Letelt az utolsó határidő is, mégsem veszett ügy a továbbtanulás

A felsőoktatási intézményekbe való jelentkezésre február 15-e a határidő, aki erről lemaradt, lényegesen szűkebb körben ugyan, de még augusztus 6-a éjfélig élhetett a pótjelentkezés lehetőségével. Ez után a határidő után azonban a magyar felsőoktatási rendszerben semmilyen opció nem létezik azok számára, akik valamilyen okból kifolyólag mindkét dátumot elmulasztották. Nekik is kínál alternatívát a Collegium Humanum Varsói Menedzsment Egyetem, ahol Menedzsment szakon alap-, illetve mesterképzésben magyar nyelven 13 szakirány közül választhatnak a leendő hallgatók.

Letelt az utolsó határidő is, mégsem veszett ügy a továbbtanulás

Aki az augusztus 6-ai pótjelentkezésről is lecsúszott, a hazai felsőoktatási rendszerben kénytelen egy évet elveszíteni, míg elkezdheti majd a tanulmányait. Pedig bárki kerülhet olyan élethelyzetbe, ami miatt egy időre tanulmányi céljait valami más elhomályosítja vagy egyszerűen csak bizonytalan abban, miként tudna egy három-öt éves képzést a családi életével, a munkájával összeegyeztetni.

„Oktatási programunknak egyik fontos célja, hogy mindenki számára megteremtse a lehetőséget a továbbtanulásra. A félévek nálunk rendhagyó módon októberben és márciusban indulnak, az aktuális jelentkezési határidő pedig október 10-e” – avatott be Noll-Batek Frigyes, a Collegium Humanum Pozsonyi Kihelyezett Tagozatának prorektora.

Ne vesszen el egyetlen év sem!

Az oktatási intézmény képzése azoknak kínál ideális lehetőséget, akik magas színvonalú, nemzetközileg széles körben elfogadott egyetemi képesítést szeretnének szerezni magyar nyelven. A végző hallgatók európai uniós akkreditált diplomát kapnak, melynek birtokában könnyen tudnak érvényesülni a nemzetközi munkaerőpiacon. A tanulmányokat akár 100%-ban online elvégezhetik a hallgatók, minden tanóra és vizsga digitális formában zajlik, így helyszíntől függetlenül, csupán internetkapcsolatra van szükség a tanuláshoz. Az egyetlen kivétel az államvizsga, melyet személyesen kell letenni a képzés végén Pozsonyban, garantálva ezzel a végzettség hitelességét és elismertségét.

„Képzésünk egyik különlegessége, hogy teljes egészében magyar nyelven zajlik. Ez lehetővé teszi, hogy a hallgatók anyanyelvükön sajátíthassák el a szakmai ismereteket, ami hozzájárul a magas szintű megértéshez és a szaktudás hatékony alkalmazásához” – jegyezte meg a szakember, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a képzés ideális választás azok számára, akik munka mellett szeretnének továbbtanulni. Az órák munkaidőn túl zajlanak, ráadásul minden óráról felvétel készül, így, ha lemaradnának egy előadásról, vagy újra szeretnék nézni az anyagot, bármikor hozzáférhetnek a tartalmakhoz.

Aki lemaradt, az sem marad ki!

Sokak réme az a bizonyos ponthatár, ami alapján eldől, bekerülnek-e a választott intézménybe vagy sem. A hagyományos felsőoktatási rendszerben ugyancsak hendikeppel indulnak azok, akik régebben érettségiztek, így nem tudnak eleget tenni a felvételi követelményeknek.

„Nálunk nincsenek ponthatárok, nyelvvizsga kényszer, sem emelt szintű érettségi követelmény. A felvételi folyamatunkban nincs felső korhatár, mert hiszünk abban, hogy a tudás megszerzése nem korhoz kötött. Így mindenki számára, minden életkorban nyitva áll a lehetőség, hogy magas szintű ismereteket szerezzen és előrelépjen a karrierjében” – mutatott rá Noll-Batek Frigyes.

A Collegium Humanum Varsói Menedzsment Egyetemet 2021-ben és 2022-ben az „Év Egyeteme” díjjal ismerték el Lengyelországban, ami azt jelzi, hogy tanulmányi programjai nem csak gyakorlatorientáltak és innovatívak, hanem elismertek és értékeltek is a szélesebb akadémiai közösségben.

Azonnal alkalmazható, piacképes tudás

A hat féléves alapképzésre (bachelor's) a jelentkezés feltétele bármely típusú érettségi bizonyítvány megléte, a négy féléves mesterképzésre (master's) pedig bármilyen eredményű és szakirányú főiskolai vagy egyetemi, bachelor's diploma szükséges. A menedzsment, marketing, közgazdaságtan, jog, pénzügytan, statisztika, informatika és más társadalomtudományok elméleti ismeretanyagának elsajátítása és gyakorlatorientált alkalmazása mellett a képzés hallgatói a műhelymunkák és rendhagyó szakmai előadások rendszerén keresztül számos további szakterülettel ismerkedhetnek meg.

„Menedzsment tanulmányaik során a hallgatók 13 szakirány közül választhatnak, melyek egyfajta specializációt jelentenek az adott területekre vonatkozóan. Tanáraink nem csak elméleti szakértők a területükön, hanem valós tapasztalattal rendelkeznek a mindennapi gazdasági életben is, így valós gyakorlati tudást és releváns iparági ismereteket adnak át a képzésben résztvevőknek. A tananyagokat folyamatosan frissítjük, hogy mindig a legaktuálisabb ismereteket adjuk át” – fejtette ki a Collegium Humanum Pozsonyi Kihelyezett Tagozatának prorektora.

„Életem egyik legjobb döntése volt, hogy ide beiratkozhattam! Én csak egy diplomát szerettem volna, de amit itt kapunk ez annál sokkal több! Mind a tanárok készültsége felénk, hogy nekünk minden meg legyen ahhoz, hogy a követelményeket teljesíteni tudjuk, a mobilitás, a türelem, a visszanézhető órák, mellé a rengeteg tananyag, ami bennünket csak segít, ez mindent felülmúl!” – idézte zárásként Noll-Batek Frigyes egy hallgató visszajelzését.

Akár közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.
2024. 06. 13. 15:00
Megosztás:

Nem értünk egyet a kínai elektromos autógyártókat sújtó európai büntetővámokkal

Nem értünk egyet a kínai elektromos autógyártókat sújtó brutális európai büntetővámokkal, a túlzott protekcionizmus nem megoldás - nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai közleménye szerint.
2024. 06. 13. 14:30
Megosztás:

Cseh konzorcium vásárolta meg a Foxpost csomagküldő szolgálgatót

A cseh Packeta csomagküldőt is tulajdonló pénzügyi befektetőkből álló konzorcium vásárolta meg a szektortárs Foxpostot magyar tulajdonosaitól - tájékoztatták az MTI-t szerdán a felek.
2024. 06. 13. 14:00
Megosztás:

A jó irodai forgószék ergonomikus, kényelmes és tartós

Biztos számodra is egyértelmű, hogy nem csak azért érdemes minőségi és modern forgószékeket használni az irodai adminisztratív munkák végzésekor, mert stílusosak és professzionális megjelenést kölcsönöznek az irodatérnek, hanem mert sok más számos előnnyel is jár a beszerzésük.
2024. 06. 13. 13:30
Megosztás:

Mérséklődött az ingatlanpiaci forgalom májusban

Mérséklődött a magyarországi ingatlanpiaci forgalom májusban áprilishoz képest, de 2023. azonos időszakát 7,5 százalékkal felülmúlta, és a 2022-esnél is magasabb volt - közölte a Duna House (DH) szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 13. 13:00
Megosztás:

Átadták Az utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjait

Átadták Az utazó magazin szavazása alapján 2023-as teljesítményüket értékelve a legjobb magyarországi és határon túli turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat szerdán Budapesten.
2024. 06. 13. 12:30
Megosztás:

Gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász az ország nyugati felének azon településeit, ahol az elmúlt napok viharai a legnagyobb pusztítást okozták.
2024. 06. 13. 12:00
Megosztás:

Az előző év a korrekcióé volt a biztosítók, a pénztárak, a tőkepiaci szereplők számára

A korábbi jelentős eszközleértékelődés után a tavalyi a korrekció éve volt a biztosítóknál, pénztáraknál, valamint a tőkepiacokon, és a háztartások bruttó pénzügyi vagyona is jelentősen emelkedett - mondta Szeniczey Gergő, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
2024. 06. 13. 11:30
Megosztás:

Az elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásokban részesül

Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
2024. 06. 13. 11:00
Megosztás:

Az elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásokban részesül

Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
2024. 06. 13. 11:00
Megosztás:

A NAV több ezer hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.
2024. 06. 13. 10:30
Megosztás:

A gépbeszerzési nehézségek miatt nőtt a gépi bérmunka iránti igény az agráriumban

A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania - derül ki az Agroinform.hu legutóbbi felméréséből. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége, amely tevékenység jellemzőit a mezőgazdasági portál alábbi elemzése mutatja be.
2024. 06. 13. 10:00
Megosztás:

Meghosszabbítja a Kormány a diákhitelekre érvényes kamatstopot

Meghosszabbítja a kormány a diákhitelekre érvényes kamatstopot. A szabad célú Diákhitel kamata a tervek szerint az év második felében is marad 7,99%. A Bankmonitor szakértői megvizsgálták, ez mennyire kedvező a jelenlegi piaci hitelkonstrukciókhoz képest.
2024. 06. 13. 09:30
Megosztás:

Autós utazást tervezel? – Most akár 200 kilométernyi üzemanyag árát kaphatod vissza

Hivatalosan is itt a nyár, és most már dönteni kell, hol töltjük a vakációt. Időpont és szállás kiválasztása mellett érdemes megtervezni a kiadásokat is, hogy legyen keretünk szórakozásra és felhőtlen kikapcsolódásra. Az okos tervezésben segít az OTP Bank Hitelkártya kampánya, amellyel 200 kilométernyi üzemanyagköltséget lehet megspórolni.
2024. 06. 13. 09:00
Megosztás:

Nemzetközi tulajdonoshoz kerülhet a Foxpost, a sikeres magyar startup

Nemzetközi tulajdonossal folytathatja a további dinamikus növekedést a Foxpost, miután a csomagautomata vállalatot értékesítette a Wallis Csoport és a Trueway. A vevő a cseh Packetát is tulajdonló befektetői konzorcium, amely minden zárási feltétel teljesülése után válhat a sikeres magyar startup tulajdonosává.
2024. 06. 13. 08:30
Megosztás:

Hogyan előzi meg a Rollblock (RBLK) a Polkadotot (DOT) és a Litecoint (LTC) a 200-szoros ROI tervével?

A kriptopiac egyre versenyképesebb, és az új projektek kiszorítják a régebbieket a kriptovaluta ranglétrájáról.
2024. 06. 13. 08:00
Megosztás:

KRIPTO HÍREK: A Binance elérte a 200 millió felhasználót, a Bitcoin tranzakciós díjai az egekbe szöktek, és az előértékesítési szuper sztár új trendet indít

A Binance megszilárdította státuszát a legnagyobb kriptotőzsdéként, miután elérte a rekord 200 millió felhasználót. Ezzel a Binance az összes kriptotőzsde felhasználóinak hatalmas 36%-át birtokolja. Más hírek szerint a Bitcoin hálózata által felszámított tranzakciós díjak történelmük során először lépték túl a 195 dollárt.
2024. 06. 13. 07:25
Megosztás:

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste, a költési szokásokhoz igazodik a kötelező napi limit

A korlátok néha jók, főleg, ha csalók akarják ellopni a pénzünket. Az Erste ezért személyre szabott, az egyéni költési szokásokhoz igazított átutalási limitet állít be lakossági ügyfeleinek. A Magyar Nemzeti Bank ajánlása nyomán mindenkinél kötelező lesz beállítani a számlát védő korlátot: ez képes megakadályozni, hogy a csalók azonnal minden pénzt el tudjanak vinni. A limitet persze mindenki szabadon saját maga is beállíthatja, módosíthatja, valamint ideiglenes, legfeljebb 12 óráig élő időzáras limitet is megadhat, ha mégis többet szeretne költeni.
2024. 06. 13. 07:00
Megosztás:

Irodapiac: kisebb bérlemények, nagyobb elvárások

A bérlői és a bérbeadói oldalon egyaránt bizonytalanság, kivárás jellemzi a hazai irodapiacot, amelynek meghatározó szereplőire a jövő évtől kezdve vonatkoznak már az ESG jelentéstételi kötelezettségek. Az irányelvek ugyan már ismertek, de a részletszabályokra még várni kell. Kákosy Zsolt MBA MRICS, az ICON property management szenior igazgatója úgy látja, hogy az új követelményrendszer felerősíti a piac polarizációját, az nyer, aki időben felkészül a változásokra.
2024. 06. 13. 06:30
Megosztás:

A celebek ideje lejárt? Így változik a vásárlói magatartás 2024-ben

Egyre tudatosabb vevők, kevésbé hatnak már rájuk a hagyományos vásárlásösztönző reklámok. A celebek szintén kezdik elveszíteni a befolyásolási képességüket, már a véleményvezérekre is csak akkor hallgatnak igazán a követőik, ha szakmai érvekkel keresik a figyelmüket – derül ki az EY legfrissebb, 30 országban több mint 23 000 fogyasztó megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából.
2024. 06. 13. 06:00
Megosztás: