Már 75 szolgáltató és civil szervezet érhető el a Díjneten

A Díjnet Zrt. mostanra már 36 e-számlakibocsátóval működik együtt, ennek köszönhetően ügyfelei 2023 első fél évében több mint 25 milliárd forint összegben fizették e-számláikat a rendszeren keresztül. Emellett a közel 40 civil szervezettel meglévő megállapodás keretében, 2023. első felében közel tízszeresére nőtt a dijnet.hu-n keresztül adományozott összeg a két évvel ezelőttihez képest. A társaság a magyar lakosság körében végzett felmérés segítségével elemezte az online számlafizetési szokásokat.

A Díjnet Zrt. kutatása alapján, a megkérdezettek körében azok, akik már a készpénzmentes fizetési módokat választják, a rezsiszámláikat, előfizetéseiket és a biztosítási díjaikat rendezik elsősorban készpénzmentesen. Ezt követi az online vásárlás, valamint a boltokban, üzlethelyiségekben végzett elektronikus fizetések.

A Díjnet online felületéhez a 2007-es indulása óta 75 partner – országos és regionális közüzemi és egyéb szolgáltató, valamint civil szervezet – csatlakozott.

A Díjnet az ügyfelek felé egy úgynevezett konszolidátori felületet biztosít, azaz az ügyfelek számtalan egyéb online regisztráció és felület kezelése helyett, egyetlen felületen intézhetik a háztartással kapcsolatos számlafizetést, felesleges többszöri adminisztráció nélkül.

A felmérés azt mutatja, hogy az ügyfelek a legnagyobb mértékben a Díjnet rendszerének megbízhatóságával elégedettek, amelyet a könnyű kezelhetőség, a nyomon követhető tranzakciók és az átláthatóság követ, majd az értesítés a fizetés sikerességéről, illetve annak esedékességéről, valamint a befizetési folyamat egyszerűsége. Ezen okok hozzájárulnak ahhoz, hogy a felhasználók a Díjnetet választják e-számlakezelési felületnek.

A felmérés alapján, a Díjnet fő előnyei közé tartozik a gyorsaság és a kényelem, valamint a megkérdezettek számára könnyebbség, hogy a szolgáltatása segítségével egy helyen kezelhetik a háztartással kapcsolatos e-számláikat. Ha az ügyfelek a Díjnetet választják, az egyben a szolgáltatóknak is előnyös, mivel költséget takaríthatnak meg az elektronikus számlabemutatással és fizetéssel, valamint a megoldás környezetbarát is, mivel így nem szükséges papír alapú számlát küldeni.

A fejlesztéseinknek köszönhetően bármilyen digitális eszközről kényelmesen elérhető a felületünk. A felmérésünkből az is kiderült, hogy az ügyfeleknek szükségük lehet útmutatásra egy adott fogyasztási helyen elérhető szolgáltatók kapcsán, akár egy szolgáltató nevének változása miatt.

Már ebben is segítjük ügyfeleinket az irányítószám-alapú kereséssel, amellyel látható, hogy az általuk megadott helyen mely szolgáltatók e-számláit igényelhetik a dijnet.hu-n – mondta Deé Gergely, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója.

A Díjnetnél lakóhelytől függően a hulladékdíjat, az áram- és gázszámlát, a víz-csatorna, illetve a távhő díját, valamint telekommunikációs számlát, biztosítást, távfelügyeleti díjszámlát, közös költséget, ingatlanbérleti díjat lehet fizetni. A dijnet.hu-ra érkező e-számlák akár az iCsekk mobilapplikáción keresztül is megtekinthetők és befizethetők, amely applikáció a Magyar Posta Zrt. QR-kód alapú csekkbefizetési szolgáltatását is nyújtja.

A Díjnet ügyfélközpontúságát mutatja a hulladékkezelési szolgáltatás változásainak követése is. 2023. július 1-től a hulladékgazdálkodási közfeladatok ellátását gyakorló koncesszor a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU), amely a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV) vette át a hulladékgazdálkodási feladatot.

A Díjnet és a MOHU automatikusan létrehozta a MOHU szolgáltatói regisztrációkat azoknak az ügyfeleknek, akik 2023. június 27-ig regisztrálták az NHKV számlakibocsátót Díjnet fiókjukban, így hulladékdíj e-számláikat továbbra is a Díjneten kezelhetik. A szolgáltatóváltással kapcsolatban az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Ma már globálisan lényeges szempont az ügyfelek részéről az is, hogy szolgáltatóik milyen társadalmi ügyet támogatnak. A Díjnet adatai alapján egyre többen és egyre többet adakoznak. A dijnet.hu-n keresztül jelenleg 39 alapítvány és társadalmi szervezet részére lehet adományozni, és 2023 első fél évében a két évvel ezelőtti összeg közel tízszeresét, 18,4 millió forintot adományoztak a Díjnet ügyfelei.

 

Magyar innováció forradalmasítja az őssejt-donációkat

A Gloster Infokommunikációs Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Gloster) globális csontvelő donor és őssejt nyilvántartó rendszert fejleszt a Német Vöröskeresztnek 250 ezer euróért (mintegy 95 millió forint) - közölte a cég hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2023. 12. 11. 16:30
Megosztás:

Kerékpárút épült Kéthely és Balatonmáriafürdő között

Befejeződött a kerékpárút építése a Somogy vármegyei Kéthely és Balatonmáriafürdő között, a 465 millió forintos beruházás utolsó ütemének műszaki átadására hétfőn került sor - tájékoztatta Kéthely önkormányzata az MTI-t.
2023. 12. 11. 16:00
Megosztás:

Zajlik az elmúlt évek uniós projektjeinek zárása

Zajlik a 2014-2020-as időszakban finanszírozott uniós projektek zárása és elszámolása, az eddigi adatok alapján Magyarország pénzügyi kerete 95 százalékát használta fel - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter az Országgyűlés gazdasági bizottsága ülésén hétfői meghallgatásán.
2023. 12. 11. 15:30
Megosztás:

Nyereséges évet zár a Start Garancia Zrt.

Idén is eredményesen támogatta a gazdaságfejlesztési célokat a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Start Garancia Zrt. : a társaság kezességvállalási állománya december elejére elérte a 300 milliárd forintot, ami közel 50 százalékkal több a tavaly év véginél - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.
2023. 12. 11. 15:00
Megosztás:

Zárult a Virginia dohány felvásárlása

Eredményesen, 49 százalékos növekedéssel zárta a Virginia dohány felvásárlását a tavalyi évhez képest a Continental Dohányipari Csoport dohánytermesztésért és feldolgozásért felelős tagja, a DOFER Dohányfermentáló Zrt. (DOFER Zrt.) - közölte az MTI-vel a vállalat.
2023. 12. 11. 14:30
Megosztás:

Meghosszabbította az Unió a Malival szemben bevezetett korlátozó intézkedéseket

Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei további egy évvel, 2024. december 14-ig meghosszabbították a Malival szemben 2021-ben elrendelt korlátozó intézkedések hatályát - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.
2023. 12. 11. 14:00
Megosztás:

Az igazi gondoskodás nem a segélyek világa

Az igazi gondoskodás nem a segélyek világa, ha lehet, jövedelmet és bért kell biztosítani mindenkinek; ezt a "melót" nem végezte el a baloldali kormányzás 2010. előtt - jelentette ki a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) rehabilitációs konferenciáján hétfőn Budapesten, a BKIK székházában.
2023. 12. 11. 13:30
Megosztás:

Korszerűsítették a Műjégpálya, a Magyar Zene Háza, az Olof Palme Ház és a Néprajzi Múzeum távhűtését

Mintegy 227 millió forintból korszerűsítették a Műjégpálya, a Magyar Zene Háza, az Olof Palme Ház és a Néprajzi Múzeum távhűtését - közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel.
2023. 12. 11. 13:00
Megosztás:

Nőtt a száz legeredményesebb vasi cég árbevétele 2022-ben

A száz legeredményesebb Vas vármegyei vállalkozás nettó árbevétele 2022-ben együttesen meghaladta az 1882,712 milliárd forintot, ez 18,7 százalékkal több, mint az évben - olvasható a TOP 100 Vas vármegye című, hétfőn Szombathelyen bemutatott kiadványban.
2023. 12. 11. 12:30
Megosztás:

Csökkent az éves infláció Csehországban

Novemberben az éves infláció 7,3 százalékra mérséklődött az októberi 8,5 százalékról Csehországban - közölte hétfőn a Cseh Statisztikai Hivatal Prágában.
2023. 12. 11. 12:00
Megosztás:

Miskolc jövőre U16-os női kosárlabda Eb-t rendez

Miskolcon rendezik jövőre az U16-os női kosárlabda Európa-bajnokságot.
2023. 12. 11. 11:30
Megosztás:

A digitalizáció csak lassan érvényesül a könyvpiacon

A magyarok 42 százaléka olvas valamilyen gyakorisággal nyomtatott könyvet, ez az érték e-könyvek esetén 11 százalék, míg az e-hangoskönyveknél 7 százalék - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából készült kutatás, amelynek eredményéről hétfőn tájékoztatta az MTI-t a hatóság kommunikációs igazgatóság.
2023. 12. 11. 11:00
Megosztás:

Szinte semmit se változtak az indexek az európai tőzsdéken

Vegyesen, alig változó indexekkel indult hétfőn a kereskedés a főbb euróai értékpapírpiacokon. A tőzsdék pénteken indexemelkedéssel zártak.
2023. 12. 11. 10:30
Megosztás:

Kisebb emelkedéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde

Enyhe emelkedéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint, miután a BUX 244,97 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 58 669,83 ponton, új történelmi rekordon zárt pénteken.
2023. 12. 11. 10:00
Megosztás:

A márkanév tényleg a mindenség?

A nutellás kenyeret szereted? - miközben megfogalmazzuk ezt a kérdést, mind ugyanarra a mogyorókrémre gondolunk. De sokan nem is a Nutellát szeretjük, hanem magát a mogyorókrémet, csokikrémet. Erős berögződésként maradhatott meg gyerekkorunkból a Nutella márka neve. Vajon hány ilyen márka neve maradt meg bennünk egy-egy termékcsoport “gyűjtőneveként”?
2023. 12. 11. 09:45
Megosztás:

Többféle férfi stoplis cipő közül tudunk válogatni

A labdarúgáshoz általában az egyik legfontosabb kiegészítő a focicipő. Ma már többféle típus is elérhető a piacon. Az is befolyásoló tényező, hogy pontosan milyen pályán akarjuk a lábunkra húzni az adott modellt. Természetes fűvel borított futballpályán a stoplis cipő lesz a legjobb választás.
2023. 12. 11. 09:15
Megosztás:

Erősödéssel nyitott ma reggel a forint

Erősödött a forint hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 12. 11. 08:30
Megosztás:

Újabb mérföldkő gazdaságfehérítésben

Már másfél millióan regisztráltak a NAV online számlarendszerébe, amely 2018. július 1-jén debütált, közülük mintegy 1,3 millióan már szolgáltattak is adatot.
2023. 12. 11. 08:00
Megosztás:

Top 5 Meme Coins To Buy In 2024

Explore the top 5 meme coins poised for growth in 2024. This guide highlights the leading meme-based cryptocurrencies that blend humor, community, and investment potential.
2023. 12. 11. 07:59
Megosztás:

A szegénységgel küzdőkre hívja fel a figyelmet a Katolikus Karitász

Egymillió csillag a szegényekért címmel hirdetett szolidaritási akciót Katolikus Karitász, hogy felhívja a figyelmet a napi megélhetési problémákkal küzdőkre.
2023. 12. 11. 07:00
Megosztás: