Itt a válasz az elmúlt napok, hetek politikai támadásaira a Holotech-től

Piaci szereplőként nem dolgunk állást foglalni politikai vagy közéleti kérdésekben – ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül a bennünket ért támadások mellett. Morális kötelességünk, hogy kiálljunk és megvédjük a kutatásainkban résztvevő közel negyven tudóst, vegyészt, fizikust, akadémikust és mérnököt, akiknek nem csak személyes megítélése, de magas szintű tudományos munkájának megbecsülése is veszélybe került a minden racionális alapot nélkülöző, nemtelen és aggasztó vádaskodások során. Kategorikusan visszautasítunk minden, vállalatunk Holografikus Technológiai fejlesztését és azok kapcsán megvalósult beruházásokat ért vádaskodásokat.

Ez úton is meg kívánjuk erősíteni, hogy Gábor Dénes, világhírű Nobel-díjas feltalálónk nevéhez fűződő kutatási eredmények továbbfejlesztése kapcsán nem csak lehető legnagyobb szakmai alázattal és körültekintéssel, de arészünkről elvárható szakmai, pénzügyi és pályázati előírásoknak is a lehető legmegfelelőbb módon járunk el. Alegnevesebb hazai egyetemekkel és kutatási műhelyekkel (Miskolci Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gép- és Terméktervezési Intézet, Szerszámgépészeti és Mechatronikai Intézet, Fizikai Kémia és Anyagtudományi Tanszék, Műanyag és Gumiipari Laboratórium, Lágy Anyagok Kutatócsoport, a Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék és a Fizika Tanszék stb.) évek óta tartó közös kutatási és fejlesztési munkánk prudens és transzparens működését nem csak közel 15 különböző pályázati ellenőrzés, de fejlesztéseinkben részvevő, szigorú antikorrupciós előírásokkal, valamint átfogó pénzügyi felügyelettel és ellenőrzési rendszerekkel rendelkező nemzetközi partnercégeink rendszeres visszajelzései is igazolják. A lehető legalaposabb pénzügyi fegyelem nélkül nem működhetne velünk együtt sem az Európai bankjegyek nyomtatásáért felelős holland biztonsági nyomda, sem a világ egyik legnagyobb és legismertebb távközlési vállalata, de nem lennénk rendszeres meghívott vendégei a legnagyobb körültekintéssel megrendezett biztonsági és hadiipari kiállításoknak sem.

Fontosnak érezzük tisztázni azt a médiában megjelent félreértést miszerint cégünk, a Holotech Hungary Kft. új technológiai feltalálására nyújtott volna be pályázatot – amivel szemben az az igazság, hogy csak és kizárólag a Gábor Dénes nevéhez fűződő hologram technológia továbbfejlesztésére, illetve annak egészségügyi, építészeti, biztonságtechnológiai, energetikai, tervezési, valamint egyéb, civil és polgári célú felhasználásának kidolgozására vettünk igénybe pályázati forrásokat. Anélkül, hogy túlságosan szakmaiak szeretnénk lenni, természetesen értjük a félreértés okát: laikus bírálóink számára nem egyszerű értelmezni a fejlesztés, illetve más pályázati keretein belül megvalósuló, foto-polimer alapanyagra, illetve annak előállítására alkalmas gépek megalkotására irányuló erőfeszítéseinket.

Ezzel együtt fontosnak érezzük megemlíteni vállalataink múltbéli eredményeit is: a Holotech Hungary Kft-hez köthetően (teljes zöldmezős beruházás) keretében jött létre Magyarország egyik legnagyobb - nemzetközi szinten is kiemelkedő - nyomdaipari cégcsoportja Budapest mellett. A Vácot megvalósult, mintegy 23.000 nm alapterületű nyomdaipari központban több mint 15 Mrd forint értékbű beruházás jött létre, amely mindennapi működése során mintegy közel 25 Mrd Ft árbevételt termel évente – és ami mintegy 350 fő munkavállalónak teremtett állást és mindennapi megélhetést. Fontos kiemelnünk, hogy csak az elmúlt években nagyságrendileg közel mintegy 10 Mrd Forint adó került megfizetésre a költségvetés számra, valamint annak arányos része (több 100 millió Forintos nagyságrendben) a váci önkormányzat részére.  

Értjük és elfogadjuk a politikai szereplők működésének logikáját, ugyanakkor reméljük, hogy ők is értik és elfogadják, ha a valótlan és hamis állításaikért a bírósági eljárásokban is felelniük kell majd.

51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés a héten

A megszaporodott szúnyogok miatt a héten várhatóan 248 településen és kilenc budapesti kerületben, 51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés - tájékoztatta a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.
2022. 08. 15. 20:00
Megosztás:

Ekkora volt júniusban a folyó fizetési mérleg hiánya

A májusi csökkenés után júniusban a korábbi hónapok szintjére, 806 millió euróra nőtt a folyó fizetési mérleg havi hiánya a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn megjelent előzetes adatai szerint. Májusban 370 millió, áprilisban és márciusban egyformán 780 millió euró volt a folyó mérleg deficitje.
2022. 08. 15. 19:00
Megosztás:

Mínuszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 628,79 pontos, 1,44 százalékos csökkenéssel, 43 034,16 ponton zárt hétfőn.
2022. 08. 15. 18:00
Megosztás:

Kevésbé nőttek júliusban a nagykereskedelmi árak Németországban

Mérséklődött júliusban a nagykereskedelmi árak növekedési üteme Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.
2022. 08. 15. 17:00
Megosztás:

Húsz százalékkal nőtt a lízingpiac a második negyedévvben

A lízingpiacon a finanszírozott összeg 420,2 milliárdot tett ki a második negyedévben, ez 20 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és meghaladja a 2019-es szintet - közölte a Magyar Lízingszövetség második negyedéves jelentésében hétfőn.
2022. 08. 15. 16:00
Megosztás:

A tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárak indokoltak

Az alacsony szőlőtermésre vonatkozó becslések és a borvidékek jóváhagyására váró szőlőár előrejelzések a tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárakat indokolnak a rövidesen beinduló idei szüret során - állapította meg hétfői közleményében az Agrárminisztérium (AM).
2022. 08. 15. 15:00
Megosztás:

A Fehér Ház tagadja, hogy tudott volna előzetesen az FBI házkutatásáról Trump házában

A Fehér Ház szóvivője vasárnap tagadta, hogy az elnöki hivatal előzetesen tudott volna a Donald Trump korábbi amerikai elnök floridai birtokán tartott házkutatásról, amelyet múlt hétfőn bírósági végzés alapján folytatott le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
2022. 08. 15. 14:00
Megosztás:

Az S&P negatívra vágta a magyar adósság kilátásait

Péntek este stabilról negatívra csökkentette a magyar államadósság kilátását az S&P, és megtartotta a „BBB” besorolást.
2022. 08. 15. 13:00
Megosztás:

A GVH döntése alapján a Vodafone kompenzálja a fogyasztókat a megtévesztő mobilnet-hirdetései miatt

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket – ezzel 60 millió forintra mérsékelve a rá kirótt bírságot.
2022. 08. 15. 12:00
Megosztás:

A zárbetétek esetében miért fontos a méret?

A zárbetét láthatatlanul szolgálja biztonságunkat. Mi csak a kulcsok elfordítását látjuk, az igazán fontos dolgok az ajtózár belsejében, a zárbetétben történnek meg. A megfelelő zár kiválasztásának egyik fontos momentuma a zárbetét méretének megválasztása, melyhez cikkünk nyújt támogatást.
2022. 08. 15. 11:00
Megosztás:

Nagy kínai cégek távoznak az USA tőzsdékről - további 230 cég mehet még haza

A számviteli adatok nem megfelelő közlése körüli hosszas huzavona után öt nagy kínai állami cég vonul ki az amerikai börzékről.
2022. 08. 15. 10:00
Megosztás:

Már mától forgalomkorlátozások lesznek a fővárosi ünnepi előkészületek miatt

Már mától forgalomkorlátozások lesznek az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt Budapesten.
2022. 08. 15. 09:00
Megosztás:

Hiszi a Piszi! Egymás után kétszer vitte el valaki a lottó főnyereményt!

Két hónapon belül kétszer is megütötte a főnyereményt egy férfi Maryland állam lottójátékán az Egyesült Államokban.
2022. 08. 15. 08:30
Megosztás:

Erősödött hétfő reggelre a forint

Erősödött a forint a hét végén a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2022. 08. 15. 08:00
Megosztás:

Folytatódik a meleg idő

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2022. 08. 15. 06:00
Megosztás:

Heti Horoszkóp - Komoly veszély leselkedik a héten! De melyik csillagjegyre micsoda?

Heti horoszkópunk a 2022. augusztus 15. (hétfő) - augusztus 21. (vasárnap) közötti időszakra vonatkozóan megmutatja , hogy a csillagok állása alapján mi vár Rád a pénzügyeidben és az élet más területén. Lássuk, kinek van izgulnivalója és ki számíthat valami pozitív dologra!
2022. 08. 15. 04:01
Megosztás:

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet Magyar Közösségi Bank, 2022 második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
2022. 08. 15. 01:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 08. 14. 22:00
Megosztás:

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvanra

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvan fővárosába vasárnap, ami bő egy héten belül a második hivatalos és előre be nem jelentett amerikai látogatás a szigetre. Az előző, amelyet Nancy Pelosi házelnök vezetett, komoly diplomáciai konfliktust okozott az Egyesült Államok és a Tajvant egyik saját tartományának tartó Kína között.
2022. 08. 14. 21:00
Megosztás:

A szabályok enyhítését jelentette be az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban - olvasható az Egyesült Államok járványügyi központjának (CDC) pénteken frissített ajánlásában.
2022. 08. 14. 20:00
Megosztás: