Az első fél évben 18 százalékkal nőtt a magyarországi online kiskereskedelem forgalma

A magyarországi online kiskereskedelem forgalma 18 százalékkal bővült az első fél évben az előző évhez képest, és elérte a 131 milliárd forintot - közölte a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, online kiskereskedelmi index kutatás-sorozatának idei harmadik felméréséből származó adatokat a két cég csütörtökön az MTI-vel.

Az első fél évben 18 százalékkal nőtt a magyarországi online kiskereskedelem forgalma

Az összegzés szerint a teljes magyar online kiskereskedelem forgalma 2016 második negyedévében 15 milliárd forinttal és mintegy harmadával több tranzakciós eredménnyel múlta felül az első negyedév teljesítményét.
    

Az online kiskereskedelemben továbbra is a műszaki cikkek voltak a legkeresettebbek, a szórakoztató elektronikai termékekből 11 milliárd forint bevétel származott a második negyedévben, ami csaknem 46 százalékos forgalombővülés 2015 azonos időszakához képest. A kategória növekedését a kutatók elsősorban a labdarúgó Eb vásárlásösztönző hatásával indokolták, hozzátéve, hogy a harmadik negyedévben az olimpia és az iskolakezdés köré épülő kampányok hatására, várhatóan tovább erősödik a szektor.
    

A nagyobb értékű műszaki cikkek iránti megnövekedett kereslet hatással volt az átlagos kosárértékre is, amely a nyár elején megközelítette a 11 200 forintot, szemben a 2015 nyár elején elért 10 000 forintos átlaggal.

Alig 2 nap alatt 200 ezer dollárt gyűjtött a MEMEBET, ebből egy kriptobálna 50 ezer dollárért vásárolt

Az Ethereum biztonságos, decentralizált hálózata által működtetett Memebet olyan játékélményt ígér, amely egyszerre átlátható és biztonságos. A platform még a Telegramhoz is csatlakozik, így nagyon könnyű használni. Ráadásul nem bonyolult a regisztráció, és nincsen KYC ellenőrzés sem.
2024. 09. 15. 00:01
Megosztás:

AI + Blockchain = Robbanásszerű növekedés! Ez az érme a technológiai befektetések jövője!

A mesterséges intelligencia és a blokklánc technológia kombinációja forradalmi ugrást ígér a technológiai befektetések terén. Az innovációk által megnyitott úton egy új digitális érme emelkedik ki, mint az éllovas. Ez a cikk bemutatja ennek a korszakalkotó kriptovalutának a potenciálját, és felfedi, mely digitális eszközök készülnek lenyűgöző növekedésre. Merülj el, és fedezd fel a technológiai befektetések jövőjét!
2024. 09. 14. 23:00
Megosztás:

Fektess be 200 dollárt ebbe az 5 kriptóba, és szeptember végére szerezhetsz akár 20 000 dolláros hozamot

Fedezd fel a jelentős nyereség lehetőségét azáltal, hogy kis összeget helyezel el stratégiailag bizonyos kriptovalutákban. Ez a cikk öt ígéretes digitális eszközt mutat be, amelyek értéke jelentősen növekedhet szeptember végére. Tudd meg, mely kriptók állnak készen lenyűgöző növekedésre, és miért kínálhatnak jövedelmező hozamot egy szerény, 200 dolláros befektetésre.
2024. 09. 14. 22:00
Megosztás:

Harmadfokúra emelkedik az árvízvédelmi készültség a fővárosban

Hétfőtől harmadfokúra emelkedik az árvízvédelmi készültség szintje Budapesten - közölte a főpolgármesteri hivatal szombaton az MTI-vel.
2024. 09. 14. 21:00
Megosztás:

Jövő pénteken kezdődik a háromnapos Miskolci Piknik

Jövő pénteken keződik a három napon át tartó Miskolci Piknik a vármegyeszékhelyen, ahol többek között a német lemezlovas, Alle Farben is fellép - közölték a szervezők.
2024. 09. 14. 20:00
Megosztás:

A szerb elnök jóváhagyta a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítását

Visszaállíthatják Szerbiában a kötelező sorkatonai szolgálatot, az erről szóló jóváhagyást Aleksandar Vucic szerb elnök már alá is írta, de a kormánynak is jóvá kell hagynia.
2024. 09. 14. 19:00
Megosztás:

Több mint 20 ezer család telepíthet napelemet és energiatárolót ezzel a támogatással

Meghaladta a húszezret a támogatott kérelmek száma a modern napelemes rendszerek létesítésére ösztönző pályázaton - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel.
2024. 09. 14. 18:00
Megosztás:

Szelektív csődhelyzeti besorolással tartja nyilván Ukrajnát az S&P

Megerősítette Ukrajna devizában fennálló hosszú és rövid futamidejű szuverén kötelezettségeinek szelektív csődhelyzeti (SD) besorolását az S&P Global Ratings, miután lezajlott az ukrán kormány által kezdeményezett eurokötvény-csereprogram.
2024. 09. 14. 17:00
Megosztás:

Létrejött a Magyar Fenntartható Befektetési és Pénzügyi Fórum

A fenntarthatóságot ténylegesen segítő hazai befektetések növelésre, a fenntarthatósági fordulat gyorsítására létrejött a Magyar Fenntartható Befektetési és Pénzügyi Forum (HuSiF) - közölte a fórum szervezője az Aquincum Sustainable Finance Nonprofit Kft. az MTI-vel.
2024. 09. 14. 16:00
Megosztás:

Nemzetközi rendőr lovasverseny is lesz a Nemzeti Vágtán

Idén sok más program mellett nemzetközi rendőr lovasversenyt is rendeznek a Nemzeti Vágtán, amely október 4-től 6-ig zajlik a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.
2024. 09. 14. 15:00
Megosztás:

Pénzügyi döntést hozna? Erre mindenképpen figyeljen oda!

Kik azok a finfluenszerek és milyen tevékenységet végeznek? Hogyan képesek befolyásolni a fogyasztókat, és milyen kockázatokat rejthet a tevékenységük? Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) legújabb tájékoztatója. A versenyhatóság a Gondolja Végig Higgadtan információs sorozatában most a finfluenszerekre, vagyis azokra az influenszerekre hívja fel a fogyasztók figyelmét, akik a közösségi média felületeiken különböző pénzügyi eszközöket, szolgáltatásokat népszerűsítenek.
2024. 09. 14. 14:00
Megosztás:

Tovább csökkent a munkabalesetek száma Magyarországon

A munkabalesetek száma 2023-ban tovább csökkent Magyarországon, derül ki a nemzetgazdaság 2023. évi munkavédelmi helyzetéről szóló jelentésből. A munkabaleseti adatok pozitív változása a hazai munkakörülmények, a munkavégzés biztonságának további javulását, a kormány által kialakított munkavédelmi szabályozási környezet hatékonyságát mutatja, amelynek köszönhetően a halálos munkabalesetek száma is immár három éve folyamatos csökkenést mutat - tájékoztatott pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 09. 14. 13:00
Megosztás:

Egy hírhedt Ethereum kereskedő 5 millió dollárt költött NEIRO-ra és erre az ígéretes kripto ICO-ra

Egy merész lépés, amely felkeltette a kripto világ figyelmét: egy legendás Ethereum kereskedő 5 millió dollárt fektetett be a Neiro Ethereum (NEIRO) és a feltörekvő ICO, az ETFSwap (ETFS) projektjeibe. Ez a stratégiai befektetés kiemeli mindkét projekt hatalmas potenciálját, ahogy azok igyekeznek hullámokat kelteni a folyamatosan változó kriptovaluta piacon.
2024. 09. 14. 12:00
Megosztás:

Az MNB nevével hirdetnek bűnözők befektetési programot

Valótlan hirdetéseket tettek közzé bűnözők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és egy tőzsdei kibocsátó állítólagos befektetési programjáról - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.
2024. 09. 14. 11:00
Megosztás:

Futurisztikus környezetben készülnek Chery modelljei

Az ma már nem titok, hogy a Chery a legnagyobb kínai autóexportőr. Az azonban kevésbé közismert, hogy a vállalat központi fejlesztő- és gyártóüzeme is rekordokkal büszkélkedhet. A létesítmény méretei is impozánsak, ám igazán vezérlő és fejlesztő rendszereivel emelkedik ki a világon.
2024. 09. 14. 10:00
Megosztás:

Van megoldás a terézvárosi Airbnb-tulajdonosok számára

A terézvárosi népszavazás és a közelgő kormányzati szabályozás átrendezheti a budapesti Airbnb-piacot, amely számos ingatlantulajdonos számára jelentős fejtörést hozhat. Akik például hitellel vásárolták meg az ingatlant, most döntési helyzetbe kerülhetnek, különösen akkor, ha a rövid távú bérbeadás nehezebbé válik. A money.hu szakértője szerint több megoldás is szóba jöhet azoknak a tulajdonosoknak, akik az esetleges korlátozás után megfontolják, hogy kiszálljanak a hitelből vagy akár az ingatlanból is.
2024. 09. 14. 09:00
Megosztás:

Támadás a Temu és Shein ellen - kereskedelmi háború robbanhat ki

A Biden-adminisztráció közleményben jelezte, hogy az országba beérkező, 800 dollár értéket meg nem haladó csomagok vám - és adómentességének eltörlésére készülnek.
2024. 09. 14. 08:00
Megosztás:

Újabb fejlesztések szükségesek a magyar borászatban

Ahhoz, hogy a magyar borászat erősítse versenyképességét és a magyar bor elismertségét, mindig újabb és újabb fejlesztésekre, innovációra van szükség - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken Pannonhalmán, a TóthBorbirtok új borászati feldolgozó üzemének átadásán az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint.
2024. 09. 14. 07:00
Megosztás:

A Shiba Inu új riválissal néz szembe: Raboo, az AI mémnyuszi, amely a top 20-ba törekszik

7,9 milliárd dollár. Ez a legalacsonyabban rangsorolt kriptovaluta jelenlegi piaci kapitalizációja a top 20 kriptovaluta listáján. A top 20 kriptovaluta listájára felkerülni nagy teljesítmény, de több mémérme, köztük a Shiba Inu, ezt már elérte.
2024. 09. 14. 06:00
Megosztás:

Élénkült a lakáspiac augusztusban

A lakóingatlanok drágulásának üteme éves összevetésben 6,5 százalékra gyorsult augusztusban a júliusi 6,4 százalék után, a kereslet élénkülésével együtt a lakásárak is egyre nagyobb tempóban emelkednek - közölte az ingatlan.com az MTI-vel pénteken.
2024. 09. 14. 05:00
Megosztás: