46 millió új AutoWallis részvény

Az AutoWallis január 26.-i tőkeemelésének zárásaként 46 416 938 darab, egyenként 12,50 forint névértékű, 580 211 725 forint össznévértékű dematerializált, névre szóló törzsrészvényét bevezették a tőzsdei kereskedelembe kedden - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 03. 07. 07:30
Megosztás:

Lehetséges, hogy a Bitcoin (BTC) eléri a 100.000 dollárt a felezés előtt? Elemzők azt várják, hogy a Pullix (PLX) csatlakozhat az 1 dolláros klubhoz

A jelenleg is robogó kriptovaluta bikapiacon egyre növekvő várakozások vannak a jelentősebb kriptovaluták jövőbeli várható értékeivel kapcsolatban. Például a Bitcoin (BTC) túllépte a korábbi ATH-t (all-time-high - valaha volt legmagasabb csúcspont), így most olyan spekulációk vannak, hogy akár a 100 000 dolláros szintet is elérheti a halving esemény előtt. Ugyanígy, a Pullix (PLX) nevű új forradalmi DeFi token is egyre nagyobb figyelmet kap, elemzők azt jósolják, hogy hamarosan elérheti az 1 dolláros értéket. A token már kereskedhető a népszerű Uniswap tőzsdén, így a PLX token egyre inkább megalapozza pozícióját a kriptovaluta piacon.
2024. 03. 07. 07:00
Megosztás:

Nagyot esett az elektromos autók átlagára

A Használtautó.hu több mint 3 millió hirdetés alapján vizsgálta meg az elmúlt 3 év áremelkedésének tendenciáit. A portál szakértője az egyes üzemanyagtípusok közötti eltéréseket is áttekintette: kiderült, hogy a használt elektromos autók átlagára csökkent a leginkább. Egy általános árcsökkenéssel ráadásul nemcsak magánszemélyként járhatnak jól a vásárlók, hanem azok a cégek is, akik állami támogatással vásárolnának újonnan elektromos autót.
2024. 03. 07. 07:00
Megosztás:

Íme minden tudnivaló az áfa-digitalizáció eszközeiről!

Az adózási rendszerek digitalizációjára tett törekvések nemcsak hazai, hanem uniós szinten is egyre jobban előtérbe kerülnek. Az áfa és az egyéb adónemek digitalizációjának egyik fő célja, hogy az adóbevételeket minél nehezebb lehessen eltitkolni, illetve azokat minél könnyebben és hatékonyabban be tudják szedni a tagállamok adóhatóságai. Ilyen eszközök például a digitális világ vívmányaira optimalizált adó-adminisztrációs lépések, a tagállamok közötti kölcsönös és hatékony információcsere, vagy éppen az adóadminisztráció egyszerűsítése digitális eszközökkel. A felmerülő kérdésekben Szadai András adótanácsadó, a WTS Klient partnere segít eligazodni.
2024. 03. 07. 06:30
Megosztás:

Rekordot döntött a hazai FDI áramlás

A magyar kormányzat aktív szerepet vállal az ország gazdasági fejlődésének előmozdításában, ami a közelmúltban különösen figyelemre méltó eredményeket hozott. Miközben globálisan csökkenő tendenciát mutat a közvetlen külföldi tőkebefektetések (FDI) áramlása, Magyarország ellentétes trendet képvisel: a 2022-es év rekordjainak megduplázásával újabb mérföldkövet értünk el a beruházásösztönzés területén.
2024. 03. 07. 06:00
Megosztás:

Kamatozó részvénysorozatot vezetett be a Delta Technologies Nyrt. a BÉT-re

Kamatozó részvénysorozatot vezetett be a Delta Technologies Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde középvállalati piacára, a BÉT Xtenden – a hazai tőkepiacon rendhagyónak tekinthető részvényformátum megjelenését ünnepélyes kereskedésindító csengetés jelezte a BÉT-en. A bevezetés révén folytatódik az Xtend szegmens növekedése, egyúttal tovább mélyíti tőkepiaci jelenlétét a hazai informatikai szektor vezető szereplői közé tartozó társaság.
2024. 03. 07. 05:00
Megosztás:

A könnyűszerkezetes házak menthetik meg a fiatalok otthonteremtését

A könnyűszerkezetes házak lehetnek az ingatlanpiac új sztárjai, ezt bizonyítja az is, hogy az elmúlt öt évben a háromszorosára nőtt a gyorsházak építése iránti igény. Ezek a házak azonban sokkal nagyobb karriert is befuthatnának, ha nem tartaná magát makacsul az a néhány tévhit, ami a könnyűszerkezetes házakkal kapcsolatban a mai napig is kering fórumokon, közösségi oldalakon.
2024. 03. 07. 04:30
Megosztás:

Az időskori bentlakásos szociális ellátás feltételeinek javítását ösztönzi az ÁSZ jelentése

Lezárult az Állami Számvevőszéknek az időskori bentlakásos szociális ellátás helyzetét vizsgáló ellenőrzése. Jóllehet az ÁSZ az ellenőrzött intézményeknél számos jó gyakorlatot is azonosított, a minisztérium és az állami fenntartó által is ismert hiányosságok – a szakemberhiány, az alacsony bérezés vagy az elavult eszközállomány – megoldása további intézkedéseket igényel. Az ÁSZ javaslatokat fogalmazott meg egyebek mellett az intézmények személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása, illetve az erőforrásokkal való hatékonyabb gazdálkodás érdekében.
2024. 03. 07. 04:00
Megosztás:

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.
2024. 03. 07. 03:40
Megosztás:

40 fokon szoktál Te is mosni? Akkor nagyon nagy hibát követsz el!

Nem érdemes mindig 40 fokon mosni a ruhákat – Az alacsony hőmérsékletű mosás rejtelmei és veszélyei cikkünkben.
2024. 03. 07. 03:00
Megosztás:

Alig mozdult januárban a kiskereskedelem

2024. januárban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 0,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 03. 07. 02:45
Megosztás:

Sört inni pálinkával komoly bajhoz vezet mégis sokan nem tudják!

A pálinka és sör kombinációval járó egészségügyi kockázatokra vonatkozó tudományos magyarázat több tényezőre vezethető vissza, amelyek összetett és kifinomult kölcsönhatásokat hordoznak. Ezek a következők:
2024. 03. 07. 02:00
Megosztás:

Egyre kevesebbet költünk online

Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatása, amelynek összefoglalóját szerdán juttatták el az MTI-nek.
2024. 03. 07. 01:45
Megosztás:

A márciusi nyugdíjat miért ezen a napon utalják most?

Az 2024. évi márciusi nyugdíj kifizetésére mikor kerül sor? Mikor várhatóak a hivatalos nyugdíj kifizetési időpontok a 2024-es évben hónapról hónapra? Lássuk, hogy mikorra tervezik a márciusi nyugdíjak utalását.
2024. 03. 07. 01:00
Megosztás:

Komoly bajban a német gazdaság

Romlottak a német gazdaság kilátásai a kieli IfW gazdaságkutató intézet szerdán publikált előrejelzése szerint.
2024. 03. 07. 00:30
Megosztás:

A következő sikeres mém tokent keresed? Van egy jó hírünk!

Kétségtelen, hogy a kriptoszektor fantasztikus időszakát éli, amiből szokás szerint kitűnnek a mém projektek.
2024. 03. 07. 00:01
Megosztás:

BKK: Eddig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat

Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen igénybe vehessék a fővárosi közösségi közlekedést, mindenképpen szükséges az érvényesítés - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.
2024. 03. 06. 23:30
Megosztás:

Új áruházakat nyit a JYSK

A JYSK kiskereskedelmi üzletlánc két új áruházat nyit márciusban, két másik pedig megújul. Az új áruházak Bicskén és Várpalotán nyitnak, így már 98 üzlettel rendelkezik a JYSK Magyarországon - közölte az üzletlánc szerdán az MTI-vel.
2024. 03. 06. 23:00
Megosztás:

2,5 milliárd köbméterrel kevesebb gázt fogyasztottunk tavaly

A 2021-es felhasználásnál 2,5 milliárd köbméterrel kevesebb gázt fogyasztott Magyarország tavaly - közölte az MTI-vel az Energiaügyi Minisztérium (EM) szerdán, a március 6-ai energiatakarékossági világnap alkalmából.
2024. 03. 06. 22:30
Megosztás:

Új trolibuszok állnak üzembe Szegeden

A cseh SOR Libchavy s. r. o. négy, a felsővezeték-hálózattól függetlenül 50 kilométer megtételére képes önjáró trolibusza áll forgalomba néhány héten belül Szegeden - közölte Nagy Sándor (Momentum) városfejlesztési alpolgármester szerdán.
2024. 03. 06. 22:00
Megosztás: