Ilyen gyakran indokolt a fogorvos látogatása

Az egészséges fogak érdekében, nem árt rendszeresen fogászati kezelésre járni. Ahhoz ugyanis, hogy a fogak sokáig megőrizzék az állapotukat, legalább évente két alkalommal érdemes ellátogatni egy fogászati rendelőbe. Nem jó módszer megvárni, amíg fájdalom jelentkezik, hiszen akkor már sokkal nagyobb az esélye annak, hogy elveszítjük a sérült fogat.

Ilyen gyakran indokolt a fogorvos látogatása

A fogászati rendelő felkeresése tehát mindenképpen legyen rutinszerű, így nagyobb eséllyel előzhetjük meg a problémákat.

Milyen gyakran érdemes fogorvoshoz menni?

Az esetek többségében megvárjuk, amíg fájdalom jelentkezik, ez azonban már előrehaladott fogkárosodást jelent. Ha a szájüreget évente két alkalommal megvizsgálja a szakember, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem maradnak rejtett problémák, mondta el Dr. Farkas Mariann, a Fehér Dental – fogorvos Budapest oldal rendelőjétől. A gyulladások ugyanis időzített bombaként működnek, egyik napról a másikra érezhetünk akkora fájdalmat, amit már csak a fog eltávolításával lehet enyhíteni.

Az eszközök segítségével az orvos még a legapróbb tüneteket is feltárja, így időben fényt deríthet a fogközi kezdeti szuvasodására, valamint a fogkő okozta ínygyulladásra. A felmérések szerint az emberek nagy része azonban csak 5-6 évente jár el fogorvoshoz, csak akkor, ha már nem bírja tovább a fájdalmat, ez pedig egy igen rossz szokás hazánkban. Érdemes a rendszeres ellenőrzésre már a gyerekeket, egészen fiatal korban is szoktatni.

Miért fontos, hogy rendszeresen járjunk fogorvoshoz?

Ahhoz, hogy hosszú távon megőrizhessük a fogak rágóképességét, elengedhetetlen a fogak jó csontállománya. Ezt sok minden veszélybe sodorhatja, nemcsak akkor, ha nem megyünk rendszeresen fogászatra, hanem akkor is, ha nem a megfelelő ételeket esszük és nem jól mosunk fogat.

Másik veszélyforrás az elhanyagolt szuvasodás, ami idővel tovaterjed és nem áll meg. Minél tovább halogatjuk a fogorvos meglátogatását, annál nagyobb az esélye a maradandó károsodásnak. A szuvasodás sokszor a fogat tartó szövetekre és a gyökérre is átterjed, ami kezeletlen esetben fertőzést okoz, érinti a csontot, ami aztán elpusztul, így fogvesztést okoz.

Nagy gond lehet még a fogkő tartós jelenléte, amely a fogzománc gyengülését eredményezheti. Ami így nem képes ellátni a védőfunkcióját, ennek hatására a fog szuvasodni kezd. Ha pedig a baktériumok tartósan jelen vannak, akkor a fog szöveteit, valamint a csontot is veszélybe sodorja. Amennyiben tehát nem történik meg a helyreállító kezelés, abban az esetben nagy valószínűséggel elveszíthetjük a fogunkat. Fogfehérítés esetén is ezzel kezdi a szakember.

Mi történik egy fogászati kezelés során?

Ha valaki rendszeresen eljár a félévente szükséges szűrővizsgálatokra, akkor tisztában van vele, hogy mi történik a rendelőben. A fogorvos ilyenkor ellenőrzi a fogakat, a nyálkahártyát, az ínyt, valamint a nyelv állapotát. Ezzel képet kap arról, hogy milyen rejtett elváltozások vannak a szájüregben, aminek köszönhetően megelőzhető a probléma továbbterjedése, az esetleges szövődmények kialakulása.

A rutineljárás tehát arra van, hogy fájdalommentes kezeléssel a szakember helyrehozhasson egy olyan apróbb gondot, ami később akár nagyobb veszélyt is jelenthet a fogakra.

A konzultáció további előnye még, hogy a fogorvos tanácsot adhat azzal kapcsolatban, hogyan ápoljuk jobban a fogainkat, így kevesebb esélyt adva a gyulladások kialakulásának.

Megválasztották az év üzleti példaképét a Leader Of The Year gáláján

A nyolcadik Bizalom Gálán hét kategóriában osztottak ki sikeres cégvezetőknek elismerést, míg az üzleti példaképnek járó Leader Of The Year trófeát Juhász Attila kapta.
2022. 12. 05. 19:00
Megosztás:

Vegyesen zártak az európai tőzsdék

A vezető nyugat-európai tőzsdék a londoni index kivételével veszteséggel zártak hétfőn.
2022. 12. 05. 18:40
Megosztás:

A negatív nemzetközi befektetői hangulat hatott a magyar tőzsdére is

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1138,28 pontos, 2,49 százalékos csökkenéssel, 44 666,01 ponton zárt hétfőn.
2022. 12. 05. 18:00
Megosztás:

Fenntarthatósági inkubátor programot szerveztek fiataloknak

Középiskolások és egyetemisták számára a fenntarthatóság témájában szerveztek inkubátor programot az Európai Unió támogatásával, az ERASMUS+ program keretében - közölte Civil Impact Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-vel.
2022. 12. 05. 17:30
Megosztás:

A karácsonyi időszakban is törekednek a tudatosságra a hitelkártya tulajdonosok

Az év vége hagyományosan a legerősebb időszak a kereskedelemben, a vásárlási kedvet ilyenkor az ünnepek, valamint a kedvezményes Black Friday akciók pörgetik fel. Az OTP Bank áruhitel partnere, a Euronics tapasztalatai szerint ezekben a hetekben főleg a számítástechnikai eszközökre, a mobiletelefonokra, valamint a nagyképernyős TV készülékekre ugrik meg a kereslet. A forgalmi adatok és a felmérések egyértelműen azt mutatják, hogy a hitelkártyatulajdonosok egyre tudatosabban használják ki az év végi akciókat és kedvezményeket, valamint az is jól látható, hogy ilyenkor többen keresik a drágább, minőségi termékeket, különösen az energiatakarékos berendezéseket, amelyekért hajlandóak felárat is fizetni.
2022. 12. 05. 16:30
Megosztás:

Átlagosan 13 éves import autók érkeznek hazánkba

A Használtautó.hu elemzése rámutat arra, hogy nemcsak az új autók piaca csökken, hanem használtból is egyre kevesebb és egyre idősebb érkezik az országba. Ennek következtében pedig a teljes hazai autópark drasztikusan öregszik: mára átlagosan több mint 15 éves autók futnak a magyar közutakon.
2022. 12. 05. 16:05
Megosztás:

Az Erste Csoport tőzsdei bevezetésének 25. évfordulóját ünnepli

Az Erste részvényeit 25 évvel ezelőtt, 1997. december 4-én vezették be a Bécsi Értéktőzsdére. Az 1997-es tőzsdei bevezetés, és az azt követő újabb kibocsátások hozzájárultak az Erste Csoport kelet-közép-európai terjeszkedéséhez, ahogyan alapot teremtettek a beruházásokhoz a piacvezető technológiákba és digitális innovációkba.
2022. 12. 05. 15:30
Megosztás:

Módosul a versenytörvény– az infláció a GVH eljárásaiba is begyűrűzött

2022. december 1-jén került kihirdetésre egy terjedelmes salátatörvény, mely többek között a magyar versenytörvényt (Tpvt.) is számos helyen módosítja. Nem csak a díjak és bizonyos bírságösszegek emelkedtek az infláció miatt, de egy új eszköz is bevezetésre került, mellyel élhet a GVH. Kovács Márk, a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda szakértője foglalja össze a legújabb változásokat.
2022. 12. 05. 15:00
Megosztás:

A részvénypiac megijedt

Pénteken volt egy kisebb riadalom a relatíve erős amerikai munkaerőpiac kapcsán, de a valóságban hamar megnyugodtak a kedélyek. 
2022. 12. 05. 14:30
Megosztás:

Kevesebb Covid-tesztre lesz szükség Kínában

Kína enyhít a Covid-szabályokon.
2022. 12. 05. 14:00
Megosztás:

Hollandia lehet az USA aduásza a Kínával folytatott tech harcban

Hollandia kulcsszerepet játszhat az Egyesült Államok és Kína között zajló kiélezett technológiai versenyben, miután az USA limitálta a Kínába szállítható mikrochipek fejlettségét. 
2022. 12. 05. 13:30
Megosztás:

Emelkedett októberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma

Októberben 0,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt az egy évvel korábbihoz képest - közölte hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2022. 12. 05. 13:00
Megosztás:

Állásbörzét tart a rendőrség Szegeden

Állásbörzét tart a rendőrség csütörtökön Szegeden - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a police.hu oldalon.
2022. 12. 05. 12:30
Megosztás:

Az MNB ötmillió forintos bírságot szabott ki a Molra

A jegybank ötmillió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Mol Nyrt.-re, mert a cég a vecsési kőolajmező feltárásával kapcsolatos hírt nem a tőkepiaci működés szempontjából irányadó jogszabálynak megfelelően és felületeken tette közzé - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel hétfőn.
2022. 12. 05. 12:00
Megosztás:

Törökországban másfél év után először lassult az infláció

Törökországban másfél év után először lassult az infláció novemberben.
2022. 12. 05. 11:30
Megosztás:

Csökkent az orosz szolgáltatóipar teljesítménye

Második hónapja csökkent az orosz szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) novemberben.
2022. 12. 05. 11:00
Megosztás:

Mínuszban nyitottak az európai tőzsdék

Mínuszban indítottak hétfőn a főbb európai tőzsdemutatók a pénteki záróértékükhöz képest.
2022. 12. 05. 10:30
Megosztás:

Ezek a legkeresettebb szakmák 2022-ben

A TanfolyamOKJ.hu 2022 szeptemberében felmérést készített az oldalán érdeklődők körében, amelyben arra volt kíváncsi, ki, miért szeretne felnőttképzésben részt venni. A beérkezett 4200 válasz alapján kiderült, hogy a szakmatanulás legfőbb motivációja a munkahelyváltás, de magas azok száma is, akik a papír miatt vagy éppen egy régi álom beteljesítése érdekében ülnek újra iskolapadba.
2022. 12. 05. 10:00
Megosztás:

Nem kell a használt autó! Miért esett így vissza a behozatal?

Négy hónapja 9 700 körüli minimumszinten áll a behozott használt személyautók havi eladási darabszáma. Novemberben sem mozdult felfelé az itthon forgalomba helyezett külföldi használt személyautók száma: a Datahouse friss adatai szerint a használtimport volumene 9 663 volt, ami 19 százalékkal marad el a tavalyi hasonló időszakban regisztrált 11 963 darabtól.
2022. 12. 05. 09:30
Megosztás:

Nőttek a személyes kiadások és jövedelmek az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban havi összevetésben nőttek a személyes kiadások és jövedelmek októberben.
2022. 12. 05. 09:00
Megosztás: