Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel indulhat a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.
2024. 03. 14. 09:30
Megosztás:

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult, kevéssé változott a forint árfolyama csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 03. 14. 09:00
Megosztás:

Miért vándorolnak át a Toshi (TOSHI) vevői a KangaMoon (KANG) tomboló előértékesítésére? Tud-e a Maga (TRUMP) lépést tartani?

A korai Toshi (TOSHI) vásárlók 10 000%-os nyereséggel rendelkeznek, és új nagy befektetési lehetőséget keresnek.
2024. 03. 14. 08:15
Megosztás:

Elindult a Zöld Alapok Tőkeprogram

Kétszázmilliárd forintos kerettel elindult a Baross Gábor Tőkeprogram második pillére, a Zöld Alapok Tőkeprogram; ennek részeként bejegyezték az első tőkealapot, amely 50 milliárd forinttal segíti a zöld átállást célzó fejlesztések és beruházások megvalósítását - közölte a Nemzeti Tőkeholding Zrt. (NTH) az MTI-vel szerdán.
2024. 03. 14. 08:00
Megosztás:

Lezárul az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadása az MVM Next-be

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. július 1-jétől egységes márka alatt szavatolja az energiaellátást az egyetemes szolgáltatásban, miután lezárul az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadása a társaságba - tájékoztatta az állami tulajdonú energetikai cég szerdán az MTI-t.
2024. 03. 14. 07:30
Megosztás:

Megszabadulna a drága lakáshitelétől? Havi 50 ezer forinttal is kerülhet kevesebbe az “új” hitel!

Egy évvel ezelőtt még sok lakáshitel esetében két számjegyű volt a kamat, ma viszont jóval olcsóbb kölcsönök, akár 6 százalékos kamatozásúak is vannak a banki választékban - derül ki a money.hu összefoglalójából, amely beszédes példákon át mutatja be, hogy mennyit lehet megtakarítani egy hitelkiváltással. Egy, a múlt év elején felvett 20 millió forintos - 20 éves futamidejű - piaci lakáshitelnél például a havi törlesztőrészletet 50 ezer forinttal is lejjebb lehet most szorítani.
2024. 03. 14. 07:00
Megosztás:

Lakásbiztosítási kampány: százezer váltóra számítanak az alkuszok

Fokozatosan aktivizálódó ügyfelekre, a lakásbiztosítási kampány végére pedig mintegy százezer biztosítást váltóra számít a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) - jelentették be a szövetség mai sajtótájékoztatóján. A szövetség tájékoztatása szerint a kampányban alapvetően felértékelődött az alkuszi összehasonlító csatornák szerepe, és jelentősen előretört a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások (MFO-k) értékesítése.
2024. 03. 14. 06:30
Megosztás:

Többen remélnek fizetésemelést, mint ahányan várhatóan kapni fognak

Tavaly a munkavállalók csupán fele számított bérrendezésre, míg végül a munkáltatók közel háromnegyede döntött emellett – mostanra változott ez az arány: többen remélnek emelést, mint ahányan várhatóan kapni fognak. 2024-ben a leginkább a fizikai munkaerőt foglalkoztató nagyvállalatok dolgozói számíthatnak béremelésre – derül ki a Profession.hu legfrissebb kutatásából.
2024. 03. 14. 06:00
Megosztás:

Robbanás előtt áll az előfizetéses e-kereskedelem Magyarországon

Iparági előrejelzések szerint a globális e-kereskedelem előfizetéses modellje évente 50 százalék felett bővül, míg Magyarországon az alacsony penetráció miatt akár ennél is nagyobb növekedés lehetséges. A trend kiaknázása kritikus fontosságú a hazai e-kereskedelmi szektor versenyképességének növelése szempontjából.
2024. 03. 14. 05:30
Megosztás:

Rekordmutatókkal zárta a 2023-as évet a nemzetközi Generali Csoport, melyből a hazai Generali Biztosító is kivette a részét

2023-ban a magyar Generali Csoport, külső környezetünk hatásai – extra infláció, a szomszédunkban dúló háború, a stagnáló gazdaság és a szabályozói kihívások – ellenére is újabb sikeres évet zárt. A MABISZ adati szerint cégcsoport szinten megerősítette piaci második pozícióját, míg a Generali Biztosító teljesítményét önállóan tekintve piacvezető lett.
2024. 03. 14. 05:00
Megosztás:

Elfogadta az Európai Parlament a mesterséges intelligenciáról szóló rendeletet

Az Európai Parlament a mai napon elfogadta a mesterséges intelligencia (MI) szabályzásáról szóló uniós rendeletet. A várhatóan még idén tavasszal életbe lépő jogszabályt megszegő vállalatok a jövőben akár 35 millió eurós (több mint 13 milliárd forintos) büntetéssel is szembenézhetnek.
2024. 03. 14. 04:30
Megosztás:

Napelemes pályázat: ezek az akkumulátorok legnagyobb buktatói

Senki nincs még elkésve, aki igényelni szeretné a napelemekből és energiatárolóból álló rendszerekre kiírt Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatását, de elővigyázatosnak kell lenni. Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. fejlesztési igazgatója felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor tudja működtetni a rendszert áramszünet esetén, de arra is ügyelni kell, hogy a telepített eszközök kompatibilisek legyenek egymással. A szakértő szerint érdemes olyan kivitelezővel együtt dolgozni, aki a pályázat megvalósítása után is a rendelkezésünkre áll.
2024. 03. 14. 04:00
Megosztás:

Tavalyhoz képest harmadával olcsóbb lehet a húsvéti tojás

Húsvétra 60 forint körül alakulhat a tojás fogyasztói átlagára, vagyis a vásárlók az előző évhez képest harmadával olcsóbban juthatnak az ünnepkörhöz tartozó egyik kiemelt alapélelmiszerhez – derül ki az Agroinform.hu elemzéséből. A hazai termelők képesek alkalmazkodni az ilyenkor megnövekvő igényekhez, ennek ellenére célszerű lehet időben, 1-2 héttel húsvét előtt beszerezni a szükséges mennyiséget.
2024. 03. 14. 03:30
Megosztás:

Mennyit lehetett nyerni a Tippmix-en az Oscar-díjra való fogadással?

A megújult Tippmixprón 2024-ben első ízben lehetett fogadni az Oscar-díj várományosaira. A játékosok több mint 20 jelölési kategória közül válogathattak, a legnagyobb érdeklődés természetesen a Legjobb film kategóriát övezte, amelynek nyertese az Oppenheimer volt.
2024. 03. 14. 03:00
Megosztás:

Valós környezetben tesztelhetik majd az egészségügyi MI és robotikai megoldásaikat az európai startupok és kkv-k

A TEF (Testing and Experimentation Facility) program célja, hogy egyszerűsítse a mesterséges intelligencia és a robotika megoldásainak tesztelését valós környezetben. A TEF program öt szakterületre fókuszál: egészségügy, ipar, mezőgazdaság, élelmiszeripar, energetika és intelligens városok. A Portugália által vezetett egészségügyi konzorcium most indította el első pályázati felhívását európai egészségügyi startupoknak és vállalkozóknak.
2024. 03. 14. 02:40
Megosztás:

Használt autót vennél? A BMW-vel nagyon vigyázz!

Bár a használt autók piaca az utóbbi években egyre átláthatóbbá vált, van még hova fejlődnie. A gépjárműadatok gyűjtésével foglalkozó carVertical kutatása szerint a platformon megtalálható BMW-k fele sérült. 17,7%-os arányával a tolvajok körében is népszerű célpontnak számít. 2023-ban a platformon ellenőrzött járművek 7,5%-ának módosították a futásteljesítményét, összesen 7,7 milliárd kilométerrel. 2023 legnépszerűbb autója a Volkswagen Golf volt, megelőzve a 3-as BMW-ket.
2024. 03. 14. 02:00
Megosztás:

Elfogadták Szekszárd idei költségvetését

Elfogadta Szekszárd idei költségvetését a tolnai vármegyeszékhely közgyűlése szerdán, rendkívüli ülésen, egyhangú szavazással.
2024. 03. 14. 01:30
Megosztás:

Tulajdonságok, amit a lányok biztosan örökölnek az anyjuktól

Az emberi genetika és öröklődés hosszú ideje izgalmas kutatási téma a tudományban. A genetikai információk átadása az egyik generációról a másikra számos tulajdonság fejlődéséért felelős. Az öröklődés mechanizmusainak megértése nemcsak az evolúció biológiai folyamatainak megfejtésében fontos, hanem az egyének viselkedésének és tulajdonságainak magyarázatában is. Cikkünkben most arra fókuszálunk, hogy milyen tulajdonságokat örökölhetnek a lányok az anyjuktól, és milyen genetikai és környezeti tényezők játszanak szerepet e folyamatban.
2024. 03. 14. 01:00
Megosztás:

Adategyeztetést kezdeményez a napokban a Nébih

Adategyeztetést kezdeményez a napokban a Nébih a szarvasmarhát, juhot és kecskét tartó gazdaságoknál az Egységes nyilvántartási és azonosítási rendszer (ENAR) adatainak áttekintése és javítása érdekében - közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán.
2024. 03. 14. 00:40
Megosztás:

Ralliznak a mém érmék, érdemes melléjük csapódni

A kriptopiac az elmúlt napokban fantasztikus érmemozgásokat mutat be.
2024. 03. 14. 00:01
Megosztás: