kötvényeket bocsátott ki. Az MBH Bank célja a kötvények BÉT-re való bevezetésével, hogy hozzájáruljon a hazai tőkepiac fejlesztéséhez, valamint a befektetők számára elérhető minél változatosabb befektetési eszköztár megteremtéséhez.
2024. 02. 21. 07:00
Megosztás: