Jövő pénteken kezdődik a háromnapos Miskolci Piknik

Jövő pénteken keződik a három napon át tartó Miskolci Piknik a vármegyeszékhelyen, ahol többek között a német lemezlovas, Alle Farben is fellép - közölték a szervezők.

A rendezvényen a tavalyi évtől eltérően idén csak két színpadon - a Szent István téren és a Villanyrendőrnél - lesznek koncertek. Az Erzsébet térre a szervezők egy "gasztro szigetet" állítanak fel, ahol a helyi vállalkozások és séfek mellett Rácz Jenő és Mede Ádám is látványfőzést tart majd.

A piknik első napján a délután fél háromkor kezdődnek el a zenei programok, a Szent István téri nagyszínpadon mások mellett fellép Csordás Tibi, Bréda Bia és Manuel is, a színpad utolsó előadója pedig a német lemezlovas, Alle Farben lesz.

Ezen a napon a Villanyrendőrnél található színpadon többek között Markus Greg, a Loving Arms és Regán Lili szórakoztatja a közönséget, míg az Erzsébet téren este hattól egyebek mellett a Borsod Burger látványfőzésén vehetnek részt az érdeklődők.

Szombaton a legkisebbeknek is tartogatnak programot a szervezők, fellép a Farkasházi Réka és a Tintanyúl, de gólyalábas műsort is megnézhetnek a gyermekek. Később mások mellett Pullmaxx, majd Desh gondoskodik a jó hangulatról, akit az est fő fellépője, Majka követ a Szent István téren.

A Villanyrendőrnél többek között a Groovehouse és a Bonbon koncertezik majd, míg a gasztro szigeten a látogatók több látványfőzésen - köztük a Rácz Jenőén - is részt vehetnek.

A vasárnapi program szintén gyermekprogramokkal kezdődik a Miskolci Piknik nagyszínpadán, délelőtt tíztől Horagus mester cirkuszán, utána az Alma együttes koncertjén, majd az Alkalmi Csibészek gólyalábas csoport előadásán vehetnek részt a kicsik.

Délután ugyanezen a helyszínen lép majd fel a Here We Are és a Hauber Zsolt x Bonanza Banzai is, a színpad programjait pedig Geszti Péter Rapül az idő című performansza zárja.

A Villanyrendőrnél többek között Bebe lép fel, majd Erős vs Spigiboy djformáció zenél, az Erzsébet téri gasztro szigeten pedig a Karám és Mede Ádám látványfőzésén vehetnek részt a látogatók.

A vártnál alacsonyabb Japánban az export és import

A japán export és az import is a vártnál kisebb mértékben növekedett augusztusban.
2024. 09. 18. 15:00
Megosztás:

Kedvezőbb lakásbiztosítások a kampány hatására

A lakásbiztosítások díja 16, a biztosítók kárkifizetése ugyanakkor 23 százalékkal nőtt egy év alatt 2024 június végéig. Az idén márciusi lakásbiztosítási kampány hatására a második negyedévre mérséklődtek az ugyanakkora ingatlanra jutó díjak az év elejéhez képest - áll az MNB friss Lakásbiztosítás-indexében.
2024. 09. 18. 14:30
Megosztás:

Az uniós tagországok készen állnak a télre

Az Európai Unió tagországai készen állnak a télre, a tagállami gáztartalékok 90 százalékos szint felett vannak - közölte Kadri Simson, az Európai Bizottság energiaügyi biztosa Strasbourgban kedden.
2024. 09. 18. 14:00
Megosztás:

Ingyenes Szuperkoncert a Hősök terén szombaton - Program

Már csak három napot kell várni az év legnagyobb zenei eseményére. Szombaton megnyitja kapuit a Hősök terén az ingyenes Szuperkoncert, amelyen a legismertebb magyar előadók mellett nem kisebb világsztár, mint a latin pop ikonja, Ricky Martin is fellép.
2024. 09. 18. 13:30
Megosztás:

Többletforrást ad a kormány a déli határátkelők fejlesztésére

Többletforrást biztosít a kormány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számára a röszkei, a tompai és a hercegszántói állomány bővítésére, korszerű technikai eszközök beszerzésére - jelentette be az MTI-nek szerdán megküldött közleményében a Pénzügyminisztérium (PM).
2024. 09. 18. 13:00
Megosztás:

Tovább nőtt a bankkártya-elfogadó helyek száma

Jelentősen növekedett a bankkártyás fizetést elfogadó kereskedők száma, ahogy az elfogadóhelyeken üzemelő POS-termináloké is az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Magyar Nemzeti Bank adataiból. Ezzel párhuzamosan a korábbinál nagyobb mértékben csökkent a készpénzfelvételek száma, a nemrég elindult qvik pedig az OTP Bank várakozásai szerint még inkább háttérbe szoríthatja a készpénzhasználatot.
2024. 09. 18. 12:30
Megosztás:

Romlott vagdalthúst hívtak vissza, ha ezt vetted, ne edd meg!

Vadász vagdalthúst hívott vissza a forgalomból a Müller Drogéria Magyarország Bt., mert az elégtelen hőkezelés miatt romlott lehet - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.
2024. 09. 18. 12:00
Megosztás:

200 milliárd forint érhető el a mezőgazdasági és élelmiszeripari fejlesztésekhez

Szeptember 17-től két új, összesen 200 milliárd forint értékű felhívásra pályázhatnak a vállalkozások: a feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása kapcsán 150 milliárd forint, míg az állattartó telepek kisebb léptékű beruházásaihoz 50 milliárd forint áll rendelkezésre - közölte az Agrárminisztérium (AM) kedden az MTI-vel.
2024. 09. 18. 11:30
Megosztás:

Pusztítanak az erdőtüzek Portugáliában

Az Európai Unió nyolc tűzoltó repülőgéppel segíti a Portugáliában pusztító erdőtüzek oltásán munkálkodó helyi hatóságokat - közölte az Európai Bizottság kedden.
2024. 09. 18. 11:00
Megosztás:

A gyerekek kedvence: a palacsinta

A palacsinta tésztája rendkívül egyszerű és olcsó. Valószínűleg ezért is lett olyan közkedvelt. Ma sem hiányozhat az éttermek étlapjáról, hiszen nemcsak, hogy könnyen beszerezhető és nem drága alapanyagokból készül, de nagyon változatosan lehet ízesíteni is. Nézzük, hogyan indult ez a sikertörténet!
2024. 09. 18. 10:30
Megosztás:

Az EU bevezetheti a dohányfüstmentességet kültéri tereken is

Az Európai Bizottság dohányfüstmentességet vezetne be bizonyos kültéri tereken is azzal a céllal, hogy az emberek, elsősorban a gyermekek és fiatalok hatékonyabb védelmet élvezhessenek a passzív dohányzás és az aeroszolok hatásaival szemben.
2024. 09. 18. 10:30
Megosztás:

Enyhe nemzetközi hozamemelkedés, idehaza minimális csökkenés történt; a dollár erősödött, a forint stagnált

A mai Fed-döntéssel kapcsolatos 50 bázispontos várakozás ellenére, a vártnál erősebb kiskereskedelmi forgalmi és ipari termelési adatok miatt a dollár és az euró hozamgörbe közepe és vége is pár bázisponttal feljebb toldódott.
2024. 09. 18. 10:00
Megosztás:

Bár napközben új csúcson is járt az S&P, végül stagnáltak a tengerentúli indexek a Fed-döntés előtt

Nem volt érdemi mozgás zárásra az amerikai részvénypiacokon, bár napközben az S&P és a Dow is járt új csúcson, miközben a befektetők négy és fél év óta az első kamatcsökkentésre készülnek az USA-ban.
2024. 09. 18. 09:30
Megosztás:

Emelkedtek a nyugat-európai tőzsdék

Kéthetes csúcson zártak a nyugat-európai részvényindexek kedden, mivel a piacokon az optimizmus lett úrrá a Fed mai kamatdöntése előtt. A páneurópai STOXX 600 index 0,4%-kal került feljebb. A spanyol irányadó index, az IBEX 1,1%-kal nőtt és ezzel több mint kilenc éve a legmagasabb szintre emelkedett.
2024. 09. 18. 09:00
Megosztás:

170 millió forintos útfejlesztés zárult le Gyulán

Befejeződött Gyulán, az Uhrin János utcában az útfejlesztés, amelyre 174 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat - közölte Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester.
2024. 09. 18. 08:30
Megosztás:

Az osztrák vasúttársaság ismét fogad egyes vonatokat

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szerda hajnaltól ismét fogad egyes vonatokat a hegyeshalmi határállomáson keresztül. Ennek köszönhetően hajnaltól már közlekedhetnek az EuRegio-vonatok Győrből Bécsbe és Bécsből - Bruck an der Leitha állomáson át Győrig teljes útvonalon - közölte a Mávinform szerda reggel az MTI-vel.
2024. 09. 18. 08:00
Megosztás:

Több mint száz szolgáltató kínál kedvezményeket a Kerékpárosbarát hétvégén

Szeptember 21-22-én harmadik alkalommal rendezik meg a Kerékpárosbarát hétvégét, mely során több mint száz biciklisbarát szolgáltató várja kedvezményekkel a vendégeket országszerte.
2024. 09. 18. 07:30
Megosztás:

Ezek a városok kapnak elektromos meghajtású hulladékszállító járműveket

Összesen öt elektromos meghajtású hulladékszállító járművet helyeznek üzembe Nyíregyházán, Debrecenben és Pakson az Elektromos Hulladékszállító Mintaprojekt részeként, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. támogatásával - közölte a HUMDA kedden az MTI-vel.
2024. 09. 18. 07:00
Megosztás:

Többet költöttek utasbiztosításra az ügyfelek idén

Utasbiztosításra átlagosan csaknem 13 ezer forintot költöttek az ügyfelek az idén, ez 4,5 százalékkal több a tavaly nyári adathoz képest - közölte a Netrisk kedden az MTI-vel.
2024. 09. 18. 06:30
Megosztás:

Az amerikai elnökválasztás és a gyengülő német gazdaság határozhatják meg az irányt ősszel a magyar gazdaság számára

Követheti az amerikai és az európai központi bank kamatcsökkentését a Magyar Nemzeti Bank a nyári szünet után, így az év végére 6,25 százalékra csökkenhet a hazai irányadó ráta. A magyar gazdaság alakulását és kilátásait a német ipar gyengélkedése rontja leginkább, így az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzése az idén mindössze 1,8 százalékos GDP-növekedést vár. A forint stabil maradhat az év hátralevő részében is, az év végén 395 forint körül alakulhat az euró árfolyama. Az Equilor szerint az amerikai gazdaság körüli bizonytalanságok és az ősszel esedékes, várhatóan nagyon szoros elnökválasztás elsősorban közvetve hat a magyar helyzetre.
2024. 09. 18. 06:00
Megosztás: