Felfújható jakuzzi és épített kültéri masszázsmedence árak

Az utóbbi 15-20 évben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a jakuzzik és a masszázsmedencék, hiszen használatuk során kikapcsolódhatunk, relaxálhatunk, pihenhetünk.

Felfújható jakuzzi és épített kültéri masszázsmedence árak

Nagyon jó hatással van izmainkra, felpezsdíti a vérkeringésünket. Különösen előnyös az otthoni használata, hiszen így időt spórolhatunk, nem kell utaznunk, lakásunk kényelmében élvezhetjük a kikapcsolódást. Akár már felkelés után, kora reggel indíthatjuk is a napot egy kellemes masszázzsal a saját medencénkben, majd este le is zárhatjuk ezzel az időtöltéssel.

Reggel felébreszt, este megnyugtat, energikusabban leszünk egész nap, majd jobban fogunk éjjel aludni. Így tényleg csak 15-20 perc a használata. Naponta akár többször is igénybe vehetjük.

Jacuzzi

Sokak számára meglepő lehet, de maga a jacuzzi szó egy családnév. Ma már többféle képpen is írjuk, jakuzzi, dzsakuzzi írásmód is elfogadott. A jacuzzinak olyan hatalmas sikere lett, hogy nagyon sok cég foglalkozik a gyártásával, a drspa.hu központban megfizethetők a jakuzzi árak is, többféle márka létezik, ezért magyar kifejezéssel élve masszázskádat, masszásmedencét, pezsgőfürdőt jelent, gyártótól függetlenül.

Az 1900-as évek elején Olaszországból Amerikába költözött hét testvér, és vállalkozást indított. Alapvetően olyan dolgokkal foglalkoztak, melyeknek a vízhez és a gépekhez kapcsolódtak, mint például a mezőgazdaságban az öntözőrendszer, szivattyúval a víz kiemelése stb. A cég 1918-ban majdnem csődbe ment, de sikerült megmenteni.

Az 1960-as években, az egyik unoka, Roy Jacuzzi, aki egyetemet végzett (ipari tervezést tanult), szintén csatlakozott a céghez. Ő volt az, aki tovább gondolta az öntözőrendszereket, szivattyúkat, és úgy gondolta, hogy jó ötlet, ha a fürdőkádba hidraulikus fúvókákat építenek be.

A többi cégtulajdonos nem jósolt nagy jövőt az ötletének, de nem álltak az útjába. Roy egyébként egy reumabeteg rokonán szeretett volna segíteni ezzel az ötletével. Úgy gondolta, hogy a vízsugár jó hatással van az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére. Terve annyira beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hogy 1968-ban már nemcsak a kórházak használták, de Római Fürdő néven már árulták is.

Roy egy piaci rést talált meg, megelőzte korát, rájött arra, hogy milyen fontos az egészség megőrzéséhez a fitnesz és a kényelem, melyet ragyogóan ötvözött pezsgőfürdőjével. A jakuzzi népszerűsége azóta is töretlen, az eladás már meghaladja 650 millió dollárt, több mint száz országban forgalmazzák. A Jacuzzi cég azonban nem állt meg itt, további 250 szabadalma van (szivattyúrendszerek, sugárhajtású technológia).

Vásárlás előtt

Ha lehetőségünk van jakuzzit vásárolni, érdemes az alábbi kérdéseket végiggondolni, és azok megválaszolása után dönteni.

Igen fontos kérdés, hogy mire szeretnénk használni, hányan és milyen sűrűn vennénk igénybe. Ha csak kettesben szeretnénk ücsörögni benne, felesleges nagyot vennünk. Elegendő lehet egy két fekvőhelyes, egy ülőhelyes változat is, de ha barátokat is szeretnénk meghívni, vagy a későbbiekben a családtervezést fontolgatjuk, akkor nyugodtan válasszuk az 5-6 fős változatot.

Döntésünkkor vegyük figyelembe nemcsak a külső, de a belső méreteket is, illetve a magának a belső résznek a kialakítását. Egyébként egy nagyobb jakuzzi nem feltétlenül kerül sokkal többe, mint egy kisebb, tehát ha bizonytalanok vagyunk, érdemesebb a nagyobb mellett dönteni, mert az mindenképp kényelmesebb, komfortosabb. Nagyon sokan egyébként azért vásárolják, hogy szinte az év minden napján használhassák.

A jakuzzi havi fogyasztását is érdemes megvizsgálni. A fogyasztást alapvetően a szigetelés határozza meg, illetve a tető anyaga, annak kialakítása. A szivattyúk és a szűrő, a vízkezelés, valamint a karbantartás is befolyásolja.

Vásárlás előtt számoljunk azzal is, hogy a medencénkkel foglalkozni kell. Tisztítani a szűrőt, átmosni a fúvókákat, kitisztítani, vízkő mentesíteni, rendszeresen karban tartani. Általában a cégek, ahol megvásároljuk a jakuzzit, szervizelést, karbantartást is vállalnak. Ha erre szerződést kötünk, akkor erre nekünk már nem lesz gondunk.

Végezetül a legfontosabb annak eldöntése, hogy kül- vagy beltéren szeretnénk használni, illetve, hogy felfújható legyen vagy épített.

Bár a nagyobb bevásárló központok polcairól leemelhető egy felfújható jakuzzi, azonban érdemes erre szakosodott cégnél beszerezni, az ott lévő eladók szakvéleményét kikérni.

Felfújható jakuzzi

Rugalmasan használhatjuk, nemcsak a lakásba tehetjük, de telepíthetjük akár az erkélyre, akár a kertbe is. Természetesen ez olcsóbb megoldás, mint az épített. Másik előnye, ha mégsem szeretnénk használni, egyszerűen csak szétszedjük és eltesszük. Ha bérelt lakásban lakunk, vagy épp eladjuk a sajátunkat, vihetjük magunkkal. Karbantartása is egyszerűbb.

A felfújható jakuzzi hátránya, hogy nem olyan szép, mint a beépített változat. Általában PVC-ből készül, ezért nem egy életre szól. 140 ezer forinttól már megvásárolhatók, de egy komolyabb medencéért akár 500 ezer forintot is fizethetünk.

Épített masszázsmedence

Ha ügyesek vagyunk, akár házilag is megépíthetjük. Azonban érdemesebb itt is szakemberhez fordulni, hiszen egy jó, tartós medence akár évtizedekig is kiszolgálhat minket.

Ezeknél már mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, hiszen legalább egy millió forintot kérnek érte, határ szinte a csillagos ég.

Kép forrása: drspa.hu (saját kép)

Mi a tökéletes vérnyomás egy 40-es, 50-es, 60-as, 70-es és 80-as nőnek és férfinak?

Általánosságban orvosilag is igazolt, hogy az életkor előrehaladásával az ideális vérnyomás-érték is változik. Mind a hölgyek, mind az urak esetében. Egy bizonyos korban a megfelelő vérnyomás-érték azonban nagyon sok tényezőtől függhet: ilyen az illető neme, életkora, egészségi állapota valamint a genetikai hajlama. Lássuk, hogy adott korban, mi az ideális vérnyomás! Cikkünk végén egy kalkulátort is találsz, azzal kiszámítható a személyes vérnyomás adat.
2023. 10. 05. 02:01
Megosztás:

Több országban is gyorsult az infláció augusztusban

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban augusztusban átlagosan 6,4 százalékra gyorsult a fogyasztói árak éves növekedése a júliusi 5,9 százalékról, és ezzel már a második egymást követő hónapban regisztráltak emelkedést.
2023. 10. 05. 01:30
Megosztás:

Új taggal bővül a Concorde Csoport: Record Alapkezelő

Október elején kezdi meg működését a Concorde Csoport új tagja, a Recorde Alapkezelő Zrt. (továbbiakban Recorde). Az új leánycég indítása illeszkedik a Concorde filozófiájába és hosszú távú stratégiájába, melynek célja, hogy a befektetési- és pénzügyi szolgáltatások egyre szélesebb körét nyújthassa ügyfeleinek. A társaság operatív irányításáért és szakmai munkájáért Kutas Gábor, mint az igazgatóság elnöke, ügyvezető felel majd.
2023. 10. 05. 01:00
Megosztás:

Péntektől nemzetközi a cappella fesztivált rendeznek Szegeden

Nemzetközi a cappella fesztivált kezdődik pénteken Szegeden, az IH Rendezvényközpontban, a rendezvény házigazdája a Tisza-parti város népszerű vokálegyüttese, a Fool Moon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2023. 10. 05. 00:50
Megosztás:

Mik azok a mém kriptók és miért vásárol belőlük mindenki?

A mém érmék alapjaiban eltérnek a hagyományos befektetési eszközöktől, sőt a legtöbb esetben még a nagyobb kriptóktól is.
2023. 10. 05. 00:01
Megosztás:

Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom csökkent az előző évi időszakhoz viszonyítva

2023. augusztusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 7,0, naptárhatástól megtisztítva 7,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 10. 04. 23:30
Megosztás:

Újabb bukkanó az úton

Ma reggel kiskereskedelmi forgalmi adatokat tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal az idei nyolcadik hónapra vonatkozóan.
2023. 10. 04. 23:00
Megosztás:

Szabálytalanságok miatt több millió forintos bírságot szabtak ki távol-keleti üzletekre

Profilt váltó, átalakuló tulajdonosi szerkezetű távol-keleti üzleteket ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a mulasztó vállalkozásokra több millió forintos bírságot szabtak ki.
2023. 10. 04. 22:30
Megosztás:

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyag koncentrációja

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján szerdán.
2023. 10. 04. 22:00
Megosztás:

Világháborús bomba miatt kiürítik pénteken a XII. kerület egy részét

Második világháborús bomba hatástalanítása miatt kiürítik és lezárják a főváros XII. kerületének egy részét péntek reggel, várhatóan kora délutánig - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-vel.
2023. 10. 04. 21:30
Megosztás:

Beépíti a mesterséges intelligenciát az oktatásba az ESSCA üzleti egyetem

Az oktatásba is beépíti a mesterséges intelligenciát az ESSCA üzleti egyetem, amelynek idén 30 éves budapesti kampuszán konferencián vitatták meg az MI hatását az üzleti élet különböző területeire - közölte az egyetem az MTI-vel.
2023. 10. 04. 21:00
Megosztás:

A GVH videóval mutatja be az Árfigyelő térképes boltszűrő funkciójának működését

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) videóval mutatja be az Árfigyelő legújabb, térképes boltszűrő funkciójának működését és előnyeit - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.
2023. 10. 04. 20:30
Megosztás:

Az ázsiai térségben terjeszkedik a MET Csoport

A svájci központú MET Csoport növekedési stratégiájának részeként irodát nyit a Szingapúri Köztársaságban. A MET Ázsia 90 százalékban a MET Csoport, 10 százalékban a szingapúri Keppel leányvállalata. A terjeszkedés célja, hogy a MET tovább erősítse LNG-portfólióját a globális piacokon, és bővítse energetikai infrastruktúra-beruházásait az ázsiai-csendes-óceáni térségben.
2023. 10. 04. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint szerdán

Erősödött szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.
2023. 10. 04. 19:30
Megosztás:

Többségében veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után vegyesen, többségében indexveszteséggel fejezték be szerdán a kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2023. 10. 04. 19:00
Megosztás:

Visszább esett az euróövezet gazdasági teljesítménycsökkenése szeptemberben

Az euróövezet gazdasági teljesítményének csökkenése az előzetesen közöltnél is jelentősebben lassult szeptemberben a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) szerdán ismertetett végleges értékei szerint.
2023. 10. 04. 18:30
Megosztás:

Ma alig mozdult a BUX-index

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX minimális, 1,72 pontos emelkedéssel 55 961,13 ponton zárt szerdán, gyakorlatilag stagnált.
2023. 10. 04. 18:00
Megosztás:

Kiemelkedő sikerrel zárult a Sharity Impact tőkebevonása

Szeptember folyamán sikeresen zajlott le az OXO csoport portfóliójába tartozó Sharity Impact tőkebevonása. A tőkebevonás kísérleti jelleggel úgy célozta az OXO Labs már folyósított mintegy 40 millió forintos tőkebefektetésének kiegészítését, hogy abban a cégcsoport zárt befektetői köre vehetett közvetlenül részt. Ennek során végül a megcélzott összeg többszörösét, további több mint 150 millió forint befektetést sikerült bevonni.
2023. 10. 04. 17:30
Megosztás:

Új szolgáltatásokat kínál a Visegrádi Szabadalmi Intézet

A Visegrádi Szabadalmi Intézet (VSZI) két új szolgáltatást kínál, amelyek szakértő választ adnak egy találmány vagy technikai megoldás újdonságáról és szabadalmazhatóságáról - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) szerdán az MTI-vel.
2023. 10. 04. 17:00
Megosztás:

Lassult előző hónapban az orosz szolgáltatóipar teljesítménynövekedése

Lassult az orosz szolgáltatóipar teljesítményének növekedése szeptemberben, miután augusztusban öt hónapja a legnagyobb növekedési ütemet jegyezték fel.
2023. 10. 04. 16:30
Megosztás: