Most megkóstolhatod a 100 legjobb magyar bort egy jegy áráért!
Ez a páratlan lehetőséget rejtő borkóstoló a szeptember 16-án megjelenő Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazinban szereplő tételeket mutatja be. A látogatók többféle jegyár közül válogathatnak, de a kiállítói térben levő korlátlan borkóstolást mindegyik magában foglalja. Aki ezenkívül a VIP-lounge-ba is szeretne belépést, és extra bortételekkel ismerkedne, választhatja a standard VIP jegyet, további ajándékokért pedig a prémium, ill. all-in VIP jegyet is megvásárolhatja.
További információk a jegyárakról és jegyrendelés: https://wineloversrendezvenyek.hu/winelovers-100/
Nagy alkalom ez a borkedvelőknek, hiszen egy este alatt kapnak egy összképet a magyar borok idei legkiválóbb tételeiről, méghozzá hihetetlenül kedvező áron. Ezen a rendezvényen mindenkinek ott a helye, aki kicsit is szereti a bort!
A Winelovers 100 nagykóstolón a következők várják a látogatókat:
- 100 toplistás és további 59 bor a Winelovers 100 magazinból
- További 70 tétel a díjnyertes borászatoktól
- Ingyenes előadások szakmai előadókkal
- Exkluzív VIP terem extra tételekkel
- Gasztronómiai kiállítók
A több mint 100 kiállítóból a szervezők 90-et már lelepleztek, ezeket itt lehet megtekinteni: www.wineloversrendezvenyek.hu/winelovers-100/kiallitok
A kiállítók a „győztes” tételeiken kívül további kiváló boraikat is elhozzák, a tanulni vágyók pedig a Winelovers rendezvények méltán nagysikerű ingyenes Borkollégium Pop-up kurzusain bővíthetik tudásukat.
Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1198523407285861
A rendezvény helyszíne: Corinthia Hotel Budapest (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)
A rendezvény időpontja: 2021.09.18. 14:00-22:00
A Winelovers márkanév mára egyet jelent a hazai borászok és boraik, valamint a minőségi borfogyasztók iránti elkötelezettséggel. A Winelovers 100 magazint az a szándék hívta életre évekkel ezelőtt, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztóknak pedig igazodási pontot nyújtson a választásban. Az idei magazinban is tartalmas cikkek olvashatóak: szó lesz a sokakat megosztó natúrbor-jelenségről az Alder Yarrow amerikai bor- és éttermi bloggerrel készült interjúban, bemutatják a nagy WSET sztorit, szakértőkkel beszélik át a jelen gasztrohelyzetet, borász sikertörténeteket mutatnak be. Mindenekelőtt azonban a hazai borok hatalmas választékában kalauzolják el az olvasókat.
A magazinra itt lehet előjegyezni, hogy a borkedvelők mindenkinél előbb értesülhessenek a nyertes borokról:
https://winelovers100.hu/magazin/elojegyzes
Hogyan választják ki a nyertes borokat?
A Winelovers 100 verseny a más mérvadó hazai és nemzetközi versenyeken jó helyezést elért borokkal, valamint a borászatok által ezen felül nevezett tételekkel zajlik, vagyis a legjobbak mérik össze a tudásukat. A zsűri minden tételt vakon kóstol és a nemzetközileg elfogadott 100 pontos skálán, szabadszavas borleírással kiegészítve a megadott érzékszervi bírálati és minőségi szempontok alapján értékeli a borokat.
A 100-as listán kívül további 6, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (illatos fehérbor; rozé; száraz fehérbor; vörösbor; édes bor és pezsgő) legjobbjait (kategóriánként 20-20 tételt) is kiválasztották, hogy lehető legteljesebb képet kapjuk a magyar borokról. A 100 legjobb bor mellett tehát számos más bor is kiemelt figyelmet kap.
Kik voltak az idei zsűri tagjai?
A verseny színvonalát minden évben magas képesítésű, hazai és nemzetközi szakemberekből álló zsűri biztosítja. Az idei bírálók a következők voltak: Bálint László (DipWSET, a WL100 - 2021 elnöke), Kielmayer Kristian (DipWSET nemzetközi borakadémikus, az Országos Borszakértő Bizottság tagja, bor- és párlat szakértő, tanácsadó (www.kristiankielmayer.com), a Kielmayer Kris KörKép Podcast házigazdája oktatója), Petzold Attila (borász, sommelier, a Borkollégium oktatója), Orodán György (DipWSET Nemzetközi Borakadémikus, a Trattoria Pomo D ‚Oro Vezető Sommelierje, a Central European Wine Institute (CEWI) oktatója), Kállai Éva (DipWSET, Weinakademiker, DipWSET nemzetközi borakadémikus, Weinakademiker, jogász), Czinki Tamás (Master Sommelier), Bartalics Zsolt (ASI Dip Gold level, Essencia Étterem Sommelierje), Juhász Panka (DipWSET, nemzetközi borakademikus, sommelier, bor- és italtanácsadó), Csáki Péter (Stepout games lame tasting sommelier és játékmester, Vinimport bortanácsadó, Csomagpiac kft alapítója és Mádi Kúria Hotel és Rendezvényközpont értékesítési tanácsadója, Magyar Bortúra Mád, Mátra, Szekszárd túravezetője), Rein Krisztián (borkereskedő, a Borkorzó borkereskedés gasztronómiai képviselője, import bor és párlat specialista, WSET 3 okleveles borszakértő), Varró-Túróczi Anett (Champagne- és borkereskedő), Szik Mátyás (háromszoros magyar bajnok sommelier, szaktanácsadó), Kollár Mariann (nemzetközi borakadémikus, a Fabrika Studio tulajdonosa), Sue Tolson (DipWSET, nemzetközi borakadémikus), Dámosy Bálint (DipWSET), Piskor Fanni (szőlész-borász mérnök, WSET 3 okleveles borszakértő, gasztro PR & bormarketing tanácsadó, a Borkollégium oktatója, a Borozz Fannival brand alapítója), Harmath Csaba (gasztronómiai szakértő), Robert Smyth (DipWSET), Blazsovszky Péter (gasztronómiai újságíró és tanácsadó, sommelier), Konkoly Mihály (kereskedelmi igazgató, Barta Pince), Kálmán András (DipWSET nemzetközi borakadémikus).