Mi a Cardano vásárlás menete?

Az Ethereum egyik alkotója által alapított Cardano a kriptovilág egyik legjelentősebb projektjévé vált.

Mi a Cardano vásárlás menete?

A Cardano szíve az Ouroboros blokklánc protokoll. Ez a szakértők által átvizsgált protokoll jelentős biztonsági, skálázhatósági és fenntarthatósági előnyöket biztosít a korábbi blokkláncokhoz, például a Bitcoinhoz és az Ethereumhoz képest. Ez az oka annak, hogy a Cardano csapat tagjai a projektet a világ első harmadik generációs blokkláncaként emlegetik.

A Cardano projektet mindenféle decentralizált alkalmazás fejlesztői adoptálták. Az ADA token — amelyet Ada Lovelace-ről neveztek el, akit széles körben a világ első programozójaként ismertek el — különösen vonzó volt a befektetők számára.

Az ADA megvásárlása bonyolultnak tűnhet, de az olyan jól megtervezett platformok, mint a Kriptomat, gyorssá és egyszerűvé teszik a kriptovaluták vételét és eladását. Annyi a lényege az egésznek, hogy tudnunk kell, hol lehet Cardano-t vásárolni. Ez a cikk minden olyan információt tartalmaz, amit tudnod kell arról, hogy hol és hogyan lehet Cardano-t (ADA) vásárolni.

Hol lehet Cardano-t vásárolni?

Ha úgy döntesz, hogy Cardano-t (ADA) szeretnél vásárolni, nem lesz gondod azzal, hogy találj egy helyet, ahol vásárolhatsz. De a legtöbb kriptoplatform nem elérhető az új felhasználók számára. Megkövetelik a vásárlóktól, hogy külső pénztárcákat válasszanak ki és telepítsenek, hexadecimális kriptográfiai kulcsokat hozzanak létre és védjenek meg, és közvetlenül a blokkláncon végezzenek tranzakciókat.

Ez a legtöbb ember számára nem ésszerű, különösen ha újoncok a kriptovilágban.

A legtöbbünk számára a Cardano vásárlás legjobb módja az, ha regisztrálunk egy olyan online kriptoplatformon, mint a Kriptomat. Ezek a "letétkezelő" szolgáltatások minden szükséges feladatot egyszerűen és biztonságosan végeznek el. Megmondják a Cadano aktuális kereskedési árfolyamát, és lehetővé teszik, hogy banki átutalással vagy hitelkártyával vásárolhass. A legtöbb ember számára a letétkezelő tőzsdék jelentik a legjobb választ arra a kérdésre, hogy hol és hogyan érdemes Cardano-t vásárolni.

Ha egy jó hírű kriptoplatformon regisztrálsz, számítanod kell arra, hogy meg kell felelned a törvény által előírt ügyfélismereti előírásoknak. Fel kell töltened a kormány által kiállított személyi igazolványod szkennelt képét, és esetleg néhány más dokumentumot is, hogy igazold a személyazonosságod. Mindez része az Európai Uniós GDPR pénzmosás elleni rendelkezéseinek.

Egyes kriptoplatformoknál számos kísérletezést és több napot is igénybe vehet a KYC-követelmények teljesítése. A Kriptomatnál ez a folyamat le van egyszerüsítve az EU-ban és a világszerte élő ügyfelek számára. A folyamatot percek alatt elvégezheted, és máris vásárolhatsz Cardano ADA érméket.

Először is, fel kell töltened egy szkennelt vagy nagy felbontású fényképet a személyi igazolványodról. Ezután a Kriptomat végigvezet egy olyan saját fénykép elkészítésén és feltöltésén, ami igazolja, hogy te vagy az a személy, aki a személyazonosító igazolványt adta. Néhány perccel később a fiókod jóváhagyásra kerül, és megkezdheted a kereskedést.

Hogyan vásároljunk Cardano-t?

Miután a KYC folyamat befejezésével ellenőrizted a Kriptomat fiókodat, vásárolhatsz Cardano-t és más kriptovalutákat.

Más oldalakhoz hasonlóan a Kriptomat is lehetővé teszi, hogy a fiókod euróval vagy amerikai dollárral való feltöltését banki átutalással vagy olyan pénzátutalási szolgáltatással rendezd, mint a Skrill vagy a Neteller. De ezzel még nincs vége a Kriptomaton elérhető opcióknak.

A Kriptomatnál több mint egy tucatnyi, Európa-szerte széles körben használt fiat valutával vásárolhatsz kriptovalutát, vagy töltheted fel a fiókodat.

És amellett, hogy pénzt utalhatsz a fiókodba, akár azonnal is vásárolhatsz Visa vagy Mastercard kártyával. Ez a legbiztonságosabb és legegyszerűbb módja a kriptovásárlásnak, de a legjobb kriptoplatformokhoz hasonlóan a Kriptomat is rengeteg lehetőséget kínál.

Ha a befizetés mellett döntöttél, akkor a Cardano kriptovaluta oldalának meglátogatásával és a Vásárlás gomb megnyomásával vásárolhatsz. Alternatív megoldásként ráléphetsz a Vásárlás menüpontra, majd a kriptovaluták listájából kiválaszthatod a Cardano-t.

Bármelyik opciót is választod, meg fog jelenni a Cardano aktuális ára és lehetőséged lesz arra, hogy megerősítsd a vásárlást, mielőtt az végrehajtásra kerülne.

Ennyi a lényeg hosszan és röviden kifejtve: most már tudod, hogyan kell ADA-t vásárolni, és a kriptovásárlás titkos művészetében akár szakértőnek is tekintheted magad. A legfontosabb döntés: a Cardano vásárlás helyének kiválasztása. Mindenképpen nézz utána az engedélyeknek, a biztonsági eljárásoknak, a befektetési segédeszközöknek és az ügyfélszolgálatnak, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb kriptooldalt.

Cardano vásárláskor nem kell számolgatnod, hogy egy adott számú ADA érmét vásárolj. Csak határozd meg, hogy mennyit szeretnél elkölteni euróban, dollárban vagy bármilyen más pénznemben, majd hajtsd végre a vásárlást. Az oldal majd kiszámolja, hogy ez hány tokent jelent. Előfordulhat, hogy a végén egy tokennek csupán a töredékére teszel szert. Ez nem probléma a kriptovilágban. Ez a dolog így működik. Az általad választott kriptoplatform korlátjaitól függően az első vásárlásod lehet mindössze 25 vagy 30 euró értékű Cardano is.

A vásárlás végén nem kapsz tényleges fizikai Cardano érméket. A megvásárolt ADA-t a Cardano blokkláncon lévő elektronikus címedre utalják át. Lehet ha egy napon majd egy kriptotárca telepítése mellett döntesz, amellyel többé-kevésbé közvetlenül kezelheted a jelenlétedet a blokkláncon, de a legtöbb felhasználó inkább azt a biztonságot és egyszerűséget kedveli, amit egy olyan letétkezelő tőzsde biztosít, mint a Kriptomat, amely minden technikai részletről gondoskodik.

A vásárlás után

ADA vétel után használhatod az érméket vásárlásra, illetve DeFi alkalmazások és más, a Cardano blokkláncon futó alkalmazások használatára. Kiveheted a pénzt az országod pénznemében, és átutalhatod a bankszámládra, vagy tárolhatod Cardano érméidet a KriptoEarn tárcádban, amely úgy működik, mint egy kamatozó megtakarítási számla, és akár 14%-os éves hozamot biztosít.

A kriptovaluták piaca hírhedt az árfolyam-ingadozásokról. A fiat pénzekhez viszonyított árfolyamok gyorsan emelkedhetnek és zuhanhatnak. De sok valuta, köztük a Cardano ADA is, jelentős hozamot biztosított azok számára, akik hosszú távú befektetési stratégiát alkalmaztak.

Amikor elérkezik az ideje annak, hogy eladd a Cardano-t, egyszerűen térj vissza a Kriptomathoz, és váltsd át az érméket a kívánt fiat valutára. Ezután átutalhatod az összeget a bankszámládra.

Mire vársz még?

A szkeptikusok éveket vesztegettek arra, hogy egyszerű hóbortnak címkézve elutasítsák a kriptovalutát. Lehet, hogy pozíciójuk nem volt teljesen objektív: A pénzügyi intézmények és a befektetési menedzserek évtizedek óta nagy nyereségre tesznek szert, mivel monopol helyzetben vannak a kereskedés, a hitelezés és a befektetés világában.

Most, hogy megérkezett a kripto, a pénzügyi intézményrendszer rohan, hogy felzárkózzon. A kormányok sietnek a kriptovalutákra vonatkozó szabályozások érvénybe léptetésével, és néhányan már készülnek a nemzeti elektronikus valuták bevezetésére, amelyekre ugyanazok a szabályok és korlátozások vonatkoznak majd, mint a fiat pénznemekre. Eközben a bankok és más pénzintézetek az ügyfelek igényeinek megfelelően beépítik a kriptovalutákat a befektetési menüjükbe.

Az olyan könnyen használható platformok világában, mint a Kriptomat, nincs okod arra, hogy kimaradj ebből a forradalomból. Akár egy kisebb vásárlást, akár egy nagyobb befektetést hajtasz végre, meg fogod látni, hogy a kriptovilághoz való csatlakozás egyszerű, és a jutalmak hatalmasak. Részese lehetsz korunk nagy pénzügyi forradalmának.

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás:

Közel 1,5 éve nem lehet ilyen olcsón személyi hitelt igényelni

Mindenki a lakáshitelek kamatcsökkenéséről beszél, közben szépen lassan, de a személyi kölcsönök is egyre olcsóbbá váltak. Július 23-tól a legolcsóbb személyi hitel kamata újra 11% alá csökkent, közel 1,5 éve nem lehet ilyen kedvező kondíciók mellett fedezetlen hitelt felvenni.
2024. 07. 26. 06:00
Megosztás: