Mindenkit maguk mögé utasítanak a teszteken a Xiaomi robotporszívói

Soha nem látott népszerűségnek örvendenek manapság a piacon a robotporszívók. Nem véletlenül, hiszen aki szeretné mindig tisztán és pormentesen tartani az otthonát, a kérdéses takarítógépekben biztosan nem csalódik. Legalábbis abban az esetben, ha jól választ!

Mindenkit maguk mögé utasítanak a teszteken a Xiaomi robotporszívói

Merthogy nem véletlenül van olyan sokféle gyártó és modell a piacon, az évek során kialakult egyfajta hierarchia, ahol határozottan a Xiaomi került az élre – leginkább a Roborock termékcsaládnak köszönhetően, melynek legutóbbi típusai szó szerint taroltak a teszteken.

Ezek a Roborock S7 és a Roborock S5 Max voltak, melyekről az alábbiakban egy alaposabb bemutatót közlünk, hogy mindenki megbizonyosodhasson róla: valóban a jelenlegi piac legjobbjaival van dolgunk.

A Roborock S7-nél jobb robotporszívó jelenleg nincs a piacon

A Roborock S7 név alatt a Xiaomi jelenlegi csúcskategóriás robotporszívóját találjuk, melynél 2021-ben jobbat nem találunk a gyártó kínálatában sem. Rengeteg egyedi fejlesztésű megoldással és technológiával büszkélkedhet, miközben nemcsak a takarítás-, hanem a felmosás minőségét is képes volt magasabb szintre emelni.

Beköszöntött a szónikus felmosás kora

Nem véletlen, hogy a legújabb Roborock az idei évben sorra nyerte a tesztgyőzelmeket, hiszen jelenleg aligha létezik nála jobb robotporszívó a piacon, ezt pedig nemcsak száraz-, hanem nedves takarítási tulajdonságainak is köszönheti, hiszen megjelent benne az úgynevezett VibraRise funkció.

Ez nem más, mint a szónikus felmosás, ami azt jelenti, hogy az eddig használt megoldást egy percenként több ezer pulzáló mozgásra képes mop váltotta fel, mely egyrészt erőteljesebben törli a padlót, másrészt nedves hullámokat képes kelteni, amivel sokkal hatékonyabban tudják felszedni a padlóról a koszt.

A készülék egyébiránt egy 300 ml-es víztartály kapott, de a mop, vagyis a felmosórongy tekintetében is új technológiával találkozhatunk, mely nemcsak merevebb, hanem magától emelkedik vagy süllyed a magassága, így bátran bemehet szőnyeggel burkolt helyiségbe is, automatikusan felismeri, hogy hol jár, és ennek fényében csak azon a felületen mos fel, ahol ezt a burkolat engedi.

Erőteljes szívóteljesítmény és megújult főkefe

Bár a felmosás funkció tekintetében találkozhatunk a Roborock S7 kapcsán a legjelentősebb újdonságokkal, azért a hagyományos porszívózás tekintetében sem vall kudarcot az eszköz. A HyperForce technológiával például 2500Pa-ra növekedett a szívóteljesítmény, amivel a hagyományos porszívókkal is felveszi a versenyt, de ez még messze nem minden.

Mindehhez ugyanis a Xiaomi egy teljesen megújult főkefét alkalmazott, mely sörték helyett inkább gumis lamellákra épül, így sokkal hatékonyabban dolgozik, sőt a felület egyenetlenségeihez is lényegesen jobban alkalmazkodik, mert minden irányban tud mozgolódni.

Kimagasló tájékozódás, erőteljes szoftveres háttér

Nagyon sok tesztben kiemelték a Roborock S7 kapcsán, hogy milyen elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik a tájékozódás terén. A LIDAR szenzornak és a háttérben megbújó intelligens szoftvereknek hála ugyanis magától feltérképezi a lakást, felismeri a helyiségeket, a burkolatokat, miközben minden használat után fejlődik.

Ennek köszönhetően képes makulátlan munkát végezni a lakásban, egyszerre akár 300 négyzetméter kitakarítására is alkalmas, több szint kezelése sem okoz neki problémát, miközben a háttérben dolgozó elképesztő szoftveres tudásnak hála valóban rászolgál az „okos” jelzőre.

Tulajdonságait a Mi Home applikációval egészíthetjük ki, mely rengeteg beállításra ad lehetőséget, üzemmódokat váltogathatunk, meghatározhatjuk a felmosáshoz szükséges vízmennyiséget, a megjegyzett térképeken no-go és no-mop zónákat alakíthatunk ki, egyszóval mindent tud, amire 2021-ben szükségünk lehet. Nem csoda, hogy a tesztelők az egekig magasztalták!

Még a tavalyi Roborock S5 Max is jó vétel

Bár a Roborock S7 az aktuális piacon magasan a legjobbat nyújtja – nem csak a Xiaomi termékpalettáján belül –, azonban a 2020-as évben megannyi teszten elsőként végzett és a szakma által is imádott S5 Max szintén jó döntésnek tekinthető, ha nem akarunk olyan sokat költeni, de kiváló takarítási tulajdonságokra vágyunk – főleg a porszívózás terén.

Kiváló ár-érték arány

Amivel kapcsolatban a Xiaomi Roborock S5 Max még mindig verhetetlennek tekinthető – dacára az egy évvel ezelőtti megjelenésnek –, az a remek ár-érték arány, mely azóta csak jobb lett. A készülék ugyanis még mindig elragadó megjelenéssel és kiugró teljesítménnyel büszkélkedhet, miközben bárhol és bármikor alkalmazható.

Nemcsak hagyományos porszívózás esetén ideális, hanem akkor is, ha nedves feltörlésre volna szükségünk. Míg portartálya 460ml-es lett, a víztartálya 280ml befogadására alkalmas, érdekessége pedig, hogy saját vízpumpa tartozik hozzá, mely maga adagolja a vizet, így nem lesz tőle feleslegesen vizes a lakás azokon a pontokon, ahol éppen dolgozik.

Mindehhez ráadásul nagy kapacitású akkumulátor tartozik, mely egyetlen feltöltéssel akár 150 percig is képes működtetni a robotporszívót, méghozzá kifejezetten elfogadható, mindössze 60dB-s zajszint társaságában. Nagy előnye, hogy saját dokkolóval rendelkezik, ami nemcsak tárolásáról, hanem automatikus töltéséről is gondoskodik.

Óriási teljesítmény és fejlett navigációs rendszer

Aki szereti a makulátlan tisztaságot, az biztosan odáig lesz a Xiaomi Roborock S5 Max robotporszívóért, mely 2000 Pa szívóerőt kínálva gondoskodik arról, hogy a padlók, a szőnyegek, akár még utóbbiak hosszúszőrű variánsai is mindig tiszták és portalanok maradjanak.

Teljesítményét ráadásul elképesztően fejlett, LIDAR szenzorokra épülő navigációs rendszer támogatja meg, mely nemcsak otthonunk pontos feltérképezésében nyújt hatásos segítséget, de abban is, hogy mindig makulátlan tisztaság uralkodjon a lakásban, hiszen felismeri a helyiségeket, a megadott burkolattípusokat, de még azt is, hogy hol jelöltünk ki számára no-go vagy no-mop zónákat.

Mesterséges intelligenciával és szoftveres támogatással

Mint azt a Xiaomi robotporszívóitól már megszoktuk korábban, a Roborock S5 Max is kimagasló szoftveres háttérrel büszkélkedhet. A Mi Home mobilalkalmazás feltelepítésével például rengeteg beállítást érhetünk majd el elsőkézből, kalibrálhatjuk a porszívó takarítási időszakait, elküldhetjük porszívózni egy adott terültre vagy helyiségbe, kijelölhetünk neki tiltott zónákat, de azt is, hogy mennyi vizet használjon a felmosáshoz.

Ezen felül az applikáció telepítésével támogatásra kerülnek a hangsegédek, ezáltal a Google Asszisztens és az Amazon Alexa is, melyek egészen futurisztikus magasságokba emelhetik a robotporszívó irányítását.

A termék egyébiránt saját mesterséges intelligenciával rendelkezik, mely folyamatosan fejlődik, így takarításról-takarításra növeli a hatékonyságát. Mindehhez speciális szenzorok társulnak, melyek állandóan monitorozzák a helyiségeket, de az akadályoktól így sem ilyed meg a kis takarító robot, akár a két centiméteres küszöb leküzdése sem okoz neki gondot.

Miért jó döntés 2021-ben egy Xiaomi robotporszívó?

Bár nagyon sok előnyös tulajdonságot ki lehetne emelni a sorból, amiért jó döntésnek tekinthető 2021-ben egy Xiaomi robotporszívó, azonban ezek közül az alábbiak tekinthetők a legfontosabbaknak:

Kimagasló ár-érték arány

Gyakorlatilag az összes Xiaomi robotporszívóról elmondható, hogy az ár-érték arány tekintetében magasan a legjobbak közé sorolhatók, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy olyan technológiákat kapunk már belépő vagy középkategóriás árcédulával, amit más gyártók csak sokszoros összegekért kínálnak a vásárlók számára.

Sőt mi több, a Roborock S7 esetében olyan tudást és olyan technológiai megoldásokat érhetünk el, melyek a piacon páratlanok, de a Xiaomi más robotporszívóinál is jellemző mindez, például már középkategóriában kínálnak önürítő rendszereket vagy LIDAR szenzoros feltérképezést, ami máshol csak a prémium szinten, ha megjelenik.

Elragadó tudás

Persze a tudás tekintetében sem elhanyagolhatók a Xiaomi által gyártott robotporszívók. Kivétel nélkül mindegyik nagyon fejlett hardveres elemekre épül, ezáltal teljesen általánosak a 2000-2500 Pa szívóerővel rendelkező motorok, a specializált főkefék vagy a mopként említett feltörlők.

Bár a felmosás funkció ezeknél a termékeknél is főként a jobb modellek kiváltsága – a Roborock S7 ezen a téren jelenleg abszolút a csúcsot képviseli –, ugyanakkor kiemelendő a sorból a LIDAR szenzorokra épülő navigációs rendszer, mely kimagasló mind a feltérképezéshez, mind a takarítás alaposságához.

Kiváló szoftveres tulajdonságok

Minden egyes terméknél óriási gondot fordít a Xiaomi arra, hogy kiváló szoftveres hátteret tudjon biztosítani számára. A robotporszívók is ebbe a kategóriába tartoznak, ami hatalmas előnyt jelent rengeteg egyéb gyártó termékéhez viszonyítva, hiszen egy a háttérben működő mesterséges intelligencia vagy egy kiváló applikáció minden esetben megnöveli a hatékonyságot.

A Xiaomi robotporszívóinál emiatt nem kell aggódni! A gépek belső szoftvere, a kapcsolódó mesterséges intelligencia például elképesztően alaposnak tekinthető, miközben akár a Roborock, akár a Mi Home telefonos alkalmazást használjuk hozzá, mindkét esetben beállítások egész sora vár majd ránk, méghozzá megannyi egyéb hasznos funkció mellett.

Hazai szervizháttér

A magyar piac sajnos tele van olyan műszaki cikkekkel, így köztük robotporszívókkal is, melyek teljesen névtelenek, nem rendelkeznek megfelelő támogatással, így nemcsak a beüzemelésük során lehet probléma, hanem akkor is, ha alkatrészt vásárolnánk hozzá, esetleg javíttatni szeretnénk.

Szerencsére a Xiaomi esetében ez nem jelent problémát, hiszen nemcsak érvényes garanciával lehet beszerezni ezeket az eszközöket, hanem meghibásodás esetén a szervizháttér is biztosított. Bármikor tudunk vásárolni cserealkatrészeket, így új főkefét, oldalkefét vagy éppen HEPA filtert, de a szervizben a lézer szenzorokat, a szívómotort, sőt akár még az akkumulátort is könnyedén tudják cserélni.

A kormány két hét haladékot adott a MÁSZ tagjainak

Nagy Márton közölte a kormány döntését: két hetet adott a kabinet a MÁSZ tagjainak, hogy önkéntesen a régiós átlag szintjére csökkentsék az üzemanyagárakat - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-t.
2024. 04. 26. 17:00
Megosztás:

Nyereséggel zárta az INA az első negyedévet

Az INA horvát olajipari vállalat nettó nyeresége az idei első három hónapban elérte a 11,9 millió eurót, a cég tavaly az első negyedévben 14,2 millió euró veszteséget termelt.
2024. 04. 26. 16:30
Megosztás:

Indokolt a GVH részéről a halasztás a versenytörvények kapcsán

Egyetért a Gazdaság Versenyhivatal (GVH) a versenytörvény egyes tervezett módosításainak elhalasztásával - közölte a versenyhatóság csütörtökön az MTI-vel.
2024. 04. 26. 16:00
Megosztás:

Komoly eredményeket ért el a Mol tavaly

A Mol-csoportnak az "egyáltalán nem támogató" feltételek mellett is sikerült helytállnia, és bár pénzügyi teljesítménye tavaly elmaradt a 2022-es rekordévitől, operációs és stratégiai szempontból egyaránt jelentős eredményeket ért el - mondta a csoport elnök-vezérigazgatója a részvényesek közgyűlésén Budapesten csütörtökön.
2024. 04. 26. 15:30
Megosztás:

Új logisztikai komplexum épült Dunaharasztiban

Átadták a Gebrüder Weiss Kft. tízmilliárd forintos beruházással épült logisztikai komplexumát csütörtökön Dunaharasztiban, amely a legmodernebb, leginnovatívabb technológiákkal működik.
2024. 04. 26. 15:00
Megosztás:

Alulmaradt az amerikai gazdaság a várakozásokkal szemben az első negyedévben

Az első negyedévben a vártnál kevésbé nőtt az Egyesült Államok évesített bruttó hazai terméke a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) csütörtökön publikált előzetes adatai alapján.
2024. 04. 26. 14:30
Megosztás:

Először fizet osztalékot az Alphabet

Óriásit emelkedett az Alphabet a tegnapi zárás után közzétett első negyedéves gyorsjelentését követően.
2024. 04. 26. 14:00
Megosztás:

A Magyar Posta elhatárolódik a "kamu csomagok" kivizsgálása kapcsán

A Magyar Posta elhatárolódik a "kamu csomagok" tartalmi ellenőrzésének felelősségétől - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.
2024. 04. 26. 13:30
Megosztás:

Exkluzív együttműködés: a CAFE FREI fejlesztette az ALDI új saját márkás kávéit

Az ALDI Magyarország tovább bővítette együttműködését és termékfejlesztését a CAFE FREI-jel. Az eredmény: két, saját márkás kávé, amelyeknek ízvilágát az áruházlánc ikonikus termékei ihlették. A BARISSIMO BY CAFE FREI kávék kizárólag az ALDI üzleteiben lesznek kaphatók. A „Nussknacker” őrölt kávékeverék igazi aromabomba, amely a népszerű ALDIs csokoládé ízvilágát tükrözi, a „Germknödel” ízvariánst pedig az áruházlánc fagyasztott kínálatában található, szintén sikeres szilvás gőzgombóc ihlette.
2024. 04. 26. 12:30
Megosztás:

Először szállítunk földgázt Azerbajdzsánból

A történelem során először idén megindult a földgázszállítás Magyarországra Azerbajdzsánból, ami nagyban hozzájárul hazánk diverzifikációs törekvéseihez az energiaellátás terén - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bakuban.
2024. 04. 26. 12:00
Megosztás:

Az Egyesült Királyságban csökkent az autógyártás márciusban

Az Egyesült Királyságban 59 467 autót gyártottak márciusban, 27,1 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. Tavaly augusztus óta először jegyeztek fel éves csökkenést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapjára csütörtökön felkerült statisztikából.
2024. 04. 26. 11:30
Megosztás:

Pályázati támogatással sokszoroznánk meg a hazai ipari energiatárolói kapacitást

A jövő a zöldenergiáé. A kormány a futó programokban összesen 200 milliárd forinttal ösztönzi a családokat és cégeket a zöldenergia termelésére és tárolására - hívta fel a figyelmet csütörtökön kiadott közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).
2024. 04. 26. 11:00
Megosztás:

Átadták a debreceni Epreskerti Általános Iskola tornacsarnokát

Átadták a debreceni Epreskerti Általános Iskola tornacsarnokát, a beruházáshoz a kormány több mint egymilliárd forint támogatást biztosított az önkormányzatnak - hangzott el a szerdai átadó ünnepségen.
2024. 04. 26. 10:30
Megosztás:

Pluszban nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján.
2024. 04. 26. 10:00
Megosztás:

Javarészt erősödtek az ázsiai indexek

Döntően erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a térség irányadó tőzsdéje, a tokiói börze Nikkei225 indexe 0,84 százalékos emelkedéssel, 37 943 ponton zárt.
2024. 04. 26. 09:30
Megosztás:

Emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

A javuló nemzetközi befektetői hangulat miatt a pozitív tartományban indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén pénteken az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Csütörtökön a BUX 247,29 pontos, 0,37 százalékos csökkenéssel, 66 129,26 ponton zárt.
2024. 04. 26. 09:00
Megosztás:

A japán jegybank nem változtatott a kamatszinten

A japán jegybank (BoJ) szinten tartotta az irányadó kamatot pénteken egy hónappal azután, hogy márciusban, 17 év után először kamatot emelt.
2024. 04. 26. 08:30
Megosztás:

Nőtt a Hermés negyedéves bevétele

Elemzők által vártnál jobban nőtt a Hermés francia luxuscikk-gyártó bevétele az idei első negyedévben éves összevetésben.
2024. 04. 26. 08:00
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 04. 26. 07:30
Megosztás:

Több mint hárommilliárd forint a tét az Ötös- és a Hatoslottón

Közel két hónapja nem született telitalálatos szelvény Magyarország két legismertebb lottójátékán az Ötös- és a Hatoslottón. A két játékon összesen megnyerhető jackpot összege ezen a hétvégén 3,03 milliárd forint.
2024. 04. 26. 07:00
Megosztás: