Környezetbarát fejlesztés a Kompress Kft-nél

Egyszer használatos, környezetbarát ételtárolók, hamburgerdobozok, tálcák gyártását lehetővé tevő fejlesztést hajtott végre a komáromi Kompress Nyomdaipari és Szolgáltató Kft. csaknem 900 millió forint ráfordításával - mondta el a társaság ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
2024. 02. 01. 10:30
Megosztás:

Veszteséggel nyitottak ma a vezető európai tőzsdék

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon. Szerdán vegyes indexekkel zártak a piacok.
2024. 02. 01. 10:00
Megosztás:

A Metaversum már a kezdet előtt véget is ért? A Sandbox (SAND) és a Decentraland (MANA) továbbra is lejtőn, míg minden tekintet a Pullix (PLX) felé fordul.

A 2021-ben a metaversum által generált felhajtás jelentős árnövekedést eredményezett a metaversum tokenek számára. Azóta ez a felhajtás lecsillapodott, a befektetőket aggasztja a metaversum jövőbeli kilátása. Ezzel párhuzamosan a Sandbox (SAND) és a Decentraland (MANA) árfolyamai mélyrepülést mutattak. Azonban a Pullix (PLX) koronázhatja meg az egészet, mivel továbbra is vonzza a befektetőket a kriptopiaci hanyatlás ellenére. Nézzük meg a Pullix (PLX)-et, és vizsgáljuk meg, miért tartozhat az egyik legjobb befektetési tokenek közé 2024-ben.
2024. 02. 01. 09:30
Megosztás:

Vegyes mozgás a vezető ázsiai piacokon

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön.
2024. 02. 01. 09:08
Megosztás:

Csökkenéssel indulhat ma a kereskedés

Negatív korrekcióval indulat a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén, miután szerdán a BUX 830,91 pontos, 1,31 százalékos emelkedéssel, 64 044,46 ponton zárt.
2024. 02. 01. 08:58
Megosztás:

Az Optimism (OP) több mint 5 dollárra emelkedhet, Dan Gambardello bizakodó a Cardano (ADA) kapcsán - a Meme Moguls (MGLS) 90%-kal feljebb, meddig mehet még?

A Cardano (ADA) kriptovaluta árfolyama az elmúlt heti kereskedésben emelkedést mutatott, így ismét felkeltette a befektetők figyelmét, de nincs egyedül ezzel. Az Optimism (OP) is képes lehet új magasságok elérésére, és hamarosan értéknövekedést tapasztalhatunk az árfolyamában. Eközben a Meme Moguls (MGLS) előértékesítése is komoly lendületet vesz, és az altcoin piac vezető szereplőjévé válhat. Ma megvizsgáljuk mindhárom coin helyzetét.
2024. 02. 01. 08:41
Megosztás:

Vegyesen mozgott a forint árfolyama reggel

Kevéssé, de vegyes irányban változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 02. 01. 08:30
Megosztás:

Elindult az új vidékfejlesztési kiírások társadalmi egyeztetése

A meghirdetett menetrendnek megfelelően megkezdődött Magyarország Közös Agrárpolitika Stratégiai Terve alapján induló, új vidékfejlesztési kiírások társadalmi egyeztetése.
2024. 02. 01. 08:00
Megosztás:

Év elején a vártnál alacsonyabbnak bizonyult a német infláció

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdán publikált előzetes adatai alapján januárban az előző havinál és a piaci várakozásoknál is alacsonyabbnak bizonyult, 2,5 éves mélypontra csökkent az inflációs ráta.
2024. 02. 01. 07:30
Megosztás:

A többség számára fontos az anyagi biztonság idős korban

A megkérdezettek többsége fontosnak tartja, hogy idős korában ne legyenek anyagi nehézségei, a várható állami nyugdíjtól ugyanakkor nem remélnek gondtalan megélhetést - közölte az OTP Nyugdíjpénztár szerdán az MTI-vel.
2024. 02. 01. 07:00
Megosztás:

Debrecenben erősít az ország vezető HR szolgáltatója, hogy támogassa a régió nagyberuházásait

A kelet-magyarországi gazdasági fellendüléssel egyidőben tovább bővíti debreceni központját a Prohuman, Magyarország piacvezető és Közép-Kelet-Európa egyik leggyorsabban növekvő HR szolgáltatója. A vállalat a régióban zajló nagyberuházásokkal együtt járó, folyamatosan növekvő munkaerőigény még teljesebb és hatékonyabb kiszolgálását várja a kapacitásnöveléssel is járó fejlesztéstől, új régiós központjának megnyitásától. Az ünnepélyes megnyitón a vállalat igazgatóságának elnöke mellett részt vett Debrecen polgármestere és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója is.
2024. 02. 01. 06:30
Megosztás:

500 millió eurós részvény-visszavásárlási programról és stratégiai akvizíciókról számolt be a Generali

A Generali Csoport az „Élethosszig tartó partnerség 24 – a növekedés motorja” nevű stratégiai tervének megvalósítása kapcsán jelentette be, hogy jó úton halad az összes kulcsfontosságú pénzügyi cél teljesítése felé.
2024. 02. 01. 05:30
Megosztás:

Akár tízmillió forintba is kerülhet egy külföldi síbaleset, ha nincs utasbiztosításunk

A síelők és snowboardosok számára a február az igazi csúcsidőszak, így sokan most tervezik felkeresni a külföldi sípályákat, hogy kedvenc téli sportjukat űzhessék. Azonban egy baleset miatt akár kórházban is véget érhet a hegyekben töltött téli vakáció, ezért fontos, hogy felkészülten vágjunk neki az utazásnak. De vajon hogyan győződhetünk meg arról, hogy teljesen biztonságban tudunk lemenni egy pályáról, illetve mi a teendő, és ki a felelős baleset esetén?
2024. 02. 01. 05:00
Megosztás:

Nehéz piacon bővült az OTP Nyugdíjpénztár

Az OTP Öngondoskodási Index tavalyi adatai szerint, habár a 18-70 év közötti bankkapcsolattal rendelkező lakosság 84 százaléka számára fontos volt, hogy anyagi gondoktól mentes időskort teremtsen magának, mégis az aktív keresők 72 százaléka arra számított, hogy nem lesz elég a megélhetéshez az állami nyugdíja. Ennek ellenére a 2018 óta eltelt öt évben csupán 7 százalékkal csökkent azok aránya, akik saját bevallásuk szerint rendelkeznek kifejezetten nyugdíjcélú megtakarítással. Az OTP Nyugdíjpénztár 2023-as eredményei alapján ugyanakkor bizakodásra ad okot, hogy a lakosság egyre nagyobb része ismerte fel a nyugdíjcélú öngondoskodás fontosságát.
2024. 02. 01. 04:30
Megosztás:

Fontos információkat hallgathatott el a Wizz Air az utasok elől

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Wizz Air Hungary Kft.-vel szemben. A légitársaság valószínűsíthetően lényeges információkat hallgatott el az ingyenes online utasfelvétellel kapcsolatban, ezzel egyébként elkerülhető költségeket okozva az utasoknak.
2024. 02. 01. 04:00
Megosztás:

Új korszak kezdődik március 1-jétől a fővárosban és környékén

Új időszámítás kezdődik a tarifareformmal március elsejétől a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedésben, az utazók az új rendszer nyertesei - mondta Karácsony Gergely főpolgármester kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
2024. 02. 01. 03:30
Megosztás:

Általános elégedetlenség honol Németországban

Általános az elégedetlenség Németországban a balliberális kormány gazdaságpolitikája, illetve az illegális migráció miatt - jelentette ki Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
2024. 02. 01. 03:00
Megosztás:

Haladékot kaptak a kormánytól a buszosok

Április 1-től kell csak a buszoknak használatarányosan fizetniük az útdíjat, mivel a fuvarozói érdekképviseletek kérésére a kormány elhalasztotta az új rendszer bevezetését. A legnagyobb buszos tapasztalattal rendelkező útdíjbevallási közreműködő cég, az i-Cell azt tanácsolja a vállalkozóknak, hogy a kéthónapos haladékot használják a fedélzeti eszközök mielőbbi beszerzésére, mivel januárra már hiány lépett fel a piacon.
2024. 02. 01. 02:30
Megosztás:

Itt az első hír, drasztikusan drágul a bankolás

A telefonos szolgáltatások mellett a banki díjak is drasztikusan drágulnak áprilistól – a bankok a napokban teszik közzé az emelésről szóló közleményeket. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hupénzügyi szakértője szerint jó számlacsomag választásával és néhány megugorható feltétel teljesítésével nemhogy az emelést el lehet kerülni, de ingyenessé is tehető a bankolás.
2024. 02. 01. 02:00
Megosztás:

A vasutas szakszervezetek aláírták a bérmegállapodást

17 százalékkal, de legalább 70 ezer forinttal keresnek többet a vasutasok januártól visszamenőleg - közölte a Vasutasok Szakszervezete, miután ma délelőtt aláírták a 2024 - 2026-os bérmegállapodást.
2024. 02. 01. 01:30
Megosztás: