Ez a szabadulószoba Budapest egyik legmegdöbbentőbb, pár ezer forintos programja! – Ilyen is létezik?

Sok szabadulószobát láttunk már, küzdöttünk zombik ellen, menekültünk őrült tudósok elől és megakadályoztunk egy atomtámadást is, de ilyen tematikájú szobával még nem találkoztunk. Jó eséllyel nem is fogunk. Kiszabadultunk a részben mesés, de sokszor kifejezetten zavarba ejtő Fallost-ból és most eláruljuk, miért érte meg az a pár ezer forint, amit elköltöttünk!

Ez a szabadulószoba Budapest egyik legmegdöbbentőbb, pár ezer forintos programja! – Ilyen is létezik?

Egyedi élmény közel s távol

A szabadulószobáról előzőleg nem sokat tudtunk, csak annyit, hogy nem nagyon találni hasonlót sem országon belül, sem a közeli szomszédoknál. Ez már önmagában felkeltette az érdeklődésünket, hiszen mégis mi olyat mutathat egy escape room, amit korábban ne láttunk volna?

Nos…mutatott. A Fallost weboldalán láttuk, hogy a téma eléggé korhatáros, a helyszínen azonban még attól is jobban meglepődtünk, mint vártuk.

Gyönyörű épület, kastélyszerű kialakítás – plusz egy jókora csavar

A szabadulószoba Budapest egyik különösen romantikus hangulatú részén, az Erzsébet Körúton található, ahol ráadásul villamossal is nagyon könnyen megközelíthető. Az szoba egy gyönyörű épület kastélyterem jellegű lakásából lett kialakítva, amitől teljesen olyan érzésünk támadt, mintha a játék fő karakterének, a hercegnőnek a lakosztályába lépnénk.

A palotába illő bútorok és a mindent átjáró előkelő hangulat ugyanakkor kapott egy egészen más felütést is, amikor megláttuk a szoba minden részében fellelhető, pajzán kiegészítőket. Úgy éreztük, egy tündérmese és A szürke ötven árnyalata összegyúrásába tévedtünk.

Hogy pontosan miket láttunk, azt inkább nem árulnánk el: Nézd meg magad! Most legyen elég annyi, hogy a legtöbb ember egy pillanat alatt belepirul.

Érdekes, még a szabadulószobákhoz képest is beteg story

Megszoktuk, hogy a szabadulószobákban érdekes alaptörténetek vannak, de az, hogy egy elrabolt hercegnőt kelljen kiszabadítani az erényeit veszélyeztető sárkány karmai közül, mielőtt a lányka végleg besározódna…na, ilyet még nem hallottunk.

A játék lényege tehát az volt, hogy hét darab zavarba ejtő eszköz megtalálásával kiszabadítsuk a – és ezt szó szerint értjük! – börtönrácsok mögé zárt hölgyet egy óra leforgása alatt.

Ha ez nem sikerül, a rácsok előtt szakadatlanuk őrködő, szó szerint hatalmas szó szerint sárkány kimondhatatlan dolgokat művelt volna szegény hercegnővel. Ha többet szeretnél tudni a történetről, ugorj át a weboldalra, ahol ez különleges szabadulószoba Budapest szívéből bemutatkozik!

Egyedi technikai és szervezési megoldásokkal is találkoztunk

A program nem csak azért érte meg, mert jókat nevettünk egymás zavarán és pirulásán, vagy mert a feladatok eredetiek és sokrétűek voltak, hanem azért is, mert találkoztunk pár igazán különleges megoldással.

A börtönrács kinyitása például egy teljesen egyedi, szoborba épített zárrendszeren keresztül történt, amitől igazán tátva maradt a szánk. A kérhető extra produkció, a megvásárolható – hogy is mondjuk, témába vágó – szettek és az ajándék pezsgő pedig csak a hab azon a bizonyos szabadulószoba tortán.

Mi kijutottunk, elfogyasztottuk a pezsgőnket, a hercegnő pedig megőrizte ártatlanságát, úgyhogy minden jól alakult. A Fallost-ot jó szívvel ajánljuk azoknak, akik kedvelik a szabadulószobákat, de szeretnének már valami ütősen egyedi kalandban is részt venni!

Idén is gyűjti az ajándékokat a Mikulástroli

Idén is gyűjti az ajándékokat a budapesti Mikulástroli, a Solaris-Skoda trolibusz december 18-áig gyűjt ajándékokat a rászorulóknak a 72M, 75, 76, 77, 80 és 83M vonalon közlekedve.
2022. 12. 05. 20:00
Megosztás:

Kártérítést követelnek a Gazpromtól német földgázimportőrök

Kártérítést követel a Gazprom orosz állami energiavállalattól a nem teljesített földgázszállítások miatt két német földgázimportőr - jelentette hétfőn a Handelsblatt című német napilap.
2022. 12. 05. 19:30
Megosztás:

Megválasztották az év üzleti példaképét a Leader Of The Year gáláján

A nyolcadik Bizalom Gálán hét kategóriában osztottak ki sikeres cégvezetőknek elismerést, míg az üzleti példaképnek járó Leader Of The Year trófeát Juhász Attila kapta.
2022. 12. 05. 19:00
Megosztás:

Vegyesen zártak az európai tőzsdék

A vezető nyugat-európai tőzsdék a londoni index kivételével veszteséggel zártak hétfőn.
2022. 12. 05. 18:40
Megosztás:

A negatív nemzetközi befektetői hangulat hatott a magyar tőzsdére is

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1138,28 pontos, 2,49 százalékos csökkenéssel, 44 666,01 ponton zárt hétfőn.
2022. 12. 05. 18:00
Megosztás:

Fenntarthatósági inkubátor programot szerveztek fiataloknak

Középiskolások és egyetemisták számára a fenntarthatóság témájában szerveztek inkubátor programot az Európai Unió támogatásával, az ERASMUS+ program keretében - közölte Civil Impact Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-vel.
2022. 12. 05. 17:30
Megosztás:

A karácsonyi időszakban is törekednek a tudatosságra a hitelkártya tulajdonosok

Az év vége hagyományosan a legerősebb időszak a kereskedelemben, a vásárlási kedvet ilyenkor az ünnepek, valamint a kedvezményes Black Friday akciók pörgetik fel. Az OTP Bank áruhitel partnere, a Euronics tapasztalatai szerint ezekben a hetekben főleg a számítástechnikai eszközökre, a mobiletelefonokra, valamint a nagyképernyős TV készülékekre ugrik meg a kereslet. A forgalmi adatok és a felmérések egyértelműen azt mutatják, hogy a hitelkártyatulajdonosok egyre tudatosabban használják ki az év végi akciókat és kedvezményeket, valamint az is jól látható, hogy ilyenkor többen keresik a drágább, minőségi termékeket, különösen az energiatakarékos berendezéseket, amelyekért hajlandóak felárat is fizetni.
2022. 12. 05. 16:30
Megosztás:

Átlagosan 13 éves import autók érkeznek hazánkba

A Használtautó.hu elemzése rámutat arra, hogy nemcsak az új autók piaca csökken, hanem használtból is egyre kevesebb és egyre idősebb érkezik az országba. Ennek következtében pedig a teljes hazai autópark drasztikusan öregszik: mára átlagosan több mint 15 éves autók futnak a magyar közutakon.
2022. 12. 05. 16:05
Megosztás:

Az Erste Csoport tőzsdei bevezetésének 25. évfordulóját ünnepli

Az Erste részvényeit 25 évvel ezelőtt, 1997. december 4-én vezették be a Bécsi Értéktőzsdére. Az 1997-es tőzsdei bevezetés, és az azt követő újabb kibocsátások hozzájárultak az Erste Csoport kelet-közép-európai terjeszkedéséhez, ahogyan alapot teremtettek a beruházásokhoz a piacvezető technológiákba és digitális innovációkba.
2022. 12. 05. 15:30
Megosztás:

Módosul a versenytörvény– az infláció a GVH eljárásaiba is begyűrűzött

2022. december 1-jén került kihirdetésre egy terjedelmes salátatörvény, mely többek között a magyar versenytörvényt (Tpvt.) is számos helyen módosítja. Nem csak a díjak és bizonyos bírságösszegek emelkedtek az infláció miatt, de egy új eszköz is bevezetésre került, mellyel élhet a GVH. Kovács Márk, a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda szakértője foglalja össze a legújabb változásokat.
2022. 12. 05. 15:00
Megosztás:

A részvénypiac megijedt

Pénteken volt egy kisebb riadalom a relatíve erős amerikai munkaerőpiac kapcsán, de a valóságban hamar megnyugodtak a kedélyek. 
2022. 12. 05. 14:30
Megosztás:

Kevesebb Covid-tesztre lesz szükség Kínában

Kína enyhít a Covid-szabályokon.
2022. 12. 05. 14:00
Megosztás:

Hollandia lehet az USA aduásza a Kínával folytatott tech harcban

Hollandia kulcsszerepet játszhat az Egyesült Államok és Kína között zajló kiélezett technológiai versenyben, miután az USA limitálta a Kínába szállítható mikrochipek fejlettségét. 
2022. 12. 05. 13:30
Megosztás:

Emelkedett októberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma

Októberben 0,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt az egy évvel korábbihoz képest - közölte hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2022. 12. 05. 13:00
Megosztás:

Állásbörzét tart a rendőrség Szegeden

Állásbörzét tart a rendőrség csütörtökön Szegeden - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a police.hu oldalon.
2022. 12. 05. 12:30
Megosztás:

Az MNB ötmillió forintos bírságot szabott ki a Molra

A jegybank ötmillió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Mol Nyrt.-re, mert a cég a vecsési kőolajmező feltárásával kapcsolatos hírt nem a tőkepiaci működés szempontjából irányadó jogszabálynak megfelelően és felületeken tette közzé - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel hétfőn.
2022. 12. 05. 12:00
Megosztás:

Törökországban másfél év után először lassult az infláció

Törökországban másfél év után először lassult az infláció novemberben.
2022. 12. 05. 11:30
Megosztás:

Csökkent az orosz szolgáltatóipar teljesítménye

Második hónapja csökkent az orosz szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) novemberben.
2022. 12. 05. 11:00
Megosztás:

Mínuszban nyitottak az európai tőzsdék

Mínuszban indítottak hétfőn a főbb európai tőzsdemutatók a pénteki záróértékükhöz képest.
2022. 12. 05. 10:30
Megosztás:

Ezek a legkeresettebb szakmák 2022-ben

A TanfolyamOKJ.hu 2022 szeptemberében felmérést készített az oldalán érdeklődők körében, amelyben arra volt kíváncsi, ki, miért szeretne felnőttképzésben részt venni. A beérkezett 4200 válasz alapján kiderült, hogy a szakmatanulás legfőbb motivációja a munkahelyváltás, de magas azok száma is, akik a papír miatt vagy éppen egy régi álom beteljesítése érdekében ülnek újra iskolapadba.
2022. 12. 05. 10:00
Megosztás: