Megérkezett a szegedi BYD-gyár első építőanyag-szállítmánya a PSP terminálra

Megérkezett Kínából az elektromos autókat gyártó BYD szegedi üzemének első építőanyag-szállítmánya a szeged-kiskundorozsmai PSP terminálra - tájékoztatta a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) szerdán az MTI-t.

Megérkezett a szegedi BYD-gyár első építőanyag-szállítmánya a PSP terminálra

A közlemény szerint az épülő BYD-gyár acél csarnokelemeivel érkezett meg az első vasúti szállítmány, a kötegelt egységrakományokat és konténereket -  a lakott területeket elkerülve - közvetlenül a gyár területére szállítják a beruházást végző kínai építőipari vállalkozónak. Az építési anyagokat Kínából hajón szállítják európai kikötőkbe, majd onnan vasúton érkezik Szegedre. Az első vonat a cégcsoport vasútvállalatával, a PSP Cargo Group Romaniával futott be a terminálra.

A BYD kérésének és a dekarbonizációs elvárásoknak megfelelően ez környezetbarátabb megoldás, mint az eredetileg tervezett útvonal, miszerint a vonatok Budapestre érkeznek és onnan közúton szállítják tovább a szegedi építkezésre.

Az első szállítmányt hamarosan újabb négy hajónyi acélszerkezet és két-háromezer konténer építési anyag követi augusztustól év végéig. A következő három évben legalább négymillió tonna ömlesztett árut juttatnak el közvetlenül az autógyár területére, várhatóan az intermodális terminálon keresztül.

A terminálról az építkezésre a kamionos kiszállításokat továbbra is a lakosság zavarása nélkül, az önkormányzattal és a Magyar Közúttal egyeztetve végzik. A több lépcsőben épülő gyár az eddig engedélyezett csarnokok mellé újabb egységek, többek között egy tíz hektáros óriásépítmény létesítésére is engedélyt kapott.

A gyár működésének kezdetén napi kétszáz konténert tervez fogadni, ami a későbbieknek háromszáz konténerre is emelkedhet. Az első évben százötvenezer, majd a további években évi háromszázezer kész autó szállítását is vasúton tervezik.

A PSP terminált az építkezés és a gyár későbbi, folyamatos működésének biztosítása érdekében folyamatosan fejlesztik - áll a közleményben.

Elemző 1400%-os emelkedést jósol az XRP számára, amely így elérheti a 7,5 dollárt; az RBLK és a PEPE még ennél is nagyobb nyereséget érhet el

A Ripple Labs nem a legboldogabb vállalatok egyike, mivel az XRP árfolyamát az SEC folyamatban lévő pere korlátozza. Azonban most már szinte vége van, és hamarosan az XRP végre elérheti teljes potenciálját, körülbelül 7,50 dollárt.
2024. 06. 27. 04:00
Megosztás:

Tippek lejtős kert fűnyírásához

A kert lejtős is lehet: kisebb kerteknél a lejtő gyakran dekorációs elem, míg a nagyobb kertekben és parkokban szinte mindig találunk lejtős részeket. Közös bennük az, hogy a fűnyírást megnehezítik, kihívás elé állítják a fűnyírót és annak használóját is. Ahhoz, hogy a lejtős területek nyírása biztonságos és könnyű feladat legyen, fontos a megfelelő fűnyíró kiválasztása.
2024. 06. 27. 03:30
Megosztás:

Így látja el energiával a Siemens csúcstechnológiája a debreceni katódgyárat

Az üzem középfeszültségű energiaelosztó rendszereit biztosította a technológiai vállalat.
2024. 06. 27. 03:00
Megosztás:

A McDonald's elbukta a BIG MAC védjegyet?

Az elmúlt hetekben bejárta a világot a hír, hogy „a McDonald’s elveszítette a BIG MAC védjegyet”. A valóság az, hogy az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) részben megszűntnek nyilvánította a McDonald’s „BIG MAC” európai uniós védjegyét használat hiánya miatt. Mit is jelent ez pontosan és mostantól ki és hogyan használhatja ezt a megjelölést? Az Oppenheim Ügyvédi Iroda szakértője segít a válaszban.
2024. 06. 27. 02:30
Megosztás:

Drámaian, akár 15 százalékkal növelheti az egészségügyi kiadásokat a klímaváltozás és az egyre öregedő népesség

Az egy főre jutó egészségügyi kiadásokat az éghajlatváltozás tovább fogja növelni, noha azok már jelenleg is igen magasak, főleg a globális társadalom elöregedése miatt. Az éghajlatban és a népességben várható trendeket és ezek összefüggéseit vette szemügyre alaposabban az EU 27 tagállamában, valamint Norvégiában és Svájcban az Allianz Research, hogy számszerűsítse a várható kölcsönhatásokat.
2024. 06. 27. 02:00
Megosztás:

Összeborul a Rivian és a Volkswagen

A Rivian és Volkswagen egy technológiai (szoftver) közös vállalatot hoz létre.
2024. 06. 27. 01:40
Megosztás:

Elfogadták a módosítást! Rengeteg fogászati kezelés ingyenes Magyarországon

A TB támogatással igénybe vehető fogászati ellátások általában annál a fogorvosi szolgálatnál érhetők el, amely a lakóhely vagy tartózkodási hely szerint területi ellátási kötelezettséggel rendelkezik. Elmehetünk másik fogorvoshoz is ingyenesen, mint a saját körzeti fogorvosunkhoz? Milyen fogászati kezelések járnak ingyenesen az állami fogászati rendelőkben? Milyen fogtömés jár ingyenesen? A protézis ingyenes vagy fizetni kell érte? A fogszabályozó ingyenes az állami fogászaton? Számos tévhit él az állami fogászati kezelésekkel kapcsolatban, ezért cikkünkben a NEAK információi alapján összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.
2024. 06. 27. 01:00
Megosztás:

Fontos lépés a magyar KELER és a bolgár BGH együttműködése

Jelentős hatással lesz a régió gázpiacának működésére a Balkan Gas Hub (BGH) és a KELER KSZF együttműködése, a bolgár gázpiac-üzemeltető és a magyar klíringház partnerségének célja a központi szerződő fél szolgáltatás bevezetése a hitelkockázatok, piaci kockázatok csökkentése és a hatékonyság növelése érdekében a rövid- és hosszú távú gázpiaci tranzakciók során - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a KELER közös közleményben szerdán.
2024. 06. 27. 00:30
Megosztás:

A neves kripto szakértő szerint ez a kriptó berobbanhat a Base láncon

A Base Dawgz ($DAWGZ) az egyik legfelkapottabb mém érme előértékesítés jelenleg a Base láncon. A szakértők úgy gondolják, hogy a token jó eséllyel robbanásszerű növekedésbe kezdhet, ha befejeződik az előértékesítés és bekerül a tőzsdére.
2024. 06. 27. 00:01
Megosztás:

Költségcsökkentés és javuló kilátások miatt ugrik a FedEx

A logisztikai vállalat tegnap tőzsdezárás után számolt be negyedéves eredményeiről.
2024. 06. 26. 23:30
Megosztás:

Lendületben a Youtube és a Netflix

A Nielsen havi jelentése szerint az Alphabethez tartozó Youtube az összesített amerikai hagyományos és online televíziós nézettség 9,7 százalékát tette ki múlt hónapban.
2024. 06. 26. 23:00
Megosztás:

Most újra ellátási lánc bajok vannak?

Az Airbus jól meglepte a piacokat egy profit- és gyártáscsökkentési kilátással. Az okok az ellátási láncban keresendők.
2024. 06. 26. 22:30
Megosztás:

A DTX Exchange (DTX) túlszárnyalja az Injective Blockchain (INJ) és a MATIC árfolyam lendületét

Annak ellenére, hogy a Bitcoin lendülete csökken, az Injective Blockchain (INJ) és a MATIC ára nagy sikert arat a növekvő hálózati aktivitás közepette. Azonban a DTX Exchange uralja a kripto szektort áttörő előértékesítési teljesítményével és korszerű TradFi funkcióival, amelyek maximális nyereséget biztosítanak.
2024. 06. 26. 22:00
Megosztás:

Hogyan csökkenthetők egy medence költségei?

Egy medence a luxus érzetét kelti a kertben. Árának ellenére azonban egyre több háznál megtalálható. Fenntartása költséges, viszont bizonyos kiegészítőkkel és praktikákkal ezek minimálisra csökkenthetők.
2024. 06. 26. 21:30
Megosztás:

Az Egyesült Államokban csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata

Az Egyesült Államokban csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata a június 21-én záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.
2024. 06. 26. 21:00
Megosztás:

Összefoglaló a Richter elemzői tájékoztatóról

A Richter tegnap elemzői tájékoztatót tartott a Női egészség (WHC) üzletágba tartozó legutóbbi felvásárlásairól.
2024. 06. 26. 20:30
Megosztás:

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Csökkenéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2024. 06. 26. 20:00
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 06. 26. 19:30
Megosztás:

Új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 366,39 pontos, 0,52 százalékos emelkedéssel, 71 013,43 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
2024. 06. 26. 19:00
Megosztás:

Az osztrák feldolgozóipari aktivitás tovább csökkent júniusban

Gyorsuló ütemben - immár a 23. egymást követő hónapban - csökkent a feldolgozóipar teljesítménye Ausztriában júniusban az UniCredit Bank Austria beszerzésimenedzser-indexének alakulása alapján.
2024. 06. 26. 18:30
Megosztás: