Mi a Cardano vásárlás menete?

Az Ethereum egyik alkotója által alapított Cardano a kriptovilág egyik legjelentősebb projektjévé vált.

Mi a Cardano vásárlás menete?

A Cardano szíve az Ouroboros blokklánc protokoll. Ez a szakértők által átvizsgált protokoll jelentős biztonsági, skálázhatósági és fenntarthatósági előnyöket biztosít a korábbi blokkláncokhoz, például a Bitcoinhoz és az Ethereumhoz képest. Ez az oka annak, hogy a Cardano csapat tagjai a projektet a világ első harmadik generációs blokkláncaként emlegetik.

A Cardano projektet mindenféle decentralizált alkalmazás fejlesztői adoptálták. Az ADA token — amelyet Ada Lovelace-ről neveztek el, akit széles körben a világ első programozójaként ismertek el — különösen vonzó volt a befektetők számára.

Az ADA megvásárlása bonyolultnak tűnhet, de az olyan jól megtervezett platformok, mint a Kriptomat, gyorssá és egyszerűvé teszik a kriptovaluták vételét és eladását. Annyi a lényege az egésznek, hogy tudnunk kell, hol lehet Cardano-t vásárolni. Ez a cikk minden olyan információt tartalmaz, amit tudnod kell arról, hogy hol és hogyan lehet Cardano-t (ADA) vásárolni.

Hol lehet Cardano-t vásárolni?

Ha úgy döntesz, hogy Cardano-t (ADA) szeretnél vásárolni, nem lesz gondod azzal, hogy találj egy helyet, ahol vásárolhatsz. De a legtöbb kriptoplatform nem elérhető az új felhasználók számára. Megkövetelik a vásárlóktól, hogy külső pénztárcákat válasszanak ki és telepítsenek, hexadecimális kriptográfiai kulcsokat hozzanak létre és védjenek meg, és közvetlenül a blokkláncon végezzenek tranzakciókat.

Ez a legtöbb ember számára nem ésszerű, különösen ha újoncok a kriptovilágban.

A legtöbbünk számára a Cardano vásárlás legjobb módja az, ha regisztrálunk egy olyan online kriptoplatformon, mint a Kriptomat. Ezek a "letétkezelő" szolgáltatások minden szükséges feladatot egyszerűen és biztonságosan végeznek el. Megmondják a Cadano aktuális kereskedési árfolyamát, és lehetővé teszik, hogy banki átutalással vagy hitelkártyával vásárolhass. A legtöbb ember számára a letétkezelő tőzsdék jelentik a legjobb választ arra a kérdésre, hogy hol és hogyan érdemes Cardano-t vásárolni.

Ha egy jó hírű kriptoplatformon regisztrálsz, számítanod kell arra, hogy meg kell felelned a törvény által előírt ügyfélismereti előírásoknak. Fel kell töltened a kormány által kiállított személyi igazolványod szkennelt képét, és esetleg néhány más dokumentumot is, hogy igazold a személyazonosságod. Mindez része az Európai Uniós GDPR pénzmosás elleni rendelkezéseinek.

Egyes kriptoplatformoknál számos kísérletezést és több napot is igénybe vehet a KYC-követelmények teljesítése. A Kriptomatnál ez a folyamat le van egyszerüsítve az EU-ban és a világszerte élő ügyfelek számára. A folyamatot percek alatt elvégezheted, és máris vásárolhatsz Cardano ADA érméket.

Először is, fel kell töltened egy szkennelt vagy nagy felbontású fényképet a személyi igazolványodról. Ezután a Kriptomat végigvezet egy olyan saját fénykép elkészítésén és feltöltésén, ami igazolja, hogy te vagy az a személy, aki a személyazonosító igazolványt adta. Néhány perccel később a fiókod jóváhagyásra kerül, és megkezdheted a kereskedést.

Hogyan vásároljunk Cardano-t?

Miután a KYC folyamat befejezésével ellenőrizted a Kriptomat fiókodat, vásárolhatsz Cardano-t és más kriptovalutákat.

Más oldalakhoz hasonlóan a Kriptomat is lehetővé teszi, hogy a fiókod euróval vagy amerikai dollárral való feltöltését banki átutalással vagy olyan pénzátutalási szolgáltatással rendezd, mint a Skrill vagy a Neteller. De ezzel még nincs vége a Kriptomaton elérhető opcióknak.

A Kriptomatnál több mint egy tucatnyi, Európa-szerte széles körben használt fiat valutával vásárolhatsz kriptovalutát, vagy töltheted fel a fiókodat.

És amellett, hogy pénzt utalhatsz a fiókodba, akár azonnal is vásárolhatsz Visa vagy Mastercard kártyával. Ez a legbiztonságosabb és legegyszerűbb módja a kriptovásárlásnak, de a legjobb kriptoplatformokhoz hasonlóan a Kriptomat is rengeteg lehetőséget kínál.

Ha a befizetés mellett döntöttél, akkor a Cardano kriptovaluta oldalának meglátogatásával és a Vásárlás gomb megnyomásával vásárolhatsz. Alternatív megoldásként ráléphetsz a Vásárlás menüpontra, majd a kriptovaluták listájából kiválaszthatod a Cardano-t.

Bármelyik opciót is választod, meg fog jelenni a Cardano aktuális ára és lehetőséged lesz arra, hogy megerősítsd a vásárlást, mielőtt az végrehajtásra kerülne.

Ennyi a lényeg hosszan és röviden kifejtve: most már tudod, hogyan kell ADA-t vásárolni, és a kriptovásárlás titkos művészetében akár szakértőnek is tekintheted magad. A legfontosabb döntés: a Cardano vásárlás helyének kiválasztása. Mindenképpen nézz utána az engedélyeknek, a biztonsági eljárásoknak, a befektetési segédeszközöknek és az ügyfélszolgálatnak, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb kriptooldalt.

Cardano vásárláskor nem kell számolgatnod, hogy egy adott számú ADA érmét vásárolj. Csak határozd meg, hogy mennyit szeretnél elkölteni euróban, dollárban vagy bármilyen más pénznemben, majd hajtsd végre a vásárlást. Az oldal majd kiszámolja, hogy ez hány tokent jelent. Előfordulhat, hogy a végén egy tokennek csupán a töredékére teszel szert. Ez nem probléma a kriptovilágban. Ez a dolog így működik. Az általad választott kriptoplatform korlátjaitól függően az első vásárlásod lehet mindössze 25 vagy 30 euró értékű Cardano is.

A vásárlás végén nem kapsz tényleges fizikai Cardano érméket. A megvásárolt ADA-t a Cardano blokkláncon lévő elektronikus címedre utalják át. Lehet ha egy napon majd egy kriptotárca telepítése mellett döntesz, amellyel többé-kevésbé közvetlenül kezelheted a jelenlétedet a blokkláncon, de a legtöbb felhasználó inkább azt a biztonságot és egyszerűséget kedveli, amit egy olyan letétkezelő tőzsde biztosít, mint a Kriptomat, amely minden technikai részletről gondoskodik.

A vásárlás után

ADA vétel után használhatod az érméket vásárlásra, illetve DeFi alkalmazások és más, a Cardano blokkláncon futó alkalmazások használatára. Kiveheted a pénzt az országod pénznemében, és átutalhatod a bankszámládra, vagy tárolhatod Cardano érméidet a KriptoEarn tárcádban, amely úgy működik, mint egy kamatozó megtakarítási számla, és akár 14%-os éves hozamot biztosít.

A kriptovaluták piaca hírhedt az árfolyam-ingadozásokról. A fiat pénzekhez viszonyított árfolyamok gyorsan emelkedhetnek és zuhanhatnak. De sok valuta, köztük a Cardano ADA is, jelentős hozamot biztosított azok számára, akik hosszú távú befektetési stratégiát alkalmaztak.

Amikor elérkezik az ideje annak, hogy eladd a Cardano-t, egyszerűen térj vissza a Kriptomathoz, és váltsd át az érméket a kívánt fiat valutára. Ezután átutalhatod az összeget a bankszámládra.

Mire vársz még?

A szkeptikusok éveket vesztegettek arra, hogy egyszerű hóbortnak címkézve elutasítsák a kriptovalutát. Lehet, hogy pozíciójuk nem volt teljesen objektív: A pénzügyi intézmények és a befektetési menedzserek évtizedek óta nagy nyereségre tesznek szert, mivel monopol helyzetben vannak a kereskedés, a hitelezés és a befektetés világában.

Most, hogy megérkezett a kripto, a pénzügyi intézményrendszer rohan, hogy felzárkózzon. A kormányok sietnek a kriptovalutákra vonatkozó szabályozások érvénybe léptetésével, és néhányan már készülnek a nemzeti elektronikus valuták bevezetésére, amelyekre ugyanazok a szabályok és korlátozások vonatkoznak majd, mint a fiat pénznemekre. Eközben a bankok és más pénzintézetek az ügyfelek igényeinek megfelelően beépítik a kriptovalutákat a befektetési menüjükbe.

Az olyan könnyen használható platformok világában, mint a Kriptomat, nincs okod arra, hogy kimaradj ebből a forradalomból. Akár egy kisebb vásárlást, akár egy nagyobb befektetést hajtasz végre, meg fogod látni, hogy a kriptovilághoz való csatlakozás egyszerű, és a jutalmak hatalmasak. Részese lehetsz korunk nagy pénzügyi forradalmának.

Minden termékcsoportban nőtt az építőanyag-értékesítés volumene

Az építőanyag-piacon minden termékcsoportban nőtt az értékesítés volumene májusban, az árak azonban csökkentek, ami kedvező jel az otthonfelújítási program júniusi indulása előtt és a lakásépítési szegmens lassú, de biztos felpörgésére utal - erről Juhász Attila, az Újház Zrt. és az ÉVOSZ Építőanyag-kereskedelmi tagozatának elnöke tájékoztatta az MTI-t pénteken.
2024. 06. 16. 08:00
Megosztás:

Átadták a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben

Átadták szombaton a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben, a székelyföldi műemlék épületet magyar kormánytámogatással restaurálták - számolt be a Székelyhon.ro.
2024. 06. 16. 07:00
Megosztás:

Meghirdették az év családbarát vállalata pályázatot

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az idén is meghirdette az év családbarát vállalata pályázatot.
2024. 06. 16. 06:00
Megosztás:

11,0 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene

2024 áprilisában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 15,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 10,8, az egyéb építményeké 22,6 százalékkal bővült - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.d
2024. 06. 16. 05:00
Megosztás:

A mesterséges intelligencia korszakába lép az audit

Valódi forradalmat indít a pénzügyi jelentéstétel és a könyvvizsgálat területén a mesterséges intelligencia: a vállalatok csaknem háromnegyede valamilyen szinten már most is alkalmazza ezt pénzügyi beszámolói elkészítéséhez, és ez az arány három éven belül 99 százalékra emelkedik majd - közölte a KPMG legújabb kutatása alapján pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 04:00
Megosztás:

8 Bitcoin bányász eléri az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizációt, jelezve az iparági fellendülést, míg ez a legjobb 5 választás a hullám meglovagolásához

Mivel nyolc Bitcoin bányász már átlépte az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizáció küszöbét, a kriptovaluta piac hihetetlen növekedést tapasztal, ami egy jelentős iparági fellendülésre utal. Az öt legjobban várt kriptovaluta, amely készen áll profitálni ebből a trendből, kiemelt figyelmet kap a befektetőktől és rajongóktól.
2024. 06. 16. 03:00
Megosztás:

Jövő Heti Horoszkóp – Komoly pénzt nyerhet 3 csillagjegy szülötte is!

Üdvözlünk a heti horoszkópban, ahol most különösen szerencsés és pénzügyi lehetőségekkel teli időszak vár rád! A jövő héten (június 16 -22. között) mindegyik csillagjegy számára izgalmas és váratlan eseményeket mutatnak a csillagok, amelyek a személyes életedet is pozitívan befolyásolják. Készülj fel szerencsés találkozásokra, kreatív üzleti fogásokra és váratlan pénzügyi nyereségekre! Olvasd el, milyen szerencsés napok és számok várnak rád, és ne feledd: a szerencséd a csillagokban rejlik!
2024. 06. 16. 02:00
Megosztás:

Figyelmeztetik a nyugdíjasokat – Hamarosan lejár a határidő, sokan rosszul járhatnak

Ebben a hónapban még lehetőség van a tavalyi feltételek szerint kérni a nyugdíj megállapítását - számolt be a tudasfajta.hu.
2024. 06. 16. 01:00
Megosztás:

Ez a három kutyás kriptó nagyot mehet ezen a nyáron

Vitathatatlan, hogy a 2024-es év a mém érmék nagy visszatéréséről szól. A befektetők elkapkodják ezeket az érméket, és várják, hogy elődeikhez hasonlóan elképesztő nyereséget hozzanak. Ez sok érmével meg is történik, ezért nem árt, ha alaposan tájékozódunk, és szemügyre vesszük az aktuális előértékesítéseket.
2024. 06. 16. 00:01
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 15. 23:00
Megosztás:

Mit gondol Ferenc pápa a mesterséges intelligenciáról?

Ferenc pápa elbűvölő, de félelmetes eszköznek nevezte a mesterséges intelligenciát, amelyhez szerinte "etikai algoritmusok" szükségesek. A katolikus egyházfő a hét legfejlettebb ipari ország (G7) állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján, a dél-olaszországi Borgo Egnazia üdülőhelyen mondott beszédet pénteken.
2024. 06. 15. 22:00
Megosztás:

Ingyenes startup dizájntábort szervez a Kék Bolygó Alapítvány

A fenntarthatósági témák, a dizájn és a startupok világa iránt érdeklődő középiskolások jelentkezését várják június 26-ig a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (KBKA) és a HelloWood Junior ingyenes táborába - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 15. 21:00
Megosztás:

Megünnepelték a brit uralkodó hivatalos születésnapját

Hagyományos katonai pompával ünnepelték meg szombaton Londonban a 75 esztendős III. Károly király hivatalos születésnapját.
2024. 06. 15. 20:00
Megosztás:

Miért jó az alumínium autóbeálló?

Az alumínium autóbeállók nagyszerűen ötvözik az időtállóság, a modern megjelenés és a könnyű kezelhetőség minden előnyét. Ezeken keresztül kitűnő választást jelentenek mindazoknak, akik praktikusan és egyben stílusosan kívánják megválaszolni az autójuk parkolásának kérdését.
2024. 06. 15. 19:00
Megosztás:

Pénzt takaríthatsz meg a szerszámok biztonságos tárolásával

A szerszámok megfelelő tárolása elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez, legyen szó hobbiról, otthoni javításról vagy professzionális munkáról. A szerszámok rendezett és könnyen elérhető helyen történő tárolása nemcsak időt takarít meg, de megelőzi a szerszámok elvesztését és károsodását is.
2024. 06. 15. 18:00
Megosztás:

Az INA 240 millió euró osztalék kifizetéséről döntött

Az INA horvát olajipari vállalat pénteki közgyűlésén 240 millió euró (95,6 milliárd forint) osztalék kifizetéséről döntött, ez részvényenként 24 euró (9564 forint) - közölte a vállalat az MTI-vel.
2024. 06. 15. 17:00
Megosztás:

Májusban 1 százalékkal emelkedett a befektetési alapokban kezelt vagyon

A befektetési alapokban kezelt vagyon májusban 1,1 százalékkal, 175 milliárd forinttal növekedett, így a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai 15 793 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban- közölte a Bamosz pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 15. 16:00
Megosztás:

Így ünnepelte Donald Trump 78. születésnapját

Floridában tartott választási gyűlésén ünnepelte a 78. születésnapját Donald Trump pénteken.
2024. 06. 15. 15:00
Megosztás:

Elindult a Nemzeti Kutatási Kiválósági Program

A HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat tudományos közössége számára is számottevő lehetőséget kínál a múlt hónapban elindult Nemzeti Kutatási Kiválósági Program (NKKP) - közölte pénteken a HUN-REN az MTI-vel.
2024. 06. 15. 14:00
Megosztás:

A 400 millió fős globális tartalomgyártói piacot hódítaná meg a RECnGO a vezető kínai videós hardvergyártóval karöltve

A RECnGO nevét ma már szinte mindenki ismeri, aki minőségi videós anyagok készítésével foglalkozik akár hobbi, akár profi szinten: a magyar startup forradalmi applikációja bármilyen okoseszközt képes egy gombnyomással profi videóstúdióvá változtatni. A kreatív tartalomgyártás mára egy több mint 400 millió fős globális iparággá nőtte ki magát, átlagosan pedig heti 17 órányi videót fogyasztunk a különböző platformokon. Az ebben rejlő üzleti lehetőségek szinte korlátlanok, ennek kiaknázásában pedig fontos együttműködést kötött a RECnGO. A kameratechnikai kiegészítők világpiacának 40%-át uraló kínai óriás, a SmallRig csúcskategóriás eszközei mostantól a magyar fejlesztésű alkalmazás tudásával felvértezve készíthetnek stúdióminőségű videókat bárhol, bármikor. A RECnGO ezzel közvetlen elérést kap a mintegy 70 millió kínai videós tartalomgyártóhoz, globálisan pedig még több kaput nyithat meg az együttműködés. A cél a 400 milliós globális piac minél nagyobb elérése.
2024. 06. 15. 13:00
Megosztás: