Megújul a P2E királya - Érkezik a Polygon alapú $TAMA V2

Izgalmas frissítésekben idáig sem volt hiány a Tamadoge háza táján, azonban a mostani bejelentés kétségtelenül viszi a pálmát. Hamarosan ugyanis elérhetővé fog válni a Polygon hálózatát használó $TAMA V2.

Megújul a P2E királya - Érkezik a Polygon alapú $TAMA V2

A frissítésre azt követően kerül sor, hogy az elmúlt időszak során több kísérlet is történt a Tamadoge likviditási medencéjének feltörésére. Az eseményeket követően a fejlesztők gyorsan döntöttek, így a támadást követően szinte azonnal meg is született a migrációs terv.

Az átállás nem csupán biztonsági szempontból fontos hanem azért is, mivel ezzel egyúttal sort lehet keríteni az ütemterv következő pontjára is.

Hatalmas siker lehet az átállás

A legfontosabb amit tudni kell az eseményekkel kapcsolatban, hogy a teljes ökoszisztéma maga mögött fogja hagyni az ERC-20-as tokeneket.

Az eredeti tervek között még az szerepelt, hogy majd a “Tamadoge Pursuit” játék megjelenését követően kerül sor a váltásra, azonban a sors máshogy rendelkezett. Ezért várhatóan a P2E játék bemutatására már csak azt követően kerül majd sor, hogy a teljes ökoszisztémában bevezetésre kerültek a V2-es tokenek.

A Polygon a Layer 2 skálázási megoldást használja, ami az Ethereum blokklánccal párhuzamosan működik. Ez lehetővé teszi a gyors, egyúttal biztonságos tranzakciót elvégzését, ráadásul alacsony díjak mellett. 

Arról nem is beszélve, hogy a Polygon mindezek mellett élvezheti az ETH hálózatának robosztus méretét és likviditását.

A felsorolt okok miatt pedig a $TAMA V2-vel a felhasználóknak egészen elképesztő játékélményben lehet majd részük.

tamadoge

Mi fog történni a $TAMA V2 migráció során?

A készítők egy rövid, 4 szakaszos útmutatót készítettek a folyamatról annak érdekében, hogy a Tamadoge közössége maximálisan tisztában legyen a történésekkel.

1. Új okosszerződés elkészítése

Először a csapat egy továbbfejlesztett Polygon okosszerződést készít el. Ebben a legnagyobb hangsúlyt a biztonság fogja kapni, hogy a jövőben se kerüljön sor semmilyen visszaélésre.

2. Stakelés szerződés frissítése

Amint már a biztonság garantált, jöhet a stakelés. Minden stakekelt token illetve a megszerzett jutalom a Polygon hálózatára lesz átvezetve egy új szerződés segítségével. A felhasználóknak mindössze annyit kell tenniük, hogy csatlakoztatják a tárcájukat a felülethez, majd jóváhagyják a tranzakciót.

3. CEX és DeFi tokentulajdonosok migrálása

Azoknak, akik a tokenjeiket elsősorban centralizált kriptotőzsdén tartják, a váltás automatikusan fog majd megtörténni. Eközben pedig a DeFi tulajdonosok egy airdrop formájában számíthatnak majd a $TAMA V2-es tokenekre.

4. Likviditási medence és kereskedési hozzáférés

Végezetül a CEX-szel és az airdroppal egyidőben a likviditási medence is feltöltésre kerül a Polygon hálózatán. Ekkor egy elérhető kereskedési pár jelenik meg az eredeti, V1-es Tama árával megegyező értékben. 

Mi történt a támadás során?

A Tamadoge ökoszisztéma a közelmúltban egy súlyos támadást szenvedett el, amikor a fejlesztők által használt kriptotárcákat megpróbálták feltörni.

Amikor a hackerek az okosszerződés egy hiányosságát megpróbálták kihasználni, a készítők szerencsére azonnal tudtak reagálni.

Ekkor pillanatok alatt elérhetetlenné tették a TAMA-t a decentralizált kriptotőzsdéken, továbbá átmenetileg kivonták a likviditást. Ezzel egyidőben elérhetetlenné vált a stakelési felület, így itt sem történhetett semmilyen visszaélés.

A történtek után a csapat alaposan megvizsgálta a támadás minden részletét, és felfedezték a hackerek által használt gyenge pontot az ökoszisztémában.

Annak érdekében, hogy a közösség befektetése biztonságba legyen, a legtöbb fejlesztés egy későbbi dátumra csúszik.

Fényes jövő előtt a Polygon-alapú $TAMA V2

A történteknek nem kizárólag hátulütője van, hiszen a hálaszváltásnak számos előnye is van.

Érthető módon sokan azonnal különböző spekulációkba kezdtek annak kapcsán, hogy vajon a  váltással egyuttal milyen újításokra lehet számítani.

Bár az már biztos, hogy a “Tamadoge Pursuit” játék bemutatásának dátuma csúszni fog, ennek ellenére nem zárható ki több izgalmas újdonság bevezetése sem. 

A fejlesztők mostanáig szűkszavúan nyilatkoztak ennek kapcsán, azonban sokan arra számítanak, hamarosan megtörheti a csendet a csapat. 

Kétségtelen ugyanis, hogy számtalan előnye lesz a Polygont használó Tamadoge ökoszisztémának. Egészen új lehetőségeknek adhat majd terepet a mostani változás, aminek a legnagyobb nyertesei a Tamadoge befektetők.

Amit már biztosan lehet tudni, hogy szemben az Ethereum hálózatával, a Polygon esetében alacsonyabb gázdíjakkal kell számolni.

Szintén az előnyök sorába tartozik a gyorsaság, aminek köszönhetően a közösségnek egy sokkal simább játékélményben lehet része. Továbbá a Polygon stakelési szerződésével még az eddiginél is magasabb jutalmakat lehet majd bezsebelni.

Vagyis összességében a készítők képesek voltak a hátrányukból előnyt kovácsolni anélkül, hogy kockáztatták volna a közösség befektetéseit. 

A Tamadoge már a kezdetektől fogva a Play to Earn világ egyik legnagyobb szereplője volt köszönhetően vicces, mégis izgalmas játékainak. A listázást követően a készítők sikert sikerre tudtak halmozni, és a jelek szerint ennek még nincs vége.

A mostani váltás ezért mindössze egy apró lépés afelé, hogy a Tamadoge alapjaiban változtassa meg az online játékok világát.

Ezek is érdekelhetnek:

Egy csomag gyufa áráért kapható ez a kriptó

Itt a február, ezekből a kriptókból érdemes betárazni

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2024-ben – A legolcsóbb kriptovaluta

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Még akár a kamatemelést is elképzelhetőnek tartja a FED jegybankára

Michelle Bowman, a Fed kormányzótanácsának tagja szerint az infláció tovább fog csökkenni a jelenlegi kamatszint mellett, azonban még túl korai lenne kamatcsökkentésbe kezdeni.
2024. 02. 28. 17:30
Megosztás:

Romlott a fogyasztói bizalom februárban az Egyesült Államokban

Három egymást követő havi emelkedés után februárban a várt további javulás helyett romlott a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.
2024. 02. 28. 17:00
Megosztás:

Jelentős változás az OTP-nél

Átalakul az OTP-pénztárak vezetése, keddtől egy ügyvezető irányítja az egészségpénztárt és a nyugdíjpénztárt - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 16:30
Megosztás:

Bajban a román költségvetés - mi lesz ennek a vége?

Nyolcvan százalékkal haladta meg a román GDP-arányos költségvetési hiány az egy évvel korábbit januárban - írta az Agerpres kedden.
2024. 02. 28. 16:00
Megosztás:

Európa megsegíti Kelet-Afrikát, 171 millió euró jut rá

Az EU 171 millió eurós humanitárius segélyt mozgósít az Afrika szarván élő emberek számára, akik egyre jobban szükséget szenvednek, mivel a régiót több konfliktus, szélsőséges éghajlati jelenségek és gazdasági sokkok sújtják - jelentette be az Európai Bizottság kedden.
2024. 02. 28. 15:30
Megosztás:

Jelentős elbocsátás a Sony-nál - mi a baj a céggel?

A Sony mintegy 900 alkalmazottját bocsátja el PlayStation részlegétől, a globális létszám úgy 8 százalékát - jelentette kedden a The Verge szakmai hírportál.
2024. 02. 28. 15:00
Megosztás:

Tovább mélyülhet a magyar-dél-koreai kapcsolat

A Gazdasági Innovációs Partnerségi Program (Economic Innovation Partnership Program, EIPP) rendezvényén Dél-Korea és Magyarország szakemberei a magyar-dél-koreai technológiai és tudástranszferben rejlő lehetőségekről egyeztettek kedden Budapesten - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 14:30
Megosztás:

Az MNB változtatott az alapkamaton - miért történik ez?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén.
2024. 02. 28. 14:00
Megosztás:

Komoly fejlesztésbe kezdett a Ganz

Forgógép üzletágában 4,65 milliárd forint értékű technológia fejlesztést indított a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. - közölte a cég kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 13:30
Megosztás:

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a VGP

Eredményes évet zárt a VGP, a cég nettó bérleti díjbevétele 159,1 millió euróra emelkedett tavaly, nyeresége pedig 87,3 millió euróra nőtt - közölte a logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 13:00
Megosztás:

Spórolni kell a gázzal! - az Unió ezt kéri mindenkitől

Az Európai Bizottság azt ajánlja, hogy az uniós tagállamok az ellátás biztosítása és a piacok stabilizálása érdekében továbbra is takarékoskodjanak a gázzal - olvasható a brüsszeli testület keddi sajtóközleményében.
2024. 02. 28. 12:30
Megosztás:

Ápolni kell az élővilágot

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén rendeletjavaslatot fogadott el, amely szerint a tagállamoknak egyre több, 2030-ra legalább 30, 2040-re legalább 60, 2050-re pedig legalább 90 százaléknyi leromlott ökológiai állapotú élőhelyet kell helyreállítaniuk - tájékoztatott az uniós parlament kedden.
2024. 02. 28. 12:00
Megosztás:

Ausztriában kínálkozó karrierlehetőségek feltérképezése: Teljes körű útmutató magyarok számára

Ausztriában való munkavállalás sok magyar számára vonzó lehetőséget jelent, hiszen nemcsak a közelség, hanem a magasabb bérszintek és a jobb életminőség is csábító tényező. Azonban mielőtt az ember belevágna, érdemes alaposan tájékozódni a lehetőségekről, a munkavállalás feltételeiről, és felkészülni a kihívásokra.
2024. 02. 28. 11:35
Megosztás:

Katar komoly pénzt ígért Párizsnak - Macron üdvözli a projektet

Tamim bin Hamad asz-Száni sejk, katari emír franciaországi állami látogatásának első napján aláírt egy megállapodást, amelyben kötelezettséget vállal hazája nevében beruházásokra a francia gazdaságban 2030-ig, 10 milliárd euró értékben.
2024. 02. 28. 11:30
Megosztás:

Egyre több fogyatékossággal élő ember vállal munkát: Bécsben díjazták a 30 éves Salva Vita Alapítványt

Amikor 1993-ban Dávid Andrea megálmodta a fogyatékkal élő emberek esélyegyenlőségéért küzdő Salva Vita Alapítványt, a megváltozott munkaképességű emberek töredéke állt foglalkoztatásban. Azóta ez az arány sokat javult, és ebben kulcsszerepet játszott a civil szféra is. A Salva Vita tevékenységét most külföldön is elismerték: az alapítvány munkatársai Bécsben egyedüli magyar szervezetként vehették át a Zero Project Award 2024 elismerést a 18–29 éves fiatalok integrációját segítő programjukért.
2024. 02. 28. 11:15
Megosztás:

Traktorral vonultak fel Brüsszelben

Hétfőn Brüsszelben, az uniós intézményeknek otthont adó európai negyedben csaknem ezer traktorral vonultak fel ismét az európai gazdák tüntetni, mivel úgy vélik, az Európai Bizottság a hónap eleji tiltakozó akcióik ellenére sem hozott megfelelő intézkedéseket aggályaik eloszlatására.
2024. 02. 28. 11:00
Megosztás:

Tiszta stressz vagy? Akár örülhetsz is neki!

A szervezet nem csak a negatív stresszre reagál: a stressz és a feszültség a mindennapjaink része, ami nyomot hagy a testünkön és a lelkünkön egyaránt. A pozitív stresszt ugyan jól kezeli a szervezetünk, a negatív stressz esetében azonban nem elég csak a testi tünetek enyhítésére koncentrálni.
2024. 02. 28. 10:30
Megosztás:

Vegyes mozgás nyitáskor a vezető európai tőzsdéken

Vegyesen nyitották a napot a főbb európai tőkepiacok szerdán.
2024. 02. 28. 10:20
Megosztás:

Iránykereséssel indulhat ma a tőzsde

Iránykereséssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.
2024. 02. 28. 10:00
Megosztás:

A kriptó GameFi játékosok, mint a The Sandbox (SAND), az Immutable X, és a KangaMoon újradefiniálják a Meme Coin piacot

Az elmúlt években a kriptovaluta piac hatalmas mértékben nőtt, és olyan új szakterületek, mint a web 3 játékok és a metaversum nagyobb hangsúlyt kaptak, mint valaha. Kiemelendő, hogy a decentralizált játékplatformok mint a The Sandbox (SAND) és az Immutable X (IMX) kriptovaluták lehetővé tették a játékrajongók számára, hogy játékélményeiket monetizálják, kihasználva a játék közbeni pénzkeresés (Play-To-Earn, P2E) és az NFT-k előnyeit. Ugyanebbe a ligába lépve a KangaMoon (KANG) tovább akarja vinni ezt az innovációt, és egyesített ökoszisztémában kívánja integrálni a Social-Fi-t és a P2E-t, amely kifejezetten a játékrajongóknak szól.
2024. 02. 28. 09:40
Megosztás: