Felfújható jakuzzi és épített kültéri masszázsmedence árak

Az utóbbi 15-20 évben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a jakuzzik és a masszázsmedencék, hiszen használatuk során kikapcsolódhatunk, relaxálhatunk, pihenhetünk.

Felfújható jakuzzi és épített kültéri masszázsmedence árak

Nagyon jó hatással van izmainkra, felpezsdíti a vérkeringésünket. Különösen előnyös az otthoni használata, hiszen így időt spórolhatunk, nem kell utaznunk, lakásunk kényelmében élvezhetjük a kikapcsolódást. Akár már felkelés után, kora reggel indíthatjuk is a napot egy kellemes masszázzsal a saját medencénkben, majd este le is zárhatjuk ezzel az időtöltéssel.

Reggel felébreszt, este megnyugtat, energikusabban leszünk egész nap, majd jobban fogunk éjjel aludni. Így tényleg csak 15-20 perc a használata. Naponta akár többször is igénybe vehetjük.

Jacuzzi

Sokak számára meglepő lehet, de maga a jacuzzi szó egy családnév. Ma már többféle képpen is írjuk, jakuzzi, dzsakuzzi írásmód is elfogadott. A jacuzzinak olyan hatalmas sikere lett, hogy nagyon sok cég foglalkozik a gyártásával, a drspa.hu központban megfizethetők a jakuzzi árak is, többféle márka létezik, ezért magyar kifejezéssel élve masszázskádat, masszásmedencét, pezsgőfürdőt jelent, gyártótól függetlenül.

Az 1900-as évek elején Olaszországból Amerikába költözött hét testvér, és vállalkozást indított. Alapvetően olyan dolgokkal foglalkoztak, melyeknek a vízhez és a gépekhez kapcsolódtak, mint például a mezőgazdaságban az öntözőrendszer, szivattyúval a víz kiemelése stb. A cég 1918-ban majdnem csődbe ment, de sikerült megmenteni.

Az 1960-as években, az egyik unoka, Roy Jacuzzi, aki egyetemet végzett (ipari tervezést tanult), szintén csatlakozott a céghez. Ő volt az, aki tovább gondolta az öntözőrendszereket, szivattyúkat, és úgy gondolta, hogy jó ötlet, ha a fürdőkádba hidraulikus fúvókákat építenek be.

A többi cégtulajdonos nem jósolt nagy jövőt az ötletének, de nem álltak az útjába. Roy egyébként egy reumabeteg rokonán szeretett volna segíteni ezzel az ötletével. Úgy gondolta, hogy a vízsugár jó hatással van az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére. Terve annyira beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hogy 1968-ban már nemcsak a kórházak használták, de Római Fürdő néven már árulták is.

Roy egy piaci rést talált meg, megelőzte korát, rájött arra, hogy milyen fontos az egészség megőrzéséhez a fitnesz és a kényelem, melyet ragyogóan ötvözött pezsgőfürdőjével. A jakuzzi népszerűsége azóta is töretlen, az eladás már meghaladja 650 millió dollárt, több mint száz országban forgalmazzák. A Jacuzzi cég azonban nem állt meg itt, további 250 szabadalma van (szivattyúrendszerek, sugárhajtású technológia).

Vásárlás előtt

Ha lehetőségünk van jakuzzit vásárolni, érdemes az alábbi kérdéseket végiggondolni, és azok megválaszolása után dönteni.

Igen fontos kérdés, hogy mire szeretnénk használni, hányan és milyen sűrűn vennénk igénybe. Ha csak kettesben szeretnénk ücsörögni benne, felesleges nagyot vennünk. Elegendő lehet egy két fekvőhelyes, egy ülőhelyes változat is, de ha barátokat is szeretnénk meghívni, vagy a későbbiekben a családtervezést fontolgatjuk, akkor nyugodtan válasszuk az 5-6 fős változatot.

Döntésünkkor vegyük figyelembe nemcsak a külső, de a belső méreteket is, illetve a magának a belső résznek a kialakítását. Egyébként egy nagyobb jakuzzi nem feltétlenül kerül sokkal többe, mint egy kisebb, tehát ha bizonytalanok vagyunk, érdemesebb a nagyobb mellett dönteni, mert az mindenképp kényelmesebb, komfortosabb. Nagyon sokan egyébként azért vásárolják, hogy szinte az év minden napján használhassák.

A jakuzzi havi fogyasztását is érdemes megvizsgálni. A fogyasztást alapvetően a szigetelés határozza meg, illetve a tető anyaga, annak kialakítása. A szivattyúk és a szűrő, a vízkezelés, valamint a karbantartás is befolyásolja.

Vásárlás előtt számoljunk azzal is, hogy a medencénkkel foglalkozni kell. Tisztítani a szűrőt, átmosni a fúvókákat, kitisztítani, vízkő mentesíteni, rendszeresen karban tartani. Általában a cégek, ahol megvásároljuk a jakuzzit, szervizelést, karbantartást is vállalnak. Ha erre szerződést kötünk, akkor erre nekünk már nem lesz gondunk.

Végezetül a legfontosabb annak eldöntése, hogy kül- vagy beltéren szeretnénk használni, illetve, hogy felfújható legyen vagy épített.

Bár a nagyobb bevásárló központok polcairól leemelhető egy felfújható jakuzzi, azonban érdemes erre szakosodott cégnél beszerezni, az ott lévő eladók szakvéleményét kikérni.

Felfújható jakuzzi

Rugalmasan használhatjuk, nemcsak a lakásba tehetjük, de telepíthetjük akár az erkélyre, akár a kertbe is. Természetesen ez olcsóbb megoldás, mint az épített. Másik előnye, ha mégsem szeretnénk használni, egyszerűen csak szétszedjük és eltesszük. Ha bérelt lakásban lakunk, vagy épp eladjuk a sajátunkat, vihetjük magunkkal. Karbantartása is egyszerűbb.

A felfújható jakuzzi hátránya, hogy nem olyan szép, mint a beépített változat. Általában PVC-ből készül, ezért nem egy életre szól. 140 ezer forinttól már megvásárolhatók, de egy komolyabb medencéért akár 500 ezer forintot is fizethetünk.

Épített masszázsmedence

Ha ügyesek vagyunk, akár házilag is megépíthetjük. Azonban érdemesebb itt is szakemberhez fordulni, hiszen egy jó, tartós medence akár évtizedekig is kiszolgálhat minket.

Ezeknél már mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, hiszen legalább egy millió forintot kérnek érte, határ szinte a csillagos ég.

Kép forrása: drspa.hu (saját kép)

Több építkezést kezdtek meg áprilisban az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban a kiadott építési engedélyek száma csökkent, míg a megkezdett lakóingatlan-építések száma nőtt áprilisban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau csütörtöki jelentése alapján.
2024. 05. 18. 08:00
Megosztás:

Kulcsfontosságú trendek, amelyeket figyelni kell a Cardano és a Polygon MATIC esetében, a KangaMoon célkeresztjében 7 millió dollár áll

A következő két hétben várhatóan átalakul a kriptopiac: a jelenlegi medvepiaci korrekcióból bikapiaci trendek alakulhatnak ki, ami reményt ad a befektetőknek a veszteségek visszanyerésére. Azonban ezen események előtt a Cardano és a Polygon tulajdonosainak figyelniük kell kulcsfontosságú trendekre, amelyek végül meghatározhatják, hogy melyik irányba mozdulnak a vezető kriptovaluták. Eközben a KangaMoon (KANG) gyorsabban halad a vártnál, és a következő hetekben célja a 7 millió dollár összegyűjtése az előértékesítés során.
2024. 05. 18. 07:00
Megosztás:

Nem érte meg befektetni a Dow Jones indexbe az elmúlt 25 évben

Történelmi jelentőségű nap volt a tegnapi. A Dow Jones Industrial Average index története során először járt a lélektaninak tekinthető 40.000 pont fölött. Annak idején a 10.000 pontot majdnem pontosan 25 éve, 1999 március 29-én érte el az index.
2024. 05. 18. 06:00
Megosztás:

Fontos hazánkban a fogyasztás és a hitelpiac helyreállítása

A fogyasztás és a hitelpiac helyreállítását, a beruházási aktivitás újraindítását, a munkaerőpiaci aktivitás növelését és a költségvetési hiány fokozatos csökkentését sorolta a legfontosabb gazdaságpolitikai célok közé a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkára a Figyelő Top 200 - Észak-Magyarország napilap csütörtöki gazdaságfejlesztési konferenciáján Miskolcon.
2024. 05. 18. 05:00
Megosztás:

Csúcsot döntött előző évben az Eximbank hitelkihelyezése

Az Eximbank Zrt. hitelfolyósításainak értéke tavaly közel 1444 milliárd forintra ugrott, a 2022. évi folyósítások két és félszeresét is meghaladva, a hitelállomány 50 százalékos emelkedéssel megközelítette a 2500 milliárd forintot - közölte az állami tulajdonú pénzintézet az MTI-vel csütörtökön.
2024. 05. 18. 04:00
Megosztás:

Újításra ösztönző kkv pályázati program indul

Elindult csütörtökön a kkv-k innovációs képességeinek támogatását célzó GINOP Plusz pályázat társadalmi egyeztetése, az észrevételeket és a javaslatokat május 26-ig várják - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára csütörtökön Gödöllőn.
2024. 05. 18. 03:00
Megosztás:

Autóban ülve, ablaküvegen keresztül le lehet égni a napsütéstől?

Igen, az autóban ülve is le lehet égni a napsütéstől, de ennek mértéke és valószínűsége több tényezőtől függ. Az autók ablakai általában kétféle üvegből készülnek: a szélvédő laminált üvegből, az oldal- és hátsó ablakok pedig általában edzett üvegből.
2024. 05. 18. 02:00
Megosztás:

Megtalálták a cukorbetegség kialakulásának okát!

A cukorbetegség, más néven diabétesz, egy olyan krónikus betegség, amelynek során a szervezet nem képes megfelelően szabályozni a vércukorszintet. A cukorbetegség két fő típusa van: az 1-es típusú és a 2-es típusú diabétesz. Mindkettő kialakulásának különböző okai tárhatók fel. Mutatjuk!
2024. 05. 18. 01:00
Megosztás:

A kutyás érmék rákapcsoltak, a Floki Inu minden idők legmagasabb árát célozta meg

A mém érme piacok nagy pörgésben vannak az utóbbi időben. A Floki Inu szépen emelkedik, és a FLOKI bikák most új történelmi csúcsot céloznak meg, miután a Revolut agresszív, felfelé irányuló mozgást váltott ki az érméből
2024. 05. 18. 00:01
Megosztás:

Enyhíti az aszályt a következő napok kiadós esőzése

Kiadós záporok enyhítik az aszályt a következő egy hétben - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 05. 17. 23:00
Megosztás:

Amerika ellen fogna össze Hszi és Putytin

Folytatódott Hszi Csin-ping és Vlagyimir Putyin találkozója. A két vezető kiemelte, hogy fokozni kell az együttműködést országaik „amerikai elszigetelése” ellen.
2024. 05. 17. 22:00
Megosztás:

Megtorpant az amerikai ipar

Az USA ipari termelése stagnált áprilisban, így elmaradt a 0,1%-os növekedésre vonatkozó piaci várakozásoktól.
2024. 05. 17. 21:00
Megosztás:

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 766,41 pontos, 1,11 százalékos csökkenéssel, 68 088,24 ponton zárt pénteken.
2024. 05. 17. 20:00
Megosztás:

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

A főbb európai értékpapírpiacok többsége indexcsökkenéssel fejezte be a pénteki kereskedést.
2024. 05. 17. 19:30
Megosztás:

Erősödött pénteken a forint és a hetet is nyereséggel fejezte be

Pénteken erősödött a forint a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon és a hetet is nyereséggel fejezte be.
2024. 05. 17. 19:00
Megosztás:

Az erdők fenntartása mindannyiunk közös célja

Az állam kiemelt kötelessége az erdők védelme és fenntartása, ebben a munkában pedig stratégiai feladat hárul az állami erdészeti cégcsoportokra - mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten, az Országos Erdészeti Egyesület küldöttgyűlésén a tárca MTI-nek eljuttatott közleménye szerint.
2024. 05. 17. 18:30
Megosztás:

A baromfiágazat az egyik legversenyképesebb ágazatunk

Közvetlen és nemzeti támogatásokkal, állatjóléti támogatásokkal, átmeneti támogatásokkal, valamint a vidékfejlesztési programokból származó támogatásokkal segíti a kormányzat a baromfiágazatot - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön, Budapesten a baromfi világnap alkalmából megtartott konferencián a tárca MTI-nek eljuttatott közleménye szerint.
2024. 05. 17. 18:00
Megosztás:

Változatlan maradt az amerikai ipari termelés áprilisban havi szinten

Az elemzők által várt 0,1 százalékos növekedés helyett stagnált az ipari termelés az Egyesült Államokban áprilisban havi összevetésben - derült ki az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) csütörtökön közzétett adataiból.
2024. 05. 17. 17:30
Megosztás:

Moldovában terjeszkedik a Romgaz

Moldovában terjeszkedik a román gázipari vállalat, a Romgaz - írja az economedia.ro.
2024. 05. 17. 17:00
Megosztás:

Bajban Oroszország - Több százezer hektáron fagyott el a vetés

Mintegy 830 ezer hektáron fagyott el a vetés Oroszországban az idén - közölte Okszana Lut orosz mezőgazdasági miniszter csütörtökön egy moszkvai szaktanácskozáson.
2024. 05. 17. 16:30
Megosztás: