Így tudsz otthon tökéletes macaront készíteni

Pedig a megfelelő technikával és alapanyagokkal otthon is csodás macaronokat süthetünk, ráadásul költséghatékonyan! A macaron nemcsak azért az egyik legmenőbb sütemény, mert jól néz ki, hanem mert eszméletlenül finom is egyben. Nem a legegyszerűbb az elkészítése, azonban ha megvannak hozzá a megfelelő alapanyagok és eszközök, akkor semmi akadálya annak, hogy tökéletes házi macaront készíts.
Ha minden szükséges kelléket egy helyen szeretnél beszerezni, akkor a Süss Velem Webáruház tökéletes megoldás lehet, hiszen náluk megtalálhatók a kellékek, az alapanyagok és a kiváló minőségű ételfesték is, amely elengedhetetlen hozzá.
Na de nézzük meg, hogyan is készül a finom házi macaron lépésről lépésre!
A macaron története
A macaron eredete egészen a 16. századig nyúlik vissza, amikor Medici Katalin olasz szakácsai vittek magukkal belőle Franciaországba. Azóta világszerte népszerű édesség, és szó szerint számtalan változata létezik.
Egy klasszikus macaron kívül roppanós, belül omlós és krémes. Bár elkészítése precizitást igényel – elég magas fokon –, néhány alapvető szabály betartásával garantáljuk a sikert!
Ezekből lesz tökéletes a macaron
Nem lesz szükségünk sok összetevőre, viszont azok minősége kulcsfontosságú:
- 10 dkg mandulaliszt
- 18 dkg porcukor
- 6 dkg kristálycukor
- 3 tojásfehérje
- Ételfesték gél formában
Az ételfesték használata nemcsak az esztétika miatt fontos, hanem mert hígítja is a tésztát, amitől tökéletes szerkezete lesz a macaronoknak.
Lépésről lépésre
Most bemutatjuk lépésről lépésre, hogy hogyan is készül egy finom házi macaron:
1. Szitáljuk le a mandulalisztet és a porcukrot. Ez adja a macaron tökéletes, sima textúráját.
2. Verjük fel a tojásfehérjéket, amihez fokozatosan adjuk hozzá a kristálycukrot, majd szépen lassan a mandulalisztes keveréket.
3. Adjunk hozzá pár csepp ételfestéket, ha lehet, gél formában.
4. Formázzunk belőle egy habzsák segítségével kis macaron formákat egy szilikon sütőpapírra, vagy egy speciális macaron szilikon lapra.
5. Pihentessük egy óráig, amíg megszárad a tetejük – ezzel elkerülhetjük a repedéseket.
6. Majd süssük meg 150 fokra előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt. Fontos, hogy ne légkeverést használjunk, mert akkor egyenetlenek lesznek a sütik.
Ha ezzel megvagyunk, már csak ki kell választanunk, hogy milyen töltelékkel szeretnénk készíteni.
Nem is olyan nehéz, igaz? Ha megjött a kedved, akkor érdemes ellátogatnod a Süss Velem Webáruház honlapjára, ahol mindent beszerezhetsz ehhez az édességhez, amire csak szükséged van. Az oldalon szuper recepteket is találsz, amelyekkel biztos lesz a siker! Ideje hát meglepni a családot – és persze magadat is!