Jelentősen növelte gyártókapacitását a Continest Technologies Zrt

Új, a medikai konténergyártásra specializálódott üzemcsarnokot adott át a Continest Technologies Zrt. a székesfehérvári gyárában. Az összecsukható konténerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó vállalat medikai konténerekre vonatkozó gyártói kapacitása a korábbi háromszorosára nőtt a beruházás által. A speciális eszközök beszerzése nyomán megvalósult fejlesztés célja, hogy növelhető legyen az olyan moduláris, azonnal bevethető, gyorstelepítésű egészségügyi mobil konténerek gyártási volumene, amelyek a koronavírus-járvány elleni védekezésben, vagy humanitárius katasztrófák, illetve egyéb egészségügyi ellátást igénylő helyzetek esetén is alkalmazhatóak. Az 541 millió forint összköltségű projekt megvalósítására a társaság több mint 432,91 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.

Jelentősen növelte gyártókapacitását a Continest Technologies Zrt

A Continest Technologies Zrt. 2021. április 16-án nyújtotta be pályázatát a GINOP-1.2.15-21. referencia számon megjelent, Mikro-, kis- és középvállalkozások egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztéseinek támogatásanevű felhívásra. A sikeres pályázat nyomán, a „Konténer alapú gyorstelepítésű mobil PCR labor, oltópont és mintavételi egység gyártás kapacitáshoz szükséges eszközbeszerzés” elnevezésű projekt megvalósítása 2021. június 28-án vette kezdetét a társaság székesfehérvári konténergyárában, és 2021. december 3-án fejeződött be.

A mintegy 432,91 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós pályázati támogatás többek között sík- és csőlézer, targonca, fúró-marógép, hajlító gép, szalagfűrész, csavarkompresszor, illetve hegesztőgépek és hegesztő füstelszívók beszerzését tette lehetővé. A közel 5 hónap alatt megvalósult eszközfejlesztési projekt keretében olyan fejlett technológiával rendelkező egészségipari gyártói kapacitás épült ki, amely – hazai előállítású, versenyképes termékek útján – a globális ellátási láncok megszakadása esetén is képes biztosítani az egészségügyi ellátás feltételeit. A korszerű eszközök beszerzésével a társaság célja olyan gyorstelepítésű mobil laborok, oltópontok és mintavételi egységek gyártása, amelyek lehetővé teszik a koronavírus-járvány elleni, vagy egyéb egészségügyi vészhelyzet, humanitárius katasztrófa esetén szükséges gyors és hatékony védekezést.

A beruházás nyomán a háromszorosára nőtt a társaság gyártási volumene a medikai konténereket illetőn, amely a 2022-es év végéig közel 26 új munkahely létrejöttét teszi lehetővé. A kapacitásbővítő projekt keretében a gyárterület is növekedett, közel 1000 négyzetméterrel, így már összesen közel 5500 négyzetméteren történik a Continest-konténerek gyártása.

A társaság 2020 őszén indította el medikai üzletágát, a ContiMedet, amelynek keretében mobil egészségügyi platformok fejlesztését és gyártását végzi. A medikai konténerek jelenleg is a világ több pontján teljesítenek szolgálatot – például Németországban, Angliában, és a skandináv piacon –, többek között a koronavírus-járvány elleni küzdelemben is. A kapacitásbővítésnek köszönhetően az elmúlt hónapokban már több egészségügyi projekt is megvalósulhatott. Az egyik kiemelt projekt keretében az izraeli AID Genomics számára gyártott 12 darab medikai konténeregységet a társaság, összesen 210 ezer euró értékben. A projekt célja, hogy a társaság a mintavételt és a minták elemzését egy helyszínen és egy laborban komplexen tudja megoldani. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ugyancsak a Continest által gyártott laboregységet és mintavételi pontot működtet Budapesten, ami az ország legforgalmasabb mobil szűrőpontja, illetve a Continest által gyártott mintavételi pontok megtalálhatóak a Dunakanyarban, az Alföldön és több budapesti helyszínen is. Továbbá 2021 nyarán – még a beruházási szakaszban – a Külgazdasági és Külügyminisztériummal közös együttműködésben egy 12 ágyas multifunkcionális mobil kórtermet alakított ki a társaság az Egészségügyi Világszervezet részére Kelet-Afrikában, Ugandában. 2022-ben pedig egy kanári-szigeteki filmforgatáshoz biztosítottak Covid-19 tesztek elvégzéséhez szükséges mintavételi pontot a Continest mobilkonténerei a Smart Covid Center megbízásából.

„2021 augusztusában adtuk át az első konténergyárunkat Székesfehérváron, szűk fél évvel később pedig már annak továbbfejlesztéséről, bővítéséről beszélhetünk. A gyárkapacitás-bővítés révén évente közel 1000 medikai célú konténer legyártását tudjuk vállalni, amely háromszorosa az eddigi kapacitásunknak. Az árbevételünk közel 90 százaléka jelenleg is az export tevékenységből származik, a növekvő gyártói volumen révén ez a szám tovább nőhet, és új piacokon való megjelenéshez is hozzásegíthet minket. Erőteljesen növekvő igényt látunk ugyanis főként a közel-keleti térségből, valamint Észak-Amerikából a moduláris, gyorstelepítésű medikai konténereink iránt” – mondta el Kis-Márton Vidor, a Continest alapító-vezérigazgatója az átadó esemény kapcsán.

„Köszönettel tartozunk azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a világjárvány idején is fejlesztettek, és a nehézségek ellenére folyamatosan a lehetőségeket keresték. Ezt tette a Continest is: gyorsan alkalmazkodtak a kialakult helyzethez és a járvány elleni küzdelemhez szükséges orvosi konténerek fejlesztésébe és gyártásába kezdtek. A beruházáshoz a kormány 432,9 millió forint támogatást nyújtott. A céghez hasonlóan gondolkodó, tehát a jövőbe pozitívan tekintő vállalkozások kulcsszerepet játszottak abban, hogy az elmúlt két évben a magyarországi vállalkozások 40 százalékkal több beruházást valósítottak meg, mint visegrádi vetélytársaik. A ma beruházása pedig a jövő növekedése” – tette hozzá György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

14 éves mélypontra csökkent a ZEW német gazdasági hangulatindexe

Tovább romlott és 2008 októbere óta a legalacsonyabb szintet érte el a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet gazdasági hangulatindexe augusztusban.
2022. 08. 17. 14:00
Megosztás:

Közel négyszázmillió forintból fejlesztik az onkológiai és kardiológiai ellátást Egerben

Közel négyszázmillió forintból fejlesztik az onkológiai és kardiológiai ellátást az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben - közölte az intézmény sajtóreferense az MTI-vel.
2022. 08. 17. 13:00
Megosztás:

A kormány 18,5 milliárd forintot különített el a kis benzinkutak támogatására

A kormány folytatja a kis benzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el - mondta az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2022. 08. 17. 12:00
Megosztás:

Hangtechnikai eszközökre lehet licitálni a NAV-nál

Prémium kategóriás hangtechnikai eszközökre lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) következő árverésén.
2022. 08. 17. 11:00
Megosztás:

A koronavírus miatti korlátozások hatása az infokommunikációs eszközök terjedésére

A koronavírus-járvány felgyorsította az internet és a mobilkommunikációs eszközök magyarországi használatát és számos területen az uniós átlagot is beérte a magyar használat; tavaly a magyar háztartások 91 százaléka rendelkezett szélessávúinternet-hozzáféréssel, amely egy százalékponttal maradt csak el az uniós átlagtól - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) infokommunikációseszközök (IKT) használatáról készült éves jelentéséből.
2022. 08. 17. 10:00
Megosztás:

Nőtt a szlovén GDP a második negyedévben

A szlovén hazai össztermék (GDP) 8,2 százalékkal nőtt az idén a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a szlovén statisztikai hivatal kedden.
2022. 08. 17. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint reggelre

A kedd esti jegyzésekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerda kora reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2022. 08. 17. 08:00
Megosztás:

Elutasította az igazságügyi tárca a Trump-házkutatáskor tett vallomások nyilvánosságát

Az amerikai igazságügyi minisztérium a nyomozás érdekeire hivatkozva elutasította, hogy nyilvánosságra hozza a Donald Trump házánál tartott FBI-házkutatásról készült, eskü alatt tett vallomásokat, a lépésre a republikánus párt kérte a minisztériumot még vasárnap.
2022. 08. 17. 07:00
Megosztás:

A potenciális munkaerő-tartalék 137 ezerrel csökkent az első negyedévben

A potenciális munkaerő-tartalékhoz az első negyedévben 299 ezer ember tartozott, számuk 137 ezerrel csökkent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden az MTI-vel.
2022. 08. 17. 06:00
Megosztás:

A legolcsóbb díjcsomagok drágultak a mobilpiacon, de többet is nyújtanak érte

Elsősorban a legolcsóbb díjcsomagok ára nőtt a mobilszolgáltatóknál az év első felében, ugyanakkor ezek minden esetben többletszolgáltatást is tartalmaztak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb mobilpiaci vizsgálata szerint.
2022. 08. 17. 05:00
Megosztás:

Máshol is csökkentek az üzemanyagárak

Szlovéniában éjféltől csökken az üzemanyagok ára a sztrádákon kívüli töltőállomásokon - közölte a kormány kedden. Az autópálya-hálózat mentén fekvő benzinkutakon szabadáras a díjszabás.
2022. 08. 17. 04:00
Megosztás:

Elvette 13 magáncég ki nem használt gáztároló kapacitásait a cseh állam

A cseh állam elvette 13 magáncég ki nem használt gáztároló kapacitásait - közölte David Hlustík, az ipari és kereskedelmi minisztérium szóvivője kedden a CTK hírügynökséggel.
2022. 08. 17. 03:00
Megosztás:

Ismerni kell a hívószavakat a sikeres toborzáshoz

A munkanélküliség trendje néhány éve ellenkezőjére billent, ma már sokkal inkább munkaerőhiányról beszélhetünk, a cégek nehezen tudnak megfelelő, tehetséges, képzett munkaerőhöz jutni. A magas foglalkoztatási szintnek, illetve az álláshirdetések tömkelegének köszönhetően nem tehetik meg a munkáltatók, hogy beállnak a sorba, hiszen sikert csak úgy érhetnek el, ha kommunikációs stratégiájukkal kitűnnek a tömegből.
2022. 08. 17. 02:00
Megosztás:

Új trend a futárpiacon: egyre elterjedtebbé válik az aznapi kiszállítás terén a “kétemberes” szállítás

A kiszállítási piacon látványosan nő a nagyméretű termékek rendeléseinek száma, amelyek kézbesítése speciális logisztikai megoldást igényel. A vásárlói igényeknek megfelelően, az élelmiszerek, friss-és melegételek kiszállítása mellett tovább növeli e-kereskedelmi kézbesítési portfólióját az okoslogisztikai megoldásokat kínáló DODO. A magyarországi Hervis sportáruházakból online rendelt nagyméretű és túlsúlyos sportezközöket már aznapi kiszállítással is kérhetik a vásárlók a DODO új, két futárt igénylő logisztikai szolgáltatásának köszönhetően.
2022. 08. 17. 01:00
Megosztás:

Új vezető az Erste Bank marketing és pr területének élén

Augusztus közepétől Blaumann Debóra veszi át az Erste Bank marketing és pr területének irányítását. A szakember feladata a pénzintézet megújulásának megjelenítése, a kommunikációs eszköztár bővítése lesz.
2022. 08. 17. 00:01
Megosztás:

Folytatódik a fel nem vett 150 millió forintos Joker nyeremény története

Idén év elején, 4 hét halmozódás után egyedüliként vihette volna haza a szerencsés a Joker játék főnyereményét. A játékos azonban 90 napon belül nem jelentkezett nyereményéért. A játékok részvételi szabályzatai szerint a Szerencsejáték Zrt. az át nem vett nyereményeket különsorsolásokban meghirdetett nyeremények formájában juttathatja vissza a játékosokhoz, valamint az adott játék nyereményalapját egészítheti ki. Az aktuális, szeptember 11-ig tartó Joker akcióban közel 95 millió forint talál majd gazdára.
2022. 08. 16. 23:00
Megosztás:

Ismerd meg a sütifigurákat!

Csak a képzeleted szabhat határt annak, hogy milyen módon, illetve milyen technikákkal, alapanyagokkal díszíted fel az otthonodat. Elképesztően jó érzés, amikor egy-egy alkotás jól sikerül, de maga az alkotási folyamat is rengeteg örömet tud okozni.
2022. 08. 16. 22:00
Megosztás:

A kamatemelések dacára növekedésben maradtak a személyi kölcsönök

Bár az infláció miatti kamatemelések nyomán drágábbak lettek a személyi kölcsönök, a K&H-nál továbbra is népszerűek ezek a hitelek. A pénzintézet közel 4 százalékkal nagyobb összegben folyósított személyi hiteleket az idei év első öt hónapjában, mint egy évvel korábban. A személyi kölcsönök átlagos összege kicsivel 1,8 millió forint alatt volt májusban, ez minimális csökkenésnek felel meg az egy évvel korábbi, valamivel 1,8 millió feletti összegtől. A csökkenés elsősorban azzal magyarázható, hogy az egyre népszerűbb teljesen online személyi kölcsönöknél alacsonyabb az átlagos hitelösszeg, mint a fiókokban igényelt konstrukcióknál. A teljesen online is igényelhető személyi kölcsönök, melyeket a számítógépről, mobilról vagy tabletről indítanak és fejeznek be, egyre nagyobb teret nyernek: ma már az igénylések több mint 50 százaléka ezen a csatornán érkezik a K&H-hoz.
2022. 08. 16. 21:00
Megosztás:

Két óriás hajótársaság is elengedi az oltási követelményeket

2022. szeptember 5-től már nem lesz kötelező COVID-19 védőoltással rendelkezniük a Royal Caribbean és a Celebrity Cruises utasainak - legalábbis járataik többségén. A világ legnagyobb tengerjáró hajóit is üzemeltető cégek a lazítás ellenére továbbra is fenntartják a tesztelési követelményeiket, ám számos vendég számára nyitják meg újra az utazás lehetőségét.
2022. 08. 16. 20:00
Megosztás:

Végigsöpört a kamatemelés a hiteleken augusztusban

Két hét alatt valamennyi nagybank drágított a hitelein azt követően, hogy az MNB 10 százalék fölé vitte az alapkamatát. Most főleg a személyi kölcsönök voltak soron, amelyekből már az olcsóbbakért is többet kell fizetni a jegybanki kamatnál. A lakáshiteleknél pedig általánossá vált a 8 százalék feletti THM - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2022. 08. 16. 19:00
Megosztás: