Ezeket az ingatlanokat keresik a babaváróból kiszoruló 30-asok

A többség kertes házat vásárolna a csokos és babaváró támogatás iránt érdeklődő harmincas korosztályba tartozó házaspárok közül, lakásban 35 százalékuk képzeli jövőjét. A 20-39 milliós árkategóriában eladásra kínált lakóingatlanok iránt érdeklődik az érintettek 27 százaléka, míg a 40-59 milliós sávban 26 százalékuk keres. A 100 millió feletti tartomány mindössze 8 százalékuknak opció. Azért is érdemes kihasználni a jogosultaknak év végéig a lehetőséget, mert a nagyvárosi csok év végi kivezetésével együtt számos kedvezmény megszűnhet. Az illetékmentességgel és a csok-hitellel együtt a babaváró igénylők több millió forinttal több támogatásban gondolkodhatnak idén mint jövőre.

Ezeket az ingatlanokat keresik a babaváróból kiszoruló 30-asok

Jövőre megváltozik az igényelhető állami támogatások rendszere. Akik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a babaváró támogatás segítségével szeretnének lakóingatlant venni, azoknak érdemes sietniük. Különösen, ha a leendő családanya 30 évnél idősebb és a család nem kistelepülésen tervezi az otthonát. A mostani ingatlanpiaci helyzet még kedvező lehetőségeket is tartogathat a vásárlóknak - derül ki az ingatlan.com és a cégcsoporthoz tartozó money.hu elemzéséből, amely azt is bemutatja, hogy a csokra és babaváró hitel iránt érdeklődő 30-39 éves házaspárok milyen lakóingatlanokat keresnek leginkább.

“Azzal, hogy a jelenlegi kilátások szerint az év végén kifutnak a csokos támogatások, a gyermekvállalást és lakóingatlan-vásárlást tervező házaspárok extra keresletet hozhatnak a lakáspiacra. Nekik a babaváró támogatás is lényeges tényezőt jelenthet a vásárlásban, bár ez a lehetőség jövőre is megmarad, viszont jelentősen szigorodnak az életkorra vonatkozó feltételek. Azért is érdemes sietni a csokra jogosult pároknak, mert jövőre a nagyvárosi csok is kivezetésével számos egyéb kedvezmény is megszűnhet. Az illetékmentesség és a kedvezményes csok-hitel akár több millió forinttal több támogatást jelenthet a vevőknek idén mint jövőre.” – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

“Kiemelten fontos most az időzítés. A csokos támogatáshoz járó lakáshitel, valamint a babaváró hitel kamatozása sokkal kedvezőbb, mint a piacon elérhető hitelek. Ha pedig a vásárláshoz még további kölcsön szükséges, akkor az idén felvett piaci lakáshitelt később - a kamatok csökkenésekor - olcsóbbra lehet majd cserélni. Akik azonban nem lépnek és jövőre kiszorulnak az állami támogatásokból sok millió forinttól eshetnek el. Ha az önerőn felüli teljes vételárat piaci hitelből kell megoldaniuk, akkor a visszafizetendő összeget tekintve több tízmilliós különbséget is jelenthet ezeknek a családoknak.” - tette hozzá Korponai Levente, a money.hu vezetője.     

Ilyen ingatlanba költöznének a 30-as babaváró igénylők

Az ingatlan.com oldalán elérhető Hitelintéző adatai szerint a csok és babaváró iránt is érdeklődő házaspárok majdnem 16 százaléka már kiszemelte a megvásárolni tervezett lakóingatlant, 47 százalékuk pedig aktívan keresi. A fennmaradó 36 százalékuk pedig még csak álmodozik új otthonáról.

Az állami támogatások iránt is nyitott harmincas korosztály kétharmada családi ház, ikerház vagy sorház vásárlását tervezi, tégla és panellakások iránt 35 százalékuk érdeklődik. Az érintettek 27 százaléka 20-39 millió forintért eladásra kínált ingatlanok iránt érdeklődik, 26 százalékuk pedig 40-59 milliós árkategóriában keres otthont magának. További 15 százalékuk a 60-79 milliós sávba tartozó ingatlanok kínálatából választana, 8 százalékuk pedig összesen 80-99 milliót tudna rászánni a vásárlásra.

A 100 millió forintnál drágább lakóingatlanok iránt az érintett családok 8 százaléka érdeklődik.

A babaváró támogatás és csok segítségével vásárló 30-asok közül a legtöbben Budapest XIV., XIII. és III. kerületében érdeklődnek az eladó ingatlanok iránt. A fővároson kívüli keresletet tekintve az agglomerációhoz tartozó Érd és Dunakeszi mellett Debrecenben, Szegeden, valamint Kecskeméten a legélénkebb az érdeklődés csok-kal és Babaváróval tervezők körében. 

Együttműködést kötött az EXIM Magyarország a görög exporthitel-ügynökséggel

A két ország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást írt alá az EXIM Magyarország és görög partnerszervezete, az Export Credit Greece (ECG) a május 21-23. között Athénban rendezett Berni Unió Prágai Klubjának ülésén - közölte az EXIM Magyarország pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 25. 06:00
Megosztás:

Az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajója lettünk

Magyarország mára az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajójává vált Közép-Európában, az ágazatban dolgozók száma öt év alatt a duplájára nőtt és átlépte a százezret - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Nyíregyházán.
2024. 05. 25. 05:00
Megosztás:

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.
2024. 05. 25. 03:20
Megosztás:

Ez fog történik a Te pénzeddel is, ha Magyarország bevezeti az eurót

Az euró bevezetése egy országban számos gazdasági, pénzügyi és társadalmi hatással járhat. A magyar forint helyett az euró bevezetése hasonló hatásokat eredményezne, mint amiket más eurózóna tagországokban tapasztaltak. Nézzük meg a fontosabb hatásokat!
2024. 05. 25. 02:30
Megosztás:

Az Új Kripto szezon bullish, a befektetők gyorsan halmozzák fel ezeket a top altcoinokat a KANG Mellett

Miközben számos kriptovaluta folytatja a kilábalást a medvepiac végéhez közeledve, a kereskedők gyorsan felhalmozzák a legjobb altcoinokat, mivel ezek lenyűgöző teljesítményt mutatnak a piacon. Ezek az altcoinok, nevezetesen a Polkadot, az Avalanche, a Thorchain és a Near Protocol kiemelkedtek a többiek közül, az elemzők többségüknél kitörést prognosztizálnak. Ugyanebben a szellemben a kereskedők rohannak felhalmozni a KangaMoon (KANG) nevű új kriptovalutát is, amely a GameFi iparág átalakítására összpontosít, és a szakértők az egyik legjobb megvásárolható kriptovalutának tartják.
2024. 05. 25. 02:00
Megosztás:

Élettársad van nem pedig házastársad? Akkor most bajba kerülhetsz!

Még mindig sokan nincsenek tisztában az élettársak vagyonjogi viszonyaival (pedig becslések szerint megközelítőleg egymillió magyar ember él ebben a formában jelenleg), olyannyira, hogy egy friss MOKK-kutatás szerint az élettársi közösségben élő emberek töredéke tudja csak, hogy milyen jogi szabályok vonatkoznak rájuk. Cikkünkből most minden kiderül!
2024. 05. 25. 01:30
Megosztás:

Munkaviszonnyá válhat a taxisok és ételfutárok munkája?

Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. Ez egy nagy fejlemény az európai uniós jogalkotásban, melyet dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője segítségével vizsgálunk meg.
2024. 05. 25. 01:00
Megosztás:

2024 a kripto gaming visszatérésének éve? Mutatjuk a legjobb gaming érméket!

A globális kriptovaluta piac pozitív árfolyam-mozgásokat produkál, a feltételezések szerint ugyanis a SEC hamarosan engedélyezi az Ethereum ETF-eket.
2024. 05. 25. 00:01
Megosztás:

Fittyet hány a magas kamatokra az amerikai gazdaság

Az Egyesült Államokban az S&P feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe májusban 50,9-re emelkedett az áprilisi 50 pontról.
2024. 05. 24. 23:00
Megosztás:

Mesterséges intelligencia innovációs központot nyitott Bukarestben a Genpact

Mesterséges intelligencia innovációs központot nyitott Bukarestben a Genpact - írja az economedia.ro.
2024. 05. 24. 22:00
Megosztás:

Új elnököt választott az MGYOSZ

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary), a legnagyobb múltra visszatekintő hazai munkaadói szervezet. Az MGYOSZ közgyűlésén egyhangúlag választották meg négy évre Lakatos Péter, aki 8 éve vesz részt aktívan a szövetség építésében, az elmúlt 4 évben a szervezet társelnöke volt.
2024. 05. 24. 21:00
Megosztás:

Indexcsökkenéssel zártak a főbb európai értékpapírpiacok

Gyenge kezdés után vegyes eredménnyel, többségében indexcsökkenéssel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 05. 24. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 526,62 pontos, 0,77 százalékos emelkedéssel 68 846,13 ponton zárt pénteken.
2024. 05. 24. 19:30
Megosztás:

Erősödött pénteken a forint

Erősödött pénteken a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon és nyereséggel fejezte be a hetet is.
2024. 05. 24. 19:00
Megosztás:

Nőtt a Zwack árbevétele, nyeresége csökkent

A Zwack Unicum Nyrt. 2023-2024-es üzleti évében 36,9 milliárd forint bruttó árbevételt ért el, 4,5 százalékkal többet az előző évihez képest; adózott eredménye 2,9 milliárd forint volt, 15,7 százalékkal csökkent - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
2024. 05. 24. 18:30
Megosztás:

Az első negyedévben rekordösszegű osztalékot fizettek ki világszerte

Rekordszintű osztalékot fizettek ki a cégek a világon az idei első negyedévben - áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében.
2024. 05. 24. 18:00
Megosztás:

Rekordbevétele volt előző évben Csehországnak a turizmusból

Tavaly 174,9 milliárd koronát (2798,4 milliárd forint) költöttek el a külföldi turisták Csehországban; az új rekordot jelentő összeg 34,5 százalékkal magasabb, mint az egy évvel korábbi, míg a koronavírus-járvány előtti, 2019-es rekordbevételeket 4,4 százalékkal haladja meg - derült ki a Czech Tourism állami idegenforgalmi ügynökség által pénteken nyilvánosságra hozott közleményből.
2024. 05. 24. 17:30
Megosztás:

Az elektromos autók akkumolátorainál oda kell figyelni a tartósságra és megfelelő cserére

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter részt vett az Európai Akkumulátorszövetség Brüsszelben megrendezett "European Battery Day" ülésén, ahol a felek megtárgyalták az európai akkumulátor-ökoszisztémát és az elektromos mobilitási ágazatot érintő legújabb fejleményeket. Ennek keretében a részvevők értékelték a 2018. évi akkumulátor-cselekvési terv végrehajtását és számba vették a lehetséges jövőbeli intézkedéseket - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.
2024. 05. 24. 17:00
Megosztás:

Erősödésre számít a Duna House idén az ingatlanpiacon

Erősödő befektetői aktivitásra számít a Duna House idén az ingatlanpiacon: 2024. első negyedévének átlagában vidéken a vásárlók 25 százaléka, Budapesten a vásárlók 34 százaléka került ki a befektetők közül.
2024. 05. 24. 16:30
Megosztás:

Negyedéves összevetésben nőtt, éves összehasonlításban csökkent a német GDP

A német hazai össztermék (GDP) az első negyedévben 0,2 százalékkal nőtt negyedéves összevetésben, míg 0,2 százalékkal csökkent éves összehasonlításban - közölte végleges adatként a német statisztikai hivatal (Destatis) pénteken.
2024. 05. 24. 16:00
Megosztás: