Mindenkit maguk mögé utasítanak a teszteken a Xiaomi robotporszívói

Soha nem látott népszerűségnek örvendenek manapság a piacon a robotporszívók. Nem véletlenül, hiszen aki szeretné mindig tisztán és pormentesen tartani az otthonát, a kérdéses takarítógépekben biztosan nem csalódik. Legalábbis abban az esetben, ha jól választ!

Mindenkit maguk mögé utasítanak a teszteken a Xiaomi robotporszívói

Merthogy nem véletlenül van olyan sokféle gyártó és modell a piacon, az évek során kialakult egyfajta hierarchia, ahol határozottan a Xiaomi került az élre – leginkább a Roborock termékcsaládnak köszönhetően, melynek legutóbbi típusai szó szerint taroltak a teszteken.

Ezek a Roborock S7 és a Roborock S5 Max voltak, melyekről az alábbiakban egy alaposabb bemutatót közlünk, hogy mindenki megbizonyosodhasson róla: valóban a jelenlegi piac legjobbjaival van dolgunk.

A Roborock S7-nél jobb robotporszívó jelenleg nincs a piacon

A Roborock S7 név alatt a Xiaomi jelenlegi csúcskategóriás robotporszívóját találjuk, melynél 2021-ben jobbat nem találunk a gyártó kínálatában sem. Rengeteg egyedi fejlesztésű megoldással és technológiával büszkélkedhet, miközben nemcsak a takarítás-, hanem a felmosás minőségét is képes volt magasabb szintre emelni.

Beköszöntött a szónikus felmosás kora

Nem véletlen, hogy a legújabb Roborock az idei évben sorra nyerte a tesztgyőzelmeket, hiszen jelenleg aligha létezik nála jobb robotporszívó a piacon, ezt pedig nemcsak száraz-, hanem nedves takarítási tulajdonságainak is köszönheti, hiszen megjelent benne az úgynevezett VibraRise funkció.

Ez nem más, mint a szónikus felmosás, ami azt jelenti, hogy az eddig használt megoldást egy percenként több ezer pulzáló mozgásra képes mop váltotta fel, mely egyrészt erőteljesebben törli a padlót, másrészt nedves hullámokat képes kelteni, amivel sokkal hatékonyabban tudják felszedni a padlóról a koszt.

A készülék egyébiránt egy 300 ml-es víztartály kapott, de a mop, vagyis a felmosórongy tekintetében is új technológiával találkozhatunk, mely nemcsak merevebb, hanem magától emelkedik vagy süllyed a magassága, így bátran bemehet szőnyeggel burkolt helyiségbe is, automatikusan felismeri, hogy hol jár, és ennek fényében csak azon a felületen mos fel, ahol ezt a burkolat engedi.

Erőteljes szívóteljesítmény és megújult főkefe

Bár a felmosás funkció tekintetében találkozhatunk a Roborock S7 kapcsán a legjelentősebb újdonságokkal, azért a hagyományos porszívózás tekintetében sem vall kudarcot az eszköz. A HyperForce technológiával például 2500Pa-ra növekedett a szívóteljesítmény, amivel a hagyományos porszívókkal is felveszi a versenyt, de ez még messze nem minden.

Mindehhez ugyanis a Xiaomi egy teljesen megújult főkefét alkalmazott, mely sörték helyett inkább gumis lamellákra épül, így sokkal hatékonyabban dolgozik, sőt a felület egyenetlenségeihez is lényegesen jobban alkalmazkodik, mert minden irányban tud mozgolódni.

Kimagasló tájékozódás, erőteljes szoftveres háttér

Nagyon sok tesztben kiemelték a Roborock S7 kapcsán, hogy milyen elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik a tájékozódás terén. A LIDAR szenzornak és a háttérben megbújó intelligens szoftvereknek hála ugyanis magától feltérképezi a lakást, felismeri a helyiségeket, a burkolatokat, miközben minden használat után fejlődik.

Ennek köszönhetően képes makulátlan munkát végezni a lakásban, egyszerre akár 300 négyzetméter kitakarítására is alkalmas, több szint kezelése sem okoz neki problémát, miközben a háttérben dolgozó elképesztő szoftveres tudásnak hála valóban rászolgál az „okos” jelzőre.

Tulajdonságait a Mi Home applikációval egészíthetjük ki, mely rengeteg beállításra ad lehetőséget, üzemmódokat váltogathatunk, meghatározhatjuk a felmosáshoz szükséges vízmennyiséget, a megjegyzett térképeken no-go és no-mop zónákat alakíthatunk ki, egyszóval mindent tud, amire 2021-ben szükségünk lehet. Nem csoda, hogy a tesztelők az egekig magasztalták!

Még a tavalyi Roborock S5 Max is jó vétel

Bár a Roborock S7 az aktuális piacon magasan a legjobbat nyújtja – nem csak a Xiaomi termékpalettáján belül –, azonban a 2020-as évben megannyi teszten elsőként végzett és a szakma által is imádott S5 Max szintén jó döntésnek tekinthető, ha nem akarunk olyan sokat költeni, de kiváló takarítási tulajdonságokra vágyunk – főleg a porszívózás terén.

Kiváló ár-érték arány

Amivel kapcsolatban a Xiaomi Roborock S5 Max még mindig verhetetlennek tekinthető – dacára az egy évvel ezelőtti megjelenésnek –, az a remek ár-érték arány, mely azóta csak jobb lett. A készülék ugyanis még mindig elragadó megjelenéssel és kiugró teljesítménnyel büszkélkedhet, miközben bárhol és bármikor alkalmazható.

Nemcsak hagyományos porszívózás esetén ideális, hanem akkor is, ha nedves feltörlésre volna szükségünk. Míg portartálya 460ml-es lett, a víztartálya 280ml befogadására alkalmas, érdekessége pedig, hogy saját vízpumpa tartozik hozzá, mely maga adagolja a vizet, így nem lesz tőle feleslegesen vizes a lakás azokon a pontokon, ahol éppen dolgozik.

Mindehhez ráadásul nagy kapacitású akkumulátor tartozik, mely egyetlen feltöltéssel akár 150 percig is képes működtetni a robotporszívót, méghozzá kifejezetten elfogadható, mindössze 60dB-s zajszint társaságában. Nagy előnye, hogy saját dokkolóval rendelkezik, ami nemcsak tárolásáról, hanem automatikus töltéséről is gondoskodik.

Óriási teljesítmény és fejlett navigációs rendszer

Aki szereti a makulátlan tisztaságot, az biztosan odáig lesz a Xiaomi Roborock S5 Max robotporszívóért, mely 2000 Pa szívóerőt kínálva gondoskodik arról, hogy a padlók, a szőnyegek, akár még utóbbiak hosszúszőrű variánsai is mindig tiszták és portalanok maradjanak.

Teljesítményét ráadásul elképesztően fejlett, LIDAR szenzorokra épülő navigációs rendszer támogatja meg, mely nemcsak otthonunk pontos feltérképezésében nyújt hatásos segítséget, de abban is, hogy mindig makulátlan tisztaság uralkodjon a lakásban, hiszen felismeri a helyiségeket, a megadott burkolattípusokat, de még azt is, hogy hol jelöltünk ki számára no-go vagy no-mop zónákat.

Mesterséges intelligenciával és szoftveres támogatással

Mint azt a Xiaomi robotporszívóitól már megszoktuk korábban, a Roborock S5 Max is kimagasló szoftveres háttérrel büszkélkedhet. A Mi Home mobilalkalmazás feltelepítésével például rengeteg beállítást érhetünk majd el elsőkézből, kalibrálhatjuk a porszívó takarítási időszakait, elküldhetjük porszívózni egy adott terültre vagy helyiségbe, kijelölhetünk neki tiltott zónákat, de azt is, hogy mennyi vizet használjon a felmosáshoz.

Ezen felül az applikáció telepítésével támogatásra kerülnek a hangsegédek, ezáltal a Google Asszisztens és az Amazon Alexa is, melyek egészen futurisztikus magasságokba emelhetik a robotporszívó irányítását.

A termék egyébiránt saját mesterséges intelligenciával rendelkezik, mely folyamatosan fejlődik, így takarításról-takarításra növeli a hatékonyságát. Mindehhez speciális szenzorok társulnak, melyek állandóan monitorozzák a helyiségeket, de az akadályoktól így sem ilyed meg a kis takarító robot, akár a két centiméteres küszöb leküzdése sem okoz neki gondot.

Miért jó döntés 2021-ben egy Xiaomi robotporszívó?

Bár nagyon sok előnyös tulajdonságot ki lehetne emelni a sorból, amiért jó döntésnek tekinthető 2021-ben egy Xiaomi robotporszívó, azonban ezek közül az alábbiak tekinthetők a legfontosabbaknak:

Kimagasló ár-érték arány

Gyakorlatilag az összes Xiaomi robotporszívóról elmondható, hogy az ár-érték arány tekintetében magasan a legjobbak közé sorolhatók, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy olyan technológiákat kapunk már belépő vagy középkategóriás árcédulával, amit más gyártók csak sokszoros összegekért kínálnak a vásárlók számára.

Sőt mi több, a Roborock S7 esetében olyan tudást és olyan technológiai megoldásokat érhetünk el, melyek a piacon páratlanok, de a Xiaomi más robotporszívóinál is jellemző mindez, például már középkategóriában kínálnak önürítő rendszereket vagy LIDAR szenzoros feltérképezést, ami máshol csak a prémium szinten, ha megjelenik.

Elragadó tudás

Persze a tudás tekintetében sem elhanyagolhatók a Xiaomi által gyártott robotporszívók. Kivétel nélkül mindegyik nagyon fejlett hardveres elemekre épül, ezáltal teljesen általánosak a 2000-2500 Pa szívóerővel rendelkező motorok, a specializált főkefék vagy a mopként említett feltörlők.

Bár a felmosás funkció ezeknél a termékeknél is főként a jobb modellek kiváltsága – a Roborock S7 ezen a téren jelenleg abszolút a csúcsot képviseli –, ugyanakkor kiemelendő a sorból a LIDAR szenzorokra épülő navigációs rendszer, mely kimagasló mind a feltérképezéshez, mind a takarítás alaposságához.

Kiváló szoftveres tulajdonságok

Minden egyes terméknél óriási gondot fordít a Xiaomi arra, hogy kiváló szoftveres hátteret tudjon biztosítani számára. A robotporszívók is ebbe a kategóriába tartoznak, ami hatalmas előnyt jelent rengeteg egyéb gyártó termékéhez viszonyítva, hiszen egy a háttérben működő mesterséges intelligencia vagy egy kiváló applikáció minden esetben megnöveli a hatékonyságot.

A Xiaomi robotporszívóinál emiatt nem kell aggódni! A gépek belső szoftvere, a kapcsolódó mesterséges intelligencia például elképesztően alaposnak tekinthető, miközben akár a Roborock, akár a Mi Home telefonos alkalmazást használjuk hozzá, mindkét esetben beállítások egész sora vár majd ránk, méghozzá megannyi egyéb hasznos funkció mellett.

Hazai szervizháttér

A magyar piac sajnos tele van olyan műszaki cikkekkel, így köztük robotporszívókkal is, melyek teljesen névtelenek, nem rendelkeznek megfelelő támogatással, így nemcsak a beüzemelésük során lehet probléma, hanem akkor is, ha alkatrészt vásárolnánk hozzá, esetleg javíttatni szeretnénk.

Szerencsére a Xiaomi esetében ez nem jelent problémát, hiszen nemcsak érvényes garanciával lehet beszerezni ezeket az eszközöket, hanem meghibásodás esetén a szervizháttér is biztosított. Bármikor tudunk vásárolni cserealkatrészeket, így új főkefét, oldalkefét vagy éppen HEPA filtert, de a szervizben a lézer szenzorokat, a szívómotort, sőt akár még az akkumulátort is könnyedén tudják cserélni.

Pluszban zártak az európai piacok

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2021. 10. 22. 18:05
Megosztás:

A munkavállalók ráharaptak a rugalmas munkavégzésre

A Kincentric mérései szerint globálisan nagyot zuhant a munkavállalói elkötelezettség általános szintje 2021 második negyedévében, azok után, hogy a pandémia első hullámában még pont ellentétes folyamatok zajlottak – minden bizonnyal a nagyfokú bizonytalanságnak köszönhetően. A stabilitás iránti mindent elsöprő igényt mára világszinten és hazánkban is felváltotta a minél nagyobb fokú rugalmasság iránti igény. A pandémia ugyanis hozzászoktatta a munkavállalókat a munkavégzés helyét és az időbeosztást tekintve a korábban megszokottnál kötetlenebb keretekhez, így emiatt azokat a munkaadókat részesítik előnyben, amelyek ezeket biztosítani tudják számukra – hangzott el a WHC Csoport főtámogatásával megvalósuló HR Fest konferencián Budapesten.
2021. 10. 22. 17:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen indult pénteken a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi szintén vegyes zárás után.
2021. 10. 22. 16:30
Megosztás:

Raktárbázist épít Vácon a CECZ kínai cégcsoport

A kínai CECZ cégcsoport 27 milliárd forintos raktárberuházást indít Vácon, az E-kereskedelmi Ipari és Logisztikai Park mintegy 56 ezer négyzetméternyi területen valósul meg, a fejlesztést csütörtökön mutatták be a helyszínen.
2021. 10. 22. 16:00
Megosztás:

Nagyobb aktivitás az első félévben a kockázatitőke-piacon

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai: 2021. január- és június közötti időszakban 61 tranzakció keretében összesen 19,813 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba. Az átlagos tranzakció mérete 328 millió forintot tett ki ebben az időszakban, ami majdnem 50%-al magasabb a 2020 első félévében regisztrált 151 millióhoz képest. Az egyesület 12 alaphoz köthetően, 78 kiszállást regisztrált, míg új alapok létrehozatalára (forrásbevonásra) most sem került sor.
2021. 10. 22. 15:30
Megosztás:

Észak-Macedóniában kötelezővé tehetik két adag oltás felvételét

Kötelezővé tehetik Észak-Macedóniában a koronavírus elleni védőoltás két adagjának felvételét - jelentette be Venko Filipce egészségügyi miniszter.
2021. 10. 22. 15:00
Megosztás:

Szlovénia befagyasztja a fűtőolaj árát

A szlovén kormány hétfőtől maximálja a fűtőolaj árát, a szociálisan rászorulók számára pedig fűtési támogatást nyújt, hogy csökkentse az emelkedő energiaárak fogyasztókra és vállalkozásokra gyakorolt hatását - közölte a Delo című szlovén napilap csütörtökön.
2021. 10. 22. 14:30
Megosztás:

Csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

Tizenkilenc havi mélypontra csökkent a munkanélküli segélyt kérő amerikaiak száma az Egyesült Államokban, jelezve, hogy egyre feszesebb a munkaerőpiac.
2021. 10. 22. 14:00
Megosztás:

Nem zárt jó negyedévet a Snapchat

A Snapchat tulajdonosa, a Snap Inc. tegnap piaczárást követően tette közzé harmadik negyedéves számait, ami vegyes teljesítményt mutatott.
2021. 10. 22. 13:30
Megosztás:

Új csúcsra ment az S&P500 tőzsdeindex Amerikában

Tegnap végül új csúcsra emelkedett az S&P500 index. Mindezt az emelkedő inflációs aggodalmak és az erőteljesen emelkedő eredmények közepette.
2021. 10. 22. 13:00
Megosztás:

2.950 forintra emelte a MOL részvények célárát az Erste

A legfrissebb olaj szektor elemzésünkben 2.950 forintos célárat határoztunk meg a MOL részvényre a korábbi 2.475 forint helyett, az ajánlásunk pedig marad a Tartás - áll az Erste mai elemzésében.
2021. 10. 22. 12:30
Megosztás:

Gyerekek tanulják a biokertészkedést az iskolai ökokertekben

Már Magyarországon is egyre több embert foglalkoztat az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás. Van, akit érzékenységei, allergiái terelnek abba az irányba, hogy jobban figyeljen rá, milyen élelmiszert visz be a szervezetébe, van, aki mindezek nélkül dönt a tudatos fogyasztás mellett. Azonban még mindig magas azoknak a száma, akik nincsenek tisztában vele, mit jelent az, hogy bio, ezért az edukáció kiemelt feladata a szektorban működő vállalkozásoknak.
2021. 10. 22. 12:00
Megosztás:

Magyarországi premier: Először kepviselteti magát szakmai eseményen a tiktok nemzetköz csapata

Nemzetközi Top Speaker-ek váltják egymást az idén jubileumi 20. születésnapját ünneplő BrandFestival színpadán, október 28-29-én a Cinext Etele-ben. Több mint 100 előadó, számos nemzetközi szakember boncolgatja a Viselkedés-tudomány ernyőkoncepció mentén a márkaélmény-fokozás és a fogyasztói bevonás izgalmas kérdéseit, jelenségeit. Magyarországon először képviselteti magát szakmai eseményen a TikTok nemzetközi csapata.
2021. 10. 22. 11:30
Megosztás:

Hogyan működik a Google Pay, avagy GPay?

8109 forint - átlagosan ekkora összeg jutott egy belföldi kártyás vásárlásra, összesen pedig közel 520 millió tranzakcióra jutott 4216 milliárd forintos forgalom. Erre a piacra lépett be a világszerte egyre nagyobb teret nyerő Google Pay fizetési megoldás, amely a hazai bankok közül elsőként idén áprilistól a K&H-nál volt elérhető, szeptember elejétől pedig az applikáció is megérkezett, így okosórával is használható. A tavaszi bevezetés óta eltelt hat hónapban a bank ügyfelei 6 milliárd forintot költöttek a GPay segítségével - közölte a K&H, amely egy összeállítást készített arról, hogy mi az a Google Pay, hogyan kell használni, mi garantálja a biztonságot - annak érdekében, hogy azok is elkezdhessék használni ezt fizetési alternatívát, akik valamilyen okból eddig ódzkodtak tőle.
2021. 10. 22. 11:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az európai tőzsdék

Emelkedéssel indult a kereskedés a főbb nyugat-európai részvénypiacokon pénteken, miután enyhültek a súlyos fizetési nehézségekkel küzdő China Evergrande kínai ingatlanfejlesztő körüli aggodalmak.
2021. 10. 22. 10:30
Megosztás:

A magyarok többsége szívesebben vásárol online divatcikkeket

Az online vásárlás növekvő népszerűségét mutatja, hogy a fogyasztók 69 százaléka már az online vásárlást választja, amennyiben a keresett termék egy webáruházban és a fizikai üzletben is rendelkezésre áll - áll a Glami, a több mint 250 meghatározó európai divatwebáruház kínálatát összesítő keresőoldal internetes adatfelvételen és értékesítési statisztikákon alapuló nemzetközi kutatásában.
2021. 10. 22. 10:00
Megosztás:

Öt tipp, hogy miért kell a garázsban mindenképp lennie szivattyúnak

Azt hiszed, a szivattyú olyan eszköz, amelyet alig használ az ember? Ha kertes házad van, pontosan tudod, hogy ez a kijelentés nem igaz, és rendszeresen szükséged lesz a masina segítségére. Mutatunk öt példát, mikor jön jól, ha van a garázsban egy minőségi szivattyú.
2021. 10. 22. 09:30
Megosztás:

Karácsonykor nem lesz halból hiány

Az ágazat nehézségei ellenére lesz elegendő magyar hal karácsonykor, emellett az őszi időszakban minden horgászegyesület pontyrendelését is teljesítik - mondta a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnöke csütörtökön a Bács-Kiskun megyei Akasztón.
2021. 10. 22. 08:30
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon péntek reggel.
2021. 10. 22. 08:00
Megosztás:

A legtöbben az agglomerációba és a Balaton környékére költöztek tavaly

A legtöbben az agglomerációba és a Balaton környékére költöztek tavaly, a koronavírus-járvány alatt; a legnagyobb vesztes Budapest volt - olvasható az Otthon Centrum csütörtöki közleményében.
2021. 10. 22. 07:30
Megosztás: