Éves szinten növekedés az új autó eladásokban

Az új gépjármű eladások 13,7 százalékkal, míg azon belül az elektromos gépkocsik értékesítése 14,8 százalékkal bővült áprilisban az EU-ban.
2024. 05. 22. 16:30
Megosztás:

Idén tarolt a Székelyföld

Több kategóriában is székelyföldi nyertese van Romániában az Év úti célja 2024 című turisztikai seregszemlének, amelynek díjait kedd este osztották ki a bukaresti Ateneul Roman hangversenyteremben rendezett gálán.
2024. 05. 22. 16:00
Megosztás:

Bukaresten nyílt az Amazon következő videójáték-fejlesztő stúdiója

Bukarestben nyitott videójáték-fejlesztő stúdiót az Amazon. Ezt maga az amerikai vállalat közölte kedden.
2024. 05. 22. 15:30
Megosztás:

Az Antenna Hungária holding társaságként működik tovább

Az Antenna Hungária Zrt.-ből az infrastruktúra és a kereskedelmi egységek is leválnak, ezzel külön vállalatokban működnek tovább a kereskedelmi, valamint az infrastruktúra divíziók, míg az Antenna Hungária Zrt. holding társaságként működik tovább - közölte a 4iG kedden a tőzsde honlapján.
2024. 05. 22. 15:00
Megosztás:

Kibocsátották a kolozsvári metróvonal építési engedélyét

Kibocsátotta a kolozsvári metróvonal építési engedélyét a Kolozs megyei önkormányzat kedden - írta a megyei közgyűlés közleményére hivatkozva az Agerpres.
2024. 05. 22. 14:30
Megosztás:

Pályázat indul hátrányos helyzetűek szakmatanulására

Szakképzési centrumok számára pályázati lehetőség nyílik 23 milliárd forintos keretösszeggel, hátrányos helyzetben lévők szakmatanulásának elősegítésére és rugalmas tanulási utak kialakítására - jelentette be az innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttoktatásért felelős államtitkár kedden, a Tatabányai Szakképzési Centrumban tartott sajtótájékoztatóján.
2024. 05. 22. 14:00
Megosztás:

Hazánk tovább erősíti szerepét gazdasági találkozási pontként

Minden együttműködés újabb siker a magyar gazdaság számára, mert Magyarország szeretné tovább erősíteni szerepét gazdasági találkozási pontként, és szeretné elérni, hogy itt kapcsolódjon össze a keleti és nyugati tőke, illetve a hightech technológia - mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, a kínai NIO Europe járműipari vállalat és a Széchenyi István Egyetem oktatási és innovációs együttműködési megállapodásának aláírásán.
2024. 05. 22. 13:30
Megosztás:

A feljődés útjára léphet Nyíregyháza

Számos olyan beruházási döntés született az elmúlt időszakban, amelynek eredményként a közeljövőben Nyíregyháza és az egész vármegye gyorsabb növekedési és felzárkózási pályára állhat - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter sajtótájékoztatón kedden, Nyíregyházán.
2024. 05. 22. 13:00
Megosztás:

Egy komoly fejlesztés-sorozatot zárult le a salgótarjáni SVG-Hungary Gépgyár Zrt.-nél

Egy horizontális fúró-maró gép átadásával kétmilliárd forintos fejlesztés-sorozatot zárt le a salgótarjáni SVG-Hungary Gépgyár Zrt. - jelentette be a cég vezérigazgatója a beruházást és annak legjelentősebb elemét avató keddi ünnepségen.
2024. 05. 22. 12:40
Megosztás:

A Dogecoin bálnák az Algotech (ALGT) előértékesítésébe fektetnek be, miután realizálták a nyereségüket a legutóbbi árfolyamemelkedés után

Miután a Dogecoin (DOGE) árfolyama vad emelkedésen ment keresztül, néhány bálna úgy tűnik, hogy realizálja a nyereségét, és más vizekben úszik – konkrétan az Algotech (ALGT) ígéretes előértékesítési medencéjében. Ez a befektetési stratégia váltás rámutat a kriptovaluta piac folyamatos fejlődésére és az innovatív projektek, mint az Algotech (ALGT) iránti növekvő érdeklődésre, amely felkelti a tapasztalt DOGE befektetők figyelmét. Nézzük meg a részleteket!
2024. 05. 22. 12:08
Megosztás:

Folytatódott a hazai e-kereskedelem lendületvesztése, az export lehet a válasz a magyar webáruházaknak az ázsiai dömpingre

2024 első negyedévében is folytatódott a magyar e-kereskedelem lendületvesztése a COVID évek hipernövekedése után: forgalmi alapon már csak 6,1%-os bővülést produkált a szektor. Az adatok szerint ezt a visszafogott növekedést nem a magyar webáruházak generálták – forgalmuk inkább csökkent –, hanem inkább az olcsó kínálattal és reklám-szőnyegbombázással operáló kínai kereskedők. Mivel továbbra is kevés a külföldre értékesítő hazai kereskedő, az export kiaknázatlan lehetőséget és megoldást is jelenthet a magyar cégeknek. Egy jelentős nemzetközi hálózattal és piacismerettel bíró szállítópartner pedig nagyban megkönnyítheti a külföldi terjeszkedést – mutatnak rá a 33 országban 140 ezer átvevőhelyet üzemeltető Packeta Group szakemberei.
2024. 05. 22. 12:00
Megosztás:

Íme az ALTEO számai: a BÉT megújuló energia vállalata

Az ALTEO az idei első negyedévben 2,55 milliárd forint adózott eredményt és 4,5 milliárd forint EBITDA-t ért el. Igaz, hogy ez csökkenés a tavalyi első negyedéves, történelmi rekordot hozó eredményhez képest, amely extrém körülmények között született, de így is a cég történetének harmadik legjobb EBITDA-ját produkálta. S mindezt a mostanra normalizálódott piaci körülmények között.
2024. 05. 22. 11:30
Megosztás:

Az MNB 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal, 7,25 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben csökkentette.
2024. 05. 22. 11:00
Megosztás:

A WHC részévé válik az Állás-Pont 2000 Kft.

Dél-dunántúli piaci pozíciójának megerősítése érdekében felvásárolja a pécsi Állás-Pont 2000 Kft.-t a HR-szolgáltatások nyújtásával foglalkozó WHC - közölte a cégcsoport kedden az MTI-vel.
2024. 05. 22. 10:30
Megosztás:

A tökéletes digitális marketingstratégia receptje

A digitális reklámok megjelenése óriási változást hozott a cégek marketingstratégiájában. A különböző online platformok hatalmas tömegeket érnek el, és számos lehetőséget nyújtanak a célzott hirdetésre. Épp ezért a vállalatoknak rengeteg megoldás áll rendelkezésre, hogy kapcsolatba lépjenek a kívánt célközönséggel, és soha nem látott marketingeredményeket érjenek el. Nagyon fontos, hogy marketingesként te is kiaknázd a digitális hirdetéseket, ha versenyképesek akarsz maradni egy olyan környezetben, amelyet egyre inkább az online hatások és a globalizáció ural.
2024. 05. 22. 09:50
Megosztás:

Jórészt pluszban zártak az ázsiai tőzsdék

Jórészt erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék szerdán, a tokiói tőzsde 0,86 százalékos csökkenéssel, 38 618 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 0,73 százalékkal gyengült.
2024. 05. 22. 09:30
Megosztás:

Mire számíthatunk szerdán a magyar tőzsdén?

Iránykereséssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szerdán az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Kedden folytatódott a negatív korrekció a hazai részvénypiacon, a BÉT részvényindexe, a BUX 222,11 pontos, 0,33 százalékos csökkenéssel, 67 866,13 ponton zárt.
2024. 05. 22. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint szerda reggelre

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 05. 22. 08:30
Megosztás:

Fékezik, de nem akadályozzák az etikai és biztonsági aggályok a generatív AI alkalmazását az energiaiparban a KPMG kutatása szerint

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.
2024. 05. 22. 08:00
Megosztás:

Az Ethereum ETF-ek jóváhagyása várható, miközben az ETH ára meghaladja a 3700 dollárt; a befektetők az altcoin szezonra készülve felhalmozzák az Avalanche (AVAX) és a Rollblock (RBLK) készleteiket

Az Ethereum (ETH) ETF-ek benyújtási folyamata jelentős előrelépést mutat. Bár a jóváhagyás nem garantált, most már valószínűbb, hogy megtörténik, mint korábban. Különösen az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) most gyorsított alapon kéri a tőzsdéket, hogy frissítsék a 19b-4-es bejelentést.
2024. 05. 22. 07:30
Megosztás: