Kikerülhető-e az iPhone szerviz?

Nincs rosszabb érzés annál az érzésnél, miután valami fontosat összetörtünk. Ha pedig ez az imádott iPhone-unk volt, akkor elég rossz nap állhat mögöttünk. Nem biztos azonban, hogy rögtön iPhone szerviz után kell kutatnunk, ha baleset érte a telefonunkat.

Kikerülhető-e az iPhone szerviz?

Függetlenül attól, hogy a sérülés a napi használat vagy egy közvetlen baleset mellékterméke, az eszköz javítása nagy kihívás elé állíthat minket otthon. Azonban, ha arra gondolunk, hogy milyenek egy iPhone szerviz árai, akkor könnyen azon kapjuk magunkat, hogy mérlegeljük a javítás árát és az esetleges otthoni megoldási lehetőségeket.

Van néhány gyakran előforduló probléma, amiknél ki tudjuk kerülni az iPhone szerviz látogatását, egy Apple szerviz nélkül házilag is megoldhatóak a problémák.

1. Lehet, hogy szoftverhiba

Mielőtt a csavarhúzóhoz nyúlunk, van néhány gyors megoldás, amelyek varázsütésre megoldhatják minden aggodalmunkat. Amikor az iPhone-javításokról van szó, kiderül, hogy sok hiba megoldható úgy, hogy először megbizonyosodunk arról, hogy az iOS rendszerünk naprakész-e. Ezt gyorsan leellenőrizhetjük a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés elemben. Ha problémák továbbra is fennállnak, sajnos tovább kell folytatnunk a hibaelhárítást.

2. Vízkár

Víz. Az első parancsolat a vízkár kezelésében egyszerű: Ne kapcsoljuk be a telefont. Miután kihalásztuk a telefont a WC-ből vagy a medencéből, a bekapcsolása rövidre zárhatja azokat az áramköröket, ahol a víz nyugszik. Tehát tartsuk kikapcsolva a telefont, amíg ki nem szárítottuk azt. A telefon kinyitása nélkül a víz eltávolítása bonyolult lehet. A víz nagy részének kiürítéséhez próbáljunk 10 percig egy vákuumfúvókát a telefon alján lévő porthoz tartani.

Második lépésként úgy is el tudjuk távolítani a maradék nedvességet a telefonból, ha egy zacskó rizsben hagyjuk. Legalább 24 órára lesz szüksége ahhoz, hogy a telefon belseje annyira kiszáradjon, hogy megpróbálhatjuk bekapcsolni.

3. Akkumulátor problémák

Az akkumulátor rövid élettartamának két legnagyobb hibája az energiaéhes alkalmazások és a nem megfelelően kalibrált akkumulátor. Mindkettőnek meglehetősen egyszerű a javítása. Először ellenőrizzük, hogy fut-e olyan alkalmazás, amely visszaél a helyszolgáltatással, vagy folyamatosan a háttérben fut. Facebook Messenger, Twitter vagy különböző hír alkalmazások a leggyakoribb bűnösök. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy mely alkalmazások a tettesek lépjünk a Beállítások > Általános > Használat menüpontra, és válasszuk az „Akkumulátorhasználat lehetőséget, hogy megnézzük az akkumulátorhasználat alkalmazásonkénti lebontását.

Ha a fentiek közül egyik próbálkozás sem jött be, akkor érdemes utánanézni található-e iPhone vagy telefon szerviz Budapesten vagy más nagyobb városokban, azért hogy a lehető legnagyobb szakértelemmel rendelkező csapatra bízzuk kedvenc készülékünket.

51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés a héten

A megszaporodott szúnyogok miatt a héten várhatóan 248 településen és kilenc budapesti kerületben, 51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés - tájékoztatta a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.
2022. 08. 15. 20:00
Megosztás:

Ekkora volt júniusban a folyó fizetési mérleg hiánya

A májusi csökkenés után júniusban a korábbi hónapok szintjére, 806 millió euróra nőtt a folyó fizetési mérleg havi hiánya a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn megjelent előzetes adatai szerint. Májusban 370 millió, áprilisban és márciusban egyformán 780 millió euró volt a folyó mérleg deficitje.
2022. 08. 15. 19:00
Megosztás:

Mínuszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 628,79 pontos, 1,44 százalékos csökkenéssel, 43 034,16 ponton zárt hétfőn.
2022. 08. 15. 18:00
Megosztás:

Kevésbé nőttek júliusban a nagykereskedelmi árak Németországban

Mérséklődött júliusban a nagykereskedelmi árak növekedési üteme Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.
2022. 08. 15. 17:00
Megosztás:

Húsz százalékkal nőtt a lízingpiac a második negyedévvben

A lízingpiacon a finanszírozott összeg 420,2 milliárdot tett ki a második negyedévben, ez 20 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és meghaladja a 2019-es szintet - közölte a Magyar Lízingszövetség második negyedéves jelentésében hétfőn.
2022. 08. 15. 16:00
Megosztás:

A tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárak indokoltak

Az alacsony szőlőtermésre vonatkozó becslések és a borvidékek jóváhagyására váró szőlőár előrejelzések a tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárakat indokolnak a rövidesen beinduló idei szüret során - állapította meg hétfői közleményében az Agrárminisztérium (AM).
2022. 08. 15. 15:00
Megosztás:

A Fehér Ház tagadja, hogy tudott volna előzetesen az FBI házkutatásáról Trump házában

A Fehér Ház szóvivője vasárnap tagadta, hogy az elnöki hivatal előzetesen tudott volna a Donald Trump korábbi amerikai elnök floridai birtokán tartott házkutatásról, amelyet múlt hétfőn bírósági végzés alapján folytatott le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
2022. 08. 15. 14:00
Megosztás:

Az S&P negatívra vágta a magyar adósság kilátásait

Péntek este stabilról negatívra csökkentette a magyar államadósság kilátását az S&P, és megtartotta a „BBB” besorolást.
2022. 08. 15. 13:00
Megosztás:

A GVH döntése alapján a Vodafone kompenzálja a fogyasztókat a megtévesztő mobilnet-hirdetései miatt

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket – ezzel 60 millió forintra mérsékelve a rá kirótt bírságot.
2022. 08. 15. 12:00
Megosztás:

A zárbetétek esetében miért fontos a méret?

A zárbetét láthatatlanul szolgálja biztonságunkat. Mi csak a kulcsok elfordítását látjuk, az igazán fontos dolgok az ajtózár belsejében, a zárbetétben történnek meg. A megfelelő zár kiválasztásának egyik fontos momentuma a zárbetét méretének megválasztása, melyhez cikkünk nyújt támogatást.
2022. 08. 15. 11:00
Megosztás:

Nagy kínai cégek távoznak az USA tőzsdékről - további 230 cég mehet még haza

A számviteli adatok nem megfelelő közlése körüli hosszas huzavona után öt nagy kínai állami cég vonul ki az amerikai börzékről.
2022. 08. 15. 10:00
Megosztás:

Már mától forgalomkorlátozások lesznek a fővárosi ünnepi előkészületek miatt

Már mától forgalomkorlátozások lesznek az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt Budapesten.
2022. 08. 15. 09:00
Megosztás:

Hiszi a Piszi! Egymás után kétszer vitte el valaki a lottó főnyereményt!

Két hónapon belül kétszer is megütötte a főnyereményt egy férfi Maryland állam lottójátékán az Egyesült Államokban.
2022. 08. 15. 08:30
Megosztás:

Erősödött hétfő reggelre a forint

Erősödött a forint a hét végén a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2022. 08. 15. 08:00
Megosztás:

Folytatódik a meleg idő

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2022. 08. 15. 06:00
Megosztás:

Heti Horoszkóp - Komoly veszély leselkedik a héten! De melyik csillagjegyre micsoda?

Heti horoszkópunk a 2022. augusztus 15. (hétfő) - augusztus 21. (vasárnap) közötti időszakra vonatkozóan megmutatja , hogy a csillagok állása alapján mi vár Rád a pénzügyeidben és az élet más területén. Lássuk, kinek van izgulnivalója és ki számíthat valami pozitív dologra!
2022. 08. 15. 04:01
Megosztás:

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet Magyar Közösségi Bank, 2022 második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
2022. 08. 15. 01:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 08. 14. 22:00
Megosztás:

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvanra

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvan fővárosába vasárnap, ami bő egy héten belül a második hivatalos és előre be nem jelentett amerikai látogatás a szigetre. Az előző, amelyet Nancy Pelosi házelnök vezetett, komoly diplomáciai konfliktust okozott az Egyesült Államok és a Tajvant egyik saját tartományának tartó Kína között.
2022. 08. 14. 21:00
Megosztás:

A szabályok enyhítését jelentette be az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban - olvasható az Egyesült Államok járványügyi központjának (CDC) pénteken frissített ajánlásában.
2022. 08. 14. 20:00
Megosztás: