Felfújható jakuzzi és épített kültéri masszázsmedence árak

Az utóbbi 15-20 évben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a jakuzzik és a masszázsmedencék, hiszen használatuk során kikapcsolódhatunk, relaxálhatunk, pihenhetünk.

Felfújható jakuzzi és épített kültéri masszázsmedence árak

Nagyon jó hatással van izmainkra, felpezsdíti a vérkeringésünket. Különösen előnyös az otthoni használata, hiszen így időt spórolhatunk, nem kell utaznunk, lakásunk kényelmében élvezhetjük a kikapcsolódást. Akár már felkelés után, kora reggel indíthatjuk is a napot egy kellemes masszázzsal a saját medencénkben, majd este le is zárhatjuk ezzel az időtöltéssel.

Reggel felébreszt, este megnyugtat, energikusabban leszünk egész nap, majd jobban fogunk éjjel aludni. Így tényleg csak 15-20 perc a használata. Naponta akár többször is igénybe vehetjük.

Jacuzzi

Sokak számára meglepő lehet, de maga a jacuzzi szó egy családnév. Ma már többféle képpen is írjuk, jakuzzi, dzsakuzzi írásmód is elfogadott. A jacuzzinak olyan hatalmas sikere lett, hogy nagyon sok cég foglalkozik a gyártásával, a drspa.hu központban megfizethetők a jakuzzi árak is, többféle márka létezik, ezért magyar kifejezéssel élve masszázskádat, masszásmedencét, pezsgőfürdőt jelent, gyártótól függetlenül.

Az 1900-as évek elején Olaszországból Amerikába költözött hét testvér, és vállalkozást indított. Alapvetően olyan dolgokkal foglalkoztak, melyeknek a vízhez és a gépekhez kapcsolódtak, mint például a mezőgazdaságban az öntözőrendszer, szivattyúval a víz kiemelése stb. A cég 1918-ban majdnem csődbe ment, de sikerült megmenteni.

Az 1960-as években, az egyik unoka, Roy Jacuzzi, aki egyetemet végzett (ipari tervezést tanult), szintén csatlakozott a céghez. Ő volt az, aki tovább gondolta az öntözőrendszereket, szivattyúkat, és úgy gondolta, hogy jó ötlet, ha a fürdőkádba hidraulikus fúvókákat építenek be.

A többi cégtulajdonos nem jósolt nagy jövőt az ötletének, de nem álltak az útjába. Roy egyébként egy reumabeteg rokonán szeretett volna segíteni ezzel az ötletével. Úgy gondolta, hogy a vízsugár jó hatással van az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére. Terve annyira beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hogy 1968-ban már nemcsak a kórházak használták, de Római Fürdő néven már árulták is.

Roy egy piaci rést talált meg, megelőzte korát, rájött arra, hogy milyen fontos az egészség megőrzéséhez a fitnesz és a kényelem, melyet ragyogóan ötvözött pezsgőfürdőjével. A jakuzzi népszerűsége azóta is töretlen, az eladás már meghaladja 650 millió dollárt, több mint száz országban forgalmazzák. A Jacuzzi cég azonban nem állt meg itt, további 250 szabadalma van (szivattyúrendszerek, sugárhajtású technológia).

Vásárlás előtt

Ha lehetőségünk van jakuzzit vásárolni, érdemes az alábbi kérdéseket végiggondolni, és azok megválaszolása után dönteni.

Igen fontos kérdés, hogy mire szeretnénk használni, hányan és milyen sűrűn vennénk igénybe. Ha csak kettesben szeretnénk ücsörögni benne, felesleges nagyot vennünk. Elegendő lehet egy két fekvőhelyes, egy ülőhelyes változat is, de ha barátokat is szeretnénk meghívni, vagy a későbbiekben a családtervezést fontolgatjuk, akkor nyugodtan válasszuk az 5-6 fős változatot.

Döntésünkkor vegyük figyelembe nemcsak a külső, de a belső méreteket is, illetve a magának a belső résznek a kialakítását. Egyébként egy nagyobb jakuzzi nem feltétlenül kerül sokkal többe, mint egy kisebb, tehát ha bizonytalanok vagyunk, érdemesebb a nagyobb mellett dönteni, mert az mindenképp kényelmesebb, komfortosabb. Nagyon sokan egyébként azért vásárolják, hogy szinte az év minden napján használhassák.

A jakuzzi havi fogyasztását is érdemes megvizsgálni. A fogyasztást alapvetően a szigetelés határozza meg, illetve a tető anyaga, annak kialakítása. A szivattyúk és a szűrő, a vízkezelés, valamint a karbantartás is befolyásolja.

Vásárlás előtt számoljunk azzal is, hogy a medencénkkel foglalkozni kell. Tisztítani a szűrőt, átmosni a fúvókákat, kitisztítani, vízkő mentesíteni, rendszeresen karban tartani. Általában a cégek, ahol megvásároljuk a jakuzzit, szervizelést, karbantartást is vállalnak. Ha erre szerződést kötünk, akkor erre nekünk már nem lesz gondunk.

Végezetül a legfontosabb annak eldöntése, hogy kül- vagy beltéren szeretnénk használni, illetve, hogy felfújható legyen vagy épített.

Bár a nagyobb bevásárló központok polcairól leemelhető egy felfújható jakuzzi, azonban érdemes erre szakosodott cégnél beszerezni, az ott lévő eladók szakvéleményét kikérni.

Felfújható jakuzzi

Rugalmasan használhatjuk, nemcsak a lakásba tehetjük, de telepíthetjük akár az erkélyre, akár a kertbe is. Természetesen ez olcsóbb megoldás, mint az épített. Másik előnye, ha mégsem szeretnénk használni, egyszerűen csak szétszedjük és eltesszük. Ha bérelt lakásban lakunk, vagy épp eladjuk a sajátunkat, vihetjük magunkkal. Karbantartása is egyszerűbb.

A felfújható jakuzzi hátránya, hogy nem olyan szép, mint a beépített változat. Általában PVC-ből készül, ezért nem egy életre szól. 140 ezer forinttól már megvásárolhatók, de egy komolyabb medencéért akár 500 ezer forintot is fizethetünk.

Épített masszázsmedence

Ha ügyesek vagyunk, akár házilag is megépíthetjük. Azonban érdemesebb itt is szakemberhez fordulni, hiszen egy jó, tartós medence akár évtizedekig is kiszolgálhat minket.

Ezeknél már mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, hiszen legalább egy millió forintot kérnek érte, határ szinte a csillagos ég.

Kép forrása: drspa.hu (saját kép)

Nyugati államok üdvözlik a venezuelai politikai tárgyalásokon elért eredményeket

Az Egyesült Államok, az Európai Unió, Kanada és az Egyesült Királyság közös közleményben üdvözölte vasárnap a venezuelai tárgyalóküldöttségek bejelentését az ország politikai jövőjéről szóló párbeszéd felújításáról.
2022. 11. 27. 20:00
Megosztás:

Közel 400 ezer ember sportolt a MASPORT őszi eseményein

Közel négyszázezren sportoltak a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) által szervezett ingyenes őszi sporteseményeken.
2022. 11. 27. 18:00
Megosztás:

Az idei lehet Mórahalom turizmusának legsikeresebb éve

Bár a vendégszámok még elmaradnak a rekordnak számító 2019-estől, több gazdasági mutató alapján az idei lehet Mórahalom turizmusának legsikeresebb éve - közölte a homokhátsági kisváros polgármestere pénteken az MTI-vel.
2022. 11. 27. 17:00
Megosztás:

Az internetes vásárlók többsége a házhoz szállítást részesíti előnyben

Az ünnepi időszakban az európai vásárlók csaknem fele, 41 százaléka elsősorban üzletekben vásárol, további 20 százalékuk interneten is, és a legtöbben az akciós termékeket keresik - derül ki az Oracle kereskedelmi felméréséből. A válaszok szerint az online vásárolt termékek esetében a házhoz szállítás (52 százalék) a legnépszerűbb, szemben az átvevőpontokkal és a bolti átvétellel (20-20 százalék).
2022. 11. 27. 16:00
Megosztás:

Adventi programok a Nemzeti Színházban

Idén szombatonként szervezik meg a Nemzeti Színház adventi programjait, amelyeken többek között élőnarrációs diafilmnézéssel, betlehemes szokások felelevenítésével, adventi-karácsonyi dalokkal és versekkel és egy különleges filmvetítéssel is várják az érdeklődőket - olvasható a Nemzeti Színház szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2022. 11. 27. 15:00
Megosztás:

5300 milliárd forint jut az agrárium támogatására

Több mint 5300 milliárd forintot fordítunk az agrárium támogatására, a magyar gazdák működése garantáltan és biztonsággal finanszírozott 2027-ig - fejtette ki az agrárminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
2022. 11. 27. 14:00
Megosztás:

Átalakultak az utazási szokások

Az elmúlt években megváltoztak az utazási szokások, amit mutat az is, hogy egyre többen választják a két-három napos, rövid külföldi vagy belföldi utakat, illetve a jó ár-érték arányú kikapcsolódást. A Bónusz Brigád és a GKID közös elemzése szerint az emberek előnyben részesítik, ha az ajánlat rugalmasan alakítható, és ha a program lemondása nem jár jelentős pluszköltséggel, ezen túlmenően fontos a megfelelő ár-érték arány, így a felhasználók 84 százaléka továbbra is az akciókat kínáló oldalakon keresi a szolgáltatásokat, mert úgy gondolják, hogy itt találkozhatnak a legkedvezőbb árakkal.
2022. 11. 27. 12:00
Megosztás:

Befejeződött a bölcsőde bővítése a Békés megyei Eleken

Befejeződött a bölcsőde bővítése a Békés megyei Eleken, a beruházásra a település csaknem 300 millió forint uniós támogatást nyert el - közölte az önkormányzat közleményben az MTI-vel.
2022. 11. 27. 11:00
Megosztás:

Ipari, beruházási, külkereskedelmi adatok érkeznek a jövő héten

Több statisztikai jelentés várható a következő héten, közöttük az ipari termelői árak, a beruházásokról szóló, vagy a külkereskedelmi statisztika.
2022. 11. 27. 10:00
Megosztás:

A héten csökkenő forgalom mellett emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 45 715,33 ponton, a múlt hetihez képest 1220,23 pontos, vagyis 2,74 százalékos emelkedéssel zárt pénteken.
2022. 11. 27. 09:00
Megosztás:

Kilencen indulhatnak a cseh elnöki tisztségért

Kilenc jelölt indulhat a januári cseh államfőválasztáson - közölte pénteken a cseh belügyminisztérium.
2022. 11. 27. 08:00
Megosztás:

Új óvoda alapkövét tették le Tusnádfürdőn

Magyar állami támogatással felépítendő új óvoda alapkövét tette le péntek délután Tusnádfürdőn Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
2022. 11. 27. 07:00
Megosztás:

Az átlagostól hidegebb időre kell számítani az északkeleti, keleti országrészben a jövő héten

A jövő héten Magyarországon jellemzően az átlagostól hidegebb hétre kell számítani, főleg az északkeleti, keleti országrészben, míg nyugaton az ilyenkor jellemző hőmérsékleti viszonyoknak megfelelően alakul a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebookon.
2022. 11. 27. 06:00
Megosztás:

Megnyílt a Regőczi Alapítvány jótékonysági árverésének kiállítása

Ismét a koronavírus-járvány következtében árván maradt gyerekek megsegítésére rendez árverést a Regőczi Alapítvány december 10-én a budapesti Nagyházi Galéria és Aukciósházban, ahol pénteken kiállítás nyílt az aukció anyagából.
2022. 11. 27. 05:00
Megosztás:

Olcsóbb lesz a fűtés, ha kézzel ki- és bekapcsolgatom nap közben? Vagy jobb, ha folyamatosan megy?

A bejelentett jogszabályváltozásoknak köszönhetően a rezsicsökkentés hamarosan csak a lakossági átlagfogyasztásig jár majd az áramra és a gázra, aki efölött fogyaszt, annak az átlagon felüli mennyiségért már a magasabb magas piaci árat kell fizetnie. Mostantól kezdve mindenkinek az lesz az érdeke, hogy ahol tudja, csökkentse az energiafelhasználását. Számos "okosság" és ugyanannyi baromság terjed a neten. Ezeknek járt utána az E.On szolgáltató.
2022. 11. 27. 04:01
Megosztás:

Ismét megnyílt a Csepeli Jégpark a nagyközönség előtt

Ismét megnyílt a Csepeli Jégpark a nagyközönség előtt, ahol a látogatókat több mint 2000 négyzetméteren három jégpálya, egy exkluzív jégfolyosó, valamint különleges gasztronómiai élmények várják péntektől több mint két hónapon át, várhatóan 2023. január 31-ig.
2022. 11. 27. 03:00
Megosztás:

Akár egymillió fontért is elkelhet Darwin egy aláírt kézirata

Akár egymillió fontért (477 millió forint) is elkelhet egy Charles Darwin angol természettudós által írt és dedikált kézirat a Sotheby's aukciósház New York-i árverésén.
2022. 11. 27. 02:00
Megosztás:

Elkészítette a német kormány az energia drágulásának ellensúlyozását szolgáló javaslatait

Elkészítette és pénteken a törvényhozás elé terjesztette a német szövetségi kormány az energiaárak emelkedéséből adódó lakossági és vállalati terhek növekedésének megfékézését szolgáló támogatási programokról szóló javaslatait.
2022. 11. 27. 01:00
Megosztás:

Az energiaellátás biztonságát szolgáló szolidaritási megállapodást kötött Németország és Franciaország

Az energiaellátás biztonságát kölcsönösen szolgáló intézkedéseket dolgozott ki a német és a francia kormány, az úgynevezett energiaszolidaritási megállapodást pénteken írta alá Berlinben Olaf Scholz német kancellár és Élisabeth Borne francia miniszterelnök.
2022. 11. 27. 00:01
Megosztás:

Betiltottak több kínai technológiai eszközt Amerikában

Az amerikai hírközlési hatóság megtiltotta több kínai telekommunikációs vállalat új eszközeinek engedélyezését nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva.
2022. 11. 26. 23:00
Megosztás: