Mi a Cardano vásárlás menete?

Az Ethereum egyik alkotója által alapított Cardano a kriptovilág egyik legjelentősebb projektjévé vált.

Mi a Cardano vásárlás menete?

A Cardano szíve az Ouroboros blokklánc protokoll. Ez a szakértők által átvizsgált protokoll jelentős biztonsági, skálázhatósági és fenntarthatósági előnyöket biztosít a korábbi blokkláncokhoz, például a Bitcoinhoz és az Ethereumhoz képest. Ez az oka annak, hogy a Cardano csapat tagjai a projektet a világ első harmadik generációs blokkláncaként emlegetik.

A Cardano projektet mindenféle decentralizált alkalmazás fejlesztői adoptálták. Az ADA token — amelyet Ada Lovelace-ről neveztek el, akit széles körben a világ első programozójaként ismertek el — különösen vonzó volt a befektetők számára.

Az ADA megvásárlása bonyolultnak tűnhet, de az olyan jól megtervezett platformok, mint a Kriptomat, gyorssá és egyszerűvé teszik a kriptovaluták vételét és eladását. Annyi a lényege az egésznek, hogy tudnunk kell, hol lehet Cardano-t vásárolni. Ez a cikk minden olyan információt tartalmaz, amit tudnod kell arról, hogy hol és hogyan lehet Cardano-t (ADA) vásárolni.

Hol lehet Cardano-t vásárolni?

Ha úgy döntesz, hogy Cardano-t (ADA) szeretnél vásárolni, nem lesz gondod azzal, hogy találj egy helyet, ahol vásárolhatsz. De a legtöbb kriptoplatform nem elérhető az új felhasználók számára. Megkövetelik a vásárlóktól, hogy külső pénztárcákat válasszanak ki és telepítsenek, hexadecimális kriptográfiai kulcsokat hozzanak létre és védjenek meg, és közvetlenül a blokkláncon végezzenek tranzakciókat.

Ez a legtöbb ember számára nem ésszerű, különösen ha újoncok a kriptovilágban.

A legtöbbünk számára a Cardano vásárlás legjobb módja az, ha regisztrálunk egy olyan online kriptoplatformon, mint a Kriptomat. Ezek a "letétkezelő" szolgáltatások minden szükséges feladatot egyszerűen és biztonságosan végeznek el. Megmondják a Cadano aktuális kereskedési árfolyamát, és lehetővé teszik, hogy banki átutalással vagy hitelkártyával vásárolhass. A legtöbb ember számára a letétkezelő tőzsdék jelentik a legjobb választ arra a kérdésre, hogy hol és hogyan érdemes Cardano-t vásárolni.

Ha egy jó hírű kriptoplatformon regisztrálsz, számítanod kell arra, hogy meg kell felelned a törvény által előírt ügyfélismereti előírásoknak. Fel kell töltened a kormány által kiállított személyi igazolványod szkennelt képét, és esetleg néhány más dokumentumot is, hogy igazold a személyazonosságod. Mindez része az Európai Uniós GDPR pénzmosás elleni rendelkezéseinek.

Egyes kriptoplatformoknál számos kísérletezést és több napot is igénybe vehet a KYC-követelmények teljesítése. A Kriptomatnál ez a folyamat le van egyszerüsítve az EU-ban és a világszerte élő ügyfelek számára. A folyamatot percek alatt elvégezheted, és máris vásárolhatsz Cardano ADA érméket.

Először is, fel kell töltened egy szkennelt vagy nagy felbontású fényképet a személyi igazolványodról. Ezután a Kriptomat végigvezet egy olyan saját fénykép elkészítésén és feltöltésén, ami igazolja, hogy te vagy az a személy, aki a személyazonosító igazolványt adta. Néhány perccel később a fiókod jóváhagyásra kerül, és megkezdheted a kereskedést.

Hogyan vásároljunk Cardano-t?

Miután a KYC folyamat befejezésével ellenőrizted a Kriptomat fiókodat, vásárolhatsz Cardano-t és más kriptovalutákat.

Más oldalakhoz hasonlóan a Kriptomat is lehetővé teszi, hogy a fiókod euróval vagy amerikai dollárral való feltöltését banki átutalással vagy olyan pénzátutalási szolgáltatással rendezd, mint a Skrill vagy a Neteller. De ezzel még nincs vége a Kriptomaton elérhető opcióknak.

A Kriptomatnál több mint egy tucatnyi, Európa-szerte széles körben használt fiat valutával vásárolhatsz kriptovalutát, vagy töltheted fel a fiókodat.

És amellett, hogy pénzt utalhatsz a fiókodba, akár azonnal is vásárolhatsz Visa vagy Mastercard kártyával. Ez a legbiztonságosabb és legegyszerűbb módja a kriptovásárlásnak, de a legjobb kriptoplatformokhoz hasonlóan a Kriptomat is rengeteg lehetőséget kínál.

Ha a befizetés mellett döntöttél, akkor a Cardano kriptovaluta oldalának meglátogatásával és a Vásárlás gomb megnyomásával vásárolhatsz. Alternatív megoldásként ráléphetsz a Vásárlás menüpontra, majd a kriptovaluták listájából kiválaszthatod a Cardano-t.

Bármelyik opciót is választod, meg fog jelenni a Cardano aktuális ára és lehetőséged lesz arra, hogy megerősítsd a vásárlást, mielőtt az végrehajtásra kerülne.

Ennyi a lényeg hosszan és röviden kifejtve: most már tudod, hogyan kell ADA-t vásárolni, és a kriptovásárlás titkos művészetében akár szakértőnek is tekintheted magad. A legfontosabb döntés: a Cardano vásárlás helyének kiválasztása. Mindenképpen nézz utána az engedélyeknek, a biztonsági eljárásoknak, a befektetési segédeszközöknek és az ügyfélszolgálatnak, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb kriptooldalt.

Cardano vásárláskor nem kell számolgatnod, hogy egy adott számú ADA érmét vásárolj. Csak határozd meg, hogy mennyit szeretnél elkölteni euróban, dollárban vagy bármilyen más pénznemben, majd hajtsd végre a vásárlást. Az oldal majd kiszámolja, hogy ez hány tokent jelent. Előfordulhat, hogy a végén egy tokennek csupán a töredékére teszel szert. Ez nem probléma a kriptovilágban. Ez a dolog így működik. Az általad választott kriptoplatform korlátjaitól függően az első vásárlásod lehet mindössze 25 vagy 30 euró értékű Cardano is.

A vásárlás végén nem kapsz tényleges fizikai Cardano érméket. A megvásárolt ADA-t a Cardano blokkláncon lévő elektronikus címedre utalják át. Lehet ha egy napon majd egy kriptotárca telepítése mellett döntesz, amellyel többé-kevésbé közvetlenül kezelheted a jelenlétedet a blokkláncon, de a legtöbb felhasználó inkább azt a biztonságot és egyszerűséget kedveli, amit egy olyan letétkezelő tőzsde biztosít, mint a Kriptomat, amely minden technikai részletről gondoskodik.

A vásárlás után

ADA vétel után használhatod az érméket vásárlásra, illetve DeFi alkalmazások és más, a Cardano blokkláncon futó alkalmazások használatára. Kiveheted a pénzt az országod pénznemében, és átutalhatod a bankszámládra, vagy tárolhatod Cardano érméidet a KriptoEarn tárcádban, amely úgy működik, mint egy kamatozó megtakarítási számla, és akár 14%-os éves hozamot biztosít.

A kriptovaluták piaca hírhedt az árfolyam-ingadozásokról. A fiat pénzekhez viszonyított árfolyamok gyorsan emelkedhetnek és zuhanhatnak. De sok valuta, köztük a Cardano ADA is, jelentős hozamot biztosított azok számára, akik hosszú távú befektetési stratégiát alkalmaztak.

Amikor elérkezik az ideje annak, hogy eladd a Cardano-t, egyszerűen térj vissza a Kriptomathoz, és váltsd át az érméket a kívánt fiat valutára. Ezután átutalhatod az összeget a bankszámládra.

Mire vársz még?

A szkeptikusok éveket vesztegettek arra, hogy egyszerű hóbortnak címkézve elutasítsák a kriptovalutát. Lehet, hogy pozíciójuk nem volt teljesen objektív: A pénzügyi intézmények és a befektetési menedzserek évtizedek óta nagy nyereségre tesznek szert, mivel monopol helyzetben vannak a kereskedés, a hitelezés és a befektetés világában.

Most, hogy megérkezett a kripto, a pénzügyi intézményrendszer rohan, hogy felzárkózzon. A kormányok sietnek a kriptovalutákra vonatkozó szabályozások érvénybe léptetésével, és néhányan már készülnek a nemzeti elektronikus valuták bevezetésére, amelyekre ugyanazok a szabályok és korlátozások vonatkoznak majd, mint a fiat pénznemekre. Eközben a bankok és más pénzintézetek az ügyfelek igényeinek megfelelően beépítik a kriptovalutákat a befektetési menüjükbe.

Az olyan könnyen használható platformok világában, mint a Kriptomat, nincs okod arra, hogy kimaradj ebből a forradalomból. Akár egy kisebb vásárlást, akár egy nagyobb befektetést hajtasz végre, meg fogod látni, hogy a kriptovilághoz való csatlakozás egyszerű, és a jutalmak hatalmasak. Részese lehetsz korunk nagy pénzügyi forradalmának.

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés és az utána járó szja-visszatérítés, utóbbi mértéke egy házaspárnál 10 éves távlatban meghaladhatja a 2 millió forintot is - közölte a Duna House pénteken az MTI-vel.
2023. 03. 25. 03:00
Megosztás:

Átadták a tanuszodát Sarkadon

Hivatalosan is átadták a több mint egymilliárd forint állami forrásból megépült tanuszodát pénteken a Békés vármegyei Sarkadon.
2023. 03. 25. 02:00
Megosztás:

4,0 százalék volt a munkanélküliségi ráta februárban

A munkanélküliek száma 2023 februárjában 196 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,0 százalék volt - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 03. 25. 01:00
Megosztás:

Pluszban zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Emelkedéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 03. 25. 00:05
Megosztás:

Ericsson: a mobilkommunikáció és az 5G hatékonyabbá teheti az energiaszektor működését

A mobilkommunikáció és az 5G hatékonyabbá teheti az energiaszolgáltatókat és a közműveket, akár 25 százalékkal is csökkentheti az erőművek állásidejét - hívta fel a figyelmet az Ericsson legfrissebb kutatása.
2023. 03. 24. 23:00
Megosztás:

A lakosság várakozásai javultak, a vállalatoké romlottak márciusban

A lakosság konjunktúraérzete kismértékben javult, míg a vállalatoké enyhén romlott márciusban: a -100 és +100 közötti skálán értelmezett lakossági index -20,3-ről -19,2-re javult, miközben a vállalati mutató értéke -13,0-ról -15,2-re romlott - ismertette a Századvég Konjunktúrakutató legújabb felmérése eredményét pénteken.
2023. 03. 24. 22:10
Megosztás:

Továbbra is lendületben a logisztikai piac Európában

A bizonytalan gazdasági környezet piacra gyakorolt hatásainak ellenére folyamatosak a fejlesztések Magyarországon és a környező európai országokban is. Köszönhető mindez a bérlők változatlan érdeklődésének, mely a Panattoni szerint idén a logisztikában még erőteljesebben tapasztalható lesz.
2023. 03. 24. 21:00
Megosztás:

Gyengült a forint pénteken kora este

Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben pénteken kora este a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2023. 03. 24. 20:00
Megosztás:

Mínuszban zártak a főbb nyugat-európai piacok

Gyengüléssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2023. 03. 24. 19:00
Megosztás:

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1087,14 pontos, 2,53 százalékos csökkenéssel, 41 818,92 ponton zárt pénteken.
2023. 03. 24. 18:30
Megosztás:

A Continental nyerte "Az év K+F beruházója" díjat a HIPA-tól

A Continental Automotive Hungary Kft. nyerte "Az év K+F beruházója" díjat a Nemzeti Befektetési Ügynökségtől (HIPA) - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2023. 03. 24. 18:00
Megosztás:

Szezámkrémet hívott vissza a dm

Szalmonella esetleges jelenléte miatt hívta vissza a forgalomból a dmBio szezám tahini krémet a dm-drogerie markt Kft. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.
2023. 03. 24. 17:30
Megosztás:

Olaf Scholz: Stabil az európai bankrendszer

Az európai bankrendszer stabil, "kifizetődő volt", hogy az elmúlt években szigorú bankszabályok és előírások születtek Európában - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár pénteken Brüsszelben, az uniós vezetők kétnapos csúcstalálkozójának befejező, euróövezettel foglalkozó munkanapját követően.
2023. 03. 24. 17:10
Megosztás:

Magyarország az EU legjelentősebb tormatermelője

Magyarország az Európai Unió legjelentősebb tormatermelője; a magyar torma keresett külföldön, a kitűnő minőségű tormából a húsvéti ünnepi asztalra is a hazait javasolja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteki közleményében.
2023. 03. 24. 16:30
Megosztás:

Nőtt az amerikai gazdasági aktivitás

Az amerikai gazdasági aktivitás nőtt márciusban a S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet kompozit beszerzésimenedzser-indexének (BMI) előzetes értékei alapján.
2023. 03. 24. 16:00
Megosztás:

Februárban 4 millió 691 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2023 februárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 691 ezer volt, 26 ezerrel több, mint egy éve. A 2022. december és 2023. február közötti háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 15 ezerrel több, 4 millió 690 ezer volt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 03. 24. 15:40
Megosztás:

Részvényenként 390 forintos osztalékot javasol a Richter

Részvényenként 390 forintos - névértékre vetítve 390 százalékos - osztalék megállapítását és kifizetését javasolja a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága a közgyűlésnek - derül ki a társaság közgyűlési meghívójából, amelyet pénteken tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2023. 03. 24. 15:00
Megosztás:

Négy kontinensről érkeztek kutatók az SZTE természeti veszélyekkel foglalkozó konferenciájára

Szeged két napra a klímaváltozás és a természeti veszélyek kutatásának fővárosává vált. A Szegedi Tudományegyetem TTIK Geoinformatikai, Természeti- és Környezetföldrajzi Tanszéke 2023. március 23-án és 24-én a EUGLOHRIA Seeding Grant támogatásával, nemzetközi konferenciát és workshopot szervezett „Natural Hazards and Climate Change” címmel, amelyen nemcsak a földrengések, aszályok és árvizek összefüggéseit de a klímaváltozás népegészségügyi és járványügyi hatásait is vizsgálták.
2023. 03. 24. 14:30
Megosztás:

Több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki a buszsávot jogosulatlanul használó autósokra

Három év alatt több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki ellenőrző akciók során azokra az autósokra, akik jogosulatlanul használták a buszsávot, ezzel akadályozva az autóbuszokat és mentőautókat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken a honlapján.
2023. 03. 24. 14:00
Megosztás:

Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2023. 03. 24. 13:30
Megosztás: