Mi a Cardano vásárlás menete?

Az Ethereum egyik alkotója által alapított Cardano a kriptovilág egyik legjelentősebb projektjévé vált.

Mi a Cardano vásárlás menete?

A Cardano szíve az Ouroboros blokklánc protokoll. Ez a szakértők által átvizsgált protokoll jelentős biztonsági, skálázhatósági és fenntarthatósági előnyöket biztosít a korábbi blokkláncokhoz, például a Bitcoinhoz és az Ethereumhoz képest. Ez az oka annak, hogy a Cardano csapat tagjai a projektet a világ első harmadik generációs blokkláncaként emlegetik.

A Cardano projektet mindenféle decentralizált alkalmazás fejlesztői adoptálták. Az ADA token — amelyet Ada Lovelace-ről neveztek el, akit széles körben a világ első programozójaként ismertek el — különösen vonzó volt a befektetők számára.

Az ADA megvásárlása bonyolultnak tűnhet, de az olyan jól megtervezett platformok, mint a Kriptomat, gyorssá és egyszerűvé teszik a kriptovaluták vételét és eladását. Annyi a lényege az egésznek, hogy tudnunk kell, hol lehet Cardano-t vásárolni. Ez a cikk minden olyan információt tartalmaz, amit tudnod kell arról, hogy hol és hogyan lehet Cardano-t (ADA) vásárolni.

Hol lehet Cardano-t vásárolni?

Ha úgy döntesz, hogy Cardano-t (ADA) szeretnél vásárolni, nem lesz gondod azzal, hogy találj egy helyet, ahol vásárolhatsz. De a legtöbb kriptoplatform nem elérhető az új felhasználók számára. Megkövetelik a vásárlóktól, hogy külső pénztárcákat válasszanak ki és telepítsenek, hexadecimális kriptográfiai kulcsokat hozzanak létre és védjenek meg, és közvetlenül a blokkláncon végezzenek tranzakciókat.

Ez a legtöbb ember számára nem ésszerű, különösen ha újoncok a kriptovilágban.

A legtöbbünk számára a Cardano vásárlás legjobb módja az, ha regisztrálunk egy olyan online kriptoplatformon, mint a Kriptomat. Ezek a "letétkezelő" szolgáltatások minden szükséges feladatot egyszerűen és biztonságosan végeznek el. Megmondják a Cadano aktuális kereskedési árfolyamát, és lehetővé teszik, hogy banki átutalással vagy hitelkártyával vásárolhass. A legtöbb ember számára a letétkezelő tőzsdék jelentik a legjobb választ arra a kérdésre, hogy hol és hogyan érdemes Cardano-t vásárolni.

Ha egy jó hírű kriptoplatformon regisztrálsz, számítanod kell arra, hogy meg kell felelned a törvény által előírt ügyfélismereti előírásoknak. Fel kell töltened a kormány által kiállított személyi igazolványod szkennelt képét, és esetleg néhány más dokumentumot is, hogy igazold a személyazonosságod. Mindez része az Európai Uniós GDPR pénzmosás elleni rendelkezéseinek.

Egyes kriptoplatformoknál számos kísérletezést és több napot is igénybe vehet a KYC-követelmények teljesítése. A Kriptomatnál ez a folyamat le van egyszerüsítve az EU-ban és a világszerte élő ügyfelek számára. A folyamatot percek alatt elvégezheted, és máris vásárolhatsz Cardano ADA érméket.

Először is, fel kell töltened egy szkennelt vagy nagy felbontású fényképet a személyi igazolványodról. Ezután a Kriptomat végigvezet egy olyan saját fénykép elkészítésén és feltöltésén, ami igazolja, hogy te vagy az a személy, aki a személyazonosító igazolványt adta. Néhány perccel később a fiókod jóváhagyásra kerül, és megkezdheted a kereskedést.

Hogyan vásároljunk Cardano-t?

Miután a KYC folyamat befejezésével ellenőrizted a Kriptomat fiókodat, vásárolhatsz Cardano-t és más kriptovalutákat.

Más oldalakhoz hasonlóan a Kriptomat is lehetővé teszi, hogy a fiókod euróval vagy amerikai dollárral való feltöltését banki átutalással vagy olyan pénzátutalási szolgáltatással rendezd, mint a Skrill vagy a Neteller. De ezzel még nincs vége a Kriptomaton elérhető opcióknak.

A Kriptomatnál több mint egy tucatnyi, Európa-szerte széles körben használt fiat valutával vásárolhatsz kriptovalutát, vagy töltheted fel a fiókodat.

És amellett, hogy pénzt utalhatsz a fiókodba, akár azonnal is vásárolhatsz Visa vagy Mastercard kártyával. Ez a legbiztonságosabb és legegyszerűbb módja a kriptovásárlásnak, de a legjobb kriptoplatformokhoz hasonlóan a Kriptomat is rengeteg lehetőséget kínál.

Ha a befizetés mellett döntöttél, akkor a Cardano kriptovaluta oldalának meglátogatásával és a Vásárlás gomb megnyomásával vásárolhatsz. Alternatív megoldásként ráléphetsz a Vásárlás menüpontra, majd a kriptovaluták listájából kiválaszthatod a Cardano-t.

Bármelyik opciót is választod, meg fog jelenni a Cardano aktuális ára és lehetőséged lesz arra, hogy megerősítsd a vásárlást, mielőtt az végrehajtásra kerülne.

Ennyi a lényeg hosszan és röviden kifejtve: most már tudod, hogyan kell ADA-t vásárolni, és a kriptovásárlás titkos művészetében akár szakértőnek is tekintheted magad. A legfontosabb döntés: a Cardano vásárlás helyének kiválasztása. Mindenképpen nézz utána az engedélyeknek, a biztonsági eljárásoknak, a befektetési segédeszközöknek és az ügyfélszolgálatnak, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb kriptooldalt.

Cardano vásárláskor nem kell számolgatnod, hogy egy adott számú ADA érmét vásárolj. Csak határozd meg, hogy mennyit szeretnél elkölteni euróban, dollárban vagy bármilyen más pénznemben, majd hajtsd végre a vásárlást. Az oldal majd kiszámolja, hogy ez hány tokent jelent. Előfordulhat, hogy a végén egy tokennek csupán a töredékére teszel szert. Ez nem probléma a kriptovilágban. Ez a dolog így működik. Az általad választott kriptoplatform korlátjaitól függően az első vásárlásod lehet mindössze 25 vagy 30 euró értékű Cardano is.

A vásárlás végén nem kapsz tényleges fizikai Cardano érméket. A megvásárolt ADA-t a Cardano blokkláncon lévő elektronikus címedre utalják át. Lehet ha egy napon majd egy kriptotárca telepítése mellett döntesz, amellyel többé-kevésbé közvetlenül kezelheted a jelenlétedet a blokkláncon, de a legtöbb felhasználó inkább azt a biztonságot és egyszerűséget kedveli, amit egy olyan letétkezelő tőzsde biztosít, mint a Kriptomat, amely minden technikai részletről gondoskodik.

A vásárlás után

ADA vétel után használhatod az érméket vásárlásra, illetve DeFi alkalmazások és más, a Cardano blokkláncon futó alkalmazások használatára. Kiveheted a pénzt az országod pénznemében, és átutalhatod a bankszámládra, vagy tárolhatod Cardano érméidet a KriptoEarn tárcádban, amely úgy működik, mint egy kamatozó megtakarítási számla, és akár 14%-os éves hozamot biztosít.

A kriptovaluták piaca hírhedt az árfolyam-ingadozásokról. A fiat pénzekhez viszonyított árfolyamok gyorsan emelkedhetnek és zuhanhatnak. De sok valuta, köztük a Cardano ADA is, jelentős hozamot biztosított azok számára, akik hosszú távú befektetési stratégiát alkalmaztak.

Amikor elérkezik az ideje annak, hogy eladd a Cardano-t, egyszerűen térj vissza a Kriptomathoz, és váltsd át az érméket a kívánt fiat valutára. Ezután átutalhatod az összeget a bankszámládra.

Mire vársz még?

A szkeptikusok éveket vesztegettek arra, hogy egyszerű hóbortnak címkézve elutasítsák a kriptovalutát. Lehet, hogy pozíciójuk nem volt teljesen objektív: A pénzügyi intézmények és a befektetési menedzserek évtizedek óta nagy nyereségre tesznek szert, mivel monopol helyzetben vannak a kereskedés, a hitelezés és a befektetés világában.

Most, hogy megérkezett a kripto, a pénzügyi intézményrendszer rohan, hogy felzárkózzon. A kormányok sietnek a kriptovalutákra vonatkozó szabályozások érvénybe léptetésével, és néhányan már készülnek a nemzeti elektronikus valuták bevezetésére, amelyekre ugyanazok a szabályok és korlátozások vonatkoznak majd, mint a fiat pénznemekre. Eközben a bankok és más pénzintézetek az ügyfelek igényeinek megfelelően beépítik a kriptovalutákat a befektetési menüjükbe.

Az olyan könnyen használható platformok világában, mint a Kriptomat, nincs okod arra, hogy kimaradj ebből a forradalomból. Akár egy kisebb vásárlást, akár egy nagyobb befektetést hajtasz végre, meg fogod látni, hogy a kriptovilághoz való csatlakozás egyszerű, és a jutalmak hatalmasak. Részese lehetsz korunk nagy pénzügyi forradalmának.

Az EU elfogadta a megfelelő minimálbérekről szóló uniós jogszabályt

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a megfelelő minimálbérekről szóló jogszabályt az európai munkavállalók tisztességes munka- és életkörülmények biztosítására; az irányelv nem ír elő konkrét minimálbérszintet, amelyet a tagállamoknak el kell érniük - közölte az uniós tanács kedden.
2022. 10. 04. 16:00
Megosztás:

A fővárosban 26 százalékra nyílt az albérleti árolló szeptemberben

A fővárosban az albérletek keresleti és a kínálati díjai között 26 százalékra nyílt az árolló szeptemberben - közölte a Rentingo.com kedden az MTI-vel.
2022. 10. 04. 15:30
Megosztás:

Emelkedett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2022. 10. 04. 15:00
Megosztás:

Csökkent az államháztartás hiteligénye a második negyedévben

Az államháztartás nettó finanszírozási igénye a negyedéves GDP 2,4 százalékának megfelelő 396 milliárd forintot tett ki a második negyedévében. A negyedéves hiteligény 112 milliárd forinttal alacsonyabb az első negyedévinél, 327 milliárd forinttal az egy évvel korábbinál és 2020 első negyedéve óta a legalacsonyabb - derül ki a pénzügyi számláknak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közzétett legfrissebb felülvizsgált adataiból, miután az augusztusi előzetes jelentés 333 milliárd forintról és GDP-arányosan 2,1 százalékról szólt.
2022. 10. 04. 14:30
Megosztás:

Rekordmértékben nőttek a termelői árak éves bázison az euróövezetben

Rekordmértékben növekedtek a termelői árak az erdőövezetben éves bázison augusztusban, elsősorban az energiaárak emelkedése miatt az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi jelentése szerint.
2022. 10. 04. 14:00
Megosztás:

Népszámlálás - Már több mint félmillió háztartásban online kitöltötték a kérdőívet

Már több mint félmillió háztartásban töltötték ki az interneten az október elsején indult népszámlálás kérdőívét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az MTI-vel.
2022. 10. 04. 13:30
Megosztás:

5 évre kitiltják a légijáratokon rendbontó utasokat

A holland királyi légitársaság és a Transavia ettől a hónaptól közös listát vezet azokról, akik a két cég bármelyik járatán súlyos szabályszegést követnek el. Őket – függetlenül attól, hogy melyik társaság repülőgépének fedélzetén kapták szabályszegésen – mindkét vállalat öt évre szóló kitiltással sújtja. A világon ez az első együttműködés, amelynek keretében két légi fuvarozó megosztja egymással az erre vonatkozó adatokat és közösen szankcionálnak. A KLM és a Transavia emellett arra kéri a politikusokat és szabályalkotókat, hogy ezeket az adatokat nemzetközi szinten is tegyék megoszthatóvá.
2022. 10. 04. 13:00
Megosztás:

Szerdán indulnak a likviditásszűkítő tenderek

A változó kamatozású likviditáslekötő betéti eszköz első tenderét szerdán, míg a rendszeresen meghirdetendő diszkontkötvény első aukcióját csütörtökön tartja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - jelentette be a jegybank a honlapján.
2022. 10. 04. 12:30
Megosztás:

Jelentős veszteséggel zárta a horvát állami energetikai vállalat az első fél évet

Az állami tulajdonba lévő Horvát Elektromos Művek (HEP) Csoport az első fél évben 1,1 milliárd kuna (61,7 milliárd forint) konszolidált nettó veszteséget könyvelt el, míg tavaly ugyanabban az időszakban a vállalat közel 1,3 milliárd kuna (72,9 milliárd forint) nyereségre tett szert - derül ki hétfőn a HEP által közzétett féléves konszolidált pénzügyi jelentésből.
2022. 10. 04. 11:30
Megosztás:

Csak az MNB fejezte be a kamatemelést, a bankok még korántsem

Az MNB utolsónak szánt kamatemelése óta a nagybankok futószalagon drágították a hiteleiket az elmúlt napokban, és még nem látszik, náluk hol tetőznek a kamatok - derül ki a Bank360.hu összefoglalójából.
2022. 10. 04. 11:00
Megosztás:

Recesszió után fejlődés várható - a válságkezelés lehetséges eszközei

Még nincs itt az atomerőművek kivezetésének ideje, hosszú távon viszont a megújuló energiaforrásoké a jövő – hangzott el a Magyar-Német Intézet (MNI) panelbeszélgetésén, amelyet az MCC Budapest Summit nemzetközi konferencia keretein belül tartottak. Az érdeklődők képet kaphattak Németország jelenlegi társadalmi helyzetképéről, a szakértők energiahordozókkal kapcsolatos nézeteiről, valamint az új kormány válsághelyzet kezelésére tett lépéseiről. Az eseményt Bauer Bence, az MNI igazgatója moderálta.
2022. 10. 04. 10:30
Megosztás:

Nyereséges kezdés az európai tőzsdéken

Emelkedéssel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon. Az európai tőzsdék hétfőn emelkedő lendülettel indították október hónapot.
2022. 10. 04. 10:00
Megosztás:

Uniós minimálbér összege - mennyi is az uniós minimálbér és hogyan szabályozzák azt?

Az Európai Parlament nagy többséggel elfogadta az Európai Unióban biztosítandó megfelelő minimálbérekről szóló új jogszabályt még szeptember közepén.
2022. 10. 04. 09:30
Megosztás:

Fokozatosan csökken parlagfű pollenkoncentrációja

Az esőzések és a hideg hatására fokozatosan csökken a parlagfű pollenkoncentrációja, országosan továbbra is az alacsony-közepes tartományban van az allergén növény virágpor-koncentrációja - tette közzé a Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján.
2022. 10. 04. 09:00
Megosztás:

Az MVM halasztott fizetésről egyezett meg a Gazprommal

A téli időszakra halasztott fizetésben állapodott meg a Gazprommal az MVM csoport, amely tárolókapacitása átalakításáról és energetikai fejlesztésekről is döntött: egyebek mellett növelnék a Magyar Földgáztároló Zrt. (MFGT) zsanai tárolójának kapacitását, a hajdúszoboszlói tárolóban 800 millió köbméter párnagázt termelnek le és vizsgálják a szén-dioxid tárolásának lehetőségeit - közölte az energetikai vállalatcsoport hétfőn az MTI-vel.
2022. 10. 04. 08:30
Megosztás:

Karbantartás miatt nem lesz elérhető a Wizz Air internetes felülete és mobilalkalmazása

A Wizz Air karbantartást végez online foglalási rendszerében, emiatt a vállalat internetes felülete és mobilalkalmazása magyar idő szerint október 4-én 23 órától október 5-én hajnali 4 óráig nem lesz elérhető - közölte a légitársaság hétfőn az MTI-vel.
2022. 10. 04. 08:00
Megosztás:

Jelentősen csökkent az ingatlan adásvételek száma

A Duna House saját adatain alapuló becslése szerint szeptemberben országosan 9200 ingatlan adásvétel történt, ez 6 százalékos elmaradás augusztushoz és 22 százalékos visszaesés az előző év azonos időszakához képest - közölte az ingatlanközvetítő hétfőn az MTI-vel.
2022. 10. 04. 07:30
Megosztás:

A magyarországi cégek 91 százalékánál történt béremelés idén január és augusztus között

A magyarországi cégek döntő része igyekezett tompítani az emelkedő infláció hatásait: 91 százalékuknál történt valamilyen mértékű béremelés január és augusztus között - állapította meg az Edenred Magyarország szeptember elején végzett felmérésében, amelynek eredményéről hétfőn közleményben tájékoztatta az MTI-t.
2022. 10. 04. 07:00
Megosztás:

Hatmillió eurós befektetés a XUND osztrák-magyar egészségdigitalizációs startupnál

Hatmillió eurós tőkebefektetéshez jutott a bécsi és budapesti központokkal működő egészségügyi technológiai startup, a XUND Solutions GmbH - közölte a cég az MTI-vel.
2022. 10. 04. 06:30
Megosztás:

Lassult az amerikai feldolgozóipari szektor teljesítménynövekedése

Az Egyesült Államok feldolgozóipari ágazatának szeptemberi beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 50,9 pontra, 2020 május óta a legalacsonyabb szintre gyengült az augusztusi 52,8 pontról az Ellátásilánc-menedzsment Intézet (Institute for Supply Management - ISM) hétfői közlése szerint.
2022. 10. 04. 06:00
Megosztás: