Megújította a hazai McDonald’s a sajtburgert és Big Mac-et is - Hogyan?
A McDonald’s számára kiemelten fontos a vendégek elégedettsége, ezért folyamatosan figyeli változó igényeiket, és visszajelzéseik alapján időről-időre újításokat valósít meg. Ikonikus marhahúsos szendvicseikkel kapcsolatban célul tűzték ki, hogy a már jól ismert összetevőkből, az elkészítési folyamat apró alakításával a vendégek által is érzékelhető változást érjenek el: legyen még forróbb a húspogácsa, olvadtabb a sajt és ízletesebb a zsemle.
Hogyan sikerült ezt megvalósítani? A konyhai elkészítési folyamatok megújításának köszönhetően a klasszikus marhahúsos szendvicsek ismerős, mégis új ízélményt nyújtanak. Az egyik legfontosabb változás a marhahús sütésében történt. Az új folyamat lehetővé teszi, hogy a húspogácsa még forróbban kerülhessen a szendvicsekbe.
A Sajtburger és a Big Mac esetében pedig a só és bors mellett a hagymát is már a grillen rászórják a húspogácsákra, így ízük karakteresebbé és zamatosabbá válik. A forróbb hús és a konyhatechnológiai változások együttesen azt eredményezik, hogy a marhahúsos burgerekbe kerülő sajt is még olvadtabb, mint korábban. A szaftosabb élmény a Big Mac esetében a másfélszeresre növelt szószmennyiségnek is köszönhető, a felhasznált zsemlék pedig a megújult receptúrának köszönhetően még ízletesebbek.
„A McDonald’s számára különösen fontos a megbízhatóság, az állandó minőség, hogy bármely éttermünkbe térjenek be, vendégeink mindenhol ugyanazt a megszokott, ízletes terméket kapják. Hazai vállalatunk 35 éves fennállása során rendszerünk újabb jelentős mérföldkövéhez érkeztünk el azzal, hogy közkedvelt klasszikus marhahúsos burgereinket megújult formában kínáljuk vendégeinknek. Éttermeinkben még forróbb, még ízletesebb Big Mac-el, Sajtburgerrel, vagy akár McRoyallal találkozhatnak országszerte*, így könnyen meggyőződhetnek arról, hogy érdemes újra felfedezni a marhahúsos Mekis szendvicseket.” – mondta Égi Zsolt, a hazai McDonald's éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója.