Magyarország vízközmű vállalatai, mit kell tudni a nagyobb városok vízellátásáról és a vízmű társaságokról?

Magyarországon a vízellátást és a szennyvízelvezetést több vízmű társaság és önkormányzati vállalat végzi. A legnagyobb vízművek közé tartozik a Fővárosi Vízművek Zrt., a Debreceni Vízmű Zrt., a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft., és a Szegedi Vízmű Zrt., amelyek különböző régiókban felelnek a vízellátásért és szennyvízelvezetésért.

Magyarország vízközmű vállalatai, mit kell tudni a nagyobb városok vízellátásáról és a vízmű társaságokról?

Budapest víz és szennyvíz közmű vállalata

A főváros Budapest vízellátásáért a Fővárosi Vízművek Zrt. felel, amely a központi szolgáltatója a város ivóvíz és szennyvízkezelésének. A Fővárosi Vízművek a főváros és számos környező település vízellátását és szennyvízelvezetését biztosítja.

A Fővárosi Vízművek Zrt. a főváros Budapest vízközmű ellátásáért felelős társaság Magyarországon. A vállalat 1870-ben alakult, és azóta kulcsszerepet tölt be a főváros ivóvíz ellátásában és szennyvízkezelésében.

Főbb tevékenységei és szolgáltatásai:

- Ivóvíz ellátás: A Fővárosi Vízművek a főváros és környező települések ivóvízellátásáért felel. Az általuk kezelt vízbázisok és víztisztító üzemek gondoskodnak az ivóvíz minőségének fenntartásáról és biztosításáról.

- Szennyvízelvezetés és -tisztítás: A Fővárosi Vízművek a főváros szennyvízelvezetésének és tisztításának feladatait látja el. Ez magában foglalja a szennyvízcsatornák hálózatának üzemeltetését és karbantartását, valamint a szennyvíz tisztítását, mielőtt visszakerülne a természetbe.

- Csapvízminőség ellenőrzése: A Fővárosi Vízművek rendszeresen ellenőrzi az ivóvíz minőségét, hogy meggyőződjön arról, hogy megfelelnek az egészségügyi előírásoknak és normáknak.

- Vízvédelem és fenntarthatóság: A társaság aktívan részt vesz a vízvédelem és a fenntartható vízgazdálkodás előmozdításában. Ez magában foglalja a vízbázisok védelmét és a víztakarékosságot ösztönző kezdeményezéseket.

- Ügyfélszolgálat: A Fővárosi Vízművek gondoskodik az ügyfelekkel való kapcsolattartásról, az ügyfélszolgálaton keresztül tájékoztatást nyújt a szolgáltatásokról, számlázásról és egyéb ügyintézési lehetőségekről.

Érdemes tudni, hogy a Fővárosi Vízművek Zrt. tevékenysége a fővárosi önkormányzat alá tartozik, és a fővárosiaknak az ivóvíz-szolgáltatásért és a szennyvízelvezetésért fizetniük kell.

Mint minden vállalat esetében, az információk és szolgáltatások idővel változhatnak. Ha konkrét információkat keresel a Fővárosi Vízművekről, érdemes felkeresni a társaság hivatalos honlapját vagy kapcsolatba lépni közvetlenül velük az aktuális információkért, mint például az aktuális vízdíj és csatornadíj Budapesten.

Debrecen város víz és csatornavállalata

A második legnagyobb város, Debrecen vízellátásáért a Debreceni Vízmű Zrt. felelős. Ez a társaság gondoskodik a város ivóvízellátásáról és szennyvízelvezetéséről és a társaság publikálja az aktuális debreceni víz és csatorna díjak összegét köbméter alapján.

A Debreceni Vízmű Zrt. egy vízközmű társaság Magyarországon, amely a debreceni városi terület ivóvíz ellátásáért és szennyvízkezeléséért felelős. A társaság fő feladata az ivóvíz biztosítása a lakosságnak, valamint a keletkező szennyvíz megfelelő kezelése és tisztítása.

Főbb tevékenységei:

- Ivóvíz ellátás: A Debreceni Vízmű Zrt. gondoskodik az ivóvízhálózat fenntartásáról, karbantartásáról és üzemeltetéséről, hogy a lakosság megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvizet kapjon. Ez magában foglalja a víztisztító és -tároló létesítmények kezelését és működtetését is.

- Szennyvízelvezetés és -tisztítás: A társaság felelős a város szennyvízhálózatának üzemeltetéséért és karbantartásáért. A keletkező szennyvíz tisztítása és kezelése a megfelelő szinten történik, mielőtt a tiszta víz visszakerülne a környezetbe.

- Vízvédelem és környezettudatosság: A Debreceni Vízmű Zrt. aktívan részt vesz a környezetvédelem és a fenntartható vízgazdálkodás előmozdításában. A vízbázisok és környezetük védelme, valamint a víztakarékosságra és a környezettudatosságra ösztönző kezdeményezések szerves részét képezik a tevékenységüknek.

- Ügyfélszolgálat: A társaság ügyfélszolgálata gondoskodik az ügyfelekkel való kapcsolattartásról, az ügyfélszolgálaton keresztül tájékoztatást nyújt a szolgáltatásokról, számlázásról és egyéb ügyintézési lehetőségekről.

A Debreceni Vízmű Zrt. közvetlenül a debreceni önkormányzat alá tartozik, és az általa nyújtott szolgáltatásokért a debrecenieknek szintén fizetniük kell víz és csatorna (szennyvíz) díjat.

Amennyiben pontos és friss információkra van szükséged a Debreceni Vízmű Zrt.-ről, érdemes felkeresni a társaság hivatalos honlapját, ahol megtalálhatók a legfrissebb információk, elérhetőségek és szolgáltatások.

Miskolc víz és szennyvíz vállalata: MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft.

Miskolcon a Miskolc Holding Zrt. belül a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft.a  felel a vízellátás és szennyvízelvezetés üzemeltetéséért.

A MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. egy vízközmű társaság Magyarországon, amely a miskolci városi terület ivóvíz ellátásáért és szennyvízkezeléséért felelős. A társaság fő feladata az ivóvíz biztosítása a lakosságnak, valamint a keletkező szennyvíz megfelelő kezelése és tisztítása.

Fontosabb információk a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft.-ről:

- Ivóvíz ellátás: A társaság a miskolci városi területen gondoskodik az ivóvízhálózat fenntartásáról, karbantartásáról és üzemeltetéséről. Céljuk, hogy a lakosság egészséges és biztonságos ivóvizet kapjon, amely megfelel az egészségügyi előírásoknak és minőségi szabványoknak.

- Szennyvízelvezetés és -tisztítás: A MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. felel a miskolci város szennyvízhálózatának üzemeltetéséért és karbantartásáért. A keletkező szennyvíz tisztítása és kezelése a megfelelő szinten történik, hogy a lehető legkisebb hatással legyen a környezetre.

- Vízvédelem és fenntarthatóság: A társaság aktívan részt vesz a vízvédelem és a fenntartható vízgazdálkodás előmozdításában. Ez magában foglalja a vízbázisok és környezetük védelmét, valamint a víztakarékosságra és a környezettudatosságra ösztönző kezdeményezések támogatását.

- Ügyfélszolgálat: A MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. gondoskodik az ügyfelekkel való kapcsolattartásról, az ügyfélszolgálaton keresztül tájékoztatást nyújt a szolgáltatásokról, számlázásról és egyéb ügyintézési lehetőségekről. A MIVÍZ Kft. teszi közzé a miskolci vízdíjakat és csatorna díjakat is.

Szeged vízellátását és szennyvízelvezetését a Szegedi Vízmű Zrt. végzi

A Szegedi Vízmű Zrt. egy vízközmű társaság Magyarországon, amely a szegedi városi terület ivóvíz ellátásáért és szennyvízkezeléséért felelős. A társaság fő feladata az ivóvíz biztosítása a lakosságnak valamint a közületi felhasználóknak egyaránt, valamint a keletkező szennyvíz megfelelő kezelése és tisztítása.

Fontosabb információk a Szegedi Vízmű Zrt.-ről:

- Ivóvíz ellátás: A társaság a szegedi városi területen gondoskodik az ivóvízhálózat fenntartásáról, karbantartásáról és üzemeltetéséről. Céljuk, hogy a lakosság egészséges és biztonságos ivóvizet kapjon, amely megfelel az egészségügyi előírásoknak és minőségi szabványoknak.

- Szennyvízelvezetés és -tisztítás: A Szegedi Vízmű Zrt. felel a város szennyvízhálózatának üzemeltetéséért és karbantartásáért. A keletkező szennyvíz tisztítása és kezelése a megfelelő szinten történik, hogy a lehető legkisebb hatással legyen a környezetre.

- Vízvédelem és fenntarthatóság: A társaság aktívan részt vesz a vízvédelem és a fenntartható vízgazdálkodás előmozdításában. Ez magában foglalja a vízbázisok és környezetük védelmét, valamint a víztakarékosságra és a környezettudatosságra ösztönző kezdeményezések támogatását.

- Ügyfélszolgálat: A Szegedi Vízmű Zrt. gondoskodik az ügyfelekkel való kapcsolattartásról, az ügyfélszolgálaton keresztül tájékoztatást nyújt a szolgáltatásokról, számlázásról és egyéb ügyintézési lehetőségekről.

A Szegedi Vízmű Zrt. vállalt teszi közzé a Szegedi vízdíj és csatorna díjak nagyságát, melyet köbméter alapján adnak meg mind a lakossági fogyasztók, mind a közületi fogyasztók számára.

Betoncserépgyár épül Hejőpapin

A tégla- és tetőcserépgyártással is foglalkozó Wienerberger 12 milliárd forintból építi fel a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Hejőpapin új betoncserépgyárát, a cég első ilyen üzemét az országban.
2024. 04. 17. 15:00
Megosztás:

A BP bejelentette, hogy elindítja az ACG mező 7. platformjáról is a termelést

A BP, az azeri ACG blokkot működtető angliai olajvállalat bejelentette, hogy a hetedik platform is megépült a tengeri mezőn, ami a napokban elkezdi az szénhidrogén felszínre hozását.
2024. 04. 17. 14:30
Megosztás:

Újra felütötte fejét a madárinfluenza Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.
2024. 04. 17. 14:00
Megosztás:

Megnyílt az első éjjel-nappali posta

Megnyitotta első éjjel-nappal működő, postai ügyintézésre alkalmas ügyfélterét a Magyar Posta Zrt. Nyíregyházán, ahol az ügyfelek egyebek mellett csomagot adhatnak fel és vehetnek át, egy speciális ügyintézési automatán keresztül hivatalos okmány- és járműügyeket intézhetnek, illetve készpénzt is felvehetnek az ATM-ből - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 04. 17. 13:30
Megosztás:

Nemnsokára lezárul a Debrecen és környéke biztonságos ivóvízellátását segítő beruházás

Tovább növeli Debrecen és környéke ivóvízellátásának biztonságát a Keleti főcsatorna balmazújvárosi felszíni ivóvíztisztító művét a debreceni 1. számú vízművel összekötő távvezetékek korszerűsítése; a kilencven százalékban elkészült beruházás 17 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai forrásból valósul meg - ismertették kedden a helyszínen tartott projektrendezvényen.
2024. 04. 17. 13:00
Megosztás:

Új szerződéseket írt alá az INA

Az INA horvát olajipari vállalat két szerződést írt alá, egyik egy zöld hidrogénüzem építésére vonatkozik a rijekai finomítóban, a másik egy biometán-előállító létesítményre Sziszekben - közölte a vállalat az MTI-vel kedden. A két új stratégiai projekt együttes értéke 98 millió euró, és várhatóan 2026-ra készül el.
2024. 04. 17. 12:30
Megosztás:

Felülvizsgálatot sürget a NAK

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi. A napokban nyilvánosságra került súlyos, emberéletet követelő eset is rámutat arra, hogy gyökeres fordultra van szükség az európai agrárpolitikában - hangoztatta szerdai közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2024. 04. 17. 12:00
Megosztás:

Csökkent az LVMH negyedéves bevétele

Az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, a világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának bevétele 2 százalékkal, 20,69 milliárd euróra csökkent az idei első negyedévben az egy évvel korábbi 21,04 milliárd euróról, elsősorban a geopolitikai és gazdasági bizonytalanságok hatására.
2024. 04. 17. 11:30
Megosztás:

Lezárult egy komoly fejlesztés a nyíregyházi Chem-System Kft.-nél

Nagyrészt uniós forrásból, mintegy 179 millió forintból fejlesztette gyártástechnológiáját a tisztítószerek nagykereskedelmi forgalmazásával és gyártásával foglalkozó nyíregyházi Chem-System Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.
2024. 04. 17. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban nyitottak a főbb európai tőkepiacok szerdán. A londoni FTSE-100 index 0,02 százalék, a frankfurti DAX index 0,11 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,47 százalék erősödéssel indított.
2024. 04. 17. 10:40
Megosztás:

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Enyhe pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán, mert a nemzetközi befektetői hangulat is nyugodtabb - jelezte az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.
2024. 04. 17. 10:20
Megosztás:

Vegyes mozgás az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán.
2024. 04. 17. 10:00
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 04. 17. 09:30
Megosztás:

Legjobb kriptodeviza-előértékesítés a felezés előtt: a DTX tőzsde lehet a következő Dogecoin 25-szörös megtérüléssel vezető elemző szerint, miközben a DTX előértékesítése átlépi a 230 ezer dollárt

Ahogy közeledik a 2024. április 21-re várt Bitcoin-felezési esemény, a kriptopiac jelentős változásokra készül. A befektetők mindig nagy reményeket fűztek ehhez az eseményhez, mivel általában áremelkedéssel jár, ami izgalmas pillanatot teremt.
2024. 04. 17. 09:00
Megosztás:

Szépen teljesített a Yettel tavaly

Jó évet zárt tavaly a Yettel Magyarország: a távközlési szolgáltató árbevétele a nemzetközi számviteli sztenderdek szerint kétszámjegyű mértékben, 615 millió euróra nőtt, adózott nyeresége enyhe csökkenéssel 6 millió euró lett - ismertette Takács József, a Yettel Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese egy keddi sajtóbeszélgetésen Törökbálinton.
2024. 04. 17. 08:30
Megosztás:

A vártnál jobb számokat hozott az április az euróövezetre nézvre

Az elemzők által becsültnél erőteljesebben javult a ZEW német gazdaságkutató intézet áprilisi euróövezeti és Németországra vonatkozó gazdasági hangulatindexe.
2024. 04. 17. 08:00
Megosztás:

Nagy Márton Németországban tárgyalt

A Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja németországi látogatásának keretében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter személyesen tárgyalt Robert Habeck gazdasági és klímaügyi miniszterrel, valamint a hétfőn Florian Toncar pénzügyminisztériumi parlamenti államtitkárral és Heiko Thoms nemzetközi pénzügyekért és Európa-politikáért felelős államtitkárral - közölte keddi közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 04. 17. 07:30
Megosztás:

Az erőteljes pénzügyi eredmények lehetővé teszik a MET Csoport növekedési stratégiájának folytatását

A svájci központú energiavállalat, a MET 2023-ban is erősen teljesített, és a cég történetének második legjobb pénzügyi évét zárta. Az eredmények azt mutatják, hogy a vállalatcsoport kevésbé volatilis piaci környezetben is képes kiváló teljesítményt elérni. A MET továbbra is növekedési stratégiájára és az energiaszektorban betöltött megbízható partneri pozíciójára összpontosít.
2024. 04. 17. 07:00
Megosztás:

Európában csökkent, Magyarországon változatlan a tévénézésre fordított idő

A televíziózás továbbra is meghatározó napi szabadidős tevékenység hazánkban annak ellenére, hogy Európa legtöbb országában, de a világ számos táján is csökken a televízió népszerűsége. A Föld népessége napi szinten 2 óra 25 percet tévézik. Az európaiak majdnem egy órával többet, átlagosan 3 óra 22 percet, míg mi, magyarok az ezredforduló óta töretlenül legalább négy órát ülünk a televízió képernyője előtt egy átlagos napon – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss elemzéséből.
2024. 04. 17. 06:30
Megosztás:

Veszteséggel zárt a Trans-Sped

Kissé csökkenő bevétel mellett mintegy 916 millió forint veszteséggel zárt 2023-ban a Trans-Sped Logisztikai Szolgáltató Központ - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett éves beszámolóban.
2024. 04. 17. 06:00
Megosztás: