Mi történik ha ötvözzük a blokklánc-technológiát a mesterséges intelligenciával?

Nem túlzás azt mondani, hogy a leginkább felkapott jelenség 2023-ban a mesterséges intelligencia (MI) volt. Az új technológia másodpercek alatt képes volt meghódítani a techszektort és hónapok alatt egészen váratlan helyeken is elérhető vált az MI.

Mi történik ha ötvözzük a blokklánc-technológiát a mesterséges intelligenciával?

Egészen a mezőgazdaságtól kezdve az oktatáson keresztül az egészségügyig, a legtöbb ágazat képes volt hasznot húzni a ugrásszerű fejlődésből.

Ezzel párhuzamosan természetesen a kriptoszektor legjobb fejlesztői is elkezdtek azon dolgozni, hogy az MI-ben rejlő lehetőségeket alaposabban feltérképezzék.

A blokklánc-technológia összekapcsolás az MI-vel egy egészen új világot hozhat el. Egyszerre válik ugyanis elérhetővé nagy mennyiségű megbízható és transzparens adat, amivel az MI számtalan automatizált feladatot képes végrehajtani.

Ennek a kollaborációnak a gyümölcsei lehetnek többek között a tökéletesen rendszerezett adatbázisok, fokozott biztonsági szinttel rendelkező weboldalak vagy akár a gyorsabb, egyúttal megbízhatóbb automatizált kereskedések.

Vizsgálatunk során számos izgalmas kriptoprojektet találtunk, melyek igyekeznek az MI-ben rejlő lehetőségeket minél ügyesebben kiaknázni. Azonban az alábbi három kezdeményezés messze képes felülmúlni a vetélytársakat, hála egyedi felhasználási módjuknak.

Kutatásunk során arra jutottuk, hogy jelenleg a Render Network, az Ocean Protocol és a yPredict a legjobb mesterséges intelligenciát használó krptoprojektek.

Ezek a projektek nem kizárólag kriptovaluta befektetésnek tökéletesek, hanem a hétköznapok teendőit is nagyban megkönnyíthetik.

YPredict: Az MI ami segít a legjobb kereskedéseket elvégezni

Bár a yPredict még csupán az előértékesítési fázisában van, ennek ellenére a projekt hatalmas hullámokat kavart a kriptoszektorban, nem véletlenül. A fejlesztők egy olyan rugalmas ökoszisztémát hoztak létre amiből programozó, elemző és kereskedő egyaránt profitálhat.

A yPredict rendszere freemium modellre épül. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a legtöbb eszköz ingyenes használható, mindössze $YPRED érmékkel kell rendelkezni.

Ennek köszönhetően MI szignálokhoz, a legjobb indikátorokhoz továbbá profi hangulatelemzési eszközökhöz nyerhetsz hozzáférést, csupán egyszeri vásárlást követően. 

Ypred

A platform továbbá rendelkezni fog egy úgynevezett kereskedési modell piactérrel. Itt külsö csapatok oszthatják meg saját fejlesztésű előrejelzési modelljüket, amire a felhasználók előfizethetnek.

Ezek a modellek többnyire egy továbbfejlesztett ARIMA modellre épülnek, melynek múltja egészen a 1970-es évekig nyúlik vissza. Az ARIMA leegyszerűsítve több szempont vizsgálatával egy érme múltbéli teljesítménye alapján előrejelzi a token várható értékét.

Ez a rendszer pedig a készítők saját bevallása szerint magas pontossággal képes előre jelezni, hogy egy kripto értéke milyen irányba fog elmozdulni.

Mivel a piactéren akár több előfizetést is lehet kötni, illetve minden elérhető modell esetében látható lesz az eddigi sikerességi arány, könnyen meg lehet majd találni a piac hangulatához leginkább illeszkedő eszközt.

A csapat tervei között az szerepel, hogy már idén év végére elérhetővé fog válni piactér korai verziója azok számára, akik még most csatlakoznak a projekthez.

Érdemes továbbá említést tenni arról, hogy a yPredict mögött álló csapat egy MI-t használó tartalomgyártó SEO eszközt is elkészített.

Ezzel nem csupán pillanatok alatt lehet profi szövegeket és képeket létrehozni, hanem akár komplett SEO-stratégiákat is ki lehet dolgozni.

A WriteMingle névre keresztelt eszközhöz minden felhasználó hozzáférést fog kapni, aki korábban vásárolt a $YPRED érméiből.

A csatlakozáshoz az előértékesítés ideje alatt ETH, MATIC, USDT és bankkártya segítségével is mód van.

Ismerd meg a yPredict világát

Render Network: Minden egy helyen a digitális tartalomgyártás szerelmeseinek

A Render Network, vagy más néven RNDR egy decentralizált felület, mely összeköti a felhasználókat magas GPU-t (grafikus feldolgozási egység) kínáló szolgáltatókkal.

A platform kifejezetten jó megoldás lehet 3D alkotók számára, akik valamilyen MI-, vagy virtuális valóság alapú tartalmon dolgoznak.

A peer-to-peer hálózat lehetővé teszi, hogy magas számítási igényű feladatokat az interneten keresztül nagy teljesítményű gépek végezzenek el. A GPU-szolgáltatók a munkájukért cserébe Render tokeneket kapnak, melyeket bármelyik nagyobb kriptotőzsdén eladhatnak.

Kezdetben a készítők a projektet kifejezetten 3D művészek számára hozták létre, idővel azonban az elérhető eszközök repertoárja kibővült. Jelenleg a platformon számos MI-szolgáltatás érhető el, továbbá lehetőség van játékokat és VR-világokat is kipróbálni.

A Render Network népszerűségét jól szemlélteti az $RNDR tokenek árfolyama. Azzal párhuzamosan, ahogy az MI iránti kereslet nőtt, emelkedett az $RNDR értéke is.

Bár az érme a korábbi csúcsértékénél jelentősen alacsonyabb áron vásárolható meg, az előző év során 250%-kal emelkedett az $RNDR értéke.

Köszönhetően a fejlesztők rugalmasságának biztosak lehetünk benne, hogy a Render Network a jövőben is képes lesz megfelelni a felhasználók gyorsan változó igényeinek.

Ismerd meg a Render Network világát

Ocean Protocol: Biztonságos és gyors adatmegosztás

Amennyiben a legnagyobb biztonsági szinttel rendelkező, egyúttal a leginkább megbízható adatmegosztó szolgáltatót keresed a kriptoszektorban, az Ocean Protocolt neked találták ki.

A fejlesztők két lényeges problémát szerettek volna megoldani: az adatizolációt és a adatvédelmet. Köszönhetően az Ocean Protocol magas biztonsági szintjének és transzparenciájának, a platform mindkét kihívásra megoldást kínál.

Ocean protokol

A felület egyik legérdekesebb része a decentralizált adatok piactere.

Itt egyszerre lehetséges különböző adathalmazok adás-vétele, biztonságos körülmények között.

A mostani, modern digitális környezetben az adataink védelme kiemelten fontos. Pontosan ezért a Ocean Protocol egy fejlett titkosítási rendszer segítségével a jelenlegi legmagasabb technológiai szinten védi az oldalon található összes adatot.

Ennek hála nem kizárólag biztonságban vannak adataink, hanem számos beállítás segítségével személyre is szabahatók azok.

A platform több különböző blokklánc-hálózattal is jól tud kommunikálni, ezért az elérhető adatok tárháza szinte végtelen.

A felsorolt szempontok miatt lakossági felhasználók mellett számos cég is az Ocean Protocol rendszeres ügyfelei között szerepel. 

Látogass el az Ocean Protocol oldalára

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Jelentős pluszban indítottak az amerikai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok szerdán.
2024. 06. 12. 16:30
Megosztás:

Stagnált a brit gazdaság áprilisban

Áprilisban stagnált, az áprilissal zárult három hónapban viszont élénk ütemben nőtt a brit gazdaság teljesítménye.
2024. 06. 12. 15:30
Megosztás:

Májusban gyorsult a németországi infláció

Gyorsult májusban a németországi infláció az előző havi három éves mélypontról a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis végleges adatokat publikáló szerdai jelentése alapján.
2024. 06. 12. 15:00
Megosztás:

Kínában nem gyorsult az infláció májusban

Kínában az elemzők által várt gyorsulás helyett az áprilisival megegyező volt a fogyasztói árak emelkedése májusban, ezzel már a negyedik egymást követő hónapban jegyeztek föl emelkedést.
2024. 06. 12. 14:30
Megosztás:

Átlagosan 10-15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai

A Taborfigyelo.hu adatai szerint átlagosan 10-15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai, így egy napközis tábor átlagára valamivel 50 ezer forint felett van, míg egy ottalvós táborért átlagosan 80 ezer forintot kell fizetnie a családoknak; a táborok átlagárai között régiónként akár 10 százalékos eltérés is lehet.
2024. 06. 12. 14:00
Megosztás:

Megújul Tiszafüred belvárosa

Megújul Tiszafüred belvárosa, a projekt megvalósítása során egyebek mellett zöldfelületek újulnak meg, játszótéri játékokat telepítenek, új burkolatot kap több út és kerékpártámaszokat helyeznek el - közölte a kommunikációért felelős cég az MTI-vel.
2024. 06. 12. 13:30
Megosztás:

Már kevésbé hatásosak a hagyományos vásárlásösztönző reklámok

Egyre tudatosabb a vevők, akikre már kevésbé hatnak a hagyományos vásárlásösztönző reklámok, a véleményvezérekre is csak akkor hallgatnak a követőik, ha szakmai érvekkel keresik a figyelmüket - derül ki az EY legfrissebb, globális fogyasztói felméréséből, amelynek eredményeiről közleményben tájékoztatták az MTI-t.
2024. 06. 12. 13:00
Megosztás:

Kanadai cégre bízta Románia a cernavodai atomerőmű korszerűsítését

A Canadian Nuclear Partners (CNP) részvénytársaságra bízta a romániai atomerőművet működtető Nuclearelectrica (SNN) a jelenleg két blokkal működő cernavodai erőmű 700 megawattos egyes blokkja korszerűsítésének projektmenedzsmentjét - közölte az Agerpres hírügynökség kedden.
2024. 06. 12. 12:30
Megosztás:

A Költségvetési Tanács elnöke szerint indokolt a fegyelmezett költségvetés tartása

Indokolt a nagyon fegyelmezett költségvetés, illetve annak folyamatos monitorozása, hogy tartható-e a 4,5 százalékos hiánycél - mondta a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Magyar Közgazdasági Társaság meghívására tartott online előadásában kedden.
2024. 06. 12. 12:00
Megosztás:

Budapesten tanácskoznak a világ legnagyobb ipari paradicsomfeldolgozói

A globális ipari paradicsomfeldolgozói és -termelői szektor legnagyobb szereplői érkeztek Budapestre az Ipari Paradicsom Világtanács (WPTC) és a Nemzetközi Kertészettudományi Társaság (ISHS) 15. világkongresszusára, 17. szimpóziumára - közölte az Univer Product Zrt., az esemény kiemelt támogatója az MTI-vel kedden.
2024. 06. 12. 11:30
Megosztás:

Megújul a 135 éves múltra visszatekintő vasúti képzés

Megújul a 135 éves múltra visszatekintő vasúti képzés, egységesebbé, rugalmasabbá és hatékonyabbá válik a vasúti alapképzések és a folyamatos időszakos oktatások rendszere - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.
2024. 06. 12. 11:00
Megosztás:

Megindult a forgalom az M44 gyorsforgalmi út két új felüljáróján

Megindult a forgalom az M44 gyorsforgalmi út két új felüljáróján - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.
2024. 06. 12. 10:30
Megosztás:

Egyre kevesebben járnak napi nyolc órában munkába

Egyre elterjedtebb jelenség, hogy a cégek nem a megszokott, napi nyolcórás, helyi munkavégzésben, hanem alternatív módon foglalkoztatják a munkavállalóikat. Az atipikus munkavégzés elterjedését a 2020-as koronavírus-járvány korábban sosem látott mértékben gyorsította fel. A már megszokottnak mondható home office és távmunka mellett még számos alternatíva létezik – derül ki a Profession.hu adataiból.
2024. 06. 12. 10:00
Megosztás:

Kormányzati segítséggel cigányzenétől lesznek hangosak az ország éttermei

97 prímás, 45 hegedűs, 60 brácsás, 8 csellós, 73 nagybőgős, 19 klarinétos és 58 cimbalmos zenél majd országszerte az éttermekben - jelentős túljelentkezéssel zárult a Muzsikáló Magyarország 2024 program pályázati időszaka.
2024. 06. 12. 09:41
Megosztás:

Kis emelkedéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kis emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint, miután kedden negatív korrekció történt a hazai részvénypiacon.
2024. 06. 12. 09:00
Megosztás:

6 milliárdos részvényvisszavásárlást jelentett be a GM

A General Motors 6 milliárd dollár értékű részvényvisszavásárlási programot jelentett be, mivel a korábbi 10 milliárdos program várhatan kifut ebben a negyedévben.
2024. 06. 12. 08:30
Megosztás:

Óvatosan költekezünk: a fogyasztók 43%-a tart attól, hogy az anyagi helyzete romlani fog

A folyamatosan növekvő inflációs nyomás nemcsak a fogyasztói trendeket rendezi át, de egyes igényeket is felerősít. Megváltoztak a kiskereskedőkkel szembeni elvárások és a generatív MI a vásárlás terén is egyre kiemeltebb szerephez jut – derül ki a Capgemini Research Institute legfrissebb kutatásából.
2024. 06. 12. 08:10
Megosztás:

Elérhetetlen a Filecoin 10 dolláros célára? Az Angry Pepe Fork célja, hogy túlszárnyalja a Bonkot és a Dogecoint

Radiants elindította a Bonkathont, egy hackathont, amely a Bonk (BONK) ökoszisztéma fejlesztését célozza, növelve ezzel a projekt vonzerejét, de ennek ellenére értéke 20%-kal csökkent. Eközben a Dogecoin (DOGE) értéke is esett, és a Filecoin (FIL) küzd a 10 dolláros árhatár eléréséért.
2024. 06. 12. 07:40
Megosztás:

Micsoda?! Senki által nem tudott adatok láttak napvilágot a lakásbiztosításokról

Hihetetlen mértékben nőtt a lakásbiztosítási szerződések száma az első negyedévben. A több mint 840 ezer új szerződés döntő része azonban nem új biztosítás volt, hanem a meglévő ügyfelek kaptak az egyik biztosítónál egy szép kis ajándékot - írja a Bank360.hu.
2024. 06. 12. 07:30
Megosztás:

Békés vármegyében több mint 300 millió forint támogatás a nyári diákmunkaprogramra

Az idén több mint ezerötszáz 16-25 év közötti nappali tagozatos tanuló és egyetemi hallgató vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban Békés vármegyében; a program megvalósításához a kormány több mint 305 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít - közölte a Békés Vármegyei Kormányhivatal kedden közleményben az MTI-vel.
2024. 06. 12. 07:00
Megosztás: